"Armstrong en Ullrich bijna klaar voor Tour"

Binnen minder dan een maand gaat in de Vendée de 92ste Ronde van Frankrijk van start dus proberen de topfavorieten hun vorm tijdig klaar te krijgen in de laatste voorbereidingskoersen.

Lance Armstrong, de winnaar van de voorbije 6 jaar is actief in de Dauphiné Liberé en gaf eerder deze week een persconferentie over zijn vormpeil waarbij hij zijn schrik uitdrukte voor de tijdritten in de Tour. De volgende dag werd hij evenwel 3de in de tijdrit op minder dan een halve minuut van voormalig wereldkampioen Santiago Botero. De dag nadien moest hij op de legendarische Mont Ventoux evenwel knap lastig door de aanvallen van de Belg Wim Van Nuffel en de Kazak Alexandre Vinokourov en moest hij de leiders watlaten wegrijden.

Ploegleider Johan Bruyneel maakt zich vandaag op een persconferentie voor het slotweekend van de Dauphiné weinig zorgen: "Lance weet dat de Ventoux zijn ding niet is, hij had er in het verleden ook al een paar moeilijke momenten. Maar de tijdrit en de klim van vrijdag waren twee goede tests. Lance is dicht bij zijn beste vorm." Lance zelf bevestigt dit: "Je ziet vaak renners sterk in de Dauphiné maar een maand later een stuk zwakker in de Tour. Ik heb geleerd niet ongeduldig te zijn."

Grote concurrent Jan Ullrich kiest dan weer traditioneel voor de Ronde van Zwitserland, een koers die hij vorig jaar nog won, als laatste voorbereiding op de Tour en is vol vertrouwen: "Ik ben ervan overtuigd dat ik beter ben dan op hetzelfde moment de vorige jaren. Ik ben sterk, nu moet ik die sterkte nog omzetten in snelheid. De bergritten in Zwitserland geven mij een kans om mijn klimvorm te testen. Ik wil vooraan rijden in minstens een of twee ritten, maar voor een herhaling van mijn overwinning hier vorig jaar ga ik niet, dit is zuiver voorbereiding op de Tour" aldus Ullrich.

De Dauphiné (met Armstrong) gaat dit weekend zijn slotweekend in met nog 2 zware bergritten en is op zaterdag live te volgen op het Franse "France 2" en zondag op "France 3". De Ronde Van Zwitserland gaat dit weekend van start en is dagelijks live te volgen op het Belgische "Eén".