FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 april 2005

101-jarige ballet-oma maakt comeback

Icoon opmerkelijk nieuwsIn New York was het Amsterdam Theater zaterdag decor voor een wel heel bijzondere comeback. Op de planken stond namelijk de 101-jarige Doris Eaton Travis, door haar theatercollega's liefdevol aangeduid als 'ballet-oma'. Travis stond vanaf haar veertiende op de planken van Broadway in de Follies-shows van Florenz Ziegfeld.

Zaterdag kwam zij na jaren terug op het toneel, gekleed in een strakke zwarte broek en een blauw wollen jasje. De reden voor haar comeback is geld inzamelen voor de strijd tegen AIDS. De oude dame haalde het einde van de show zonder problemen en hoopt ook morgen en dinsdag op de bühne te staan.


Doris Eaton Travis op de planken

Mobieltjes worden gestoord tijdens conclaaf

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan is een systeem geïnstalleerd dat het gebruik van mobiele telefoons onmogelijk moet maken. Dat heeft woordvoerder Joaquín Navarro-Valls meegedeeld. Tijdens het conclaaf, dat maandag van start gaat, is het voor de 115 deelnemende kardinalen verboden om contact met de buitenwereld te hebben.

Ook het personeel van het Vaticaan heeft plechtig moeten beloven dat zij hun mond zullen houden over het verloop van het conclaaf. Zelfs na afloop mogen er geen details bekend worden gemaakt over de stemmingen. Het is overigens vooraf niet bekend hoe lang de pausverkiezing zal duren en hoeveel stemmingen er nodig zijn om een nieuwe paus aan te wijzen.

Behalve door witte rook zal het aanwijzen van de nieuwe paus deze keer voor het eerst worden gesignaleerd door het luiden van de klokken van de Sint-Pietersbasiliek. Na het opstijgen van de witte rook zal het ongeveer drie kwartier duren tot het traditionele 'Habemus papam' (Wij hebben een paus) klinkt, en de nieuwe kerkvader op het balkon van de basiliek wordt voorgesteld.

Sterrenkundigen ontdekken oer-ster

SpaceSecrets had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsIn het sterrenbeeld Waterslang hebben sterrenkundigen een oer-ster ontdekt die bijna geen zware elementen bevat. Dit zou kunnen beteken dat de ster mogelijk is ontstaan uit gas dat door de eerste generatie sterren de ruimte in is geblazen.

De deskundigen hebben de ster HE1327-2326 'gedoopt'. Het hemellichaam is ontdekt met een telescoop van het Europese zuidelijke observatorium (ESO) in Chili. Een dag later zijn met de Subaru-telescoop op Hawaï foto's gemaakt van de ster. Metingen hebben aangetoond dat de ster extreem lage concentraties zware elementen bevat. Zware elementen zijn alle elementen zwaarder dan helium. Deze ontstaan alleen uit sterren die aan het einde van hun leven zijn.

De ontdekte ster staat op een afstand van dertien miljard lichtjaar. Het licht van de ster heeft er dus dertien miljard jaar over gedaan om de aarde te bereiken. Op dit moment is de ster al opgebrand. De ontdekking is voor sterrenkundigen van groot belang omdat ze nu meer informatie kunnen krijgen over sterren die vlak na het ontstaan van het heelal zijn geboren.

Kamerlid: voetbalduels zonder uitpubliek

Icoon politiek binnenland nieuwsRisicowedstrijden in het betaalde voetbal zouden zonder 'uitsupporters' moeten worden gespeeld. Dat vindt CDA-Kamerlid Joop Atsma. Atsma meent bovendien dat supporters van de bezoekende club een treinverbod moeten krijgen. Hij deed zijn uitspraken naar aanleiding van rellen bij de wedstrijd Feyenoord-Ajax van vandaag.

Atsma stelt dat het volstrekt helder is dat dergelijke rellen onaanvaardbaar zijn. "De maatregelen die ik voorstel zijn dan ook absoluut te verdedigen", meent de CDA'er. Hij hoopt dat de misdragende supporters door Ajax een stadionverbod krijgen opgelegd, en wil dat er geprobeerd wordt de schade op de daders te verhalen.

In dat laatste vindt Atsma een medestander in VVD-parlementariër Jan Rijpstra. Deze wil dat voetbalvandalen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade die ze aanrichten. Volgens Rijpstra moeten clubvoorzitters meer lef tonen door raddraaiers definitief uit hun stadion te bannen.

Dronken 13-jarige krijgt fietsverbod

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie in het Limburgse Venray heeft vrijdagavond een 13-jarige fietster een rijverbod van vijf uur opgelegd. De tiener was rond 22.00 uur in beschonken toestand door een auto geschept, nadat ze op een kruising geen voorrang verleende. Het meisje sloeg tegen de voorruit van de auto van een 32-jarige inwoner van Venray.

Na het ongeval rende de jonge dame weg, om even later weer terug te keren. Ze ontkende aanvankelijk met de aanrijding te maken te hebben. Agenten constateerden echter een duidelijke alcohollucht, hoewel de tiener zei 'slechts' anderhalf biertje te hebben gedronken. Het meisje is door de politie naar een huisartsenpost gebracht. Ze is niet aangehouden.

Twaalf doden bij busongeluk in Zwitserland

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsBij een busongeluk in de Zwitserse Alpen zijn zondag twaalf doden gevallen. Het gaat om zes vrouwen, vijf mannen en een 15-jarige jongen. De vijftien andere inzittenden van de bus raakten gewond. Volgens de Zwitserse autoriteiten gaat het om het ernstigste busongeluk in Zwitserland sinds 1982.

De inzittenden, 24 Zwitserse toeristen, twee chauffeurs en een reisleidster, waren onderweg naar Italië toen hun bus tussen Orsières en Liddes door nog onbekende oorzaak van de weg raakte. De bus stortte in een ravijn, vloog verschillende keren over de kop en landde 200 meter lager. Sommige inzittenden werden uit het voertuig geslingerd en overleefden de val. De mensen die zich nog in de bus bevonden toen deze landde in het dal zijn allen omgekomen.

Tweehonderd reddingswerkers hebben hulp verleend. Overlevende slachtoffers moesten aan touwen worden opgetakeld. De vele sneeuwval in het gebied bemoeilijkte de reddingswerkzaamheden.

Wrak van de bus
De autobus landde 200 meter lager in een dal

Brand in kippenschuur doodt 25.000 kuikens

Icoon Binnenlands nieuws Bij een brand in een kippenschuur zijn zondagmorgen zo'n 25.000 kuikens om het leven gekomen. De brandweer kon de schuur in Vinkel, in de gemeente Maasdonk, niet meer redden. Dat heeft een woordvoerder van de politie zondag bekendgemaakt. Bij de brand kwam bovendien asbest vrij.

De brand werd rond 10.00 uur ontdekt. Toen de brandweer arriveerde was er geen mogelijkheid meer om het pand in te gaan en de kuikens te redden. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is, en hoe groot de schade is.

Dortmund neemt Smolarek definitief over

Borussia Dortmund zal Ebi Smolarek definitief van Feyenoord overnemen. Sinds januari speelt de Poolse aanvaller al op huurbasis voor de club uit de Duitse Bundesliga en is onder leiding van trainer Bert van Marwijk helemaal opgeleefd.

Na een gesprek tussen de speler, Borussia Dortmund en Feyenoord bleek dat de Rotterdammers bereid waren om, ondanks een doorlopend contract tot 2006, medewerking te verlenen aan een overstap van Ebi Smolarek naar de club uit Dortmund. De Duitsers zullen voor Smolarek 1,4 miljoen Euro moeten overmaken aan Feyenoord. Later deze week zullen alle partijen het contract ondertekenen.

Punten ronde 15

Dichter en dichter komen we bij het einde van het voetbalseizoen en daarmee ook bij het einde van de voetbalmanager. Aan de kop van het klassement is het ongekend spannend geworden wie de meeste punten uiteindelijk gaat pakken.

Alhoewel deze rond nog niet geheel is gespeeld, zijn toch al de punten doorgevoerd. Om iedereen voldoende tijd te geven wissels door te voeren, nu al de punten voor het grootste deel van de wedstrijden en woensdag nog de punten voor FC Utrecht - AZ.

Tot nu toe heeft VerrekteZakHooi het het beste gedaan in deze ronde. Hij pakt 128 punten en daarmee één punt meer dan de nummer twee van deze ronde Omega. Daarachter komt met 112 punten meerkoet.

VerrekteZakHooi weet in het algemeen klassement ook reffie voorbij te gaan en pakt zo de eerste plaats. P8R weet ook een plaatsje door te schuiven naar de derde plaats, ten koste van bankzitter. Omega komt op de vijfde plaats de top vijf binnen.

Bij de subleagues deed deze ronde Minge het beste met 77 punten. Il Mondo gaat samen met de subleague Top 25 van vorig seizoen only nu aan de leiding van het subleagueklassement met 964 punten.

Zoals hierboven vermeld volgt uit deze ronde woensdag nog FC Utrecht - AZ. Ronde 16 begint vrijdag weer en je hebt dus tot vrijdag 22-04-2005 18:00 om te wisselen. Succes allen.

'Rookverbod verhoogt kans op bosbranden'

Icoon Binnenlands nieuws Het instellen van een rookverbod in bossen, in de hoop zo bosbranden te voorkomen, zou weinig tot geen zin hebben. Dat hebben Natuurmonumenten, Het Utrechtse Landschap en Staatsbosbeheer gezegd ter gelegenheid van het van kracht worden van een dergelijk verbod in de bossen bij Wassenaar. Volgens de organisaties kan een rookverbod zelfs de kans op bosbranden verhogen.

In Wassenaar mag vanaf vandaag niet meer gerookt worden in de bossen en in het duingebied. Het rookverbod zal van kracht blijven tot 15 september. Wie het overtreedt kan rekenen op een boete. Staatsbosbeheer meldt echter dat de meeste rokers normaal hun sigaret eerst uitdrukken voordat ze hem in de natuur weggooien, wat dus geen bosbranden veroorzaakt.

De kans op bosbranden zou door het verbod juist eerder omhoog gaan. Er bestaat namelijk het gevaar dat rokers nu hun brandende sigaretten weggooien als ze een boswachter aan zien komen, om zo aan een boete te ontkomen. Vorig jaar concludeerden de verschillende natuurorganisaties al dat bosbranden meestal opzettelijk worden aangestoken.

Punten Amstel Gold Race

In de Amstel Gold Race waren de verwachte namen voorin in de uitslag te zien, maar er waren ook genoeg onbekendere namen in de top 20. Bij de punten werd er redelijk gescoord, maar niet uitzonderlijk hoog.

Bij de Amstel Gold Race deden BallieBadmuts en fabian87 het best. Zij scoorden 258 punten deze ronde. KneiterS volgde daar kort achter met 248 punten.

In het klassement blijven de nummer een en twee hetzelfde met jmherder en Storing, alhoewel jmherder twee puntjes wist uit te lopen. Daarachter schuiven MSNMGH en placebeau met plaats drie en vier de top vijf binnen. Dennis_L komt op de vijfde plaats binnen.

Bij de subleagues doet deze keer De wapperende manen het het beste met 173 punten. Il Mondo blijft in het klassement van de subleagues nog steeds wel voorop met nu 865 punten.

De volgende wedstrijd in de FOK!wielermanager wordt alweer woensdag verreden. In de Waalse Pijl kunnen de renners dan alweer vol aan de bak, alhoewel sommige toppers uit de Amstel Gold Race deze koers overslaan, om in Luik - Bastenaken - Luik weer goed te zijn. Voor de Waalse Pijl kunnen weer twee normale renners en één toprenner worden gewisseld. Let wel op dat je hiervoor tot 20 april 00:01 uur de tijd hebt.

Wilde zwijnen bestormen Bulgaars dorp

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Bulgaarse dorp Silistra is afgelopen vrijdag volledig in puin gelegd door een kudde wilde zwijnen. De vijftig zwijnen waren door het stijgende water van de rivier de Donau verjaagd van het Roemeense eiland waarop ze leefden. Ze zwommen de rivier over en bestormden de noordoostelijke plaats van Bulgarije.

Etalageruiten, auto's, de binnenplaats van een hotel, de tuin van het plaatselijke ziekenhuis en het politiestation van de plaats moesten het ontgelden. Na een tijdje verdwenen de meeste beesten in een bos. Vier moesten worden neergeschoten.

Als hun vlees eetbaar blijkt te zijn, krijgen de bewoners van het bejaardenhuis in Silistra dit weekeinde wild zwijn te eten.

Amsterdam favoriet bij loverboys

Dora_van_Crizadak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsUit landelijk onderzoek van de stichting Transact blijkt dat een kwart van de loverboys Amsterdam als werkplek gebruikt. De onderzoekers bekeken alle dossiers van loverboys van de laatste zeven jaar. Het gaat dan om 57 veroordeelden en 92 verdachten. Projectleider Lou Repetur: "Aangezien de pakkans voor een loverboy minimaal is, is dat het topje van de ijsberg."

Uit de dossiers blijkt dat Amsterdam zeer populair is onder loverboys: gladde jongens die naïeve meisjes ronselen in scholen en coffeeshops en hen overladen met geschenken. De loverboys maken de meisjes emotioneel afhankelijk en manipuleren ze om zichzelf te prostitueren. Amsterdam wordt in 26 procent van de gevallen als werkplek genoemd, gevolgd door Den Haag (15 procent) en Utrecht (10 procent). De steden Rotterdam, Antwerpen, Arnhem en Groningen worden in minder dan vijf procent van de gevallen genoemd.

Transact heeft geen harde cijfers over het aantal loverboys, maar Repetur meldt dat er alleen al vorig jaar zo'n vijftig slachtoffers zich hebben gemeld bij hulporganisatie Pretty Woman in Utrecht. Opmerkelijk genoeg maakte de gemeente Amsterdam gisteren de conclusies bekend van een ander onderzoek. Daaruit zou blijken dat in Amsterdam nauwelijks loverboys zijn.

Ontgroeningen

Het is toch wel een beetje treurig gesteld met de ontgroening vandaag de dag in Nederland. Een beetje als een stel scouts met een blinddoek om in het donker een stukje lopen aan een draadje. Hell, dat deed ik in groep 7 op kamp al. Of wat vieze, ondefinieerbare dingen eten en ranzigheid over je heen krijgen. De scoutingspelletjes zijn algemeen aanvaard, robben en een pindakaasrace...
Neen, dan vroeger in Amerika, toen werd je nog met een steevigen planck op den bips gemept. En tegenwoordig zijn het toch de betere 'zuip je de tyfus in en go nude' Ierse feestjes, biertietzuigen, trechterlurken of uit het koude Noorwegen gewoon met z'n allen stripdansen (Opslaan als...).

En voor de minder bevlogenen onder ons, vrijwel elk plaatje heeft een onderliggende (open) dir en/of is doorklikbaar.

Juventus loopt uit op Milan

Juventus heeft uitstekende zaken gedaan in de Italiaanse Serie A. Zelf won het met ruime cijfers van Lecce terwijl AC Milan verloor van Sienna.

Juventus begon slecht aan de wedstrijd en kwam snel op een 0-1 achterstand tegen Lecce. Toch wist het voor rust al op een beslissende 3-1 voorsprong te komen door ondere twee goals van Zlatan Ibrahimovic. Na rust wist hij zijn derde te maken. Het werd uiteindelijk 5-2 voor de Oude Dame.

Met de overwinning liep Juventus drie punten uit op concurrent AC Milan. De tegenstander van PSV in de halve finale van de Champions League ging verrassend onderuit tegen het laaggeklasseerde Sienna (derde van onder). Hernan Crespo zette Milan nog wel op 0-1, maar deze voorsprong werd weggewerkt door Chiesa en Cozza: 2-1.

Vooruitblik Barcelona en Houston

Na het Masters Series toernooi van Monte Carlo dat is gewonnen door Rafael Nadal, is het deze week de beurt aan weer twee graveltoernooien. In Houston en Barcelona bereiden de tennissers zich voor op Roland Garros.

U.S. Men's Clay Court Championships:

In Houston komen de wat mindere gravelspelers de tennisbaan op. Toch zijn er goede spelers te bewonderen zoals Agassi, Roddick en Haas. De eerste lijkt de kanshebber te zijn in Houston want Agassi won al meerdere toernooien op gravel. Toch spreekt dit toernooi wat minder aan dan Barcelona.

Plaats:Houston (Texas), VS.
Datum:18-24 April 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld:$ 355,000.
Titelverdediger:Tommy Haas (Dui).
Site:Klik.

Open Seat Godo 2005:

In Barcelona strijden de betere tennissers om de titel. Met maar liefst vijf top tien spelers is dit toernooi beter vertegenwoordigt dan dat van Houston. In Barcelona nemen onder andere Coria, Moya, Gaudio, Ferrer en Nadal het tegen elkaar op. Voor Nederland komt Peter Wessels in actie.

Plaats:Barcelona, Spanje.
Datum:18-24 April 2005.
Deelnemers:56.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld:¤ 850,000.
Titelverdediger:Tommy Robredo (Spa).
Site:Klik.

Nadal wint in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft het graveltoernooi van Monte Carlo gewonnen. In een rare finale won de jonge Spanjaard van Guillermo Coria.

In de eerste twee sets was Nadal oppermachtig. Vooral zijn sterke service gaf de doorslag tegen titelverdediger Coria. De Argentijn kon geen vuist maken tegen het spel van Nadal. In de derde set draaide de wedstrijd compleet om. Coria won de set met maar liefst 6-0.

Toch herpakte Nadal zich in de vierde set en in de slotfase van de set pakte hij de winst door bij 6-5 de service van Coria te breken: 6-3, 6-1, 0-6, 7-5. Het is voor Nadal zijn eerste Masters Series overwinning in zijn carrière. Twee weken geleden verloor hij nog in de eindstrijd van de NASDAQ-100 Open in Miami van de Zwitser Roger Federer.

Nadal is de eerste tiener in elf jaar die in Monte Carlo de finale had bereikt. Nadal is met zijn achttien jaar en tien maanden niet de jongste speler die een Masters Series toernooi op zijn naam schreef. De Amerikaan Michael Chang heeft nog steeds dat record.

World of Warcraft op je tafel

Fantasy Flight Games is met het nieuws naar buiten gekomen dat zij de rechten hebben gekocht om een bordspel te maken gebaseerd op World of Warcraft. Er is eigenlijk nog niets bekend over de game, behalve dat men gaat proberen om de MMORPG-ervaring over te brengen naar een klein aantal spelers rondom een tafel.

Fantasy Flight Games belooft wel dat de game erg groot gaat worden met meer tweehonderd figuurtjes gebaseerd op vijfentwintig modellen. Je kunt deze game in de herfst van dit jaar verwachten, al is er niks bekend over een release in Europa.

Manchester United naar FA Cup finale

Manchester United heeft de finale bereikt van de FA Cup. Tegen Newcastle United wist het met 4-1 te winnen. Van Nistelrooy scoorde twee keer.

Manchester United begon goed aan de wedstrijd en creërde snel enkele kansen. Na 20 minuten wist van Nistelrooy op knappe wijze een bal achter Shay Given te werken. Het was voor van Nistelrooy de eerste goal sinds 27 november. Net voor rust wisten de Mancunians de score uit te breiden door een kopbal van Scholes: 2-0.

Na rust ging de club uit Manchester rustig verder met aanvallen. Dit werd beloond met weer een goal van van Nistelrooy na een uur spelen. Nog geen halve minuut erna gaf Ameobi Newcastle nog hoop door 1-3 te maken. Toch kwam de zege voor Manchester United niet in gevaar en een kwartier voor tijd bepaalde Christano Ronaldo de eindstand op 4-1.

In de finale neemt Manchester United het op tegen Arsenal, dat Blackburn Rovers met 3-0 versloeg. Robin van Persie scoorde twee keer.

Ad Melkert geen baas UNDP

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Ad Melkert wordt niet de nieuwe directeur van het Ontwikkelings- organisatieProgramma (UNDP) van de VN. Dit kreeg hij vrijdag zelf te horen van VN-baas Kofi Annan. Vice-premier Gerrit Zalm heeft dit zaterdagmiddag tijdens het voorjaarsoverleg van het Internationaal Monetair Fonds in Washington bekendgemaakt.

De Nederlandse ex-minister en voormalige PvdA-topman had Gerrit Zalm vrijdagavond hiervan op de hoogte gesteld. "Melkert was in elk geval tevreden over de inzet van de Nederlandse regering en dat is leuk om te horen," aldus Gerrit Zalm.

Ad Melkert verliet de Nederlandse politiek na de desastreus verlopen verkiezingen in mei 2002. Mede dankzij Balkenende werd Ad Melkert bewindvoerder van de Wereldbank in Washington. Zijn ambitie reikte echter verder en hij werd in maart dit jaar door het kabinet opgedragen als opvolger van de Brit Mark Malloch Brown. De baas van de UNDP is één van de invloedrijkste bestuurders bij de VN en werkt aan armoedebestrijding, democratisering en de bestrijding van HIV/AIDS.

Ad Melkert behoudt zijn huidige baan bij de Wereldbank in Washington.

Wielrennen: Uitslag Amstel Gold Race

In een mistig Limburg werd vandaag voor de veertigste maal de Amstel Gold Race verreden. Na de beklimming van de Cauberg wist Danilo di Luca de wedstrijd te winnen, vlak voor Michael Boogerd.

Voor de organisatie was het teleurstellend dat vanwege de mist er weinig televisiebeelden mogelijk waren. Alleen de doorkomsten op de Cauberg en de finish waren voor de televisiekijkers te zien. Voor de renners maakte dit uiteraard niets uit. Moreau, Thijs, Van Katwijk en Grivko gingen voor de lange ontsnapping en kregen maximaal 13 minuten voorsprong. Zoals altijd werden zij, voor het echte spel begon, weer teruggepakt.

Op de Eyserbosweg, de beklimming waarop Boogerd het normaal probeert, zaten Steffen Wesemann, David Etxebarria, Mark Lotz en Karsten Kroon voorop. Door de aanwezigheid van Kroon vooraan, liet Rabobank de achtervolging aan andere ploegen over. Toen de vier werden gepakt nam de Rabobank-ploeg de koers wel in handen. Kroon, Dekker en Boogerd probeerden Freire uit te spelen.

Boogerd begon met Freire in zijn wiel aan de beklimming van de Cauberg. In het tempo dat Boogerd de Cauberg beklom konden Freire en vele anderen echter niet volgen. Boogerd moest op de top de sprint aan met Danilo di Luca, die wel had kunnen volgen. Di Luca won gemakkelijk van een stilgevallen Boogerd. Daarachter volgden Celestino en de winnaar van vorig jaar, Rebellin.



De finish van Di Luca.
Copyright foto: René Michel - Cyclingphoto.com

Uitslag:
1. Danilo di Luca (Ita) 6:21.07
2. Michael Boogerd (Ned) z.t.
3. Mirko Celestino (Ita) z.t.
4. Davide Rebellin (Ita) z.t.
5. Miguel Angel Martin Perdiguero (Spa) z.t.

Zie voor veel meer wielernieuws de FOK!wielersite!

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 15)

Icon Sport - Holland Casino EredivisieWeer een compleet competitieprogramma dit weekend, met als topper Feyenoord - Ajax, die in de blessuretijd met 2-3 door de Amsterdammers werd gewonnen.

AZ verloor de tweede plaats op de ranglijst aan Ajax. De Alkmaarders speelden thuis met 1-1 gelijk tegen NAC, en hebben hebben een punt minder en tevens een wedstrijd minder gespeeld dan de Amsterdammers.

PSV pakte de volle drie punten tegen Willem II dankzij een doelpunt van Robert. Philip Cocu moest vroegtijdig het veld verlaten, na een tweede gele kaart.

Aan de onderkant van de ranglijst wisten zowel De Graafschap als FC Den Bosch niet te winnen. RBC Roosendaal won wel met 2-0 van ADO Den Haag, het gat tussen de nummer 15, ADO Den Haag en de nummer 16, RBC, bedraagt nu 7 punten, en met nog 5 wedstrijden te gaan lijkt ADO veilig te zijn.

Uitslagen:

Vrijdag 15 april
Roda JC - FC Utrecht 3-2

Zaterdag 16 april
De Graafschap - RKC Waalwijk 2-4
Vitesse - SC Heerenveen 1-3
RBC Roosendaal - ADO Den Haag 2-0

Zondag 17 april
FC Den Bosch - FC Groningen 1-2
Feyenoord - AFC Ajax 2-3
Willem II - PSV 0-1
AZ - NAC Breda 1-1
FC Twente - NEC 2-1

De actuele stand kan je hier vinden.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

[update] Treinen stil door supportersrellen

Het treinverkeer tussen Rotterdam en Zwijndrecht is stilgelegd als gevolg van problemen met voetbalsupporters rond de voetbaltopper Feyenoord - Ajax. Dat heeft Pro-Rail bekendgemaakt. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een uur.

Er werd met stenen en vuurpijlen gegooid en sommige supporters zijn uit de trein gestapt. Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft daarop enkele treinen met Ajax-fans in zijn stad geweigerd en laten terugsturen. De politie is bang dat het tot een gewelddadig treffen komt tussen beide supportersgroepen. De treinen staan momenteel stil bij Rotterdam Blijdorp en Moordrecht.

De wedstrijd Ajax-Feyenoord zou om 12.30 uur in de Rotterdamse Kuip beginnen, maar dit is uitgesteld naar 12.45 uur.

Update 12.30 uur
Ook het treinverkeer tussen Rotterdam en Gouda is stilgelegd. Eén van de Ajax-treinen is vernield.

Update 13.51 uur
De groepen supporters die de treinen hebben vernield worden bij de Kuip vastgehouden en zullen worden aangehouden door de politie. Bij het stadion was het erg onrustig. Er zijn ook daar al meerdere aanhoudingen verricht.

Twee Feyenoord-fans raakten op het plein voor het stadion gewond door vuurwerk. Eén van hen had het vuurwerk in zijn zak zitten toen het ontplofte. Hoe erg de twee er aan toe zijn, is onbekend.

Update 16.58 uur
De Mobiele Eenheid (ME) heeft bij de Kuip met paarden charges uitgevoerd om supporters van Feyenoord en Ajax uit elkaar te houden. Ook werd er een waterkanon ingezet. Na afloop van de wedstrijd gooiden de groepen supporters vuurwerk naar elkaar.

Een grote groep Ajax-supporters werd vastgehouden bij het stadion. Zij zouden per bus naar Amsterdam gebracht worden. Dat ging echter niet snel genoeg, waardoor een deel nog aanwezig was bij het stadion toen de Feyenoord-supporters weer naar buiten kwamen.

De Ajax-fans zullen bij terugkeer worden opgevangen in de Amsterdam Arena, zo heeft de politie laten weten. Of ze daar zullen worden gearresteerd is niet duidelijk.

MotoGP: Barros pakt overwinning op Estoril

Alex Barros heeft vandaag de Grande Premio de Portugal gewonnen op het circuit van Estoril. De Braziliaan versloeg Valentino Rossi op plaats twee en Max Biaggi op plek drie.

In de tweede race van het seizoen werd meteen een nieuwe regel uitgetest binnen de MotoGP. Deze regel houdt in dat er niet meer gestopt mag worden bij regen. Wanneer er nu witte vlaggen langs het circuit worden gezwaaid dan mogen de coureurs in de pits op een andere motor met andere banden stappen.

Niemand maakte echter gebruik van deze regel. Iedereen bleef doorrijden op hun slick banden, een aantal coureurs moesten dit echter bekopen. Sete Gibernau lag aan de leiding van de wedstrijd vanaf de start maar ging onderuit in bocht één toen het circuit glad werd. Ook Hopkins en Edwards gingen onderuit maar de laatste wist zijn race nog wel te vervolgen.

Uiteindelijk ging Barros er dus met de overwinning vandoor nadat hij de race al was gestart vanaf pole position. Rossi zette in de laatste twee rondes nog wel aan om dichterbij te komen maar dit mocht niet baten. Biaggi deed het toen al rustig aan en nam genoegen met een derde plaats nadat hij de halve race met Rossi om de tweede plek had gestreden.

In de 250 cc wist Casey Stoner de overwinning te pakken na een race waarbij een groepje van vijf bestaande uit Stoner, Dovizioso, de Puniet, Pedros en de Angelis de hele tijd met elkaar in gevecht waren. Als tweede eindigde Dovizioso en als derde de Puniet.

Kallio wint spectaculair de 125 cc. Op de streep is het verschil iets meer dan een banddikte tussen de KTM rijder en. Ook de strijd om de derde plek was spannend tot op de streep Lutti pakt de derde plek net voor de Italiaan Lai op plek vier.

Uitslag MotoGP Gran Premio Portugal

plaatsnaammerktijdachterstand
1.A. BarrosHonda47:14.053
2.V. RossiYamaha47:16.824+2.771
3.M. BiaggiHonda47:20.124+6.071
4.M. MelandriHonda47:43.599+29.546
5.C. ChecaDucati47:43.827+29.774

Uitslag 250 cc Gran Premio Portugal

plaatsnaammerktijdachterstand
1.C. StonerAprilia45:36.009
2.A. DoviziosoHonda45:36.413+0.404
3.R. de PunietAprilia45:36.440+0.431
4.D. PedrosaHonda45:38.018+2.009
5.A. de AngelisAprilia45:38.213+2.204

Uitslag 125 cc Gran Premio Portugal

plaatsnaammerktijdachterstand
1.M. KallioKTM41:19.431
2.H. FaubelAprilia41:19.439+0.008
3.T. LuthiHonda41:22.329+2.898
4.F. LaiHonda41:22.371+2.940
5.M. PoggialiGilera41:30.707+11.276

Uitslag Amstel Gold Race

In een mistig Limburg werd vandaag voor de veertigste maal de Amstel Gold Race verreden. Na de beklimming van de Cauberg wist Danilo di Luca de wedstrijd te winnen, vlak voor Michael Boogerd.

Voor de organisatie van de Amstel Gold Race bleek 's ochtends al dat er één probleem was. De mist verhinderde de helikopters voor de televisie op te stijgen. De renners hadden daar echter geen last van en reden gewoon hun koers.

Na 55 kilometer rijden vier renners weg bij het peloton. Moreau, Thijs, Van Katwijk en Grivko krijgen al vrij snel een grote voorsprong, die later een maximum kent van 13 minuten. Erwin Thijs, eerder in lange vluchten in Gent-Wevelgem en Parijs - Roubaix waagde dus opnieuw de aanval. De kopgroep valt al snel uit elkaar. Van Katwijk en Grivko kunnen het tempo van Moreau en Thijs niet volgen en worden gelost.

Onder leiding van Rabobank, Gerolsteiner, Illes Balears en Discovery Channel loopt het peloton beetje bij beetje in op de twee koplopers. Na 180 kilometer koers worden Van Katwijk en Grivko door het peloton teruggepakt, terwijl Moreau en Thijs nog 7 minuut 30 voorsprong hebben.

Leon van Bon voert op Bemelerberg het tempo op en rijdt weg bij het peloton. Steffen Wesemann springt naar hem toe en zo rijden de twee samen, die ook al samenwerkten in Parijs-Roubaix. Ze lopen snel in op de twee koplopers, maar het peloton blijft kort achter de achtervolgers rijden.

Thijs en Moreau worden worden door Van Bon en Wesemann en weer achtergelaten. Het peloton pakt daarna Thijs en Moreau meteen en zit op de hielen van Van Bon en Wesemann. Op de Eyserbosweg laat Wesemann Van Bon, achter maar krijgt vanuit het peloton drie man mee. David Etxebarria, Mark Lotz en Karsten Kroon hebben zich bij Wesemann gevoegd en met zijn vieren rijden ze voor het peloton uit. Ze krijgen een voorsprong van 35 seconde, met nog slechts 15 kilometer te gaan.

Met name Kroon en Lotz ruiken hun kans en werken hard in de kopgroep. Op de Keutenberg zetten de favorieten daarachter echter door en weten de voorsprong te verkleinen tot een vijftien seconde. Boogerd en Freire waren mee met de een groep van elf achtervolgers en daarom houdt Kroon zijn benen stil. Daardoor stokt de samenwerking vooraan, terwijl de achtervolgers dan juist weer worden teruggepakt door het peloton.

De vier koplopers worden ingelopen door het peloton, dat dan nog uit ruim 30 man bestaat. Rabobank speelt de kaart Freire voor de Cauberg en Boogerd vangt de beklimming op kop aan met Freire in zijn wiel. Na wat tempoversnellingen gaat bovenop de sprint tussen Di Luca en Boogerd. Di Luca verslaat de stilgevallen Boogerd makkelijk, daarachter volgden Celestino en Rebellin.


De finish van Di Luca.
Copyright foto: René Michel - Cyclingphoto.com

Uitslag:
1. Danilo di Luca (Ita) 6:21.07
2. Michael Boogerd (Ned) z.t.
3. Mirko Celestino (Ita) z.t.
4. Davide Rebellin (Ita) z.t.
5. Miguel Angel Martin Perdiguero (Spa) z.t.
6. Patrik Sinkewitz (Dui) z.t.
7. Björn Leukemans (Bel) z.t.
8. David Etxebarria (Spa) z.t.
9. Jerome Pineau (Fra) z.t.
10. Oscar Freire (Spa) z.t.
11. Kim Kirchen (Lux) z.t.
12. Igor Astarloa (Spa) +0.10
13. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
14. Kurt-Arle Arvesen (Den) z.t.
15. Stefan Schumacher (Dui) z.t.
16. Constantino Zaballa Gutierrez (Spa) z.t.
17. Johan Coenen (Bel) z.t.
18. Joaquin Rodriguez Oliver (Spa)
19. Pieter Mertens (Bel)
20. Manuele Mori (Ita)

'Burgers als lekenrechters'

draaier had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBurgers zonder juridische scholing moeten als 'lekenrechters' kunnen meebeslissen met professionele rechters over de schuld van een verdachte en de op te leggen straf. De 'lekenrechtspraak' moet het vertrouwen van burgers in de rechtsspraak vergroten. Dit vind althans de VVD. Deze stelling werd breed gesteund tijdens het 'Flitscongres Criminaliteitsbestrijding'. Onder meer politici en vertegenwoordigers van politie en justitie steunden de stelling. Dat meldde voorlichter Jeff Wolters van de VVD zaterdag.

Aanleding voor het congres was het rapport 'Effectief en op maat' van de VVD-projectgroep Veiligheid en Criminaliteitsbestrijding. In dit rapport staan nog meer ideeën die veelal gebaseerd zijn op buitenlandse ervaringen, zoals niet alleen reactief politie-optreden, maar ook preventief. Voor probleemlocaties moeten tactieken ontwikkeld worden om het probleem aan te pakken.

Een dader moet meer als een persoon gezien worden om een op maat gemaakt regime te kunnen toepassen. Volgens de VVD verschillen de motieven, persoonlijkheden en perspectieven van delinquenten teveel voor een standaard daderprofiel. Er wordt benadrukt in het rapport dat het niet de bedoeling is dat een dader zijn 'zielige jeugd' kan aanwenden om straf te voorkomen.

Ter afsluiting van het congres werd het rapport aangeboden aan de VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen. De fractie kan hiermee een standpunt over criminaliteit en veiligheid bepalen. Wolters hoopt dat dit uiteindelijk tot effectieve voorstellen in de Tweede Kamer leidt.

Uitslagen HCE 17/04/2005

Vanmiddag werden er vijf wedstrijden in de Holland Casino eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord - Ajax 2-3
48' Salomon Kalou 1-0
57' Nigel de Jong 1-1
80' Dirk Kuijt 2-1
86' Zdenek Grygera 2-2
90'+2 Hedwiges Maduro 2-3

Geel : De Graaf, Saidi,(beiden F`noord) Maxwell, Trabelsi (beiden Ajax)

AZ - NAC Breda 1-1
6' Tarik Sektioui 1-0
70' Ali Boussaboun 1-1

Geel :Slot, Petö (Beiden NAC)

FC Twente - NEC 2-1
19' Dmitri Shoukov 1-0
58' Peter Niemeyer 2-0
66' Thijs Hendriks 2-1

Geel : Sibum, (Twente) Barreto (NEC)

FC Den Bosch - FC Groningen 1-2
48' Erik Nevland 0-1
50' Erik Nevland 0-2
80' Mourad Mghizrat 1-2

Geel : Snoyl, (Den Bosch) Seedorf, Florén, Nevland (allen Groningen)

Willem II - PSV 0-1
62' Robert 0-1

Geel : Sibon (PSV
Rood : Cocu (PSV) 2x geel

Bekijk de huidige stand

Todt: 'Alonso niet onze eerste keus'

Nu het wat minder gaat met Ferrari-coureur Michael Schumacher wordt er veel gesproken wie Ferrari op het oog heeft als Michael stopt met Formule-1.

Velen wijzen naar Fernando Alonso, maar Jean Todt ziet hem niet als de opvolger die hij zou willen hebben. Jean, 'teambaas' van Ferrari: "Wie zegt dat wij Alonso willen? Oke, hij is talentvol, maar er zijn nog andere coureurs die dat ook zijn. Hij staat niet bovenaan op onze lijst. Bovenaan staat een jonge coureur die nu uitkomt voor een Duits-Engels team."

De vraag of dit dan wellicht Kimi Räikkönen is wil hij niet beantwoorden. Tevens geeft Jean Todt aan dat als de coureur die hij in gedachte heeft een vast contract heeft met een ander team er geen problemen zijn. "Dat wordt geen obstakel voor ons", aldus Jean Todt.

Samsam en Bart

De makers van Bassi en Driaan en de geheime schatkaart did it again, deze keer verblijden ze ons met de spannende kung-fu avonturen van Samsam & Bart! Perfect voor de druilerige Zondagmiddag als er toch geen fluit op de TV is.
quote:
"Trouwens, ik ben Bart."
- Ik ben Arie!
Laten we hopen dat er een beetje vlot snelle mirrors beschikbaar zijn. Hier staat er in ieder geval eentje van FOK!

Met eeuwige dank aan ElwinBpro voor de submit

Alesi wint eerste race DTM

Jean Alesi heeft de eerste race in het Duitse Toerwagenkampioenschap (DTM) op het circuit van Hockenheim gewonnen. De voormalige Formule 1-coureur wist Gary Paffett en Bernd Schneider voor te blijven. Debutant Mika Häkkinen werd achtste.

De wedstrijd kende een spectaculaire start. Regerend kampioen Mattias Ekström wist moeilijk van de polepositie weg te komen en werd direct gepasseerd door Gary Paffett, die naast hem was gestart. Na een crash in de eerste bocht moesten Tom Kristensen, Laurent Aiello en Rinaldo Capello hun zwaar beschadigde auto's aan de kant zetten. De race werd geneutraliseerd achter de safety car.

Na de herstart ontstond kortstondig een ruw gevecht om de koppositie tussen Paffett en Ekström. DTM-races kennen echter twee verplichte pitstops en het team van Jean Alesi wist de Fransman uiteindelijk aan de leiding op de baan te krijgen. Paffett moest een derde pitstop maken om zijn linkerdeur dicht te laten tapen, waardoor zijn kans op de overwinning verkeken was.

Heinz-Harald Frentzen, in de wintertests nog oppermachtig, viel uit na twaalf ronden, waarin hij meerdere malen spinde. Mika Häkkinen pakte een punt in zijn eerste race, nadat hij een drive through penalty had gekregen wegens te hard rijden in de pitstraat.

Uitslag race 1:

naam auto
1 Jean Alesi Mercedes 37 ronden
2 Gary Paffett Mercedes +5.643 seconden
3 Bernd Schneider Mercedes +6.420 sec
4 Christian Abt Audi +8.955 sec
5 Mattias Ekström Audi +12.937 sec
6 Jamie Green Mercedes +16.421 sec
7 Stefan Mücke Mercedes +20.565 sec
8 Mika Häkkinen Mercedes +22.065 sec

Hondencrematie veroorzaakt brand

Ewaldus had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn België probeerde zondag een man zijn hond te cremeren op zijn barbecue. Daarbij veroorzaakte hij een brand in het appartementencomplex.

De crematie vond plaats op een terras van een appartementsgebouw in Schaarbeek. De man gebruikte benzine die wellicht op het terras gelekt is. Toen de brandweer arriveerde waren er al grote vlammen vanaf het terras op de tweede verdieping.

De schade bleek achteraf mee te vallen: alleen de gevel had geleden onder de brand. De man zelf werd naar het ziekenhuis gebracht vanwege brandwonden op zijn arm. De hond was volgens de politie "zwartgeblakerd".

Buurvrouw smijt met hondenpoep

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuwsEen 48-jarige vrouw uit Deurne heeft zaterdag bij een burenruzie een wel erg onsmakelijke methode gebruikt om haar ongenoegen kenbaar te maken: Ze gooide een emmer hondenpoep bij de buren naar binnen.

De ruzie aan de Maassingel ontstond naar aanleiding van geluidsoverlast van klussende buren. De boze vrouw belde aan en smeet de emmer hondepoep naar binnen toen haar 28-jarige buurvrouw de deur opende.

De politie hield de vrouw aan. Op het bureau is proces-verbaal opgemaakt. Ook moet ze de ontstane schade vergoeden.

Voetbal: Uitslag Feyenoord - Ajax

Icon Sport - Holland Casino EredivisieVanmiddag werd in Rotterdam voor de 152ste keer de klassieker tussen Feyenoord en Ajax gespeeld. Ondanks dat Feyenoord twee keer op voorsprong wist te komen, eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor Ajax.

De wedstrijd begon een kwartier later, doordat in de treinen van de Ajax-supporters ongeregeldheden waren geweest. In het begin van de wedstrijd leek Ajax iets beter. Feyenoord leek wat nerveus na de nederlaag van afgelopen week tegen FC Den Bosch.

Feyenoord kreeg ook al snel een tegenvaller te verwerken. Basto en Ghaly kwamen hard met de hoofden tegen elkaar. Ghaly kon niet verder en werd gewisseld, terwijl Basto na behandeling met een tulband verder kon. Feyenoord leek in de 29ste minuut op voorsprong te komen door Kuijt, maar Temmink keurde het doelpunt af omdat Kuijt zou hebben geduwd. Feyenoord putte wel moed uit de afgekeurde goal en meteen daarna was Kalou gevaarlijk met een schot. Ajax bleef echter iets gevaarlijker, maar na de eerste helft was het nog steeds 0-0.

Vlak na rust plaatste Feyenoord een prima counter. Kalou wist de wedstrijd open te breken met de 1-0 voor Feyenoord. Ondanks dat Ajax de betere ploeg was, liep het tegen de aanvallende kwaliteiten van Feyenoord op. In de 57ste minuut wist Ajax weer gelijk te komen. Pienaar zette De Jong voor Babos en De Jong wist de 1-1 te scoren. De wedstrijd lag daarna open. Een goal van Ajax werd afgekeurd, omdat Babos was aangevallen in zijn doelgebied en Pienaar miste daarna een grote kans. Aan de andere kant ging een voorzet van Kuijt net aan Goor en Kalou voorbij.

Edwin de Graaf werd door Gullit erin gebracht voor Pardo en die wissel bleek een gelukkige. De Graaf wist de bal af te leveren bij Kuijt, die de 2-1 wist te scoren. In de 86ste minuut wist Ajax de stand opnieuw recht te trekken. Een afgeslagen voorzet werd opnieuw ingebracht en Grygera kon vrij inschieten. In de blessuretijd wist Ajax de wedstrijd toch nog binnen te halen. Maduro wist in de slotsecondes van de wedstrijd de 2-3 binnen te schieten.

Feyenoord - Ajax 2-3
48' Kalou 1-0
57' De Jong 1-1
80' Kuijt 2-1
86' Grygera 2-2
90'+2 Maduro 2-3

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslag Feyenoord - Ajax

Vanmiddag werd in Rotterdam voor de 152ste keer de klassieker tussen Feyenoord en Ajax gespeeld. Ondanks dat Feyenoord twee keer op voorsprong wist te komen, eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor Ajax.

De wedstrijd begon een kwartier later, doordat in de treinen van de Ajax-supporters ongeregeldheden waren geweest. Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft de treinen terug laten sturen naar Amsterdam, waardoor het uitvak in de Kuip leeg bleef. De supporters die zich hadden misdragen werden apart gehouden bij de Kuip en later opgepakt. In het begin van de wedstrijd leek Ajax iets beter. Feyenoord leek wat nerveus na de nederlaag van afgelopen week tegen FC Den Bosch

Feyenoord kreeg ook al snel een tegenvaller te verwerken. Basto en Ghaly kwamen hard met de hoofden tegen elkaar. Ghaly kon niet verder en werd gewisseld, terwijl Basto na behandeling met een tulband verder kon. Feyenoord leek in de 29ste minuut op voorsprong te komen door Kuijt, maar Temmink keurde het doelpunt af omdat Kuijt zou hebben geduwd. Feyenoord putte wel moed uit de afgekeurde goal en meteen daarna was Kalou gevaarlijk met een schot. Ajax bleef echter iets gevaarlijker, maar na de eerste helft was het nog steeds 0-0.

Vlak na rust plaatste Feyenoord een prima counter. Kalou wist de wedstrijd open te breken met de 1-0 voor Feyenoord. Ondanks dat Ajax de betere ploeg was, liep het tegen de aanvallende kwaliteiten van Feyenoord op. In de 57ste minuut wist Ajax weer gelijk te komen. Pienaar zette De Jong voor Babos en De Jong wist de 1-1 te scoren. De wedstrijd lag daarna open. Een goal van Ajax werd afgekeurd, omdat Babos was aangevallen in zijn doelgebied en Pienaar miste daarna een grote kans. Aan de andere kant ging een voorzet van Kuijt net aan Goor en Kalou voorbij.

Edwin de Graaf werd door Gullit erin gebracht voor Pardo en die wissel bleek een gelukkige. De Graaf wist de bal af te leveren bij Kuijt, die de 2-1 wist te scoren. In de 86ste minuut wist Ajax de stand opnieuw recht te trekken. Een afgeslagen voorzet werd opnieuw ingebracht en Grygera kon vrij inschieten. In de blessuretijd wist Ajax de wedstrijd binnen te halen. Maduro wist in de slotsecondes van de wedstrijd de 3-2 binnen te schieten.

Feyenoord - Ajax 2-3
48' Kalou 1-0
57' De Jong 1-1
80' Kuijt 2-1
86' Grygera 2-2
90'+2 Maduro 2-3

Geel: Maxwell en Trabelsi (AJA), Saïdi en De Graaf (FEY)

Opstellingen:
Feyenoord: Babos, Ostlund, Saïdi, Gibbs, Basto; Castelen, Ghaly (Pardo/13, De Graaf/77), Ono, Goor; Kuyt, Kalou

Ajax: Vonk, Trabelsi, Grygera, Escudé, Maxwell; De Jong, Maduro, Sneijder (Boukhari/83); Pienaar (Anastasiou/88), Babel, Mitea

Radcliffe en Len winnen marathon van Londen

Martin Lel en Paula Radcliffe hebben de 25ste editie van de marathon van Londen gewonnen. Radcliffe liep de derde tijd ooit op de marathon.

De Keniaan Martin Lel maakte deel uit van een kopgroep die bestond uit zes man. Acht kilometer voor de finish versnelde hij en werd niet meer achterhaald. Hij behaalde een tijd van 2:07.25. De Marokkaan Jaouad Gharib werd tweede op 23 seconden. Favoriet en wereldrecordhouder Tergat stelde teleur met een achtste plaats.

De 31-jarige Radcliffe liet bij de dames al na zeven kilometer de groep met favorieten achter zich en liep in haar eentje op indrukwekkende wijze naar de winst in 2:17.41.

Daarmee heeft de wereldrecordhoudster (2:15.25) nu de drie snelste tijden ooit op de marathon op haar naam staan. In de slotfase van de marathon kreeg Radcliffe een krampaanval, maar ze kwam nooit in het zicht van de concurrentie.

City wil verder met Musampa

Het Engelse Manchester City heeft laten weten dat het verder met Kiki Musampa. De club huurt Musampa sinds afgelopen januari van Atlético Madrid, waar de 27-jarige middenvelder nog een driejarig contract heeft.

City heeft zich inmiddels al bij de Spaanse club gemeld om te praten over een overname van de ex-speler van Ajax.

Eerder deze maand liet Musampa al weten dat hij graag bij de Engelse club wil blijven. "Hoe langer ik hier ben, des te leuker ga ik het vinden, zowel de club als de stad. We hebben nog niet gesproken over wat er aan het einde van het seizoen gaat gebeuren, maar ik vermaak me op het veld en geniet ervan voor City te spelen," aldus Musampa toen. Naar verluidt zou de Nederlander 2,3 miljoen euro moeten gaan kosten.

Angry Killer Person Man!

Als het nog niet duidelijk genoeg was dat die studenten van tegenwoordig teveel tijd hebben, dan is het dat wel na het zien van "Angry Killer Person Man!" (200MB WMV, mirror.)

In dit diepgaande epos over hoop, wanhoop, liefde, verdriet en wraak zie je prachtige vechtscène's in de speeltuin, sluipmoordenaars in de douche, overreden acteurs, achtervolgingen op de fiets en veel meer van dat spannends. En dat allemaal met de hulp van slechts élf liter ketchup.

Hulde! Dit drama staat op eenzame hoogte op de ranglijst van emo-drama's, het laat "Gone with the wind" en "The sound of music" diep, diep in het stof bijten.

Schaamteloos geript uit de HK van onze Tweakerhomies. Zie ook de webzijde.

'KLM-passagiers kenden 9/11 kapers'

TMar, Alice_in_donderland en Yordeman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De twee passagiers die er de reden van waren dat de Verenigde Staten op 8 april weigerden een KLM-toestel tot hun luchtruim toe te laten, waren mogelijk bekenden van de vliegtuigkapers van 11 september 2001. Het gaat om twee Saudische broers die op dezelfde vliegschool les hebben gehad als de kapers. Dat heeft het Amerikaanse weekblad Newsweek zondag gemeld op gezag van anonieme bronnen binnen de Amerikaanse en Europese inlichtingendiensten.

De Amerikanen zouden bang zijn geweest voor een herhaling van '9/11', en stuurden daarom het toestel terug naar Schiphol. Na het incident namen de Saudische broers een vlucht naar Londen, waar ze ook werden geweigerd. Daarom vlogen ze weer naar Schiphol, waar ze onder politiebegeleiding hebben gewacht tot ze een vliegtuig naar Saudi-Arabië konden nemen. Eenmaal aangekomen in Saudi-Arabië zijn ze voor verhoor vastgehouden.

Eén van de Saudische broers werd na de terroristische aanslagen van 11 september al gearresteerd. Tijdens zijn verhoor zou hij destijds hebben bekend één van de kapers te kennen. Tot een veroordeling kwam het niet, maar de man werd wel de Verenigde Staten uitgezet. Een Amerikaanse functionaris betitelde het tweetal dan ook als 'slechte kerels'.

Het vliegtuig was op weg naar Mexico, waar al-Qaeda volgens experts bezig zou zijn met het opbouwen van een terreurnetwerk. De broers zeggen zelf echter dat ze naar Mexico vlogen om hun zieke vader te bezoeken. Volgens anti-terreurexperts zou dit een geloofwaardig verhaal zijn, maar het wordt niet uitgesloten dat de twee mogelijk een dubbelleven leidden.

Dekker wil in wielerwereld blijven

Erik Dekker wil graag nog anderhalf jaar doorgaan met wielrennen. Ook daarna zou nog graag actief zijn in een andere functie in de wielerwereld.

De verhalen van het begin dit seizoen dat Erik Dekker na dit seizoen zou willen stoppen, heeft hij weer naar de achtergrond verwezen. Hij heeft nog plezier en het wielrennen en zou graag nog anderhalf jaar fietsen. Daarna ziet hij een carrière als ploegleider of iets dergelijks wel zitten. Wat hem betreft zal hij nadat hij stopt met wielrennen, wel actief blijven in de wielerwereld.

Over een mogelijk afscheid vertelde Erik Dekker: "Ik zou ook in oktober kunnen stoppen, maar dan moet er iets onwaarschijnlijks gebeuren. Bijvoorbeeld een tweede bankier, die 50 miljoen neerlegt om een ploeg te beginnen en mij als ploegleider wil. Dat is onwaarschijnlijk, ja. Ik fiets graag, ik train graag, vind dit een verrekt interessante periode van het jaar, ook al is het zwaar, maar ik heb er nog steeds lol in. Ik wil nog anderhalf jaar door. En wie weet wat er daarna gebeurt. Ik maak me niet druk over stoppen, wel over wat ik na mijn carrière wil."

Daar heeft hij dan ook een duidelijk beeld van: "Ik vind het heel belangrijk om het zogenoemde zwarte gat te ontwijken. Laatst zag ik Jo Planckaert op tv. Die vertelde dat hij momenteel niets doet. Niets, kun je je dat voorstellen? Ik hoef me straks financieel geen zorgen te maken, maar niets doen is niks voor mij. Ik zou graag actief blijven in dit wereldje, in contact blijven met de renners. Hoe of wat, weet ik niet, dat zien we dan wel weer."

'Nelisse praat met Austria Wien'

Robin Nelisse staat in de belangstelling van Austria Wien. De aanvaller van AZ zou afgelopen donderdag bekeken zijn door een scout tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tegen Villareal.

Nelisse, die dit seizoen zeker vertrekt uit de Alkmaarder Hout zou bekeken zijn door oud-prof Frenk Schinkels, een Nederlander die in de jaren negentig voor de Oostenrijkse nationale ploeg speelde. De Telegraaf meldt tevens dat Nelisse samen met zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman heeft gesproken met Schinkels.

Robin Nelisse is de afgelopen maanden prima op dreef bij AZ. In de winterstop kreeg hij een basisplaats. Dit seizoen scoorde hij zes keer in de Holland Casino Eredivisie en twee keer in de UEFA Cup. Nelisse verlengt zijn contract niet omdat hij de zekerheid wil hebben op een basisplaats en dat kan de Alkmaarse club hem niet garanderen.

Ploegen eisen 60.000 euro van Giro

De Vereniging van Profploegen (AIGCP) heeft de organisatie van de Giro d'Italia laten weten dat de ProTour-ploegen 60.000 euro startgeld eisen voor deelname aan de Giro. Anders zullen minstens zestien ploegen van deelname afzien.

De teams hebben de organisatie van de Giro ook een deadline laten weten. De organisatie moet uiterlijk maandagavond laten weten of ze met dat startgeld akkoord gaan, anders zullen zestien ProTour-ploegen niet starten. De ploegen houden mede zo strak vast aan het startgeld, omdat ook nog met de Vuelta wordt onderhandeld en de teams willen aantonen serieus te zijn in hun eisen.

Patrick Lefevere, de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Profploegen (AIGCP), is tevreden over de eenheid van de ploegen: "Zestien ploegen hebben een document ondertekend waarin ze zich akkoord verklaren. Allicht hadden ze in Italië gerekend op de gebruikelijke onenigheid tussen de verschillende ploegen. Misschien voor het eerst in de geschiedenis is dat niet het geval en staan die op één lijn. Tot nog toe waren wij het kleine broertje, toeschouwers in het steekspel tussen UCI en organisatoren."

Aan de mannen van Nederland

Er is iets mis met Nederlandse mannen. Jullie zijn te zelfingenomen, te stuntelig, en vooral: te weinig origineel. En dat is een kwelling voor de Nederlandse dames. We wíllen geen vuurtjes meer geven aan mannen die zelf een aansteker hebben, we hèbben elkaar nooit eerder ontmoet, een gesprek over het weer interesseert ons geen moer, en ja, we komen wel vaker in die tent, maar wat zou dat? Heren, dat standaard repertoire is voor ons een kwelling! Steeds moeizamer brengen wij die glimlach op en besluiten toch maar een drankje te drinken op jullie mooie blauwe ogen, steeds vaker snauwen we jullie af en negeren jullie verder. Statistieken wijzen uit dat elk jaar meer vrouwen in de twintig en dertig op zaterdagavond alleen thuis zitten, en dat komt allemaal door JULLIE gebrek aan creativiteit.

Coria en Nadal in finale Monte Carlo

De finale van het Tennis Masters Series toernooi in Monte Carlo gaat tussen Guillermo Coria en Rafael Nadal.

Zoals verwacht kwamen de gravelspelers ver in het toernooi. Veel verrassingen waren er niet. In de eerste ronde versloeg Mariano Puerta nog wel Carlos Moya, maar zo'n grote verrassing was dat niet want Puerta is in vorm. De kwartfinales bestonden dan ook uit de echte toppers zoals Nadal, Coria, Ferrero, Gaudio, Ferrer en Federer.

Toch kwam Federer niet verder want de verrassing van het toernooi Richard Gasquet versloeg Federer (tweede verlies dit jaar). In de halve finale leek de jonge Fransman weer voor een stunt te zorgen tegen Rafael Nadal, maar verloor in drie sets: 7-6(6), 4-6, 3-6.

In de andere halve finale versloeg Guillermo Coria de Spanjaard Ferrero: 6-2, 7-5. Toch mag Ferrero terugkijken op een goed toernooi en mag hij zich onder het rijtje favorieten scharen voor Roland Garros. Coria staat voor de derde keer in de finale van Monte Carlo en kan zijn eerste titel van 2005 winnen. Als Nadal wint is hij de jongste speler sinds 18 jaar die een Tennis Masters Series titel binnenhaalt.

Dievegge stopt mobieltje in doos

StefanP had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen getuige in een drukke Roemeense winkel was ervan overtuigd dat een 34-jarige vrouw en haar vriendin een mobiele telefoon van een andere klant hadden weggenomen. Maar een gealarmeerde politie-agent trof bij een fouillering van de beide verdachte dames niets aan. De GSM was ontvreemd toen de eigenaar deze even had neergelegd.

De agent wilde de vrouwen al laten gaan, toen hij op het idee kwam het nummer van de gestolen telefoon te bellen. Een gedempt gerinkel bleek vervolgens vanonder het rokje van de verdachte vrouw te komen. Een agente die de dievegge op het politiebureau grondig fouilleerde trof de GSM aan in de vagina van de vrouw. Ondanks alle moeite die gedaan was om het toestel terug te vinden weigerde de eigenaar om zijn mobiele telefoon nog te gebruiken.

Tennisgame met Maria Sharapova

Elke tennisfan kent Conchita Martinez. Nooit eerder werd er zoveel afgekreund op een tennisbaan. Conchita staat echter al een tijdje niet meer aan de top, en het lijkt erop dat haar opvolger is opgestaan in de vorm van Maria Sharapova. Met minstens evenveel decibel jaagt ze haar tegenstanders de stuipen op het lijf.

In een interview met de New York Post maakt Sharapova bekend dat ze haar naam verbonden heeft aan een tennisgame. De game zal, niet geheel onverwacht, I-Play Maria Sharapova Tennis gaan heten. Tot nog toe lijkt er het er op dat de game zal verschijnen op mobiele telefoons.

PSP underclocked

Een van de grootste problemen die Sony had tijdens de ontwikkeling van de PSP was de levensduur van de batterij. Het lijkt er nu op dat Sony, om dit probleem te verhelpen, de CPU van de PSP underclocked heeft. De CPU van de PSP kan 333 MHz aan, en een Bus-snelheid van 166 MHz. In de praktijk zal de CPU op 222 MHz draaien en de Bus-snelheid zal 111 MHz bedragen.

Als de PSP zou draaien op 333MHz met de huidige batterij, zou het apparaat waarschijnlijk krap twee uur meegaan. Het wachten is nu dus op een verbeterde accu van Sony.

'Labour al bezig met vertrek Blair'

Icoon politiek buitenland nieuwsDe Engelse premier Tony Blair zal niet al te lang na de verkiezingen van volgende maand plaatsmaken voor zijn partijgenoot Gordon Brown. Een naaste medewerker van Blair zou bezig zijn plannen uit te werken voor een machtsoverdracht. Dat beweert althans het Britse dagblad The Independent.

Blair, die er bijna twee termijnen als premier op heeft zitten, heeft herhaaldelijk gezegd bij goede verkiezingsresultaten een hele ambtsperiode premier te willen blijven. Volgens opiniepeilingen en veel Labourprominenten zou minister van Financiën Gordon Brown de leider van zijn partij echter in populariteit ruim voorbijstreven. Ook Blair zou inmiddels hebben erkend dat Brown de macht snel moet overnemen. De minister zou daarom een belangrijke stem krijgen bij de keuze van de nieuwe bewindspersonen, mocht Labour althans de verkiezingen winnen.

Eerder werd aangenomen dat een tegenvallende uitslag bij het referendum over de Europese Grondwet, dat in het Verenigd Koninkrijk in de loop van 2006 moet plaatsvinden, het moment zou zijn voor Blair om op te stappen.

Tony \'Babylips\' Blair wordt overvallen door Jean Peterson
Tony Blair heeft nog niet bij iedereen zijn populariteit verspeeld

Mourinho geërgerd door UEFA

José Mourinho blijft geërgerd over hoe hij door de UEFA is behandeld. Die behandeling was voor hem reden om vlak voor de wedstrijd tegen Bayern München uit het stadion te vertrekken.

Voor de tweede wedstrijd van zijn schorsing was Mourinho wel van plan de wedstrijd in het stadion te bekijken. Voor de wedstrijd nog vertrok hij echter terug naar zijn hotel om daar de wedstrijd te bekijken. Hoewel hij blij is met het behalen van de halve finale van de Champions League, blijft de coach geërgerd over hoe hij in het stadion werd behandeld.

Mourinho vertelde daarover: "Toen ik aan kwam voelde ik dat er iets mis was met de houding van de UEFA. Toen ik ging zitten waren er twee camera's op me gericht; ze waren recht voor mij opgesteld. Nog erger was dat ik geen groene badge kreeg; ze gaven mij een gele badge. Het is een belediging, het is belachelijk. Wat kon ik doen? Ik ben terug naar het hotel gegaan om de wedstrijd te bekijken en ja, het was nog steeds een geweldige avond voor mij, de spelers en de iedereen van de club."

Duiker vermist in Oosterschelde

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 19-jarige duiker uit België wordt sinds zaterdagmiddag vermist in de Oosterschelde bij Gorishoek. De duiker was samen met een zogenoemde buddy gaan duiken, maar na verloop van tijd kwam alleen de buddy boven. De buddy had verschijnselen van de caissonziekte en is naar het ziekenhuis van Gent gebracht.

Zaterdagavond werd de zoektocht naar de duiker gestaakt. Volgens de politie was het onwaarschijnlijk dat de duiker op dat moment nog in leven was, gezien de lage temperatuur van het water. Zondagochtend wordt de zoekactie hervat in de hoop het lichaam van de duiker te vinden.

Vermoedelijk zijn de duikers op grote diepte in moeilijkheden geraakt. De buddy kwam alleen aan de oppervlakte, waarna brandweer, politie, de KLPD, reddingsboten en helikopters uit Nederland en België met een zoekactie begonnen. Echter zonder resultaat.

Spaanse Grand Prix uitverkocht

De toeschouwersaantallen van de Formule 1 zitten weer in een stijgende lijn. Drie weken voor de Grand Prix van Spanje zijn daar de tickets al uitverkocht.

Vorig jaar was er in de Formule 1 een dalende trend te zien in de toeschouwersaantallen. Voor verschillende races werden de prijzen verlaagd, om zodoende toch de mensen te blijven trekken. Dit jaar blijkt dat heel anders.

Bij de Grand Prix van Bahrein was er al een grote vraag naar kaartjes voor de race. In Barcelona is nu zelfs de race uitverkocht. Verwacht wordt dat er een recordaantal toeschouwers de race zal bijwonen.

Uiteraard is de organisatie zeer blij met de hoge kaartverkoop. Er zijn meteen wel zorgen over de verkeerssituatie rond het circuit. De organisatie heeft bezoekers opgeroepen vroeg naar het circuit te komen, te carpoolen naar het circuit, met het openbaar vervoer te komen en de aanwijzingen van verkeersregelaars te volgen.

Bolton nog in de race om Champions League

In de Engelse Premier League doet Bolton Wanderers nog altijd mee in strijd om de vierde plaats, die plek geeft recht op het spelen van de de voorronde in de Champions League.

Zaterdag wiste de ploeg met 1-2 te winnen bij Charlton Atletic, terwijl concurrent Liverpool punten verspeelde tegen Tottenham Hotspur. Door de overwinning staat Bolton nu op de vijfde plaats, twee punten achter Everton, dat zondag speelt.

De wedstrijd begon goed voor het team van manager Sam Allardyce. Nadat de thuisploeg hands maakte, scoorde Jay-Jay Okocha vanaf 11 meter de 0-1. Atletic kwam echter op 1-1 na een treffer van Francis Jeffers. Vlak voor tijd kopte El-Hadji Diouf de gasten alsnog naar de overwinning.

De ploeg van Martin Jol kwam in de wedstrijd tegen Liverpool op Anfield Road op voorspong na een doelpunt van Erik Edman, maar dankzij een goal van Luis Garcia kwamen The Reds toch weer langszij. Door een van richting veranderde kopbal van Robbie Keane kwam Hotspur toch weer op voorsprong, maar Sami Hyppia maakte niet veel later uit een afgeslagen corner, 2-2, wat tevens de eindstand was.

Python zorgt voor startproblemen auto

Icoon opmerkelijk nieuwsEen toerist in het Zuid-Thaise Krabi die zijn gehuurde auto niet aan de praat kreeg ontdekte dat de motorproblemen wel een heel bijzondere oorzaak hadden. Onder de motorkap bleek een vijf meter lange python te schuilen, die zich om de motor had gewikkeld.

Het kostte toegesnelde politieagenten vervolgens een uur om de enorme slang los te krijgen. De geschrokken toerist kon vervolgens zijn huurauto starten. De slang zou het voorval overleefd hebben. Een politiewoordvoerder liet weten dat het dier in de wildernis zal worden losgelaten.

Dode en zwaargewonde bij schietpartij

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een schietpartij voor de deur van een café-restaurant aan de Galvanistraat in Rotterdam is vanochtend even voor 06:00 uur ten minste een dode gevallen. Een tweede persoon is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

In het pand was op dat moment een besloten feest gaande met ongeveer tweehonderd gasten. Volgens een politiewoordvoerder heeft zich een groot aantal getuigen gemeld. Daarnaast hangen er veel camera's in die buurt, waarvan de politie nu de beelden bekijkt.

Europese atletiekunie schrapt 200 meter indoor

Er zal geen 200 meter meer worden gelopen tijdens Europese kampioenschappen indooratletiek. De Europese atletiekunie EAA heeft dit zaterdag besloten tijdens een bijeenkomst in het Sloveense Ljubljana.

De Europese bond volgt daarmee het voorbeeld van de wereld atletiekbond, die besloot al eerder deze afstand voor zowel mannen als vrouwen te schrappen bij wereldkampioenschappen indoor. De reden van het schrappen van de afstand is dat de startpositie van de atleten op deze afstand geen gelijke kansen biedt.

Tevens besloot de EAA dat er in de toekomst niet meer om de vier jaar een Europees kampioenschap wordt gehouden, de frequentie zal worden verhoogd naar eenmaal in de twee jaar.

Sampdoria rukt op naar vierde plaats

Dankzij een 1-0 overwinning op Palermo is Sampdoria in de Italiaanse Serie A opgeklommen naar de vierde plaats.

De ploeg van coach Walter Novellino ging Udinese voorbij op de ranglijst, dat met 1-0 onderuit ging bij Messina. De vierde plaats in de Serie A geeft recht op meedoen aan de voorronde van de UEFA Champions League.

Voor de overwinning had Sampdoria wel de hulp nodig van de arbiter. In de blessuretijd schoot Francesco Flachi met een omhaal op doel, maar hij raakte de hand van Fabio Grosso. Scheidsrechter Rodomonti haalde vervolgens de woede van Palermo op de hals door een penalty te geven. Flachi schoot zelf vanaf 11 meter en faalde daarin niet.

AS Roma, dat ook onder de nieuwe trainer Bruno Conti blijft kwakkelen, ging thuis onderuit tegen Reggina met 1-2. Cristian Chivu zette de thuisploeg nog wel op 1-0 via een prachtige goal, maar door treffers van Franceschini en Bonazzoli bleven de Romeinen opnieuw met lege handen.

Xbox 360 logo bekend?

Op de perspagina van CRG Events, een bedrijf dat de E3 Kickoff Party verzorgt, staat links op de pagina een logo waar het gerucht van gaat dat dit het Xbox 360 logo is. Bovendien zijn in het introfilmpje de woorden "hit reset on your reality" te zien. Laat 'reset reality' nou net het antwoord zijn op de challenge van gisteren op Ourcolony.net. Om de challenge op te lossen moest men de streepjes uit een plaatje naast elkaar zetten, er een streepjescode van maken, deze scannen en toen kwam een telefoonnummer in Chicago tevoorschijn. Na dit te hebben gebeld zei een vrouw "reset reality". Dit bleek het goede antwoord te zijn. Of dit logo daadwerkelijk het Xbox 360 logo is zullen we binnenkort merken op de E3 beurs waar de Xbox 360 aan het publiek wordt getoond. Het logo is hieronder afgebeeld.


Man vermoord in Amsterdams jeugdhotel

Icoon misdaad nieuwsIn een jeugdhotel in Amsterdam is zaterdag aan het begin van de avond een nog onbekende man door een misdrijf om het leven gekomen. De politie heeft een verdachte aangehouden. Wat zich precies in de hotelkamer heeft afgespeeld en wat de verdachte met het misdrijf te maken heeft is echter nog onduidelijk.

De verdachte, een man van begin vijftig, meldde zich rond 18.30 uur bij de receptie van het hostel bij het Vondelpark. Hij liet weten dat er een zwaargewonde op een kamer lag. Volgens een politiewoordvoerder overleed het slachtoffer ter plekke aan zijn verwondingen. De melder van het misdrijf wordt zondagochtend verhoord.

Het jongerenhotel, populair bij toeristen uit de hele wereld, is vanwege het misdrijf korte tijd gesloten geweest. Volgens een zegsman konden de gasten later op de avond weer naar binnen.

Eerste relschoppers Graafsewijk veroordeeld

Icoon Binnenlands nieuwsVijf relschoppers die op donderdag 7 april betrokken waren bij de ongeregeldheden in de Graafsewijk in Den Bosch verschenen vrijdag al voor de politierechter. In één geval werd een onvoorwaardelijke straf uitgesproken, de 19-jarige M.S. verdwijnt voor twee maanden achter de tralies. De overige vier personen kregen taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen opgelegd.

De rellen in Den Bosch braken uit nadat een inwoner van de stad in het SBS6-programma Probleemwijken verklaarde dat hij een 8-jarige stiefdochter seksueel had misbruikt. Bij S., alias de Kakkerlak, sloegen op dat moment de stoppen door. "Ik was kwaad na die SBS-uitzending", verklaarde hij voor de rechter. Nadat de politierechter hem streng toesprak noemde hij spontaan vijf namen van mededaders. De huilende Kakkerlak hoorde behalve de twee maanden onvoorwaardelijk vier maanden voorwaardelijke celstraf tegen hem uitspreken. Hem werd vooral zwaar aangerekend dat op zijn kamer vier molotov-cocktails werden aantroffen.

Een 15-jarige betrokkene mag van de rechter twee jaar lang geen softdrugs gebruiken. Een 31-jarige stenengooier kreeg twaalf weken voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 150 uur. Twee verdachten die beiden van buiten de Graafsewijk komen kregen 100 uur werkstraf opgelegd. De jongens van 19 en 20 jaar oud, die beiden geen strafblad hadden, waren gearresteerd na het gooien van een bierflesje en stenen naar een ME-bus. Ze betuigden spijt naar aanleiding van het gebeuren.

Vooralsnog draait geen van de veroordeelden op voor de schade, die vermoedelijk in de honderdduizenden euro's gaat lopen. Claims van de woningbouwvereniging, de gemeente, het belaagde gezin en de politie zijn daarvoor volgens de rechter niet genoeg onderbouwd. Bij de onrust in de Graafsewijk werden in drie dagen ruim tachtig arrestaties verricht.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.