Voetbal: Uitslag Feyenoord - Ajax

Icon Sport - Holland Casino EredivisieVanmiddag werd in Rotterdam voor de 152ste keer de klassieker tussen Feyenoord en Ajax gespeeld. Ondanks dat Feyenoord twee keer op voorsprong wist te komen, eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor Ajax.

De wedstrijd begon een kwartier later, doordat in de treinen van de Ajax-supporters ongeregeldheden waren geweest. In het begin van de wedstrijd leek Ajax iets beter. Feyenoord leek wat nerveus na de nederlaag van afgelopen week tegen FC Den Bosch.

Feyenoord kreeg ook al snel een tegenvaller te verwerken. Basto en Ghaly kwamen hard met de hoofden tegen elkaar. Ghaly kon niet verder en werd gewisseld, terwijl Basto na behandeling met een tulband verder kon. Feyenoord leek in de 29ste minuut op voorsprong te komen door Kuijt, maar Temmink keurde het doelpunt af omdat Kuijt zou hebben geduwd. Feyenoord putte wel moed uit de afgekeurde goal en meteen daarna was Kalou gevaarlijk met een schot. Ajax bleef echter iets gevaarlijker, maar na de eerste helft was het nog steeds 0-0.

Vlak na rust plaatste Feyenoord een prima counter. Kalou wist de wedstrijd open te breken met de 1-0 voor Feyenoord. Ondanks dat Ajax de betere ploeg was, liep het tegen de aanvallende kwaliteiten van Feyenoord op. In de 57ste minuut wist Ajax weer gelijk te komen. Pienaar zette De Jong voor Babos en De Jong wist de 1-1 te scoren. De wedstrijd lag daarna open. Een goal van Ajax werd afgekeurd, omdat Babos was aangevallen in zijn doelgebied en Pienaar miste daarna een grote kans. Aan de andere kant ging een voorzet van Kuijt net aan Goor en Kalou voorbij.

Edwin de Graaf werd door Gullit erin gebracht voor Pardo en die wissel bleek een gelukkige. De Graaf wist de bal af te leveren bij Kuijt, die de 2-1 wist te scoren. In de 86ste minuut wist Ajax de stand opnieuw recht te trekken. Een afgeslagen voorzet werd opnieuw ingebracht en Grygera kon vrij inschieten. In de blessuretijd wist Ajax de wedstrijd toch nog binnen te halen. Maduro wist in de slotsecondes van de wedstrijd de 2-3 binnen te schieten.

Feyenoord - Ajax 2-3