Apendans van Afrikaan Eto'o

De Barcelona speler Samuel Eto'o had afgelopen zondag wel een bijzonder merkwaardige reactie op de oerwoudgeluiden vanaf de tribune. Nadat hij voor Barcelona het derde doelpunt had gemaakt in de uitwedstrijd tegen Real Zaragoza, vierde hij zijn feestje met gebogen armen langs zijn zij, en danste als een aap in de rondte.

Hij was tot dat moment al zeer succesvol geweest tijdens het treffen. Bij de eerste goal van Barça was ook al betrokken, hij gaf de assist voor de tweede, en de derde werkte hij zelf in de touwen. Desondanks (of misschien wel daardoor) werd hij door het thuispubliek van Real Zaragoza onthaald op oerwoudgeluiden. Ook werden er pinda’s op het veld gegooid. Vandaar zijn curieuze overwinningsritueel: 'Ik danste als een aap, omdat zij mij behandelden als een aap'.

Ondanks het discriminerende gedrag van een deel van de toeschouwers gaf scheidsrechter Fernando Carmona Mendez geen krimp. Omdat de arbiter na afloop van de wedstrijd ook geen notitie van het voorval maakte op het wedstrijdformulier, kan de Spaanse voetbalbond niet in actie komen tegen het gedrag van de toeschouwers.

Barcelona won de wedstrijd overigens met 1-4. Omdat Real Madrid ook haar wedstrijd won, tegen Osasuna uit, (Iván Helguera zette drie minuten voor tijd de 1-2 op het scorebord) blijft de voorsprong van Barcelona op Real Madrid vier punten.