[update] Treinen stil door supportersrellen

Het treinverkeer tussen Rotterdam en Zwijndrecht is stilgelegd als gevolg van problemen met voetbalsupporters rond de voetbaltopper Feyenoord - Ajax. Dat heeft Pro-Rail bekendgemaakt. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een uur.

Er werd met stenen en vuurpijlen gegooid en sommige supporters zijn uit de trein gestapt. Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft daarop enkele treinen met Ajax-fans in zijn stad geweigerd en laten terugsturen. De politie is bang dat het tot een gewelddadig treffen komt tussen beide supportersgroepen. De treinen staan momenteel stil bij Rotterdam Blijdorp en Moordrecht.

De wedstrijd Ajax-Feyenoord zou om 12.30 uur in de Rotterdamse Kuip beginnen, maar dit is uitgesteld naar 12.45 uur.

Update 12.30 uur
Ook het treinverkeer tussen Rotterdam en Gouda is stilgelegd. Eén van de Ajax-treinen is vernield.

Update 13.51 uur
De groepen supporters die de treinen hebben vernield worden bij de Kuip vastgehouden en zullen worden aangehouden door de politie. Bij het stadion was het erg onrustig. Er zijn ook daar al meerdere aanhoudingen verricht.

Twee Feyenoord-fans raakten op het plein voor het stadion gewond door vuurwerk. Eén van hen had het vuurwerk in zijn zak zitten toen het ontplofte. Hoe erg de twee er aan toe zijn, is onbekend.

Update 16.58 uur
De Mobiele Eenheid (ME) heeft bij de Kuip met paarden charges uitgevoerd om supporters van Feyenoord en Ajax uit elkaar te houden. Ook werd er een waterkanon ingezet. Na afloop van de wedstrijd gooiden de groepen supporters vuurwerk naar elkaar.

Een grote groep Ajax-supporters werd vastgehouden bij het stadion. Zij zouden per bus naar Amsterdam gebracht worden. Dat ging echter niet snel genoeg, waardoor een deel nog aanwezig was bij het stadion toen de Feyenoord-supporters weer naar buiten kwamen.

De Ajax-fans zullen bij terugkeer worden opgevangen in de Amsterdam Arena, zo heeft de politie laten weten. Of ze daar zullen worden gearresteerd is niet duidelijk.