FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 april 2005

Yeti sports deel 8, Jungle Swing

Na deel 1; Pingu Throw, deel 2; Orca Slap, deel 3; Seal Bounce, deel 4; Albatros Overload, deel 5; Flamingo Drive, de Ylympics, deel 6; The Big Wave, Stage Dive (Yeti Idols editie) en deel 7; Snowboard Freeride (volledige overzicht) is er nu deel 8 uitgekomen; Jungle Swing. Op de site van Yetisports moet je inloggen voor deel 8. Maar internet zou internet niet zijn als het ook zonder registratiegebeuren te spelen zou zijn. Via voorgenoemde site of anders via deze site kan je naar hartelust aan takken slingeren. Uiteraard is in de reacties alle ruimte voor het pimpen met je score. Ik ben nog niet verder gekomen dan een schamele 254 punten, maar het is wederom verslavend dus die gaat er nog wel aan vanavond.

Wellicht sterkere motor Fisichella

Renault F1 stelt mogelijk al op Imola een nieuwe en krachtiger versie van haar motor ter beschikking aan Giancarlo Fisichella. Door het uitvallen van de Italiaan in Bahrein mag deze zijn motor straffeloos wisselen.

De B-versie van de RS25 stond oorspronkelijk gepland voor de vijfde race van het seizoen, in Spanje. De motor is echter al zo goed als klaar om mee te racen, dus Renault overweegt om deze vervroegd in de auto van Fisichella te monteren.

Fernando Alonso is in Bahrein met een verse krachtbron gestart en zal deze dus in de Grand Prix van San Marino opnieuw moeten gebruiken. Fisichella blies in Bahrein zijn motor op en mag met een nieuwe starten.

Technisch directeur Rob White van Renault wil echter nog niet bevestigen dat de nieuwe motor al zal worden gebruikt. White: "Het definitieve besluit om de motor te gebruiken, hangt af van de tests in het laboratorium en de geanalyseerde data van de tests op Paul Ricard, afgelopen week."

WoW spelers krijgen 1 dag extra gratis speeltijd

Door de downtime van gisteravond, waardoor alle Europese spelers gisteravond niet konden spelen, heeft Blizzard iedereen een dag extra speeltijd gegeven.

De downtime werd veroorzaakt door een defecte netwerk switch, waardoor verscheidene realms uitvielen. Door de hoge drukte van mensen die wilden inloggen waren de inlogservers overbelast, waardoor niemand meer kon inloggen. Mensen die al ingelogd waren op realms die niet getroffen waren door de defecte switch konden gewoon doorspelen. Blizzard hoopt dit soort downtime in de toekomst te voorkomen of sneller op te lossen.

Vrouw (75) vijf dagen vast in bad

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 75-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia heeft vorige week vijf dagen vastgezeten in bad. Toen vijf dagen later de kleinzoon van haar buurman te horen kreeg dat de kranten op haar oprijlaan bleven liggen kwam er pas hulp.

De vrouw, Jane Fromal, dacht dat een warm bad haar goed zou doen toen zij op 9 april pijn had aan haar stuitbeen. Maar toen zij klaar was schoot het in haar rug en kon zij niet meer uit het bad klimmen.

Hoewel de vrouw uit de kraan kon drinken, was zij na vijf dagen toch lichtelijk uitgedroogd. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht, dat ze zondag na vier dagen mocht verlaten.

Tokkies geruisloos terug in anonimiteit

Icoon Showbiz nieuws"Het is afgelopen." Manager Jan Dirk Vis is er duidelijk over. De hype rond het gezin Ruijmgaart-Tokkie, Nederlands beruchtste aso-familie, is over. De Tokkies kunnen nog geboekt worden voor optredens, maar volgens Vis is er geen interesse meer. Het laatste optreden vond eind vorige maand plaats.

"Het was een hype, waarvan we altijd hebben gezegd dat die maar een half jaar zou duren. En dat blijkt", stelt Vis. Volgens de manager is de familie rond vader Gerrie Ruijmgaart en moeder Hannah Tokkie daar niet echt rouwig om. Ze hebben ervan genoten, zegt de manager. Hij nam de familie vorig jaar op in de artiestenstal van zijn Jan Vis Agency. Half oktober traden de Tokkies voor het eerst op in een discotheek in het Groningse Delfzijl, waar ze anderhalf uur bezig waren om een uitzinnige menigte van handtekeningen te voorzien. Daarna volgden onder meer een optreden in een reclamespot en het uitbrengen van een kerstcd.

De Tokkies waren in augustus 2003 betrokken bij een gewelddadige burenruzie in Amsterdam-Slotermeer. Na tv-documentaires van de IKON en SBS6 werd de aso-familie een jaar later een nationaal begrip. Vis denkt dat de commotie rond het programma Probleemwijken van SBS6 wellicht heeft meegespeeld met het verdwijnen van de aandacht voor de Tokkies. "Veel mensen zien ze toch ook als een asociale familie, al is het gezin het zelf niet eens met die benaming." De manager had graag gezien dat de familie op televisie afscheid had kunnen nemen van het publiek. Geen omroepbedrijf wilde echter een dergelijke 'afscheidsuitzending' programmeren.


De Tokkies op het hoogtepunt van hun roem: met Emile Ratelband

Wielrennen: Armstrong kondigt afscheid aan

Paininthebutt had ons via de nieuws-submit te melden:

Lance Armstrong heeft vanavond op een persconferentie aangekondigd te stopppen met wielrennen. Na de Tour de France van dit jaar wil hij meer tijd aan zijn familie en liefdadigheidswerk kunnen besteden.

Vanavond hield Lance Armstrong voor de ploegenpresentatie van de Tour of Georgia een persconferentie. Vooraf was er veel gespeculeerd over een mogelijke aankondiging van zijn afscheid van het wielrennen. Op de persconferentie kondigde Armstrong inderdaad aan na de Tour de France te stoppen met wielrennen.

Bij zijn nieuwe ploeg Discovery Channel had de Amerikaan nog een contract tot en met 2006, maar in goed overleg heeft Armstrong besloten na de Tour de France van dit jaar te stoppen met wielrennen. De zesvoudig winnaar van de Tour de France zal dit jaar dus nog wel voor een zevende overwinning gaan. Daarna wil echter meer tijd besteden aan zijn gezin en aan het kankerfonds dat hij heeft opgericht.



Zie voor veel meer wielernieuws de FOK!wielersite!

Armstrong kondigt afscheid aan

Lance Armstrong heeft vanavond op een persconferentie aangekondigd te stopppen met wielrennen. Na de Tour de France van dit jaar wil hij meer tijd aan zijn familie en liefdadigheidswerk kunnen besteden.

Vanavond hield Lance Armstrong voor de ploegenpresentatie van de Tour of Georgia een persconferentie. Vooraf was er veel gespeculeerd over een mogelijke aankondiging van zijn afscheid van het wielrennen. Op de persconferentie kondigde Armstrong inderdaad aan na de Tour de France te stoppen met wielrennen.

Bij zijn nieuwe ploeg Discovery Channel had de Amerikaan nog een contract tot en met 2006, maar in goed overleg heeft Armstrong besloten na de Tour de France van dit jaar te stoppen met wielrennen. De zesvoudig winnaar van de Tour de France zal dit jaar dus nog wel voor een zevende overwinning gaan. Daarna wil hij echter meer tijd besteden aan zijn gezin en aan het kankerfonds dat hij heeft opgericht.

Heerenveen wil Van de Laak

SC Heerenveen wil Koen van de Laak hebben als opvolger van Klaas Jan Huntelaar die waarschijnlijk zal vertrekken naar AZ of de Glasgow Rangers.

Van de Laak staat nog tot 2007 onder contract bij FC Den Bosch maar ook RKC Waalwijk zou een oogje hebben op de clubtopscorer van Den Bosch. Dit seizoen heeft hij zes goals gemaakt voor de Bossenaren waaronder twee afgelopen woensdag tegen Feyenoord.

Ook zouden de friezen interesse hebben in Nico Kranjcar die aanvoerder is van Jong-Kroatië hij zou eventueel geruild kunnen worden tegen Mika Väyrynen die het liefste zou willen vertrekken.

Zwarte rook uit schoorsteen Sixtijnse kapel

In de de eerste stemronde rond de nieuwe paus heeft geen kardinaal de tweederde meerderheid achter zich weten te krijgen. Om circa 20:25 uur kwam uit de schoorsteen van de Sixtijnse kapel zwarte rook. Daaruit blijkt dat de kardinalen hebben gestemd maar er geen nieuwe paus is.

Vanaf morgen zullen de kardinalen zo'n twee keer per dag stemmen. Komt er witte rook uit het wereldberoemde schoorsteentje, dan betekent dat dat de nieuwe paus gekozen is. Verwacht wordt dat dit binnen vijf dagen het geval zal zijn.

Zwarte rook

Rogge wil meer controles

Voorzitter van het IOC, Jacques Rogge, heeft namens een aantal sportbonden opgeroepen tot meer dopingcontroles bij buiten sportwedstrijden.

Dit terwijl het wereldantidopingbureau WADA juist deze controles heeft verminderd, in 2003 werden nog 5000 controles uitgevoerd terwijl vorig jaar er maar 2400 werden uitgevoerd.

Volgens Rogge zijn de controles buiten de wedstrijden om juist de hoeksteen van de strijd tegen doping, voor de kleinere bonden is de hulp van WADA essetntieel omdat de controles veel geld kosten. In juni zal Rogge met WADA-baas Dick Pound om de tafel gaan zitten om te zien hoe dit op te lossen is. Waarschijnlijk zal het een geldkwestie zijn en Rogge wil bespreken hoe hij dat op kan lossen.

Hardcore scene keert zich tegen racisme

Reticulin en Vinsane hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Hardcore deejays, artiesten en producers hebben hun krachten gebundeld voor een hardcore evenement tegen racisme en discriminatie. Onder de naam Hardcore United wordt er zaterdag 25 juni een groots hardcore evenement georganiseerd in het Beursgebouw in Eindhoven. De opbrengst van Hardcore United wordt gedoneerd aan de stichting Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie.

Aanleiding van dit initiatief is de in de media gelegde links tussen 'Lonsdale jongeren', hardcore muziek en racisme. Met dit evenement wil de hardcore scene laten zien onvoorwaardelijk tegen racisme en discriminatie te zijn.

Bridgestone belooft beterschap

Bandenfabrikant Bridgstone heeft Ferrari toegezegd dat het voor de race van Imola banden zal leveren die Ferrari weer aan de top zullen brengen.

Nadat Bridgstone veel kritiek over zich heen heeft gekregen voor de slechte prestaties van Ferrari heeft het bekend gemaakt dat het nieuwe banden zal leveren voor de race op Imola. Bridgestone motorsport baas Hiroshi Yasukawa verklaarde dat de engineers de afgelopen weken hard gewerkt hebben om een goede band af te leveren.

Hanson wint Spaanse Open

De Zweed Peter Hanson wist zijn landgenoot Peter Gustafsson te verslaan op de eerste play-off hole van de Spaanse open in San Roque.

Hiermee tekende hij voor zijn eerste overwinning op de Europese Tour. Gedeeld derde werden de Ier Peter Larie en de Zuid-Afrikaan Hennie Otto.


Na de 72 reguliere holes stonden beide spelers op acht onder par nadat Gustafsson vijf slagen goed wist te maken voor zes onder par voor de dag wat gelijk is aan het minste slagen record van het toernooi.

'Dit betekend veel voor me, het is altijd moeilijk om je eerste overwinning binnen te halen en ik ben nog niet vaak in de positie geweest om een overwinning te behalen, dus om het te doen bij de eerste keer voelt zeer goed.' aldus Hanson

Lonard wint MCI Heritage

De Australiër Peter Lonard heeft op de MCI Heritage zijn eerste US open titel gewonnen doordat de Noord-Ier Darren Clarke flink liep te blunderen op de laatste hole met een dubbele bogey.

Aan het begin van de laatste dag had Lonard een voorsprong van één slag maar Clarke nam de eerste plek over na birdies op vier van de eerste vijf holes. Op de zesde hole daarentegen sloeg hij een bogey en dit leidde een teneergang in waardoor beide heren op een gedeelde eerste plaats uitkwamen voor de achttiende hole met zeven onder par.
Op deze achttiende hole sloeg Lonard par terwijl Clarke dus genoegen moest nemen met een tweede plaats door een dubbele bogey.

FOK!radio: flirten in de auto en SEX

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor alles over flirten in de auto. Iedereen doet het weleens, maar de Belg Luc Bracke uit Sint-Niklaas wil het binnenkort ook technisch mogelijk maken via een sms-systeem. Hij hoopt op termijn een miljoen Belgische chauffeurs te laten meedoen aan zijn file-flirts. Afgelopen week kon je er al over lezen op de FP, en vanavond vanaf 20:00 uur vertelt Bracke live in de uitzending van FOK!radio wat het allemaal precies inhoudt.

Erodome stapt op als moderator in het subforum SEXualiteit. Zij was als extravagante vrouw natuurlijk uitermate geschikt. De Forum-Admins zijn nu op zoek naar weer een goede mod. Maar waar moet die aan voldoen? Wat kun je verwachten als je daar mod bent? En wat wil de mede-mod Aventura graag voor figuur naast haar? We gaan het haar vragen, want ze is vanavond bij ons in de studio, dus de webcam zal vanavond ook weer van pas komen. Denk jij geschikt te zijn? Dan kun je je vanavond natuurlijk al melden!

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden. Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Ajax-fans klagen gemeente Rotterdam aan

Aether had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een groep Ajax-supporters gaat een klacht indienen tegen de gemeente Rotterdam. De fans zijn van mening dat de gemeente in alle opzichten te kort is geschoten tijdens de rellen van afgelopen zondag. Volgens hen werden de Ajax-supporters bij het Feyenoord-stadion aan hun lot overgelaten, waardoor gevaarlijke situaties ontstonden.

De Onafhankelijke Fanclub Ajax stelt op haar site dat de gemeente ten onrechte een trein met daarin honderden Ajax-supporters vlak voor De Kuip stil liet staan. In eerste instantie werd aan de treinreizigers gemeld dat er een wissel verkeerd stond. Uiteindelijk zaten de supporters urenlang vast in de trein, omdat de Nederlandse Spoorwegen weigerde hen terug te vervoeren naar Amsterdam vanwege vernielingen. De laatste supporters werden na acht uur met bussen uiteindelijk teruggebracht.

De vlam zou in de pan geslagen zijn toen een Feyenoord-trein bij de Amsterdamse trein stopte. De fans uit Rotterdam mochten wel uitstappen en begonnen de Ajax-trein te bekogelen.

Foetussen aangetroffen tussen glasafval

Op het terrein van een glasverwerkingsfabriek in de Brabantse plaats Heijningen zijn dit weekend twee foetussen ontdekt door werknemers van het bedrijf. De ongeboren baby's werden gevonden tussen een partij glasafval.

Vrijdagavond werd de eerste foetus gevonden, zondagnacht de tweede. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut waren de niet levensvatbare baby's ongeveer zestien en negentien weken oud. De foetussen bevatten sporen van formaline, een stof die wordt gebruikt bij het op sterk water zetten van lichaamsdelen.

De politie heeft nog geen aanknopingspunten voor een misdrijf gevonden. Het afval waartussen de foetussen werden gevonden was afkomstig uit Nederland.

[upd] Donner vreest oorlog bij 'nee' EU-grondwet

MDF had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws De toekomst van de Europese Unie komt op het spel te staan, wanneer er wordt gestemd tegen de komst van de Europese Grondwet. Dat zegt minister Donner van Justitie vandaag in een vraaggesprek met dagblad Trouw. Volgens hem wordt er gespeeld met vuur, en lopen we zonder Europese overheid het risico op nieuwe oorlogen op het continent.

De bewindsman deed deze zware uitspraken afgelopen zaterdag op een partijcongres van het CDA. "Wie de toekomst op het spel wil zetten, moet vooral tegenstemmen in het referendum." Een scenario zoals in het voormalige Joegoslavië kan volgens Donner dan het gevolg zijn. "Joegoslavië was meer geïntegreerd dan de Unie nu, maar de onwil en het onvermogen om onderlinge irritaties en wedijver te beperken, hebben in korte tijd tot oorlog geleid"

Wanneer er geen Europese Grondwet komt, dan zal de 'irritatie, de achterdocht en het wantrouwen' tussen de EU-landen toenemen, aldus Donner. Volgens hem is de Grondwet een noodzaak in de tocht naar de totstandkoming van een Europese overheid. Europa kan volgens hem niet meer zonder zo'n overheid.

"Tegenstemmers gedreven door angst"
Donner is van mening dat het irrelevant is af te vragen of de Europese Grondwet goed is voor Nederland. "Dat gaat volledig voorbij aan het gegeven dat we in Europa dicht op elkaar leven. Om in vrede te kunnen samenleven, behoeven we een overheid die geschillen kan beslechten, regels stellen en in het algemeen belang optreden. Europese integratie heeft ons zestig jaar vrede en voorspoed geboden, maar om die te bewaren mogen we niet in onvermogen vastlopen."

Tegenstemmers worden volgens de minister gedreven door angst voor de 'boze buitenwereld'. Donner zegt dat het onvermijdelijk is dat bevoegdheden op termijn van nationaal naar Europees niveau gaan.

Update 18.58
De uitspraken van Donner zijn bij diverse politici in Den Haag niet goed gevallen. Morgen zal de bewindsman tijdens het vragenuurtje dit nader moeten toelichten. SP-Kamerlid Van Bommel is van mening dat de uitspraken een indirecte bedreiging naar de kiezer toe zijn. Ook de PvdA vindt de uitspraken nergens op slaan.
_
De Volkskrant publiceerde zaterdag een kiezersonderzoek waaruit blijkt dat het verzet tegen de Grondwet groeit. De voorsprong van de voorstanders is geslonken tot tien procent.

López zet Di Vaio uit selectie Valencia


Trainer Antonio López van Valencia CF heeft speler Marco Di Vaio uit de selectie van de Spaanse voetbalclub gezet.

De trainer liet weten dat hij tot deze beslissing was gekomen "vanwege zijn houding toen hij gisteren werd gewisseld." De coach haalde Di Vaio in de 57ste minuut van de uitwedstrijd tegen RCD Mallorca naar de kant ten faveure van Xisco.

"Marco is geen slechte jongen, maar er zijn bepaalde zaken die je je bij deze club niet kunt permitteren", zo zei López die sinds februari coach is bij de Spaanse club, toen hij Claudio Ranieri opvolgde.

"De beslissing is in het belang van de ploeg. Op dit moment is het voor onbepaalde tijd. Wanneer Di Vaio terugkeert, hangt af van zijn eigen gedrag." De 28-jarige Italiaan scoorde dit seizoen 11 treffers in 25 wedstrijden voor de Spaanse titelhouder.

Vandalen vernielen hunebed

GSMboy had ons via de nieuws-submit te melden:

Vandalen hebben een hunebed bij Exloo (Drenthe) afgelopen weekend voor een groot deel met verf beklad. De stenen van het hunebed zijn in alle kleuren van de regenboog gespoten.

Boswachter G. Kruidhof van Staatsbosbeheer is erg aangeslagen door het vandalisme. Volgens de boswachter was dit 'de ernstigste vernieling uit zijn loopbaan'. Het hunebed is moeilijk schoon te krijgen: "Het is voor 80 procent beklad en de daders hebben bepaald geen waterverf gebruikt", aldus Kruidhof.

Screenshots van Battlefield 2

Electronic Arts heeft nieuwe screenshots van Battlefield 2 vrijgegeven. In deze game speel je als soldaat met de Verenigde Staten, China of de Coalitie van het Midden-Oosten tegen tientallen andere spelers waarbij je gebruik kunt maken van talloze voer-, vaar- en vliegtuigen.

Hieronder staan screenshots en hier kun je er meer vinden. In onze preview kun je meer informatie over Battlefield 2 lezen.





Fund4Games neemt Acclaim titels over

Woordvoerders van Fund4Games hebben gezegd dat de organisatie twee titels van Acclaim heeft overgenomen. Acclaim ging enkele maanden geleden failliet.

De twee games zijn in productie geweest in Acclaim's Manchester Studio en worden nu afgemaakt om verkocht te worden. Fund4Games zoekt op dit moment nog naar een uitgever voor de actiegame Interview With A Made Man en racegame ATV3. De games worden afgemaakt door mensen die eerst bij Acclaim werkzaam waren en beide titels zullen achter gesloten deuren op de E3 te zien zijn. Naast deze twee spellen heeft Fund4Games nog twee andere titels overgenomen, maar die worden nog geëvalueerd voor ze misschien afgemaakt worden.

Fund4Games financiert kleinere projecten in plaats van te investeren in ontwikkelaars. Hierdoor krijgen kleinere studio's meer vrijheid om te werken aan titels. De organisatie heeft al eerder gewerkt aan titels, zoals Juiced, World Championship Rugby en Urban Freestyle Soccer.

Eden Games werkt aan Alone in the Dark 5

Een van de klassiekers in de game wereld is toch wel de Alone In The Dark serie. In deze games kroop je in de rol van Edward Carnby, die telkens weer een nieuw mysterie diende op te lossen.


Edward is back!

Eden Games is nu bezig met de ontwikkeling van het vijfde deel in de serie. Om Edward Carnby mooier dan ooit tevoren op je monitor te toveren, heeft Eden Games een licentie genomen op de X-Mesh software van het Franse VSP Technology. Met behulp van deze techniek zouden de textures in de game, en het renderen van de characters soepeler dan ooit gaan.

Britse kunstenaar bekrast auto's

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Kunstenaar Mark McGowan uit Groot-Brittannië is bezig met een nogal opvallend nieuw project. De 37-jarige man heeft 47 auto's in Glasgow en Londen bekrast om foto's van de vernielingen tentoon te kunnen stellen op een expositie die woensdag van start gaat. De bezitters van de auto's hebben echter geen toestemming gegeven voor het bekrassen.

"Ik voel me wel schuldig over het bekrassen van andermans auto's, maar als ik het niet gedaan had, had een ander het wel gedaan", aldus de kunstenaar. "Ze zouden blij moeten zijn dat ze betrokken zijn geraakt bij dit creatieve proces." De Britse politie ziet het echter anders en heeft toegezegd aangiften serieus te zullen behandelen.

Pinda
Mark McGowan is al eerder in het nieuws geweest met opmerkelijke zaken. Zo duwde hij in 2003 een pinda elf kilometer lang met zijn neus voort en at hij enkele maanden geleden als protest tegen "de collectieve gekte" rond het Britse vossenjachtverbod een vos op.

THQ steunt Xbox 360

THQ heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf de Xbox 360 zal steunen. De interne studio's van het bedrijf, Relic Entertainment en Volition Inc., zullen nieuwe en exclusieve games voor de Xbox 360 ontwikkelen.

Jack Sorensen, vice-president van THQ, zegt: 'De Xbox 360 kan een ongekend niveau van realisme creëren dat nog nooit is gezien of ervaren door gamers'. Deze opmerking laat zien dat THQ erg veel vertrouwen in de Xbox 360 heeft. Hij zegt ook dat de interne studio's van THQ nauw zullen samenwerken met die van Microsoft om ervoor te zorgen dat ze het maximale uit de Xbox 360 kunnen halen.



Ploegen Waalse Pijl

Op basis van de startlijst hieronder de ploegen voor de Waalse Pijl (La Flèche Wallonne). Omdat voor veel ploegen dit nog niet hun definitieve teams zijn zullen we dit bericht de komende dagen nog updaten. Voor de wissels in je ploeg heb je nog tot het einde van dinsdag de tijd.

Gerolsteiner
Marcus Fothen
Andrea Moletta
Davide Rebellin
Ronny Scholz
Marcel Strauss
Fabian Wegmann
Beat Zberg
Marcus Zberg
Davitamon-Lotto
Serge Baguet
Christophe Brandt
Björn Leukemans
Axel Merckx
Cadel Evans
Preben Van Hecke
Koos Moerenhout
Wim van Huffel

Quick Step
Paolo Bettini
Nick Nuyens
Filippo Pozzato
Patrik Sinkewitz
Addy Engels
Kevin de Weert
Jurgen van Goolen
Rik Verbrugghe
CSC
Kurt Asle Arvesen
Ivan Basso
Peter Luttenberger
Andrea Peron
Carlos Sastre
Fränk Schleck
Nicki Sørensen
Jens Voigt

Euskaltel
Iker Camaño Ortuzar
Unai Etxebarria Arana
Koldo Fernandez de Larrea
Gorka Gonzalez Larranaga
Markel Irizar Aramburu
Inaki Isasi Flores
Inigo Landaluze Intxaurraga
Samuel Sanchez Gonzalez
Illes Balears
Vicente Garcia Acosta
Ivan Gutierrez José
Cayetano Julia Cegarra José
ncisco Mancebo
Aitor Osa
Vicente Reynes
Alejandro Valverde
Xabier Zandio

Liberty Seguros
Sergio Paulinho
Koen De Kort
Carlos Barredo
Marcos Serrano
Angel Vicioso
David Etxebarria
Jorg Jaksche
Isidro Nozal
Saunier Duval
Juan Carlos Dominguez
Juan Manuel Garate
Angel Edo
Fabian Jeker
Manuele Mori
Joaquin Rodriguez
Constantino Zaballa
Oliver Zaugg

Bouygues Telecom
Jérome Pineau
Laurent Brochard
Anthony Geslin
Pierrick Fédrigo
Laurent Lefèvre
Didier Rous
Mathieu Sprick
Unaï Yus
Cofidis
Leonardo Bertagnolli
Bessy Frédéric
Sylvain Chavanel
Bingen Fernandez
Dmitriy Fofonov
Thierry Marichal
David Moncoutie
Cédric Vasseur

Crédit Agricole
Pietro Caucchioli
Patrice Halgand
Andrey Kashechkin
Christophe Le Mevel
Eric Leblacher
Christophe Moreau
Benoit Poilvet
Nias Vogondy
T-mobile
Rolf Aldag
Giuseppe Guerini
Andreas Klöden
Matthias Kessler
Oscar Sevilla
Alexander Vinokourov
Christian Werner
Steffen Wesemann

Française des Jeux
Freddy Bichot
Sandy Casar
Carlos Da Cruz
Christophe Detilloux
Christophe Di Gregorio
Philippe Gilbert
Bradley McGee
Jérémy Roy
Domina Vacanze
Mirko Celestino
Michele Gobbi
Andriy Grivko
Maxim Iglinskiy
lan Ivanov
Luca Solari
Paolo Valoti
Alessandro Vanotti

Fassa Bortolo
Massimo Codol
Mauro Facci
Massimo Giunti
Volodimir Gustov
Kim Kirchen
Vincenzo Nibali
Roberto Petito
Kanstantsin Siutsou
Lampre - Caffita
Damiano Cunego
Gerrit Glomser
Evgeni Petrov
Daniele Righi
Alessandro Spezialetti
Gorazd Stangelj
Sylvester Szmyd
Patxi Xabie Vila Errandonea

Liquigas - Bianchi
Patrick Calcagni
Kjell Carlström
Daniele Colli
Danilo di Luca
Oscar Mason
Devis Miorin
Matej Mugerli
Franco Pellizotti
Rabobank
Erik Dekker
Thomas Dekker
Theo Eltink
Oscar Freire
Gerben Löwik
Michael Rasmussen
Rory Sutherland
Remmert Wielinga

Phonak
Oscar Pereiro Sio
Santiago Botero
Ignacio Gutierrez
Alexandre Moos
Uros Murn
Miguel A. Martin Perdiguero
Tadej Valjavec
Steve Zampieri
Discovery Channel
Benoit Joachim
Guennadi Mikhailov
Benjamin Noval Gonzalez
Pavel Padrnos
Yaroslav Popovych
Hayden Roulston
Paolo Savoldelli
Jurgen van den Broeck

Chocolade Jacques - T Interim
Benny De Schrooder
Pieter Ghyllebert
Pieter Mertens
Jef Peeters
Tom Stubbe
Maarten Wijnants
Frederik Willems
Frederik Veuchelen
Landbouwkrediet
Bert de Waele
Gregory Habeaux
Sergey LaGutin
Maxime Monfort
Nico Sijmens
Jurgen Van de Walle
Geert Verheyen
Johan Verstrepen

Libregts assistent bij FC Groningen

Raymond Libregts wordt volgend seizoen de assistent -trainer van Ron-Jans bij FC Groningen. Libregts volgt hiermee Joop Gall op, die de nieuwe trainer wordt van Veendam.

Libregts, die eerder werkzaam was als assistent-trainer van RBC Roosendaal, tekende ene contract voor een jaar bij de club uit het Oosterpark Stadion. Sinds 2003 is Libregts hoofdcoach bij Go Ahead Eagles, maar daar zal zijn contract niet worden verlengd.

E3 line-up Buka Entertainment

Buka Entertainment heeft onlangs haar line-up van te showen titels op de E3 vrijgegeven. Hieronder vind je de lijst plus informatie over de games:
"[...]
* Pacific Storm
o A strong RTS featuring well-developed aircraft sim mode. The US and Japanese armies confront in the Pacific region, complete with authentic aircraft and ships. All the major Pacific battles of WW2 are about to begin.
* Hellforces
o A demoniac FPS, which uses advanced technologies to create realistic environment and spooky atmosphere. Your own war against imps and zombies spans the streets of some American city through the Mexican pyramids and ends up in Hell.
* Pathologic
o This is a cocktail of horror adventure, action and RPG. A player has 12 days available to save a town from an unknown disease and to rescue himself. The disease is an ultimate enemy. The game's statistics enumerates 3 main characters, lots of quests, 27 NPC's and a number of cutscenes. The disturbing atmosphere of a dying town immerses a player from the very first steps into the game's world.
* The Stalin Subway
o You download this FPS and find yourself in Moscow of 50s, the most dreadful Soviet period; the era of Stalin. Fulfilling various tasks and missions, a player gets familiarized with Moscow Subway, the most beautiful subway in the world, and the most famous Moscow sites. The persuasive ambience, music, clothing and other elements of the games will convey the flavour of old Moscow.
* Operation: Matriarchy
o Feminine monsters will assault a player in this sci-fi FPS. Scary and astonishing alien landscapes, multiple missions, levels and diverse weaponry; all these elements describe that fun and excitement of the action in Operation: Matriarchy.
* Moscow Rush
o This racing action/sim brings a player to a real Moscow setting; cool missions and highly detailed scenes give the opportunity to enjoy virtual Moscow.
* Battle Mages: Sign Of Darkness
o A sequel to a widely famed Battle Mages title, RTS/RPG, set in a well-designed fantasy world. New missions, new maps and new playable races enrich the gameplay, while the improved engine demonstrates the beauty of the game.
[...]"


Man rijdt dronken rond in invalidenwagen

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van Arnhem heeft gisteravond een 38-jarige man aangehouden die dronken over de weg reed. Niet op een fiets of in zijn auto, maar in een invalidenwagen.

De Arnhemmer trok de aandacht van de politie doordat hij slingerend over de weg reed. Toen de agenten dichterbij kwamen zagen zij dat de man een bierglas in zijn hand had. Ook veroorzaakte de dronkelap bijna een aanrijding tussen de politieauto en de invalidewagen, die overigens niet van hem was. De man was zelf niet invalide en reed slechts 'voor de gein' met de wagen over de weg.

Op het politiebureau bleek de man een promillage van 2,29 te hebben, ruim vier keer meer dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is daarom ingenomen.

Britse verkiezingspeilingen sterk verdeeld

Icoon politiek buitenland nieuwsTwee en een halve week voor de parlementsverkiezingen van 5 mei in Groot-Brittannië zijn de opiniepeilers sterk verdeeld over de uitslag. Over één ding lijkt het men het echter eens, de Labour-partij van premier Blair gaat winnen. Dat heeft echter vooral te maken met het districtenstelsel, waarbij zelfs een kleine percentuele achterstand een overwinning in zetels kan inhouden.

De BBC combineerde een aantal opiniepeilingen, en kwam uit op 41 procent voor Labour, 33 procent voor de Conservatieven en 20 procent voor de Liberaal-Democraten. Deze uitslag zou zelfs een kleine winst betekenen voor Tony Blair, die bij de vorige verkiezingen uitkwam op 40,7 procent. De conservatief gezinde krant The Daily Telegraph voorspelde juist een nek-aan-nek-race tussen de twee grootste partijen. Onderzoeksbureau YouGov voorziet ook een klein verschil, 36 procent tegen 33 procent, in het voordeel van Labour.

In het Britse verkiezingssysteem wordt gekozen volgens het districtenstelsel. Het land is onderverdeeld in 646 districten die ieder één afgevaardigde leveren. De kandidaat met de meeste stemmen in een kiesdistrict wordt gekozen als afgevaardigde. Het systeem leidde er in 2001 toe dat Labour met veertig procent van de stemmen ongeveer zestig procent van de zetels binnensleepte.

-
Verder discussieren over de aanstaande Britse verkiezingen kan ook in het Politieke subforum van FOK!. Zie 5 mei - Britse verkiezingen.

[Gerucht] Revolution niet aanwezig op E3

Volgens CVG zal Nintendo de Revolution in Japan laten staan wanneer de E3 beurs in mei begint. Het enige wat Nintendo zal laten zien zijn een paar demo's van games die in ontwikkeling zijn voor de nieuwe console.

De hoofdreden voor de afwezigheid van de Revolution is de angst van Nintendo-baas Satoru Iwata dat concurrenten ideeën zullen stelen. Blijkbaar komt Nintendo dus echt met iets aparts.

Wat zal er dan wel aanwezig zijn? Nintendo zal veel promotie doen voor het hun nieuwe Nintendo Online service. Deze service moet de Nintendo DS-bezitters gratis online kunnen laten gaan. Dit alles wordt uitgelegd op 17 mei. Verder is er een speelbare demo van de nieuwe Zelda voor de GameCube beloofd. Ook Pokémon XD, een 3D RPG-Adventure voor de GameCube zal aanwezig zijn, plus Pokémon Emerald voor de GBA en Pokémon Diamond en Pearl voor de DS, waarbij laatstgenoemden online-mogelijkheden zullen krijgen.

Sony wil next-gen DVD-oorlog voorkomen

Sony wil onderhandelen met andere technologie-giganten over de toekomst van de volgende generatie DVD's. Op dit moment zijn er namelijk twee concurrenten, Blu-ray en HD-DVD, en Sony wil een concurrentieslag zoals dat ging tussen Betamax en VHS voorkomen.

Tot nu toe heeft Sony er geen geheim van gemaakt gecharmeerd te zijn van de Blu-ray technologie. Deze schijfjes kunnen 50GB aan data met zich meedragen en dit formaat wordt gesteund door onder meer Philips, Apple, Hitachi, Panasonic, Matsushita, LG, Pioneer, Samsung, Sharp en Thomson.

Omdat de opmars van Blu-ray trager op gang komt dan de HD-DVD kan laatstgenoemde profiteren. Meer dan 80 films van studio's als Paramount, Warner Bros en Universal liggen dit jaar nog in de winkel op dit formaat. Bovendien wordt HD-DVD, met een opslagcapaciteit van 30GB, gesteund door Toshiba, NEC en Sanyo.

Beide types gebruiken blauwe lasers om data mee op het schijfje te slaan. De blauwe lasers schrijven op een hogere dichtheid data waardoor er veel meer ruimte overblijft. De huidige generatie DVD-spelers gebruikt rode lasers.

Onlangs kondigde Sony nog aan dat Blu-ray het formaat van de volgende PlayStation zou worden. Men verwachtte dat Microsoft als antwoord gebruik zou maken van de concurrent HD-DVD voor de Xbox 360, maar nu lijkt het erop dat Microsoft het bij gewone DVD's houdt.

Sony vertelde aan Reuters dat het graag een compromis wil sluiten met haar concurrenten voordat de DVD-oorlog begint. 'Als we vanuit de ogen van de consument kijken, lijkt het ons beter dat er één formaat gesteund wordt in plaats van twee', aldus Yukinori Kawauchi, hoofd manager van Sony's Video Group. Kawauchi liet ook weten dat Sony nog geen idee heeft hoe ze dit willen bereiken.

De volgende generatie DVD-spelers en DVD-branders komen waarschijnlijk eind 2005 op de markt. Op dit moment is de gehele DVD-markt 10 miljard dollar waard, met 33 miljard dollar aan verkochte DVD-software in 2004. Deskundigen denken dat de markt in de komende vier jaar naar 77 miljard dollar aan omzet stijgt.

Joeri Syomin nieuwe bondscoach Rusland

Joeri Syomin is de nieuwe bondscoach van het nationale elftal van Rusland. Syomin volgt Georgy Jartsev op, die stapte eerder deze maand op na de tegenvallende 1-1 tegen Estland.

Syomin won in het verleden als trainer van Lokomotiv Moskou twee landstitels en vier maal de nationale beker. De nieuwe bondscoach van Rusland zal het land naar het WK 2006 in Duitsland moeten leiden. Slowakije en Portugal voeren groep 3 van het WK-kwalificatietoernooi aan, Rusland heeft drie punten minder dan beide koplopers.

Plannen voor een 'Marathon Grand Slam'

De organisatoren van de marathons van New York, Londen, Boston, Chicago en Berlijn willen de handen ineenslaan voor een zogenaamde 'Marathon Grand Slam'.

De directeur van de marathon van Londen heeft dit tegenover het persbureau Reuters bevestigd. "Er zijn gesprekken geweest, maar er is nog niets concreet."

De marathon van Rotterdam zit niet in het overleg, ook al staat die internationaal hoog aangeschreven wegens de snelle tijden. Rotterdam kan met een totaal aantal van maximaal 12.500 deelnemers echter in geen velden of wegen tippen aan de wedstrijden in de vijf steden met de Grand Slam-plannen, die allen meer dan twee keer zoveel deelnemers hebben. Afgelopen weekend had de marathon van Londen 35.680 deelnemers.

De directeur van de marathon van New York, Mary Wittenberg, is erg enthousiast over de plannen. We zien mogelijkheden om de sport naar een hoger niveau te tillen."

Advocaat toch weg bij Gladbach

Dick Advocaat vertrekt toch met onmiddellijke ingang als trainer van Borussia Monchengladbach. Eerder deze morgen hield de club een ontslag van de trainer nog tegen.

Dick Advocaat is vier maanden de trainer van Borussia geweest. Gladbach staat na 29 wedstrijden slechts 15e in de Bundesliga. Advocaat trok in zijn periode bij Gladbach in totaal zes nieuwe spelers aan, onder wie Wesley Sonck. Advocaat gaf als reden voor zijn beslissing dat hij door terug te treden als trainer de druk van de club en het elftal kan wegnemen.

Slechte rentree Marion Jones

De oud-olympisch kampioene Marion Jones heeft in het Amerikaanse Walnut een slechte rentree gemaakt op de atletiekbaan.

In haar eerste wedstrijd na de Olympische Spelen van Athene vorig jaar eindigde ze als zesde en laatste op de 400 meter in een tijd van 55,03 seconden. De tijd was maar liefst vijf seconden langzamer dan de trainer van Jones had gehoopt. De wedstrijd werd gewonnen door Novlene Williams in een tijd van 51,49.

De Amerikaanse,die tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney medailles won op de sprintnummers, kan op de 400 meter ook goed uit de voeten, haar persoonlijk record op die afstand is 49,59.

Jones worstelt al langere tijd met haar vorm, eigenlijk al sinds de 29-jarige wordt beschuldigd van het gebruik van doping. In Athene slaagde ze er niet in medailles te winnen.

Chinese kip legt 'superei'

Een ei van 206 gram. Een fikse bevalling die een kip in de Chinese provincie Henan heeft moeten doorstaan. Het beest legde een superei met een diameter van 6,1 centimeter en een hoogte van 8,5 centimeter.

"Het is niet alleen het grootste, maar tevens het zwaarste ei in de wereld", meldde de Nederlandse landbouwvertegenwoordiger in China in het weekblad van het ministerie van Landbouw.

Het oude wereldrecord stond op een ei van 148 gram, dat vorig jaar werd gelegd door een kip in Oekraïne. Een ei weegt gewoonlijk gemiddeld ongeveer 60 gram.

KPN schrapt telefooncellen

In hoog tempo verdwijnen de telefooncellen van KPN uit het straatbeeld. Momenteel telt ons land nog ongeveer 5000 groene hokjes van het telecombedrijf. Dit jaar worden er echter weer 500 geschrapt. Een woordvoerder van KPN kon niet zeggen hoeveel telefooncellen er uiteindelijk over zullen blijven: "Maar de daling zet voort."

In 1999 stonden er nog 14.400 telefooncellen verspreid over het land. De komst van de mobiele telefoon heeft er echter een hoop overbodig gemaakt. "Want 93 procent van de Nederlanders heeft een mobieltje", aldus de KPN-woordvoerder.


De telefooncel verdwijnt uit het straatbeeld

Benefiet nodig voor uitvaart Wally Tax

Icoon Muziek nieuwsEen benefietconcert voor de vorige week zondag overleden zanger Wally Tax heeft bijna 10.000 euro opgeleverd. Het geld wordt gebruikt om de kosten van de uitvaart van Tax te bekostigen. De voorman van The Outsiders had zelf geen cent en moest de laatste levensjaren rondkomen van een uitkering.

Tijdens het concert in Paradiso traden onder meer The Outsiders op, de band die Tax op 12-jarige leeftijd had opgericht. Philip Elzerman, zanger van The Zipps, nam hierbij de plek van Wally Tax in. Verder zongen Huub van der Lubbe (De Dijk), Peter te Bos (Claw Boys Claw), Thé Lau (The Scene) en protestzanger Armand nummers van de op 57-jarige leeftijd overleden zanger. Ongeveer 1000 bezoekers kwamen op het evenement af.

"Ik kan helemaal niks. Ik kan liedjes schrijven en optreden, that's it", zei Tax een paar jaar geleden in een interview. Hij was uitgenodigd om op de Amsterdamse Banenmarkt met een ambtenaar te praten over mogelijkheden om weer aan de slag te komen. Zondag 10 april werd hij dood aangetroffen in de keuken van zijn woning. Wally Tax wordt vandaag in Amsterdam begraven.

Wally Tax
Wally Tax (1948 - 2005)

Machinist mishandeld door passagier

Op het treinstation van Winschoten heeft de plaatselijke politie een 21-jarige man uit Nieuweschans aangehouden. De politie pakte de man op nadat een machinist verklaarde door de man te zijn mishandeld.

De passagier wilde op het NS-station met zijn fiets in de trein stappen, maar kreeg daarover onenigheid met de 37-jarige machinist. Naar eigen zeggen kreeg de treinbestuurder toen enkele rake klappen van de verdachte. De verdachte is door de politie meegenomen en na verhoor heengezonden.

'Excellentie Cees' oogst hoon van collega's

De roep om meer respect voor bewindslieden van CDA-staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie) is op het Binnenhof niet in goede aarde gevallen. In een interview met de Volkskrant pleitte Van der Knaap voor de terugkeer van de aanspreektitel 'excellentie'. "Typisch voorbeeld van een bewindsman die vooral met zichzelf bezig is", zo oordeelde Kamerlid Geert Wilders.

Volgens de staatssecretaris geeft de aanspreektitel 'excellentie' wat meer cachet aan de functie van personen die bezig zijn 'het land nog beter te laten zijn dan het al was'. "Er mag ook best enige afstand zijn. Ik zelf word binnen de krijgsmacht nog wel voortdurend met excellentie aangesproken, fantastisch", aldus Van der Knaap. 'Is hij gek geworden?' en 'oliedom, nu gaan al die satirische tv-programma's met 'm aan de haal' waren dit weekend nog de mildste reacties van collega-politici.

PvdA-Kamerlid Saskia Noorman-Den Uyl, dochter van de premier die de titel in de jaren zeventig afschafte, noemt de woorden van de staatssecretaris hooghartig. Van der Knaap maakt zich belachelijk, meende D66-voorman Boris Dittrich. "Bewindslieden moeten respect afdwingen door hun beleid; door de problemen in de samenleving op te lossen. Niet door van bovenaf op te leggen dat ze met excellentie aangesproken willen worden", aldus Dittrich. Ook op een CDA-bijeenkomst werd zaterdag smalend gereageerd op de woorden van de eigen staatssecretaris.

Gascoyne met vertrouwen naar Imola

Technisch directeur Mike Gascoyne van Toyota gaat met vertrouwen naar Imola. Hij verwacht geen problemen met de kerbs, zoals sommigen wel verwachten.

Jarno Trulli en andere mensen binnen het team gaven aan bevreesd te zijn voor de performance van de Toyota op Imola. Voorgaande jaren zouden hebben aangetoond dat de Toyota minder goed met het rijden over kerbs overweg kan. Volgens Mike Gascoyne is dat nu verleden tijd. Volgens hem had de auto de voorgaande jaren te weinig tempo, waardoor er werd getracht via de kerbs te compenseren. Dat hoeft met de huidige auto volgens hem niet meer.

Daarnaast wees hij geruchten van de hand dat Ralf Schumacher ontevreden zou zijn. Gascoyne vertelde: "Op diverse punten reed Ralf sterker in Bahrein dan Jarno. Ralf is niet geïrriteerd, want hij ziet het potentieel. Hij zal niet bezorgd zijn."

Kroon boos op trainingsmaat Lotz

Zouden ze het er wel eens over hebben gehad in een training op de Cauberg? Gisteren hadden Karsten Kroon en Marc Lotz de kans om samen voorop naar de Cauberg te rijden, maar de samenwerking stokte.

Regelmatig trekken Kroon en Lotz samen in trainingen op door het Limburgse heuvelland. Zo staat er voor vanochtend eigenlijk een gezamenlijke uitrijrit op het programma. Maar de vraag is of Kroon nog boos zal zijn op Lotz. Gisteren was hij even niet te spreken over zijn trainingsvriend.

Karsten Kroon had van de Rabobank-ploeg de vrije hand gekregen om vooruit te rijden in de slotfase. Toen Kroon, Lotz, Wesemann en Etxebarria voorop reden, stokte echter de samenwerking. Wesemann en Etxebarria gingen in het wiel hangen en Lotz kreeg een seintje over de radioverbinding. Hij mocht van zijn ploegleider niet meer meewerken.

Voor Kroon was dit achteraf een grote teleurstelling. Hij dacht met trainingsmaat Lotz wel eens als eersten bovenop de Cauberg aan te kunnen komen en had die droom zien vervliegen, omdat Lotz naar zijn ploegleider luisterde. Voor Lotz was die beslissing misschien wel de logische. Hij had in de trainingsritjes namelijk vaak genoeg gezien dat Kroon sneller dan hij was op de Cauberg.

Ongetwijfeld zullen ze het op hun trainingsritten er nog wel eens over hebben. Was dit hun kans of gaan er in de toekomst meer mooie kansen komen voor Lotz en Kroon?

Celestino spurtte met de handrem op

De sprint gisteren op de Cauberg pakte wat vreemd uit. Boogerd trok eigenlijk voor Freire aan, maar die had zijn wiel al gelost en ook Celestino verwachtte nog andere mannen.

De kilometer sprintklimmen op de Cauberg zorgde voor een chaotisch einde van de Amstel Gold Race. Boogerd trok vol naar boven, maar Freire kon zijn wiel niet houden en bij de finish moest Boogerd het afleggen tegen Di Luca. De Nummer drie, Celestino, denkt achteraf dat een beter resultaat voor hem mogelijk was. Hij wachtte tot Rebellin en Freire de sprint zouden beginnen, maar ze kwamen nooit uit zijn rug.

Mirko Celestino vertelde over de sprint: "Ik heb er vooral spijt van dat ik vandaag niet genoeg van mijn eigen kracht ben uitgegaan. (zucht) Ik sprintte in de laatste 300 meter met de handrem half opgetrokken. Waarom? Ik dacht dat Freire of Rebellin nog zouden wegflitsen vanachter mijn rug. Niet dus. Ik koerste te verdedigend."

Hij heeft wel goede hoop in Luik - Bastenaken - Luik mee te kunnen gaan doen om de overwinning: "Ik onthou wel het positieve: ik weet nu dat ik de explosie in de benen heb om ook in Luik voluit mee te doen."

Gladbach weigert ontslag Advocaat

Dick Advocaat heeft afgelopen weekend zijn ontslag aangeboden als trainer bij Borussia Monchengladbach. De clubleiding heeft echter nog alle vertrouwen in de Haagse trainer, en heeft het ontslag geweigerd.

"We hebben geweigerd, want het bestuur vindt Advocaat nog steeds de juiste man", aldus technisch directeur Christian Hochstatter. Dit zei hij na afloop van het crisisoverleg dat volgde nadat Gladbach afgelopen zaterdag met 1-1 thuis gelijk speelde tegen FSV Mainz.

De assistent-coach van Advocaat, Pim Verbeek, bevestigde dat de trainer zijn positie ter discussie had gesteld. "'Als jullie denken dat het beter is voor de club als ik opstap, dan doe ik dat'. De reactie? Het bestuur piekerde er niet over. Ze willen dolgraag nog tot medio 2007 met ons verder," aldus Verbeek.

De Duitse ploeg presteert matig, ondanks dat de Nederlander zeven aankopen deed, in 18 wedstrijden pakte de club slechts 18 punten. Momenteel bezet Borussia de vijftiende plaats en heeft maar een punt voorsprong op VfL Bochum, dat net onder de rode streep op de zestiende plaats staat.

[Hi-La-Risch!] Mr. Bergis!

Dit is zó-fucking-hilarisch .

Bij The TourettesGuy! kon je nog twijfelen over de echtheid, maar zo gi-gan-tisch pissed als deze vent, dat verzin je niet .

Mr. Bergis is een typische redneck uit Mississippi die constant telefonisch genept wordt door een lokale radiozender.
Nog nooit iemand zó godsgruwelijk pissig horen worden!

Op chronologische volgorde:

Het telefoontje waar het allemaal mee begon:

NASCAR Prank

Gay and Lesbian School

Owed Child Support

Magazine Sale

Gay Day

Big Brothers Little Bros

Dankzij de tip van heiden6 in het Funny links, pics & clips-topic.

Britten vrezen inslag enorme asteroïde

Scootmobiel, RonaldV, pberends, Silmarwen, Kleffe_Dop en GalaxyMan hadden ons via de submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsBritse wetenschappers zijn bang dat de asteroïde 2004 MN4, die in 2029 rakelings langs de aarde zal scheren, een paar jaar later alsnog in botsing kan komen met onze planeet. Door de bijna-botsing kan de baan van het object dusdanig veranderen dat het later terugkeert. Dat meldt The Times vandaag.

Asteroïde 2004 MN4 zal de aarde in 2029 passeren op een afstand tussen de 15.000 en 25.000 mijl. Op deze afstand, ongeveer eentiende van de afstand tussen de aarde en de maan, kan het object met het blote oog worden waargenomen. Astronomen vrezen het effect dat de aantrekkingskracht van de aarde zal hebben. In het ergste geval zou 2004 MN4 tussen 2034 en 2036 terug kunnen keren, en de aarde alsnog raken.

Overigens werd in december nog een inslagkans in 2029 van een op 37 voorspeld. Deze werd later bijgesteld tot een op de 26.000.

Dieven willen met takelwagen kluis stelen

Nog onbekende criminelen hebben dit weekeinde geprobeerd een kluis te stelen uit een Belgische Aldi-vestiging. Met behulp van een takelwagen beukten ze de muur van de supermarkt in het bij Luik gelegen Sprimont in, waarna werd gepoogd de kluis aan de kabel naar buiten te trekken.

Helaas voor de dieven kon de kabel het gewicht van de kluis niet aan en knapte deze. De daders sloegen hierna op de vlucht. De takelwagen lieten ze achter.

De Graaf mag verhuurd worden

Middenvelder Edwin de Graaf van Feyenoord staat in de belangstelling van drie clubs uit de eredivisie.

De Graaf, die in de winterstop overkwam van RBC, zal voor komend seizoen worden verhuurd door de Rotterdammers, en inmiddels hebben Vitesse, ADO Den Haag en FC Groningen zich gemeld bij de club uit de Kuip.

De Graaf komt in Rotterdam weinig aan spelen toe. In de topper tegen Ajax kwam hij zondag het veld in als invaller.

DSM ontwikkelt doorzichtige melk

R_Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Chemieconcern DSM is erin geslaagd om heldere, doorzichtige melk te ontwikkelen. De vloeistof lijkt qua uiterlijk en smaak veel op water, maar bevat de voedingsstoffen die in normale melk zitten.

Wetenschappers hebben aan gewone melk bepaalde enzymen toegevoegd waardoor de witte kleur verdwijnt. De zo ontstane heldere melk kan volgens DSM-bestuurder Feike Sijbesma bijvoorbeeld als basis voor frisdranken dienen. Aangezien kinderen melk veelal niet als stoer beschouwen, kunnen ouders op deze manier er toch voor zorgen dat hun kroost voldoende melk binnenkrijgt. In Nederland speelt dit probleem in mindere mate aangezien ook kinderen hier doorgaans melk drinken.

DSM is nog op zoek naar een partner voor toepassing van het product.

FOK! Prijswinnaars week 15

Vorige week hadden we weer drie prijsvragen.

De winnaars van de 'The Interpreter' prijzen zijn:


Moartn
seamus
glossy
BrickTop
Neoktheone


Het goede antwoord op de vraag met wie Nicole Kidman jarenlang een relatie had was uiteraard Tom Cruise.

ascey

krijgt een DVD + giftset van The Forgotten!

Sfire
diertjuh


krijgen een DVD van The Forgotten

Zij, en vele anderen, vertelden ons dat Julianne Moore in 1960 werd geboren.


FlyingFox
LuxXxie
moorkoppie
Robustiano
ThaRon


wisten dat John Travolta en Uma Thurman in Pulp Fiction een legendarisch dansje maakten, en winnen hiermee een leuk Be Cool pakketje.

Iedereen van harte gefeliciteerd! Wij doen ons best om de prijzen zo snel mogelijk bij je thuis af te leveren. Hou er echter wel rekening mee dat wij afhankelijk zijn van de bedrijven die het materiaal ter beschikking stellen, en het soms wat weekjes kan duren.

Smeltkroes of ijskast?

[...]De meeste mensen laveren tussen de twee polen van absolute goedgeefsheid en ongebreidelde verdorvenheid (en inhaligheid) in een toestand die vaak wordt gekenmerkt door onverschilligheid en nalatigheid. Allerlei menselijke, sociale en maatschappelijk problemen worden afgewenteld op de overheid, die de middelen dient te verschaffen voor de oplossing. Gebeurt dat niet of onvoldoende, dan dient er iets te veranderen aan het bestuur of de uitvoering, terwijl de mensen die het betreft steeds meer in het geding komen en onder de zorgen dreigen te bezwijken. Het is geen onwil om die mensen te helpen of te redden, maar eerder een verlammend gevoel van onmacht om iets aan de situatie te veranderen. Of men is tevreden met het bestaan dat men heeft en wenst daarop geen enkele inbreuk; dat anderen het minder treffen is hun zaak. Of men acht zich niet verantwoordelijk en verschuilt zich achter allerlei excuses of smoezen om bestwil[...]

Justine Henin wint bij comeback

Na Kim Clijsters heeft ook Justine Henin-Hardenne bij haar comeback een toernooioverwinning behaald. De Waalse won in Charleston.

Vorig jaar kende Justine Henin-Hardenne na haar gouden medaille op de Olympische Spelen veel blessures en infecties. Nu laat ze zien weer helemaal terug te zijn. In Charleston won zij de Family Circle Cup door in de finale van de Russische Elena Dementieva te winnen: 7-5 en 6-4.

Met de terugkeer van Henin-Hardenne en Clijsters komen er twee kanshebbers bij voor Roland Garros. Clijsters stond al eens twee keer in de finale en Henin-Hardenne won zelfs in 2003 (tegen Clijsters).

PSV stelt kampioensfeest uit

PSV zal het kampioenschaps-feest pas na de halve finale van de Champions League tegen AC Milan vieren.

Spelers en technische staf van de koploper in de eredivisie willen zich pas op 8 mei na de thuiswedstrijd tegen De Graafschap in het centrum van Eindhoven laten huldigen.

Aankomende zaterdag kunnen de Eindhovenaren al in theorie kampioen worden. AZ speelt woensdag tegen FC Utrecht, en drie dagen later moeten ze het opnemen tegen RKC Waalwijk. Als de Alkmaarse ploeg punten laat liggen in één van beide wedstrijden is PSV zaterdag bij een zege op Vitesse al kampioen.

"Natuurlijk zullen we daar wel even bij stilstaan", aldus trainer Hiddink. "Maar het echte grote kampioensfeest wordt pas na de ontmoetingen met AC Milan gevierd."

Halo 2: Containment 3D Screenshot

Vorige week hadden we het nieuws over de 3D screen van het Warlock level van het aankomende Halo 2 Multiplayer Pack en deze week heeft Bungie een nieuw 3D screenshot van de map Containment vrijgegeven. De screen is hier te bekijken en wederom is quicktime benodigd om de screen te zien.

De map Containment is een buiten map in een ijzige omgeving welke geschikt is voor team objective games en voor een strijd met voertuigen. De twee maps, Containment en Warlock, zullen door Mountain Dew gratis worden gepresenteerd aan de gebruikers van Xbox Live.

Barça weer op de goede koers

Nog zes wedstrijden moet Barcelona spelen om om de felbegeerde landstitel voor de neus van Real Madrid weg te kapen. Zondag won de ploeg van trainer Frank Rijkaard thuis tegen Getafe met 2-0, waardoor de voorsprong op concurrent Real zes punten bleef.

Na de nederlaag vorige week tegen Madrid was er toch sprake van wat nervositeit, en tevens moest Barca het doen zonder de geblesseerde topscorer Samuel Eto'o.

Getafe legden Barcelona het vuur geenzins aan de schenen. In de 30e minuut scoorde Ronaldinho met een mooie vrije trap, na rust verdubbelde Ludovic Giuly de score. In de slotfase van de wedstrijd maakte Thiago Motta na langdurig blessureleed zijn rentree bij Barça.

Metershoge golf teistert cruiseschip

Voor de kust van Florida is een cruiseschip getroffen door een twintig meter hoge golf. Daardoor sneuvelden enkele ruiten en kwamen 62 hutten onder water te staan. Vier passagiers raakten gewond.

Het schip, de bijna 300 meter lange Norwegian Dawn, was vorige week met 2500 passagiers vertrokken uit New York. Zaterdagmiddag kwam het in de Golf van Mexico in zwaar weer terecht, waarna de bemanning besloot rechtsomkeert te maken. Na het incident maakte het een tussenstop in de haven van Charleston, waar de schade werd hersteld.

"Mijn kamer was vernield door de inboedel die door de hele kamer werd gegooid", zegt een passagier. De getroffenen konden naar huis vliegen. Daarna kon het schip zonder problemen verder varen naar New York.

Minder seks voor snurkers

Snurken is funest voor het seksleven. Uit onderzoek van de Britse vereniging tegen snurken en andere slaapstoornissen (BSSAA) blijkt dat mensen die snurken minder vaak seks hebben dan mensen die geen lawaai maken in hun slaap. Ruim een kwart van de snurkers gaf aan bijna nooit seks te hebben. 60 procent zei geregeld te worden verbannen naar de logeerkamer.

Snurken kan ook nog eens tot gevolg hebben dat er heftige echtelijke ruzies en zelfs echtscheidingen ontstaan. 3,5 miljoen Britten hebben last van een snurkprobleem. Volgens deskundigen krijgen zij te weinig aandacht. Daarom heeft de BSSAA de komende week uitgeroepen tot 'Nationale Stoppen met Snurkenweek'.

Ontspoorde tiener gaat joyriden met tram

Een Australische tiener heeft afgelopen weekeinde tot twee keer toe een tram meegenomen om ermee te gaan joyriden. In totaal heeft hij er 25 kilometer mee kunnen rijden voordat de politie hem aanhield door de stroom van het net af te halen. Een woordvoerder van de politie verklaarde dat de jongen kennelijk geobsedeerd is door trams.

De 15-jarige jongen heeft de sleutels van de tram waarschijnlijk drie weken geleden gestolen. Hij moet nu in juni voor de kinderrechter verschijnen. Volgens de politiewoordvoerder is het geen kwajongen. "Hij heeft een obsessie voor trams. Hij houdt ervan om naar trams te kijken en hij moet maar gewoon trambestuurder worden als hij groot is".

Europese PSP lanceringsplan over enkele weken bekend

Chris Deering, president van Sony Computer Entertainment Europe, heeft tijdens de Sony European Product showcase in Marseille gezegd dat de aankondiging van de lanceerdatum van de PSP in Europa nog maar 'enkele weken' van ons verwijderd ligt. Hij zegt ook dat de Europeanen een grote stapel games kunnen verwachten met de lancering. 'We hebben genoeg games, maar geen PSP's omdat ze allemaal naar Japan en de Verenigde Staten verscheept worden om aan de vraag te voldoen', aldus Chris Deering. Waarschijnlijk betekent deze mededeling dat de Europese lanceringsplannen van de PSP tijdens de aankomende E3 beurs in mei gepresenteerd worden.



Battlefield 2

Battlefield 2 lijkt een grote sprong voorwaarts te maken in de reeks. Het uitermate succesvolle Battlefield 1942 werd opgevolgd door het minder goed ontvangen Battlefield Vietnam. Ondanks de vele verbeteringen kreeg laatstgenoemde een shitload kritiek over zich heen, voornamelijk van consumenten. Ik heb dat nooit gesnapt, want ik vind Vietnam geweldig. Maar ja, Vietnam is niet de officiële opvolger van 1942, want dat is Battlefield 2. Waarom noemen ze deze game dan niet Battlefield 3? Ja, dat weten wij ook niet. Wat we wel weten is dat de legendarische Desert Combat modificatie ervoor gezorgd heeft dat 1942 vreselijk populair werd en daar is deze game dan ook op gebaseerd.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.