The Breakfast Club eenmalig weer bij elkaar

Icoon Media nieuwsMuziekzender MTV wil de hoofdrolspelers van de film The Breakfast Club uit 1985 eenmalig weer bij elkaar halen. De reünie moet plaatsvinden tijdens de uitreiking van de 'MTV Movie Awards 2005', op 4 juni in Los Angeles. De legendarische film gaat over vijf compleet verschillende scholieren die een zaterdag moeten nablijven op school.

Molly Ringwald (37), Ally Sheedy (42), Anthony Michael Hall (37) en Judd Nelson (45) hebben volgens MTV hun komst al toegezegd. Of Emilio Estevez (43), die de rol van sportfreak Andrew Clark speelde, erbij zal zijn is nog niet zeker. In de film groeien de vijf tieners steeds meer naar elkaar toe, nadat de verschillende karakters aanvankelijk botsen. The Breakfast Club werd geregisseerd door John Hughes, die in de jaren tachtig ook verantwoordelijk was voor tienerfilms als 'Weird Science' en 'Ferris Bueller's Day Off'.

Tijdens de awarduitreiking zal tevens 'Don't You (Forget About Me)', de titelsong van de film, worden opgevoerd. Niet door de Simple Minds, de Schotse band die hier destijds een wereldhit mee scoorde, maar door de Amerikaanse band Yellowcard.

The Breakfast Club