Spurs onderuit in Miami

De confrontatie tussen het beste team uit het Oosten en het beste team uit Westen is gewonnen door het Oosten. In eigen huis wonnen de Miami Heat met 96-92 van de San Antonio Spurs.

De wedstrijd kende 22 gelijke standen en 22 lead-changes en ging dus geheel gelijk op. Maar Shaquille O'Neal (27 punten) en Dwyane Wade (28) maakten het verschil op het einde. O'Neal had enkele belangrijke verdedigende acties en Wade maakte 13 punten in het laatste kwart.

Door sterk verdedigend spel van de Heat kwamen de Spurs maar tot een schotpercentage van 39%, tegenover 52% van de Heat. Tim Duncan, die 20 punten maakte, schoot maar 35% van zijn schoten raak, mede door de aanwezigheid van Shaq. Manu Ginobli werd topscorer bij de Spurs met 24 punten, Tony Parker maakte er 22.

Lakers verliezen ondanks terugkeer Bryant
Kobe Bryant scoorde 26 punten na 14 wedstrijden geblesseerd te zijn geweest. Maar het mocht de LA Lakers niet baten. De Cleveland Cavaliers wonnen in eigen huis met 103-89.

Lebron James had een mindere eerste helft waarin hij maar tot vier punten kwam. Maar in de tweede helft liet hij zien waarom hij tot één van de beste spelers van de NBA behoort. Met 21 punten in de tweede helft hielp hij de Cavs naar hun derde overwinning in vier wedstrijden. James had ook nog eens acht rebounds en negen assists. Topscorer werd Zydrunas Ilgauskas met 30 punten en elf rebounds.

McHale begint met nederlaag
Met hun nieuwe coach Kevin McHale op de bank hebben de Minnesota Timberwolves met 87-83 verloren van de Chicago Bulls. Voor Minnesota was het alweer de achtste nederlaag in de laatste tien wedstrijden.

De Bulls beslisten de wedstrijd in de eerste helft waarin zij een voorsprong namen van 49-41. De overwinning kwam daarna nooit meer in gevaar, mede doordat de Wolves hun negen laatste schoten van de wedstrijd misten. Latrell Sprewell werd topscorer met 26 punten en Kevin Garnett had 23 punten en 14 rebounds. Ben Gordon werd topscorer bij de Bulls met 21 punten vanaf de bank.