Racistische carnavalswagen weer onderzocht

Bart (veekeend)
Icoon Binnenlands nieuws De racistische carnavalswagens, die meereden in de carnavalsoptochten van de Brabantse dorpjes Wernhout en Achtmaal, blijven de gemoederen bezig houden. Zo heeft de politie bekend gemaakt een onderzoek in te stellen naar een tweede carnavalswagen.

Dit maakte de politie bekend. Eerder werd er al een onderzoek ingesteld naar een andere wagen. Op deze wagen waren teksten als 'vol=vol', 'een elektronische stoel voor negers', de cijfers '88' (de achtste letter van het alfabet, de h, verwijst naar Heil Hitler) te lezen.

Later bleek dat er nog een wagen meereed, namelijk die van de 'de Zuipkiekes'. Deze carnavalswagen was speciaal beschilderd met onder meer White-Power-tekens, die wereldwijd staan als symbool voor blanke racisten. Bronnen wisten FOK! nog te melden dat er ook nog tumult was rondom een derde wagen.

Inmiddels heeft de politie al twintig jongeren verhoord over de eerste carnavalswagen. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet openbaar gemaakt, omdat een aantal jongeren nog ondervraagd moet worden.




De wagens waar de ophef om is ontstaan.
_