Ook Valentijnsdag in MMORPG Everquest II

Love is in the air! Zo ook in de wondere wereld van MMORPG Everquest II van Sony. Het bedrijf heeft de afgelopen twee weken aan spelers van de game gevraagd wat zij de meest romantische plek in het spel vinden, welk soort characters het meest sexy zijn en welke cadeaus het meest romantisch zijn om te geven. Het resultaat geeft een apart beeld van de meestal harde omstandigheden in de onlinewereld van Norrath.

Scott Hartsman, senior producer van Everquest II, zegt dat de actie en avontuur in het spel vanzelf leidt tot relaties tussen de spelers. Het slachten van Orcs gaat over in liefde of genegenheid met elkaar. Ook vind Scott dat de sociale banden tussen spelers de grootste aantrekkingskracht van MMO games is en dat spelers niet alleen maar denken aan kerkers onderzoeken.

Natuurlijk ontbreken de resultaten van de vragenlijst niet. Op de vraag welk ras het meest sexy was stemde 25% op de Dark Elves. De tweede plaats was voor de Wood Elves met 24%. Het lelijkste ras vond men de Ogres. In totaal was er een keuze uit 15 rassen.

Het meest romantische archetype vond men de Scout. Maar liefst 37% van de spelers stemde hierop met de reden dat ze erg behendig zijn in het donker. De Priest kwam op de tweede plek met 24%, omdat ze alles weten van healing. De Fighter kwam op de derde plaats met 14%, omdat ze 'up, close and personal' zijn. Artisans kwamen op de vierde plaats met 13% van de stemmen, met de reden dat ze weten hoe alles in elkaar steekt. Tenslotte koos ook 13% voor de Mage, omdat die de vonken doen overslaan.

In de klasse van de beste echtgenoot koos 25% voor de Druid. Tweede werden de Paladins, Wizards en Carpenters. Het minst populair was de Conjurer vanwege hun affiniteit voor huisdieren.

Het beste cadeau was natuurlijk lingerie geworden met maar liefst 45%. Een red armor suit werd tweede met 16%. Bloemen kwamen op de derde plaats met 11% en 10% stemde op een comfortabel bed. Opvallend weinig stemmen kreeg snoep: 2%.

De laatste vraag ging over het meest romantische plekje in Everquest II. De kust van Antonica is de overduidelijke winnaar met 50% van de stemmen. Op de tweede plaats kwam het strand van The Enchanted Lands met 27% van de stemmen.

Sony heeft ook nog een Valentijnsdag screenshotwedstrijd gehouden. Het bedrijf probeerde alle 300.000 spelers te pushen om mee te doen en hun meest grappige en/of romantische screenshots in te sturen. De winnaars van de wedstrijd zie je hieronder:



Meest romantische screenshot



Meest grappige screenshot