Voetbal: Uitslag finale Amstel Cup

PSV heeft in de Rotterdamse Kuip de Amstel Cup veroverd. Willem II werd zonder moeite weggezet, en PSV won met 4-0. Het is voor het eerst sinds 1996 dat PSV de Cup weer wist te winnen. Eerder dit seizoen werden de Eindhovenaren ook al landskampioen in de Eredivisie, waardoor de 'dubbel' voor het eerst in 16 jaar ook een feit is.

Willem II begon zonder schroom tegen de landskampioen en wist na 13 seconden al een corner te ontfutselen van PSV. De eerste 20 minuten gebeurde er weinig van belang, PSV kreeg een paar corners en Willem II bleef goed aanvallen.

Na 22 minuten verloor PSV de bal. Reuser kreeg de bal mee, al dan niet in buitenspelpositie. De scheidsrechter vond dat Reuser geen buitenspel stond en liet doorspelen. Reuser wist tot in het strafschopgebied te komen, alwaar hij werd opgewacht door Gomez. De twee kwamen met elkaar in botsing in het strafschopgebied en Erik Braamhaar, de scheidsrechter, liet doorspelen. Dit leverde hem een hele hoop commentaar op van de Willem II spelers en een striemend fluitconcert vanaf de tribunes.

De duels werden feller en PSV leek langzaam de overhand te krijgen, al was Willem II nog altijd erg gevaarlijk. Op slag van rust wist PSV de score te openen. Van Bommel nam een vrije trap die het strafschopgebied in krulde. Bouma knikte de bal in het doel, langs Moens, en bracht PSV zo op voorsprong.

De enige wissel die in de rust werd uitgevoerd was aan de kant van Willem II. Victoria verliet het veld voor Kreek. PSV zette ook, gesterkt door de goal, aan. Zij zagen dat beloond worden toen in de 51e minuut Cocu de bal kreeg en hem met rechts binnenschoot.

De wedstrijd werd na de 2-0 grimmiger. Achtereenvolgens kregen Wau en Kreek van Willem II geel. Reuser kwam daar nog bij nadat hij iets te veel commentaar had op de scheids. Van der Struijk kreeg daarna geel. Kreek ontsnapte ťťn minuut later aan zijn tweede gele kaart na een overtreding.

Nadat er in de 70e minuut was gewisseld, Van Mosselveld voor Redan bij Willem II en Afellay voor Cocu bij PSV, kwam PSV op 3-0. Park wist de bal goed binnen te krijgen en de wedstrijd op slot te gooien. In de laatste 20 minuten drong Willem II niet echt meer aan, en vond PSV het ook genoeg. Vennegoor of Hesselink maakte na 90 minuten nog wel de 4-0 en vlak daarna floot Braamhaar af.

Willem II - PSV 0-4
45' Bouma 0-1
51' Cocu 0-2
74' Park 0-3
90' Vennegoor of Hesselink 0-4

Kijk voor meer voetbalnieuws ook eens op de FOK! Voetbalmanager!