DVD: Paparazzi

De cover van Paparazzi noemt dus Chris Rock, Matthew McConaughey, Mel Gibson en Vince Vaughn. Bij elke uitgave staan bovenin de namen van de hoofdrolspelers, behalve bij deze DVD van RCV. Bij RCV zijn ze blijkbaar van mening dat niet de rol van belang is, maar dat bekende namen er wel toe leiden dat een DVD verkocht of verhuurd wordt. Rock, Gibson, Vaughn en McConaughey spelen namelijk helemaal geen rol in Paparazzi; de enige die nog in de buurt komt van een rol is Chris Rock, die ongeveer zestig seconden in beeld is als pizzabezorger. Alle andere spelen namelijk enkel zichzelf en zijn zonder uitzondering minder dan dertig seconden in beeld. Gebrek aan respect voor de hoofdrolspelers? Jazeker, want deze worden helemaal niet genoemd op zowel voor- als achterkant van de DVD. Ook de producers worden op de cover 'vergeten'; co-producer Mel Gibson gelukkig niet: op de cover staat zelfs "Mel Gibsons Paparazzi". Kortom, je haalt een film in huis die in geen enkel opzicht voldoet aan de beloftes van de cover. Alleen de titel is juist en dat is een kwalijke zaak. Maar genoeg over de cover.




Gelukkig is er ook goed nieuws over Paparazzi te melden. Het script van de film is bijzonder origineel. Opkomend acteur Bo Lamarie (gespeeld door Cole Hauser) is nog niet echt gewend aan zijn pas verworfen faam. Als een persmuskiet foto's maakt van Bo en zijn zoontje Zack slaan bij hem de stoppen door en slaat hij de fotograaf neer, niet wetende dat er in een nabij geparkeerd busje drie andere fotografen zitten die de klap op de gevoelige plaat hebben gelegd. Om wraak te nemen verklaart hij de ware toedracht van de vuistslag en weet daarmee de geslagen 'journalist' Rex Harper (gespeeld door Tom Sizemore) over de rooie te krijgen. Hij zint ook op wraak en achtervolgt Bo, zijn vrouw en kind met een drietal wagens en probeert hem klem te rijden. Zo hoopt hij Bo opnieuw klappen te laten uitdelen en deze wederom op de foto te krijgen. In deze achtervolging gebeurt er echter iets onverwachts, waardoor het beroemde drietal betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk. Nu is voor Bo de maat vol; hij zint wederom op wraak en besluit een van de fotografen op een licht gewelddadige wijze op andere ideëen te brengen; als deze daarbij het leven laat, beseft Bo dat hij een mooie wijze heeft gevonden om de veroorzakers van het ongeluk terug te pakken.




Paparazzi is een van de weinige films waarin de goodguy op een weinig zachtzinnige wijze afrekent met zijn kwelgeesten en daarmee niet de goodwill van het kijkerspubliek verspeelt. Daarnaast biedt de film een origineel script, maar is er van echte spanning weinig sprake. De acteerprestaties zijn in het algemeen goed te noemen en de film is voorbij voor je het door hebt. De DVD bevat geen bonusmateriaal en de Nederlandse ondertiteling is niet uit te zetten. Ook bevat de DVD geen menu en kun je niet naar een bepaalde scène zappen. RCV had dus wel wat meer moeite mogen doen om een leuke release te verzorgen en had daarbij zeker op een eerlijke wijze informatie op de cover mogen zetten. Kortom, prima film om eens op een regenachtige zondag te huren, de release op DVD is onder de maat en de cover is ronduit respectloos, zowel voor de acteurs als voor de consument.