O, NEE !

Frankrijk stemt tegen de grondwet en daarmee lijkt de hele grondwet permanent van de baan. Jammer, want een Europese grondwet zou juist enorm goed zijn voor Europa, en ons. Misschien zelfs nog beter dan de Euro uiteindelijk is geworden, want laten we eerlijk wezen; we zijn er allemaal sinds de Euro flink op vooruit gegaan.
Het zou zo enorm veel dingen vergemakkelijken. Geen land meer maar een 'lidstaat'. Mijn lid staat al bij de gedachte alleen!


Weg met het koningshuis! LANDEN hebben koningshuizen, lidstaten hebben een gouverneur. Weg met het volkslied dat we allen haten; Ode to Joy zou onze nieuwe hymne worden, en bij elke voetbalwedstrijd zouden we met ons hand op ons hart uit volle borst proberen mee te neuriën. De emoties komen bij mij alleen bij de gedachte eraan al los.

Helaas zal niets van dit alles gebeuren. Je stem zal nooit gehoord worden door de politiek, terwijl je in een verenigd Europa simpelweg een miljoen handtekeningen hoefde op te halen. Peuleschilletje.
Okee, behalve 'nee' zeggen hoefde het Europese hof er verder niets mee te doen, maar het ging toch om het idee. Het idee dat je iets te vertellen zou hebben.
Overigens zou het uitermate handig zijn als bijvoorbeeld ambtenaren zouden willen staken. Alle ambtenaren uit Europa met spandoeken en al richting Brussel alwaar ze zich alle 12 miljoen voor de deur van het Europese hof nestelen. Dát zou pas praktisch zijn geweest !
En dan ook nog alle spandoeken in 18 talen, anders snapt driekwart van het hof geen moer van wat erop staat. Gezelligheid ten top, niet te vergeten uitermate doeltreffend.
Natuurlijk zou dat van die 18 talen alleen de eerste drie jaar gelden, want het spreekt voor zich dat een verenigd Europa ook een officiële voertaal behoeft. Duits zou dat waarschijnlijk worden.

Andere pluspunten van één Europa zijn natuurlijk de Europese voetbalcompetitie. 400 teams die strijden om die felbegeerde beker. Elk speelt 800 wedstrijden per seizoen. Hoe spannend wil je het hebben?
De vergaderingen achter gesloten deuren zouden ons ook enorm helpen. Belangrijke info krijg je gewoon van de persvoorlichting. Veel beter dan de huidige situatie waarin alle burgers maar menen zich te moeten bemoeien met wat er in de politiek zoal besproken wordt. Mensen maken zich daar momenteel veel te druk over, en de onbereikbaarheid van hetgeen besproken wordt zorgt voor meer gemoedsrust voor het individu. Minder om je druk over te maken is minder stress en minder stress is goed voor je. Dat alles natuurlijk zonder dat je je eigen stem inlevert. Die is immers 1/440000000 waard in een verenigd Europa. Dit jaar dan. Volgend jaar is dat 1/450000000, het jaar erop 1/460000000.
Maar wees gerust, helemaal nul zal het nimmer worden !

De Europese grondwet zou veel dingen veel duidelijker maken. Europa zou één land worden, met een overkoepelend systeem van rechten en wetten, terwijl elke lidstaat zijn eigen rechten en wetten kan handhaven. Stel dus even dat je met een blowtje lidstaat Duitsland binnenwandelt, dan kun je er donder op zeggen dat je een paar jaar de bak indraait.

En dat alles nog even afgezien van het feit dat we nu een nieuwe oorlog tegemoed gaan, er een nieuwe holocaust aan zit te komen, ieder land binnen no-time failliet is en we binnenkort allemaal aan de geelhonger liggen. Ja, het is het einde van de wereld zoals we die kennen.

And I feel fine