'Lot vermiste Amerikaanse nog ongewis'

ChrisJX
Volgens een woordvoerder van de Arubaanse regering is nog niet duidelijk wat er gebeurd is met de Amerikaanse scholiere die op het eiland vermist wordt. Hij spreekt hiermee tegen dat één van de verdachten bekend heeft de 18-jarige te hebben vermoord, zoals de Amerikaanse nieuwszenders CNN en Fox beweren.

Vijf verdachten zijn inmiddels opgepakt. Het gaat om een 17-jarige Nederlander, twee Surinaamse broers van 18 en 20 en twee hotelbewakers. Wie van hen de moord bekend zou hebben, melden de nieuwszenders niet.

De vermiste Natalee Holloway zou op de avond van haar verdwijning, twaalf dagen geleden, met de Nederlander en de Surinaamse broers naar het strand zijn gegaan. Natalee zou op de achterbank van een auto met de Nederlander gezoend hebben, terwijl de Surinamers naar het hotel van het meisje reden. Hier hebben zij Natalee afgezet, waarna zij benaderd werd door een beveilingsbeambte.

Het meisje was met haar middelbare school op Aruba om haar afstuderen te vieren. Niet alleen het eiland wordt uitgekamd, de zoektocht heeft zich uitgebreid naar Zuid-Amerika, aldus hoofdofficier van Justitie Karin Jansen.

--
Met dank aan macromarkt.nl en ikbenjoes voor het submitten.