1e dag ABN Amro Toernooi

De eerste dag van het 32e ABN Amro toernooi in Rotterdam is afgerond. Er werden zes partijen gespeeld, waaronder die van Raemon Sluiter.

Raemon Sluiter trof het niet met de loting, want hij moest het opnemen tegen Guillermo Coria. In de eerste set kwam Coria eigenlijk niet in de problemen omdat Sluiter zijn kansen niet benutte. Coria won de eerste set verdiend met 6-2. In de tweede set kon Sluiter meegaan met het niveau van Coria, maar het twee keer breken van de service van de Argentijn was niet genoeg. Coria maakte de set af met 6-4.

In de andere vijf partijen die werden gespeeld was slechts één verrassing. De Tsjech Thomas Berdych won met duidelijke cijfers van de Zweed Soderling: 7-5 en 6-2. Een leuke wedstrijd op papier was die tussen Rainer Schuettler en Juan Carlos Ferrero. Schuettler was alleen niet goed genoeg om de finalist van vorig jaar bij te houden en ging er hard af met 6-4 en 6-2. De als zesde geplaatste Davydenko ging in drie moeizame sets door tegen Verdasco en de Zweed Thomas Johansson moest ook 1 set inleveren tegen Karol Beck.

Morgen staan er vijf wedstrijden op het programma, waaronder die van Peter Wessels, David Nalbandian en Tim Henman. Sjeng Schalken speelt nog niet omdat toerooidirecteur Krajicek hem een dag rust heeft gegeven vanwege een blessure aan de voet. Hij komt woensdag in actie.

Uitslagen:

01.Thomas Berdych (Tsj)
-
Robin Soderling (Zwe)7-5 6-2
02.Igor Andreev (Rus)
-
Paradorn Srichaphan (Tai)6-7 6-1 5-7
03.Raemon Sluiter
-
Guillermo Coria (Arg,2)2-6 4-6
04.Karol Beck (Slw)
-
Thomas Johansson (Zwe)2-6 6-3 1-6
05.Rainer Schuettler(Dui)
-
Juan-Carlos Ferrero (Spa)4-6 2-6
06.Fernando Verdasco (Spa)
-
Nikolai Davidenko (Rus,6)5-7 6-2 4-6