Ad Melkert geen baas UNDP

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Ad Melkert wordt niet de nieuwe directeur van het Ontwikkelings- organisatieProgramma (UNDP) van de VN. Dit kreeg hij vrijdag zelf te horen van VN-baas Kofi Annan. Vice-premier Gerrit Zalm heeft dit zaterdagmiddag tijdens het voorjaarsoverleg van het Internationaal Monetair Fonds in Washington bekendgemaakt.

De Nederlandse ex-minister en voormalige PvdA-topman had Gerrit Zalm vrijdagavond hiervan op de hoogte gesteld. "Melkert was in elk geval tevreden over de inzet van de Nederlandse regering en dat is leuk om te horen," aldus Gerrit Zalm.

Ad Melkert verliet de Nederlandse politiek na de desastreus verlopen verkiezingen in mei 2002. Mede dankzij Balkenende werd Ad Melkert bewindvoerder van de Wereldbank in Washington. Zijn ambitie reikte echter verder en hij werd in maart dit jaar door het kabinet opgedragen als opvolger van de Brit Mark Malloch Brown. De baas van de UNDP is één van de invloedrijkste bestuurders bij de VN en werkt aan armoedebestrijding, democratisering en de bestrijding van HIV/AIDS.

Ad Melkert behoudt zijn huidige baan bij de Wereldbank in Washington.