Voorzitter Grondwet Nee opgepakt

Icoon Binnenlands nieuwsWillem Bos, voorzitter van het Comité Grondwet Nee, is zondagmiddag opgepakt tijdens het Dunya Festival, dat gaande was in het park onder de Euromast. Dit heeft een woordvoerder van de Rotterdamse politie bevestigd.

Op het multiculturele festival waren diverse politici aanwezig om een pleidooi te geven om komende woensdag 'ja' te stemmen bij het referendum voor de Europese Grondwet. Onder meer de Rotterdamse burgemeester Opstelten en Agnes van Ardenne, minister voor Ontwikkelingssamenwerking (CDA) waren aanwezig op het festival.

Bos wilde naar eigen zeggen laten horen dat hij tegen was en liep op de minister af. Toen werd hij door een aantal beveiligingsmedewerkers opgepakt en afgevoerd naar het politiebureau. "Ik werd geboeid afgevoerd en heb een uur op het politiebureau gezeten. Daarna lieten ze me gaan omdat er geen aanklacht is ingediend", aldus de voorzitter.
_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.