Wielrennen: Uitslag Amstel Gold Race

In een mistig Limburg werd vandaag voor de veertigste maal de Amstel Gold Race verreden. Na de beklimming van de Cauberg wist Danilo di Luca de wedstrijd te winnen, vlak voor Michael Boogerd.

Voor de organisatie was het teleurstellend dat vanwege de mist er weinig televisiebeelden mogelijk waren. Alleen de doorkomsten op de Cauberg en de finish waren voor de televisiekijkers te zien. Voor de renners maakte dit uiteraard niets uit. Moreau, Thijs, Van Katwijk en Grivko gingen voor de lange ontsnapping en kregen maximaal 13 minuten voorsprong. Zoals altijd werden zij, voor het echte spel begon, weer teruggepakt.

Op de Eyserbosweg, de beklimming waarop Boogerd het normaal probeert, zaten Steffen Wesemann, David Etxebarria, Mark Lotz en Karsten Kroon voorop. Door de aanwezigheid van Kroon vooraan, liet Rabobank de achtervolging aan andere ploegen over. Toen de vier werden gepakt nam de Rabobank-ploeg de koers wel in handen. Kroon, Dekker en Boogerd probeerden Freire uit te spelen.

Boogerd begon met Freire in zijn wiel aan de beklimming van de Cauberg. In het tempo dat Boogerd de Cauberg beklom konden Freire en vele anderen echter niet volgen. Boogerd moest op de top de sprint aan met Danilo di Luca, die wel had kunnen volgen. Di Luca won gemakkelijk van een stilgevallen Boogerd. Daarachter volgden Celestino en de winnaar van vorig jaar, Rebellin.De finish van Di Luca.
Copyright foto: René Michel - Cyclingphoto.com

Uitslag:
1. Danilo di Luca (Ita) 6:21.07
2. Michael Boogerd (Ned) z.t.
3. Mirko Celestino (Ita) z.t.
4. Davide Rebellin (Ita) z.t.
5. Miguel Angel Martin Perdiguero (Spa) z.t.

Zie voor veel meer wielernieuws de FOK!wielersite!