FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 februari 2005

Dresden herdenkt bombardement

In Dresden hebben zondag tienduizenden mensen het bombardement van de stad, 60 jaar geleden, herdacht. Met een kranslegging op het Heidefriedhof en kerkdiensten worden de naar schatting 35.000 doden herdacht, die door de luchtaanvallen van de Britten en Amerikanen in de nacht van 13 op 14 februari 1945 om het leven kwamen.

Zo bestond een deel van de herdenking in het aanbieden van een kruis, gemaakt uit spijkers, afkomstig van het dak van de kathedraal van Coventry, aan de bisschop van Dresden. De kathedraal van Coventry werd in 1940 verwoest door Duitse luchtaanvallen.

De herdenkingen werden overschaduwd door een demonstratie van vijfduizend rechts-extremisten, geleid door de NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands). Zij beschouwen de bombardementen als genocide. Ze marcheerden door de stad, droegen fakkels en lieten muziek van Richard Wagner, Hitlers favoriete componist, horen. Het was één van de grootste demonstraties van extreem-rechts in de na-oorlogse geschiedenis van Duitsland. Hoewel er tegenprotesten waren, wist de politie de orde in Dresden te bewaken.

Aanhangers van de NPD in Dresden

Glennis Grace wint Nationaal Songfestival

Glennis GraceGlennis Grace heeft vanavond het Nationale Songfestival gewonnen. De 26-jarige zangeres bleef met het lied 'My Impossible Dream', geschreven door Robert D. Fisher en Bruce Smith, elf andere deelnemers voor. Glennis Grace zal in mei voor Nederland uitkomen op het Eurovisie Songfestival in Oekraïne.

Omdat het Nederlandse duo Re-union vorig jaar niet verder kwam dan de 20e plaats, zal Glennis Grace eerst moeten meedoen aan de voorronde op 19 mei. Twee dagen later volgt de finale. De Amsterdamse Grace won ooit als Whitney Houston de Soundmixshow. Haar inzending voor het Songfestival werd door de drie leden van de vakjury; Esther Hart, Paul de Leeuw en Cornald Maas, gekozen als de favoriet.

Bedrijfsongeval kost kraanmachinist het leven

Denman1984 had ons via de nieuws-submit te melden:

Binnenlands NieuwsIn Voorburg is zaterdag een kraanmachinist omgekomen bij een bedrijfsongeluk. Het ongeval gebeurde toen met een hijskraan een grote band werd gehesen. Een stuk van de hijskraan brak daarbij af en sloeg in de cabine. Hierbij raakte de machinist dodelijk verwond. De identiteit van het slachtoffer is niet bekend gemaakt. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De politie sluit niet uit dat de harde wind ermee te maken had. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Kwart bussen wintersport in overtreding

Icoon Algemeen nieuws Iets meer dan een kwart van de touringcars die mensen van en naar een wintersportgebied vervoeren is in overtreding. Tijdens een controle van 85 bussen dit weekend is 22 keer proces-verbaal opgemaakt. De controles werden gehouden op de A2 bij Maastricht.

De reden voor de controles was dat er in het verleden veel ongelukken zijn gebeurd die vaak werden veroorzaakt door oververmoeide chauffeurs. Bij de controles van dit weekend bleken de chauffeurs zich wel goed aan de verplichte rusttijden te houden.

Er was echter veel geknoeid met de snelheidsbegrenzer, die was zes keer te hoog afgesteld. Ook de tachograaf werkte in drie gevallen niet, of was in negen gevallen verkeerd gebruikt. Drie chauffeurs konden geen verplichte geneeskundige verklaring overleggen, en één ondernemer had geen vergunning voor de busdienst.

Wat is dat FOK! nu eigenlijk?

In de ruim vijf jaar FOK! komt één vraag telkens weer terug als ik vertel dat ik FOK! doe, en dat is; 'wat is dat FOK! nu eigenlijk?'.
De korte uitleg die ik meestal geef is dat het een hechte community is waar iedereen zijn of haar ei kwijt kan over nagenoeg alles. Dat er nieuws is, en reviews en columns, dat er een forum is waar iedereen over vanalles en nogwat kan discussiëren, en dat er nog een fotoboek, weblog, managergames en sport en een gamessite aan hangen.
De eerste vraag die daarna komt is steevast; 'en hoe is dat anders dan alle andere sites?'.

Vooruitblik tennisweek 7

We zijn alweer in de zevende tennisweek aanbeland en in deze week staan een aantal zeer interessante toernooien op het programma, waaronder het ABN Amro Toernooi.

ABN AMRO World Tennis Tournament:

Hét toptoernooi van deze week. Een geweldig deelnemersveld waar toernooidirecteur Richard Krajicek trots op kan zijn. Federer, Coria, Nalbandian, Johansson, Schuettler, Dent en zo kan er nog wel even doorgegaan worden. De loting is al verricht en die liet zien dat het een hele leuke week kan gaan worden. Dit toernooi in eigen land wordt extra gevolgd door Fok!Sport.

Plaats:Rotterdam, Nederland.
Datum:14-20 Februari 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Indoor Hard.
Prijzengeld:¤765,000.
Site:Klik.

Regions Morgan Keegan Championships:

In Memphis (VS) wordt het Morgan Keegan Championship gehouden. Aan dit toernooi doen een aantal topspelers mee zoals Roddick, Haas, Novak, Fish en Miryni. De titel lijkt naar één van deze spelers te gaan. Het toernooi is wat minder interessant dan de andere toernooien deze week, maar misschien zien we nog een aantal verrassingen.

Plaats:Memphis, VS.
Datum:14-20 Februari 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Indoor Hard.
Prijzengeld:$665,000.
Site:Klik.

Brasil Open:

En weer een graveltoernooi in Zuid-Amerika. De gravelbijters vertonen deze week hier hun kunsten. Wie gaat winnen op het gemalen baksteen van Brazilië? Kanshebbers zijn onder andere de Chileen Gonzalez, Chela, Costa, Ferrer en Nadal.

Daklozen krijgen schoonheidsbehandeling

Icoon Binnenlands nieuws Voor ruim tachtig daklozen, eenzame ouderen en armen was vandaag een bijzondere dag. Zij kregen namelijk een gratis schoonheidsbehandeling bij inloophuis Domino in Gouda. Het inloophuis wilde met de actie laten weten dat 'ook daklozen en arme mensen mooi en waardevol zijn'. De opkomst heeft volgens RTV West alle verwachtingen overtroffen.

Kappers, pedicures, manicures en schoonheidsspecialisten verleenden hun diensten vandaag helemaal gratis. Goudse bakkers zorgden, ook gratis, zelfs voor brood en gebak. Door de hoge opkomst werd de 'verwendag' volgens de organisatie een groot succes. Het is nog niet bekend of de dag elders in het land een vervolg zal krijgen.

KPN moet kabels verleggen

BigPimpin had ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenIn de komende maanden moet KPN honderden kilometers telecomkabel verleggen. De kabels liggen namelijk te dicht bij gasleidingen. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties, omdat gaslekken niet snel genoeg kunnen worden gerepareerd.

Het Nederlands Arbitrage Instituut oordeelde deze week dat KPN in de gemeente Haarlemmermeer de kabels verkeerd heeft aangelegd en dat deze dus verlegd dienen te worden. Het gaat om kunststof buizen voor glasvezelkabels. Waar niet genoeg plaats was in de aarde zijn deze buizen op de gasleiding geplaatst.

'GVB gaat Siemens aanklagen om Combino's'

Icoon Binnenlands nieuws Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam (GVB) zal volgens AT5 juridische stappen gaan ondernemen tegen Siemens. Er zijn al een jaar problemen met de nieuwe Combino-trams van Siemens, maar het bedrijf heeft nog steeds geen oplossing kunnen aandragen. Het GVB heeft 140 Combino-trams in Amsterdam rondrijden. Door constructiefouten ontstaan er veel te snel haarscheurtjes in de vloeren en wanden van de trams.

Siemens beloofde na het bekend worden van de constructiefouten om snel met een oplossing te komen. Die is er echter nog steeds niet. Daar komt nog eens bij dat kleine reparaties aan de trams veel meer tijd zouden kosten dan contractueel was vastgelegd.

Volgens AT5 wil het GVB zich met de juridische stappen indekken, voor het geval er geen oplossing meer gevonden wordt. Het GVB zelf zegt al geruime tijd met Siemens in overleg te zijn, maar een woordvoerder kon de juridische stappen nog niet bevestigen.


De moderne trams kampen al geruime tijd met problemen - foto: GVB

Starcraft: Ghost advertentie zorgt voor opschudding

De afgelopen dagen was er onzekerheid over de release van Starcraft: Ghost. Bij de retail-versie van World of Warcraft was een advertentie bijgesloten waarop stond "Coming Soon to next-generation consoles". Volgens sommigen zou dit betekenen dat de game dus alleen uitkomt op de PS3, Xbox2 of Nintendo Revolution.

Vrijdag maakte Blizzard echter bekend dat met "Next-Generation" nog altijd de huidige console-lijn bedoeld wordt. Volgens Blizzard zijn er zelfs nog geen concrete plannen voor de volgende generatie consoles. Ook nieuws rond Starcraft: Ghost blijft schaars, want zo is er nog steeds geen officiële release-datum bekend.

Britney's cupmaat mysterie

Sinds Britney Spears van tienerster is uitgegroeid tot popidool, hebben haar borsten alles meegemaakt. Ook zij hebben het flink te verduren gehad. De ene keer keek je een beetje schuin naar een tijdschrift of ze ze misschien verstopt had, de andere keer moest je speciaal de pagina uitklappen en kon je niet om ze heen.

Om voor eens en altijd het mysterie op te lossen hebben ze een berekening gemaakt over de echte maat van de 'Harries' van Britney. Hier kom je erachter welk maatje BH mevrouw Spears dus zou moeten kopen. Let wel op want het is namelijk ook NSFW!

Waterleiding 'slokt' man op

Karin Kramer had ons via de nieuws-submit te melden:

In Amsterdam zakte een man met zijn been door de stoep. Hij raakte hierbij gewond aan zijn scheenbeen. Hij informeerde de politie, omdat er water leek te stromen onder de stoep. Dit was ook het geval: een hoofdwaterleiding was gesprongen.

De hoofdkraan is daarna afgesloten. Bewoners in de buurt Overamstelstraat/ Schollenbrugstraat zullen enige tijd zonder water zitten, totdat het lek is gerepareerd.
Het bewuste gat onder de stoep.

Ruta del Sol: Garcia Quesada wint eerste etappe

Carlos Garcia Quesada (Comunidad Valenciana) heeft vandaag de eerste etappe van de Ruta del Sol gewonnen. De Spanjaard kwam in een bergachtige rit tussen Benalmádena en Comares over 150 kilometer als eerste over de streep. Zijn ploeggenoot Francisco Cabello werd tweede en Johan van Vansummeren (Davitamon-Lotto) derde.

De eerste etappe van de Spaanse rittenkoers werd gekenmerkt door een vroege ontsnapping van negentien renners. Onder hen Carlos Garcia Quesada, Oscar Sevilla (T-Mobile ) en Roger Hammond (Discovery). Zij namen na vijftien kilometer koers de benen en wisten na 48 kilometer al een voorsprong van tien minuten te realiseren op het peloton.

Garcia Quesada sloeg op de slotklim zijn slag. Hij ontsnapte en creeerde een definitieve kloof met de overige vluchters. De Spanjaard reed zeven kilometer solo op de flanken van de Puerto de Comares om uiteindelijk boven op de top zijn eerste zege van het seizoen op te eisen. Met deze overwinning is hij tevens de eerste leider van de ronde.

Uitslag eerste etappe:
1.C.G.Quesada (Spa/Comunidad Valenciana) 150 km in 4u05'50"
2.F.Cabello (Spa/Comunidad Valenciana) op 26"
3.J.Vansummeren (Bel/Davitamon-Lotto) 40"
4.R.Petito (Ita/Fassa Bortolo) 1'33"
5.E.Gutierrez (Spa/Andalucia-Paul Versan) 1'43"

Klassement na een etappe:
1.C.G.Quesada (Spa/Comunidad Valenciana) 150 km in 4u05'50"
2.F.Cabello (Spa/Comunidad Valenciana) op 26"
3.J.Vansummeren (Bel/Davitamon-Lotto) 40"
4.R.Petito (Ita/Fassa Bortolo) 1'33"
5.E.Gutierrez (Spa/Andalucia-Paul Versan) 1'43"

Extra Coördinator voor FOK!sport

Als derde coördinator voor FOK!sport verwelkomen we rickmans, ook al bekend als weblogcoördinator.

Dubbeldrank heeft vanwege gezondheidsredenen recentelijk besloten een stapje terug te doen en in de komende maanden geen of in ieder geval heel weinig uitvoerende taken op zich nemen voor FOK!sport. Na overleg heeft hij besloten wel als coördinator aan te blijven en de komende tijd zal hij vooral een adviserende rol achter de schermen op zich te nemen.

Aangezien er redelijk veel dingen lopen (zoals de voorbereidingen voor de F1manager en wielermanager) en we ambitieus blijven, was het voor de stabiliteit wel zaak een derde coördinator aan te trekken, die ook uitvoerende zaken op zich neemt. Na verschillende namen de revue te hebben laten passeren, hebben we gekozen om rickmans hiervoor te benaderen. Hij heeft in de maanden voor ik coördinator werd ook al Dubbeldrank bijgestaan en is een absolute veteraan bij de managers.

Over de precieze taakverdeling zal nog onderling overleg plaats vinden. In het algemeen zullen bezoekers van FOK!sport de aanwezigheid van rickmans vooral zien bij eventuele mededelingen en het beantwoorden van feedback.

Band Kane gaat roken promoten

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Kane is een samenwerkingsverband met Mascotte vloei gestart. De Nederlandse band zal voortaan worden gesponsord door het bedrijf. De samenwerking is opvallend, aangezien Guusje Nederhorst, de vrouw van voorman Dinand Woesthoff, kort geleden overleed aan kanker. En roken kan uiteraard ook kanker veroorzaken. De opbrengst van de single 'Dreamer' van de zanger ging zelfs nog naar de kankerbestrijding.

In de platenzaken van Freerecordshop zijn nu doosjes Mascotte-vloei te koop met het Kane-logo erop. Op de site 3xbeter is vervolgens nog een game te spelen.

Voigt wint Ronde van Middellandse Zee

Jens Voigt (CSC) heeft de Ronde van de Middelandse Zee aan zijn palmares toegevoegd. De slotetappe was een prooi voor Robert Hunter (Phonak).

In de laatste etappe kwam de leidende positie van Voigt in het klassement niet meer in gevaar. De Duitser finishte in de straten van Marseille in de buik van het peloton. Hunter sprintte in datzelfde peloton op mooie wijze naar zijn tweede zege van het seizoen. Hij haalde het voor Danilo Hondo (Gerolsteiner) en Fabbio Sacchi (Fassa Bortolo).

Ook de Nederlandse jongelingen wisten de ronde op een verdienstelijke manier af te sluiten. Zo behielden Thomas Dekker en Joost Posthuma, beide van de Rabobank, hun goede positie in het klassement. Ze werden respectievelijk zesde en zevende op circa twee minuten van de winnaar.

Uitslag vijfde etappe:
1. Robert Hunter (ZAf/Phonak) 3u05'22"
2. Danilo Hondo (Dui/Gerolsteiner) "
3. Fabio Sacchi (Ita/Fassa Bortolo) "
4. Stefano Zanini (Ita/Quick-Step) "
5. Jeremy Hunt (Eng/MrBookmaker) "

Eindklassement:
1. Jens Voigt (Dui/CSC) 13u52'38"
2. Franck Schleck (Lux/CSC) 49"
3. Franco Pellizotti (Ita/Liquigas-Bianchi) 1'00"
4. Nicki Sorensen (Den/CSC) 1'34"
5. Thomas Lövkvist (Zwe/FDJ) 2'02"

Bucks vernederen Hawks

Ook zonder hun topscorer Michael Redd hebben de Milwaukee Bucks gewonnen. In eigen huis werden de Atlanta Hawks van de vloer geveegd, 113-83.

Michael Redd, die gemiddeld 22 punten per wedstrijd maakt, zat langs de kant met een verrekte vinger. Maar gelukkig voor de Bucks waren Desmond Mason en Mike James in vorm vannacht. Mason scoorde 23 punten en James had er 18 vanaf de bank. Onze landgenoot Dan Gadzuric speelde maar 14 minuten mee. Al vroeg in de wedstrijd had hij vier persoonlijke fouten te pakken, en hij kwam maar tot drie punten en vier rebounds.

De Atlanta Hawks hebben nooit een kans gehad om de wedstrijd te winnen. Na het eerste kwart hadden ze een achterstand van acht punten, en na de eerste helft waren de Bucks al uitgelopen naar een voorsprong van 23 punten, 58-35. Antione Walker werd topscorer bij de Hawks met 21 punten en tien rebounds. Rookie Josh Childress kwam tot 20 punten en tien rebounds.

Iverson in vorm voor Sixers
De Philadelphia 76ers hebben met 112-99 gewonnen van de Orlando Magic. Allen Iverson scoorde 60 punten, een persoonlijk record. De Sixers beslisten de wedstrijd al in de eerste helft. Na 24 minuten was de score 62-44 in het voordeel van Philadelphia. In de tweede helft kwam die voorsprong niet meer in gevaar.

Voor Orlando was Steve Francis goed voor 32 punten en 13 rebounds. Grant Hill kwam tot 16 punten.

Overige uitslagen:

Detroit Pistons - Washington Wizards: 107-86

Nijenhuis verslaat Wennemars op 1000 meter

De strijd om de wereldbeker op de 1000 meter
bij de mannen blijft spannend. Zondag klopte Beorn Nijenhuis zijn landgenoot en concurrent Erben Wennemars en verkleinde daarmee de achterstand in de strijd om de wereldbeker 1000 meter.

Nijenhuis reed een tijd van 1.09,20 en was daarmee 0.20 sneller dan Wennemars. Het was een geheel Nederlands podium, want Gerard
van Velde pakte het brons in 1.09,50.

De beslissing valt nu bij de WB-finales in Heerenveen, volgende week. Wennemars heeft nu 628 punten, Nijenhuis verzamelde er tot nu toe 585 punten.

Het verschil tussen Chinezen en Marokkanen

Marokkanen: iedereen heeft er wel een mening over, of het nu de buurvrouw is, de bakker om de hoek of politici. Kortom, Marokkanen zijn hot. In het verleden werden andere bevolkingsgroepen gehaat, zoals de Molukkers, Turken, Polen, Limburgers en Friezen. Het sleutelwoord is integratie. Hoewel Friezen onderling het liefst Fries praten willen ze tegen Hollanders nog wel eens een poging doen ABN te praten. Marokkanen integreren niet, zo weten we dankzij honderd krantenartikelen per week. En wie niet wil integreren die rot maar op. Sterker nog, wie niet wil integreren die schoppen we zelf wel de grens over, houdoe en de mazzel. Maar hoe zit het met de Chinezen? Integreren die wel?

Solberg pakt overwinning

Vandaag werden er in de derde en laatste dag van de Uddeholm Swedish Rally 6 special stages verreden over 113.86 km. In de ochtend werden de 3 stages Lesjofors, Rammen en Malta gereden, deze zouden ’s middags weer in dezelfde volgorde worden gereden.

Er werd vandaag gereden met lichte sneeuwval en een temperatuur net onder het vriespunt. De coureurs hadden dus geen last van de zware sneeuwstormen die andere delen van Zweden teisteren.

Solberg begon meteen met een overwinning op de eerste stage waarmee hij zijn belangrijkste rivaal, Grönholm, voor de overwinning voorbleef met 0.4 sec. Ook Rovanpera begon de dag goed met zijn Mitsubishi door zijn beste resultaat tot op dat moment neer te zetten, en een derde tijd op de klokken te zetten. Als vijfde op de stage eindigde de lokale held Daniel Carlsson, hierdoor ging hij Gigi Galli in het algemeen klassement voorbij. Carlsson heeft nu een voorsprong van 1.1 sec. op de Italiaan. Loeb ruim 14 sec. op de leider omdat hij problemen heeft met de motor in zijn Xsara.

De tweede stage van de dag bracht geen geluk voor Marcus Grönholm. Hij ging over de kop met zijn Peugeot 307 WRC en is daardoor uit de rally. Solberg komt daardoor redelijk onaantastbaar op kop van het klassement te staan met een voorsprong van bijna een minuut op Loeb, die motorproblemen heeft. De tweede rijder van Peugeot Märtin probeert Loeb dan ook in te halen, al staat hij nog 1.18 min achter op de Fransman.
Martin begon zijn offensief wel goed door de overwinning op de tweede stage van de dag te pakken, Gardemeister werd tweede. Solberg doet het rustiger aan nu hij geen serieuze concurrentie meer heeft en verliest op deze stage 8.3 sec. op Martin.

Martin pakte ook de derde stage. Hij bleef weer Gardemeister voor, nu met een voorsprong van 2.8 sec. In de top vier zijn nu alleen maar verschillen te zien die meer dan 1 minuut bedragen, daar lijkt de strijd gestreden. Daar achter is nog een gevecht aan de gang voor plaats vier tussen Gardemeister, Rovanperä en Henning Solberg. Petter Solberg nam weer geen risico op deze stage en eindigde als zevende, ook Loeb doet het steeds rustiger aan om zijn Xsara te sparen.

Daniel Carlson pakte voor zijn uitzinnige thuispubliek de vierde stage, en daarmee zijn eerste stage overwinning in de rally. Hij komt hierdoor dichter bij Henning Solberg met nog maar een achterstand van 17.9 sec. Ook Gardemeister is snel, hij loopt nog steeds uit op Rovanperä in een gevecht om de vierde plaats.

Loeb probeerde sinds het einde van dag 2 rustiger aan te rijden om zijn auto heel te houden, maar op de vijfde stage van de dag was het toch afgelopen voor de Fransman toen de motor van zijn Xsara er definitief mee ophield. Carlsson ging daarentegen wel goed en pakte zijn tweede stage overwinning van de rally. Hij was 0.7 sec. sneller dan Galli en 3.9 sec. beter dan Mattias Ekström die een goede rally voor Skoda rijdt. Janne Tuohino’s Fabia verloor een wiel met als gevolg dat ook hij op deze stage uit de rally ging.

De laatste stage van de wedstrijd was voor Rovanperä in de Mitsubishi. Hij versloeg Kresta en Henning Solberg die respectievelijk tweede en derde eindigden. Door deze overwinning nam de Fin op het laatste moment de vierde plaats van Henning Solberg over in het algemeen klassement.

Overall winnaar van de rally is Petter Solberg. De Noor had vanaf stage 2 van vandaag nog maar één doel en dat was zijn auto aan de finish brengen. Als tweede eindigt de tweede man van Peugeot Markko Märtin, als derde overall eindigt Toni Gardemeister. In het klassement na twee rally’s gaat Gardemeister met Ford aan kop gevolgd door Märtin met de Peugeot.

Einduitslag Uddeholm Swedish Rally

plaatsnaammerktijdachterstand
1.P. SolbergSub3.00.52.1
2.M. MärtinPeu3.03.03.2+2.11.1
3.T. GardemeisterFord3.04.06.8+3.14.7
4.H. RovanperäMits3.04.18.5+3.26.4
5.H. SolbergFord3.04.21.9+3.29.8
6.D. CarlssonPeu3.04.34.6+3.42.5
7.G. GalliMits3.04.56.1+4.04.0
8.R. KrestaFord3.05.31.7+4.39.6
9.J. PaasonenSko3.06.03.2+5.11.1
10.M.EkströmSko3.07.56.3+7.04.2

Tussenstand na twee rally’s

plaatsnaammerkpunten
1.T. GardemeisterFord14
2.M. MartinPeu13
3.S. LoebCitr10
3.P. SolbergSub10
5.H. RovanperäMits7

Sjiïeten winnen Iraakse verkiezingen

Reya had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Verenigde Iraakse Alliantie (VIA), een liga van de belangrijkste sjiïtische partijen, heeft bij de verkiezingen in Irak 47,6 procent van de stemmen gekregen. De grootste opponent van de VIA, een Koerdische verbinding van de PUK en KDP, haalde 25,4 procent van de stemmen, terwijl de pro-westerse partij van interim-premier Allawi het moest doen met 13,8 procent van de stemmen. Dit maakte de Iraakse kiescommissie vandaag bekend.

In totaal brachten 8.456.266 Irakezen hun stem uit, zo'n 59 procent van het totaal aantal kiesgerechtigden. In de soennitische gebieden bleven de kiezers echter massaal weg. Ze gaven hiermee gehoor aan de boycot van de belangrijkste soennitische partijen, die weigerden mee te doen aan de verkiezingen.

Zo kwam in de soennitische provincie Al-Anbar, met onder andere de steden Fallujah en Ramadi, slechts twee procent van de kiezers opdagen bij de stembus. Maar ook in Mosul in Noord-Irak, waar de afgelopen tijd het geweld flink oplaaide, bleken weinig mensen trek te hebben in een gang naar de stembus; hier kwam slechts veertien procent stemmen.

De massale afwezigheid van de soennitische kiezers - onder invloed van de boycot en dreiging van aanslagen - klinkt dan ook door in de percentages van de soennitische partijen die wel meededen aan de verkiezingen: de grootste soennitische partij is de lijst van interim-president Ghazi al-Yawer, met amper twee procent van de stemmen.

Alhoewel de sjiïeten bijna een meerderheid in het Iraakse parlement hebben, valt de uitslag toch tegen voor het verbond dat de zegen kreeg van grootayatollah Al-Sistani. Vlak voor de verkiezingen, die 30 januari jongstleden werden gehouden, werd er namelijk openlijk gespeculeerd door vertegenwoordigers van de partij over percentages van boven de zestig procent.

De VIA krijgt 132 zetels in het 275 zetels tellende Iraakse parlement, de Koerdische alliantie krijgt 71 zetels en Allawi 38 zetels. De rest van de zetels gaat naar kleinere fracties. Om een president en twee vice-presidenten aan te stellen, is een tweederde meerderheid in het parlement nodig, oftewel 184 zetels. De president stelt dan weer de premier en ministers aan.


De shiïtische interim-minister van Financiën Adel Abdul Mahdi is één van de grootste kandidaten voor de post van premier

Saunders weg bij Minnesota

De Minnesota Timberwolves hebben hun coach Flip Saunders ontslagen. Kevin McHale is zijn opvolger voor de rest van het seizoen.

Na negen seizoenen houden de Timberwolves het voor gezien met Saunders als hoofdcoach. Sinds 1995 won Saunders 411 van zijn 737 wedstrijden (bijna 56%). Zijn hoogtepunt bereikte Saunders vorig seizoen, toen de Timberwolves tot de Western Conference Finals kwamen. Dit seizoen wil het echter niet vlotten. De Timberwolves staan momenteel op een negende plaats in de Conference, een plek die net geen recht geeft op de play-offs. Van de 51 wedstrijden dit seizoen, won Minnesota er maar 25.

Naamsgelijkenis leidt tot verkeerde operatie

De 59-jarige Valliamah Soobramoney uit Zuid-Afrika is afgelopen week aan haar hart geopereerd terwijl dat helemaal niet hoefde. Artsen verwarden haar namelijk met de 70-jarige Velimma Subramoney. Want hoewel de namen van beide vrouwen niet helemaal gelijk zijn, worden ze wel vrijwel hetzelfde uitgesproken.

Pas nadat de borstkas van Soobramoney geopend was en al enkele aderen uit haar linkerbeen verwijderd waren, bemerkte de chirurg de fout en riep hij de operatie een halt toe. De fout zou mede veroorzaakt zijn doordat het dossier van Subramoney niet geactualiseerd was. De bejaarde vrouw had in juli 2004 een dubbele bypass-operatie ondergaan, maar dit was niet in haar akte opgenomen. Artsen dachten daarom dat dit nog steeds moest gebeuren.

Overzicht HCE (week 6)

De een-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 6)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00FC GroningenVitesse0 - 0
.
za19.30AZPSV0 - 0
za19.30Roda JCsc Heerenveen2 - 3
za19.30RBC Roosendaal FC Utrecht0 - 1
za20.00FC TwenteRKC Waalwijk3 - 1
.
zo12.30NAC BredaAjax1 - 2
zo14.30FeyenoordWillem II7 - 0
zo14.30NECADO Den Haag1 - 1
zo14.30FC Den BoschDe Graafschap0 - 2

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV211641525412
2AZ211551504914
3AFC Ajax211353444620
4Feyenoord211155385727
5FC Utrecht211056352621
6SC Heerenveen211056353735
7Vitesse211047343427
8Roda JC21858293834
9FC Twente21849282727
10RKC Waalwijk21768272730
11NAC Breda21768272942
12FC Groningen21759262836
13Willem II217410252540
14NEC21489202329
15ADO Den Haag215511202432
16De Graafschap213513142351
17RBC Roosendaal213216112152
18FC Den Bosch21231691150

'Fout' antwoord bij quiz levert geld op

Een Tsjechische man heeft van een rechter in Praag een schadevergoeding van 100.000 euro toegewezen gekregen omdat hij bij een televisiequiz een verkeerd antwoord heeft gegeven. Althans, dat vond de televisiezender die het programma uitzendt. In werkelijkheid is het antwoord op de vraag niet eenduidig te geven, aldus de rechter.

Karel Lupomesky deed in 2000 mee aan de show 'Chcete být milionárem', de Tsjechische versie van Lotto Weekend Miljonairs. De man kwam vrij ver in het spel, maar ging de mist in bij de vraag "Hoe heet een eenheid van het Romeinse leger die 120 tot 150 man sterk is?". Lupomesky gaf als antwoord 'centurie', maar de spelleider gaf aan dat het juiste antwoord 'manipel' moest zijn.

Beide termen geven een eenheid van het vroegere Romeinse leger weer, maar historici zijn er nog steeds niet over uit hoeveel manschappen beide eenheden omvatten. Lupomesky liet het er niet bij zitten en toog naar de rechtbank. Daar werd geoordeeld dat beide antwoorden, gezien de historische onenigheid, als correct moesten worden beschouwd. Aangezien de quizkandidaat ten onrechte met het spel moest stoppen, werd hem omgerekend ongeveer 100.000 euro schadevergoeding toegewezen.

Belgische skiër in bil geschoten

Een 15-jarige jongen uit België is tijdens het skiën in Oostenrijk gewond geraakt. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat de jongen in zijn rechterbil is geschoten.

De jongen skiede met zijn oom van de skipiste Spieljoch in Fügen, in het Tiroolse Zillertal. Bij een stel huizen stopte hij even. Daar werd hij vervolgens in zijn bil geschoten met een geweer met een klein kaliber. De jongen raakte lichtgewond, maar merkte de schotwond niet eens op. Pas toen hij terug was in het huisje, ontdekte hij de bloedende wond. De politie tast nog in het duister naar de dader en zijn motief.

'Fan' koopt auto van Pim Fortuyn

De Daimler van de vermoorde politicus Pim Fortuyn is op de AutoRAI gekocht door iemand 'die zijn gedachtegoed omarmt', zo heeft een woordvoerder van de autobeurs laten weten. Er is behoorlijk meer betaald dan de startprijs van 49.000 euro. Fortuyn reed tot de dag van de moord in zijn auto door het land.

De auto van de indertijd spraakmakende politicus wordt sinds de verkoop goed in de gaten gehouden door twee bewakers. De auto trekt op de beurs veel bekijks. Volgens de woordvoerder van de RAI is de kans klein dat de wagen na de beurs nog een keer de weg opgaat.


Fortuyn zwaaiend vanuit zijn Daimler naar omstanders, toen hij uit Leefbaar Nederland werd gezet.

Loting ABN Amro Toernooi bekend

De loting voor het 32e ABN Amro toernooi in Rotterdam - verricht door Sjeng Schalken - is bekend. Er kwamen een aantal interessante partijen uit het ijzersterke deelnemersveld.

Finalist van 2004 Juan Carlos Ferrero treft Rainer Schuettler en Raemon Sluiter kan meteen aan de bak tegen Guillermo Coria. De Brit Tim Henman treft de Duitser Nicolas Kiefer en Schalken koppelde zichzelf aan de Roemeen Andrei Pavel. Peter Wessels speelt tegen de Fransman Llorda. De nummer één van de wereld - Roger Federer - neemt het op tegen Bohdan Ulihrach.

De Loting:

01.Roger Federer (Zwi,1)-Bohdan Ulirach (Tsj)
02.Sebastien Grosjean (Fra)-Stanislas Wawrinka (Zwi)
03.Thomas Berdych (Tsj)-Robin Soderling (Zwe)
04.Fernando Verdasco (Spa)-Nikolai Davidenko (Rus,6)
05.Tim Henman (Eng,3)-Nicolas Kiefer (Dui)
06.Michael Llodra (Fra)-Peter Wessels
07.Mario Ancic (Kro)-Taylor Dent (VS)
08.Olivier Rochus (Bel)-Feliciano Lopez (Spa,8)
09.Joachim Johansson (Zwe,5)-Yeu-Tzuoo Wang (Tpe)
10.Karol Beck (Slw)-Thomas Johansson (Zwe)
11.Rainer Schuettler(Dui)-Juan-Carlos Ferrero (Spa)
12.Radek Stepanek (Tsj)-David Nalbandian (Arg,4)
13.Dominik Hrbaty (Slw,7)-Ivan Ljubicic (Kro)
14.Andrei Pavel (Roe)-Sjeng Schalken
15.Igor Andreev (Rus)-Paradorn Srichaphan (Tha)
16.Raemon Sluiter-Guillermo Coria (Arg,2)

Grappenmaker doet zich voor als gijzelnemer

Een 20-jarige man uit het Belgische Etterbeek dacht een leuk grapje uit te halen toen hij een willekeurige dame belde en haar vertelde haar dochter te hebben gegijzeld en losgeld te willen.

Proximus-abonnees konden afgelopen nacht tussen 23.00 en 06.00 uur gratis bellen. De man besloot dan ook rond 03.15 uur met zijn mobieltje naar een willekeurig ander mobiel nummer te bellen. Hij kreeg een welgestelde vrouw aan de lijn die op dat moment in haar buitenverblijf in Knokke verbleef. Meteen vroeg ze of het haar dochter was, die ze aan de lijn had. De man speelde hier handig op in en zei in het Frans dat hij haar dochter bij zich had en losgeld wilde zien. Mocht ze niet aan de eis voldoen, dan zou hij haar dochter verkrachten.

In paniek alarmeerde de vrouw de politie. Deze wist het nummer te traceren en kwam uiteindelijk uit in Etterbeek. Inmiddels had de man al teruggebeld en de vrouw verteld dat het om een grapje ging. De politie echter deed in de loop van de nacht een in inval bij de man. Het huis werd doorzocht en de man werd meegenomen voor verhoor. Ook was er een zoektocht gestart naar de 23-jarige dochter van de vrouw. Deze werd pas vanochtend om 09.00 uur veilig aangetroffen bij haar vriend.

De grappenmaker riskeert een gevangenisstraf van een jaar en een geldboete voor het 'misbruik maken van telecommunicatiemiddelen'. Ook de vrouw kan een flink geldbedrag van de man eisen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 6)

Icon Sport - Holland Casino EredivisieDe een-en-twintigste speelronde van de Holland Casino Eredivisie is gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen van het afgelopen weekeinde en de nieuwe tussenstand.



Vrijdag 11 februari
FC Groningen - Vitesse (0-0)

Zaterdag 12 februari
AZ - PSV (0-0)
Roda JC - sc Heerenveen (2-3)
FC Twente - RKC Waalwijk (3-1)
RBC Roosendaal - FC Utrecht (0-1)

Zondag 13 februari
NAC Breda - Ajax (1-2)
Feyenoord - Willem II (7-0)
NEC - ADO Den Haag (1-1)
FC Den Bosch - De Graafschap (0-2)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2116415254-12
2. AZ 2115515049-14
3. Ajax2113534446-20
4. Feyenoord2111553857-27
5. FC Utrecht 2110563526-21
6. sc Heerenveen 2110563537-35
7. Vitesse2110473434-27
8. Roda JC 218582938-34
9. FC Twente218492827-27
10. RKC Waalwijk 217682727-30
11. NAC Breda 217682729-42
12. FC Groningen217592628-36
13.Willem II2174102525-40
14. NEC214892023-29
15. ADO Den Haag2155112024-32
16. De Graafschap2135131423-51
17. RBC Roosendaal 2132161121-52
18. FC Den Bosch 212316911-50

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen HCE (13/02/05)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

NAC Breda - Ajax (1-2)
3' Boukhari 0-1
54' Cornelisse 1-1
88' Boukhari 1-2

Geel: Lurling, Petö, Kerstens (allen NAC), Lindgren, Pienaar, Trabelsi, Obodai, De Jong (allen Aja)
Bijzonderheid: scheidsrechter Pieter Vink presenteert acht gele prenten aan spelers

Feyenoord - Willem II (7-0)
21' Gibbs 1-0
28' Hofs 2-0
39' Kuijt 3-0 (pen)
44' Hofs 4-0
54' Kuijt 5-0
62' Hofs 6-0
90' Basto 7-0

Geel: Smit (Wil), Van Nieuwstadt (Wil)

NEC - ADO Den Haag (1-1)
19' Niedzielan 1-0
65' Stroeve 1-1

Geel: Smith (ADO)

FC Den Bosch - De Graafschap (0-2)
70' Van Beukering 0-1
90' Berck Beelenkamp 0-2

Geel: Cas (FDB), De Graef (Gra)

Bekijk de huidige stand

Timmer sterkste op 1000 meter

Na wederom een slechte 500 meter eerder vandaag, heeft Marianne Timmer verrassend de 1000 meter op haar naam geschreven.

De Nederlandse klokte een tijd van 1.15.58, en was daarmee vierhonderste sneller dan de nummer twee, de Italiaanse Simionato, die een tijd reed van 1.15,62. Als derde eindigde de Duitse Sabine Völker.

Uitslag :

1. Marianne Timmer (Ned) 1.15,58
2. Chiara Simionato (Ita) 1.15,62
3. Sabine Völker (Dui) 1.15,81
4. Jennifer Rodriguez (VS) 1.15,93
5. Anzjelika Kotjoega (WRu) 1.16,40

Overzicht WK skiën Bormio

In het Italiaanse Santa Catarina (Bormio) is er de afgelopen week in diverse skidisciplines om de wereldtitel gestreden. Hierbij een overzicht van de resultaten.

Bij de heren lukte het de Amerikaan Bode Miller niet om zijn stempel te drukken op het WK. Hij was de beste op de afdaling en de Super-G. Met een verdere zege op de slalom was hij echter de eerste skiër in de geschiedenis geweest, die op alle vijf disciplines een wereldtitel veroverde. In 2003 won de Amerikaan in Sankt-Moritz de reuzenslalom en combinatie.

De slalom was deze keer prooi voor Oostenrijker Benjamin Raich. Net als Miller pakte ook hij twee wereldtitels, naast de slalom tevens het combinatie klassement. Ook veroverde hij zilver op de reuzenslalom. Die afstand werd gewonnen door landgenoot Hermann Maier, die daarmee vier jaar na zijn motorongeluk weer een wereldtitel kon bijschrijven. De metselaar uit Flachau was in 1999 al eens wereldkampioen op de Super-G en Afdaling. Oostenrijk werd vooral dankzij grootverdieners Raich en Maier eerste in het landenmedailleklassement. De landenwedstrijd werd echter door het Duitse team gewonnen. Een Nederlandse prestatie was er ook, Rogier Oosterbaan werd op de slalom twintigste, op 5 seconden 63 honderdste van winnaar Raich.

Bij de dames kon de Olympisch kampioene Janica Kostelic niet alle verwachtingen inlossen. De Kroatische moest zich ziek afmelden voor de slalom. Wel veroverde zij driemaal het goud: op de afdaling, combinatie en de slalom. De winst op de slalom van vrijdag was uitzonderlijk, na de finish zeeg ze in ademnood ineen. Het eten van veel chocola voor de start gaf haar zieke lijf juist genoeg energie voor de zege. Kostelic won twee jaar geleden op de Olympische Spelen van Salt Lake City eveneens driemaal goud. Haar WK prestatie is een evenaring van het record dat sinds 1982 in handen is van Erika Hess, die destijds in Schladming eveneens driemaal goud won.

De Zweedse Anja Pärson tekende voor winst op de overige onderdelen, de Super G en reuzenslalom. De Finse Tanja Poutiainen, leidster in het WB-klassement algemeen en op de reuzenslalom, moest genoegen nemen met slechts zilver op zowel slalom als reuzenslalom.


Afdaling

1Bode Miller (VS) 1.56.22 1Janica Kostelic (Kro) 1.39.90
2Daron Rahlves (VS) +0.44 2Elena Fanchini (Ita) +0.26
3Michael Walchhofer (Oos) +0.87 3Renate Götschl (Oos) +0.39

Super-G

1Bode Miller (VS) 1.27.55 1Anja Pärson (Zwe) 1.17.64
2Michael Walchhofer (Oos) +0.14 2Lucia Recchia (Ita) +0.45
3Benjamin Raich (Oos) +0.68 3Julia Mancuso (VS) +0.76

Combinatie

1Benjamin Raich (Oos) 3.19.10 1Janica Kostelic (Kro) 2.53.70
2Aksel Lund Svindal (Noo) +0.91 2Anja Pärson (Zwe) +1.45
3Giorgio Rocca (Ita) +0.98 3Marlies Schild (Oos) +2.70

Reuzenslalom

1Hermann Maier (Oos) 2.50.41 1Anja Pärson (Zwe) 2.13.63
2Benjamin Raich (Oos) +0.25 2Tanja Poutiainen (Fin) +0.19
3Daron Rahlves (VS) +0.68 3Julia Mancuso (VS) +0.64

Slalom

1Benjamin Raich (Oos) 1.41.34 1Janica Kostelic (Kro) 1.47.98
2Rainer Schönfelder (Oos) +0.24 2Tanja Poutiainen (Fin) +0.18
3Giorgio Rocca (Ita) +0.74 3Sarska Zahrobska (Tsj) +0.67


Medaillespiegel (G-Z-B-totaal)

1Oostenrijk 34411
2Kroatië 3003
3Verenigde Staten 2136
4Zweden 2103
5Duitsland 1001
6Italië 0224
7Finland 0202
8Noorwegen 0101
9Tsjechië 0011
10Frankrijk 0011

Lobkov verrast op 500 meter

De Rus Dmitri Lobkov heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Erfurt verrassend de tweede 500 meter bij de mannen gewonnen.

De Rus finishde in een tijd van 35.15, en troefde met die tijd alle favourieten af. Als tweede eindigde de Japanner Joji Kato, en de leider in het WB-klassement, de Canadees Jeremy Wotherspoon, eindigde als derde.

Beste Nederlander was Beorn Nijenhuis die als achtste eindigdein een tijd van 35,60. Erben Wennemars eindigde als tiende, Jacques de Koning werd elfde.

Fitness-unit voor de Gamecube

Het Amerikaanse bedrijf Three Rivers heeft een nieuw apparaat ontwikkeld dat fysiotherapie een stuk aantrekkelijker moet maken. De GameCycle is een unit die als controller fungeert voor de gamecube, maar de controller moet aangedreven worden door spierkracht. Als voorbeeld op de site wordt Need For Speed gegeven. Om de auto rijdende te houden moet de speler de 2 pedalen rond blijven draaien en tevens proberen de auto op de weg te houden. Zo krijgt de speler dus een goede spierkracht en ontwikkelt hij de fijne motoriek. Het bedrijf Three Rivers richt zich op het ontwikkelen van technieken om bepaalde handelingen voor mensen met een handicap te verbeteren. Zo is de GameCycle dus geschikt voor mensen in een rolstoel, maar hij kan ook door anderen gebruikt worden.

Wang snelste op 500 meter

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Erfurt heeft de Chinese Manli Wang de tweede 500 meter van dit weekend op haar naam geschreven.

De Chinese was met een tijd van 38.13 eenhonderste sneller dan de winnares van gisteren, de Wit-Russische Anzjelika Kotjoega. Als derde eindigde de Japanse Yoshii in 38.35. Beste Nederlandse was Marianne Timmer die als tiende eindigde in een tijd van 38.79

Uitslag :

1. Manli Wang (Chi) 38.13
2. Anzjelika Kotjoega (WRu) 38.14
3. Sayuri Yoshii (Jap) 38.35
4. Sabine Völker (Dui) 38.37
5. Sayuri Osuga (Jap) 38.38
10.Marianne Timmer (Ned) 38.79

Scans Devil May Cry 3

In het Japanse tijdschrift Famitsu zijn enkele beelden verschenen van de aankomende game Devil May Cry 3: Dante's Awakening voor PlayStation 2.
Het spel, dat in Japan voor 17 februari staat gepland en in Europa voor maart, zal als grootste vernieuwing een compleet vernieuwd battle-systeem krijgen, dat volledig naar eigen wens is aan te passen. Het spel zal meerdere niveaus krijgen en een tiental bossfights. Net als in de vorige delen van de serie zullen weer verscheidene verborgen missies in het spel verstopt zitten. Om bij deze missies te komen, moet de speler zoeken naar deuren die verstopt zitten in de decoraties van het spel. In deze geheime opdrachten zal de speler bijvoorbeeld alle vijanden in één kamer binnen een minuut moeten verslaan. In de scans staan ook enkele plaatjes van de "Making Of", die 14 februari op de Japanse televisie zal worden uitgezonden.





Komt Worms naar DS en PSP?

Onlangs heeft PALGN, een Australische gamessite, een interview gehouden met Martyn Brown, Studio Director van Team 17. Hij zei daarin dat het best zou kunnen dat de Worms serie zich zal uitbreiden naar de beide nieuwe handhelds, de NDS en de PSP. Eigenlijk ging het interview over Worms 4: Mayhem, de nieuwe game die naar de PC en de consoles moet komen. Hieronder een precieze quote uit het interview:
"[...]
PALGN: Finally, what's your view on the upcoming handheld consoles, the PSP and the NDS? Is there a possibility that we might see the Worms franchise on either of these consoles in the future? A touch screen and WiFi enabled Worms game does sound pretty awesome you must admit!

Martyn Brown: I think both handhelds are fantastic for widely differing reasons. I think the DS is very refreshing and brings great opportunities for new styles of games - and I think the PSP is a very sexy bit of kit in style and technology - I think both will appeal to different markets. I don't think you'll be surprised to hear that we intend to bring Worms to both formats.
[...]"


Het complete interview is hier te vinden.

Inbreker voelt zich bedreigd, belt de politie

Icoon opmerkelijk nieuws Twee inbrekers hebben zondagochtend zelf de politie gebeld omdat ze zich bedreigd voelden. Het tweetal brak, samen met een derde man, in bij een horecagelegenheid aan de Schurinkstraat in Ommen, maar werd op heterdaad betrapt door een aantal medewerkers. Toen de mannen merkten dat er nog mensen aanwezig waren in het pand, gingen ze er meteen vandoor.

Eén van de mannen vluchtte te voet, terwijl de andere twee er in een auto vandoor gingen. De medewerkers van de horecagelegenheid lieten het tweetal echter niet zomaar gaan, en achtervolgden de vluchtauto. Op de Trompstraat in de buurt konden ze de vluchtauto klemrijden.

Daarop ontstond kennelijk een bedreigende situatie voor de inbrekers, waarop één van hen de politie belde om aan te geven dat hij was klemgereden. Agenten troffen inderdaad drie auto's aan waarvan de middelste klem stond. De acht achtervolgers stonden om de auto's heen.

De twee inbrekers van 26 en 36 jaar zijn aangehouden door de politie. Van de derde inbreker ontbreekt nog ieder spoor. De eigenaar van de horecagelegenheid moet nog aangifte doen, maar vermoedelijk is er niets gestolen.

Davis niet naar WK afstanden

De Amerikaanse wereldkampioen allround Shani Davis zal dit schaatsseizoen niet meer in actie komen. De Telegraaf op zondag meldt dit.

Davis zal de wereldbekerfinale in Heerenveen en de WK afstanden begin maart in Inzell aan zich voorbij laten gaan, omdat hij zich wil concentreren op het shorttrack, zijn eerste liefde.

Bij het shorttrack hoopt de Amerikaan zich te kunnen plaatsen voor het wereldkampioenschap in Peking, dat van 11 tot en met 13 maart plaatsvindt.

Duitse homo-pinguins zijn niet om te turnen

Icoon Opmerkelijk nieuwsEen groep mannetjespinguins in de dierentuin van het Duitse Bremerhaven blijkt vooralsnog ongevoelig voor de charmes van een aantal vrouwelijke soortgenoten. Het dierenpark had vrouwelijke pinquins uit Zweden laten overkomen om te zien of de Humboldt pinguins tot voortplanten te bewegen waren.

De homokoppeltjes vertoonden echter geen interesse in de nieuwkomers en bleven trouw aan elkaar. "De relaties zijn kennelijk te sterk", verklaarde Heike Kueck, directeur van de dierentuin. De homo-pinguins proberen zich wel onderling voort te planten, maken nestjes en vertonen broedgedrag op stenen uit het dierenverblijf.

Het bericht dat de dierentuin de dieren van hun homoseksuele voorkeur wilde afbrengen leidde tot verontwaardigde reacties vanuit de Duitse homowereld. "We proberen niet met geweld de seksuele voorkeur van de dieren te veranderen", verdedigde Kueck. "We weten niet of de mannetjes homo zijn of bij elkaar kruipen bij gebrek aan vrouwtjes." In het verblijf van de Humboldt pinguins zijn de mannetjes veruit in de meerderheid. De dierentuin wil in de lente van 2006 opnieuw een poging doen de mannetjesdieren tot voortplanten te bewegen.

Humboldt pinguins in de zoo van Bremerhaven
De mannetjespinguins hebben alleen oog voor elkaar

Vrouwen moeten schreeuwen, mannen niet

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Vrouwen die hun woede opkroppen hebben vier maal zoveel kans om aan een hartkwaal te overlijden. Dat blijkt uit onderzoek naar echtelijke ruzies onder tweeduizend vrouwen gedurende tien jaar van de American Heart Association. Het uiten van je gevoelens, ook wel schreeuwen, heeft dus een positief effect.

Voor mannen is het een ander verhaal. Echtgenoten die 'ontploffen' tijdens een ruzie, lopen een grotere kans dan gemiddeld op een beroerte en 20 procent meer kans op hartritmestoornissen. Mannen die neerbuigend doen tegenover anderen hebben zelfs 30 procent meer kans op onregelmatigheden in de hartslag.

De Amerikaanse onderzoeker dr. Elaine Baker, die het in onderzoek coördineerde, zei tegen The Sunday Times dat hier maar weer eens uit blijkt dat mannen en vrouwen emotioneel en fysiek verschillend in elkaar zitten. "De boodschap is dat je woede-uitbarstingen moet vermijden en dat je je gevoelens op een opbouwende manier moet uiten."

De belastingaangifte

Met dank aan alpeko voor de submit

Binnenkort valt de blauwe envelop weer op de deurmat, tijd om het handboek 'Creatief Boekhouden' van Dhr. De Vlieger weer eens uit de kast te trekken. Uiteraard vul ik jaarlijks weer braaf mijn aangifte in, maar door alle mazen in de wet zie ik er af en toe geen gat meer in. Tijd om eens wat hulp in te schakelen bij mijn aangifte.

Beste Belastingdienst,

Ik zal jullie niet vragen om het leuker voor me te maken, maar jullie kunnen me het wel makkelijker maken als jullie me antwoord kunnen geven op de onderstaande vraag.

In het belastingjaar 2004, in maart om precies te zijn, kwam ik op een of andere manier aan een hand vol eurobiljetten. Met enige schaamte vermeld ik u erbij dat het geld op niet legale wijze was verkregen, met andere woorden er is sprake van een misdaad van mijn kant. Om mijn woorden wat kracht bij te zetten zodoende u hiermee te overtuigen van mijn schuld, verwijs ik naar de aflevering van Opsporing Verzocht van 13 april 2004. Ik ben diegene met die zwarte bivakmuts die uiterst vriendelijk een graai doet in de kassa van een pompstation.

U begrijpt dat ik daar al meer dan genoeg voor ben gestraft, het is geen pretje als al je vrienden op televisie kunnen zien dat je vergeet om het vakje met 50 eurobiljetten leeg te halen. Ik kan me nauwelijks nog vertonen zonder uitgelachen te worden, maar dat terzijde. Daar het in mijn ogen voldoende aantoonbaar is dat er door mij een misdrijf is gepleegd, meen ik aanspraak te kunnen maken op de zogenaamde misdaad-loont-regeling. Deze regeling is immers niet voor niets in het leven geroepen. Eenieder heeft nu immers zijn of haar specialiteit. Als je als keurige belastingbetaler kosten moet maken om je beroep uit te oefenen, dan is het wel zo rechtvaardig als je die weer kunt aftrekken. Voor niets gaat alleen de zon op. Dus ik vervolg mijn relaas met in mijn ogen redelijke aftrekposten.

Aangezien het geld in mijn binnenzakken op dat moment behoorlijk zwart was, heb ik het eerst wit moeten wassen. Ik ben er dus mee naar Nederlands enige officiële witwasinstelling gegaan; het Holland Casino. Ik kwam er binnen met 780 euro's. Gokken is niet mijn sterkste kant, na mijn witwasavontuur bleef er slechts 300 euro over, wit in dit geval. Die 300 kunt u dus zien als inkomsten. Die geef ik dan ook keurig aan op mijn aangifteformulier. Mijn vraag is echter wat te doen met het verloren geld? Ik heb dus 480 aan kosten gehad om het witgewassen te krijgen. Mag ik dit bedrag volledig aftrekken van mijn gehele jaarinkomen?

Tot slot nog de vraag wat wel en wat niet onder aftrekposten gerekend mag worden. Zo heb ik entree moeten betalen om het casino in te komen, plus reiskosten niet te vergeten. Die bivakmuts had ik nog liggen, maar nu ik er zo prominent mee op televisie ben geweest wil ik hem graag vervangen. En op het pompstation had ik nog een rolletje King gekocht omdat ik uiteraard wel netjes op mijn beurt wilde wachten alvorens de kassa te ledigen.

Ik hoor graag spoedig van u, zodat ik mijn aangifte in orde kan maken.

Vriendelijke groet,

Sander P.

Inter wint dankzij Mihajlovic

Internazionale heeft zich met een 2-0 overwinning thuis tegen AS Roma weer gemengd in de strijd om kwalificatie voor de Champions League.

De Servische middenvelder Sinisa Mihajlovic, die ondanks dat hij grieperig was toch speelde, scoorde de 1-0 halverwege de eerste helft. De treffer tegen zijn oude club was zijn 27e doelpunt in de Serie A.

Lange tijd leek het erop dat het bij 1-0 bleef, ook omdat AS Roma geen bres kon slaan in de Inter-defensie. De laatste negen minuten van de wedstrijd moest Roma het ook nog met een man minder doen, nadat Philippe Mexes zijn tweede gele kaart had gekregen. In blessuretijd werd het alsnog 2-0 voor Inter, na een schitterende vrije trap van Mihajlovic. Bij Inter kwamen de Nederlanders Edgar Davids en Andy van der Meyde niet in actie.

NAVO overweegt rol M-O vredesproces

De NAVO overweegt een rol te gaan spelen in het vredesproces in het Midden-Oosten. Daarbij zou ook het leveren van een troepenmacht tot de mogelijkheden behoren. Dat zei secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer gisteren op een internationale veiligheidsconferentie in het Duitse München.

Wel benadrukte de Nederlander dat er nog een hoop moet gebeuren voordat de NAVO daadwerkelijk een actieve rol kan gaan spelen in de regio. Er moet namelijk een vredesregeling zijn tussen Israël en de Palestijnen. Bovendien wil De Hoop Scheffer dat er een mandaat komt van de Verenigde Naties.

Volgens de hoogste baas van de NAVO ligt het voor de hand dat de organisatie zich bezig houdt met het vredesproces in het Midden-Oosten. Zij heeft ruime ervaring met dergelijke operaties. Daarnaast kan de Europees-Amerikaanse samenwerking de Israëli's en Palestijnen dichter bij elkaar brengen.

Christina Aguilera verloofd

Icoon Showbiz nieuws Christina Aguilera heeft zich vrijdag verloofd met haar vriend Jordan Bratman. Dat hebben diverse tijdschriften zaterdag gemeld. Het stel is al twee jaar bij elkaar. Een datum voor het huwelijk is nog niet bekend.

Het 23-jarige pop-idool was samen met haar 26-jarige vriend op vakantie toen die haar na een romantisch diner ten huwelijk vroeg. Bratman gaf zijn geliefde daarbij een diamanten ring van 112.000 dollar. Volgens ingewijden was Christina erg verbaasd, maar hoefde ze niet lang na te denken voordat ze 'ja' zei.


Het gelukkige paar

'Opnames Indiana Jones 4 binnen 1,5 jaar'

Regisseur Steven Spielberg zou 'binnen anderhalf jaar' willen beginnen aan het vervolg op de filmreeks 'Indiana Jones', met Harrison Ford in de hoofdrol.

Volgens een website is scriptschrijver Jeff Nathanson momenteel bezig aan het scenario van Indiana Jones 4. Producente Kathleen Jones verklaarde vanaf de set van Spielberg's nieuwe film 'War of the worlds' waarschijnlijk over een maand meer te weten over de inhoud van het script.

Jones, de naam berust op louter toeval, zei niet te kunnen bevestigen of Sean Connery een rol krijgt in het vierde deel. In het derde deel, Indiana Jones and the last crusade (1989), speelde Connery nog de rol van de vader van Indiana Jones.

CD: Kubus en Sticks - Microphone Colossus

Daar lag ‘ie dan. De cd waar ik al sinds het uitkomen van Vloeistof op wacht. Het solo-album van Stickert aka Sticky Steez aka Sticks, oftewel één derde van het Zwolse hiphop trio Opgezwolle. Volgens velen is Sticks de troonopvolger van Extince als het gaat om titel beste Nederlandstalige MC en dit komt mede door zijn heerlijke, laconieke flow. Ik noem het wel een solo-album maar eigenlijk kun je dit album beter zien als een samenwerkingsverband tussen producer Kubus en Sticks. Alle twaalf de tracks zijn namelijk door hem geproduceerd en door de speciale, industriële klanken die deze producer ten gehore brengt was niet iedereen hier al te blij mee. Zij zagen Sticks liever op beats van zijn huis-producer Delic. Het perfectionisme van Delic liet Sticks echter besluiten dat dit teveel tijd in beslag zou nemen en hij besloot dan ook om samen te werken met Kubus op dit album. Dit album moet dan ook als een tussendoortje worden gezien aldus Sticks. Dit is in mijn opzicht geen negatief punt aangezien ik de beats van Kubus, alhoewel anders dan je doorsnee hip hop beat, wel kan waarderen.
Thuis gekomen stopte ik het album in mijn cd-speler en ging heerlijk onderuitgezakt met een drankje genieten van dit album waar ik zo lang op had gewacht. Zal Stickert mijn hoge verwachting waar kunnen maken?!



Finalisten Marseille, Buenos Aires en San Jose

De finales van de ATP toernooien in Marseille, Buenos Aires en San Jose zijn bekend. Wie pakt de prijzen en wie gaat als verliezer naar huis? Bekijk hieronder het overzicht.

Marseille:
Het toptoernooi van deze week werd gespeeld in Marseille. Veel hoog geklasseerde tennissers namen deel aan dit toernooi. Toch waren er een aantal verrassingen, zoals de snelle uitschakelingen van de Argentijnen Coria en Nalbandian. Sjeng Schalken verraste met een kwartfinaleplaats. De finale gaat tussen de Zweed Joachim Johansson en Ivan Ljubicic, de Kroaat die Schalken versloeg.

Finale: Joachim Johansson - Ivan Lubicic.

Johansson won gemakkelijk de finale met 7-5 en 6-4. Het is de derde ATP titel voor de Zweed, na Adelaide vorige maand en Memphis (2004).

Buenos Aires:
Een echt graveltoernooi met bijna alleen gravelspelers werd gehouden in de Argentijnse hoofdstad. Gaston Gaudio haalde zoals verwacht de finale, die hij speelt tegen Mariano Puerta. Hij won verrassend van Carlos Moya en in de halve finale van Alberto Martin.

Finale: Gaston Gaudio - Mariano Puerta.

Gaudio won voor de tweede keer op rij een graveltoernooi. Dit keer won hij met tweemaal 6-4 van Puerta. Gaudio is al vroeg in vorm op het gravel.

San Jose:
Aan dit toernooi deden minder bekende spelers mee als in Marseille. Naast Roddick, Agassi en Haas deden er niet echt grote tennissers mee. In de finale nemen Andy Roddick en de Fransman Cyril Saulnier het tegen elkaar op. Saulnier haalde verrassend de finale door onder andere Spadea in twee sets te verslaan, en Melzer in de halve finale. Roddick haalde zoals verwacht de finale, maar kreeg toch onverwacht twee sets tegen.

Finale: Andy Roddick - Cyril Saulnier.

Andy Roddick won vrij eenvoudig de finale met 6-0 en 6-4.

Gewonden bij explosie in theater Parijs

Icoon Buitenlands nieuws Bij een explosie in het Theatre de l'Empire in Parijs zijn zondagochtend zeker zeven gewonden gevallen. Bovendien raakte het theater ernstig beschadigd. Op het moment van de explosie waren er vermoedelijk geen mensen in het theater aanwezig. De gewonden zijn allemaal passanten. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

Door de explosie zit er nu een 'gapend gat' in de gevel van het theater. De politie is direct met speurhonden uitgerukt om er achter te komen wat de oorzaak van de explosie is, en om er zeker van te zijn dat er zich geen mensen meer onder het puin bevinden.

'Vrouwonvriendelijke' affiches weggehaald

'Niemand zit te wachten op de mening van een vrouw', 'Eigenlijk zijn vrouwen gewoon broedmachines' en 'Vrouwen en politiek?, daar gaat het land van naar de knoppen'. Dit zijn teksten die op posters staan de her en der in het land zijn opgehangen en in Amstelveen en Den Helder dermate aanstootgevend worden gevonden dat gesommeerd is ze weg te halen.

De posters zijn afkomstig van The Hunger Project, een organisatie die opkomt voor de rechten van vrouwen in ontwikkelingslanden. Onderaan de affiches staat een adres van de website (www.hongerproject.nl) waar de organisatie uitleg geeft over de campagne, die belangeloos is ontwikkeld door reclamebureau Ogilvy.

Directeur S. Ceha van The Hunger Project snapt niets van de commotie: ''Daar sta je dan in tolerant Nederland, waar de vrijheid van meningsuiting zo'n groot goed is. Als je een discussie wilt losmaken rond de positie van vrouwen in derde wereldlanden, word je gesommeerd daarmee te stoppen.''

Overigens wordt op de actiesite Indymedia gesteld dat achter The Hunger Project een sekte schuilgaat, die verwant is aan de Scientology Kerk.

Grote wolkenkrabber in Madrid in brand

macromarkt.nl en 3.1V6 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een van de hoogste gebouwen van Madrid staat op instorten als gevolg van een hevige brand. Het gaat om de 106 meter hoge Windsor-toren, die al sinds 2003 leeg staat wegens onderhoudswerkzaamheden. Het bovenste gedeelte van de wolkenkrabber is reeds ingestort. Gevreesd wordt dat het hele gebouw verloren zal gaan.

Voorzover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. Wel zijn een aantal brandweermannen behandeld wegens ademhalingsklachten. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting


De toren tijdens en voor de brand
Meer foto's

Barcelona weet weer te winnen

FC Barcelona heeft zich sterk hersteld van de 0-2 nederlaag van vorige week tegen Atlético Madrid. De ploeg van coach Frank Rijkaard won de uitwedstrijd tegen Real Zaragoza met 1-4. Door de winst kwam Barcelona op 54 punten, zeven punten meer dan Real Madrid, dat zondag uitspeelt tegen Osasuna.

In de tweede minuut van de wedstrijd kwam Barca al op voorsprong door een eigen doelpunt van Zaragoza, Delio Toledo speelde onder druk van Barcelona zonder te kijken terug op zijn doelman Rubén, waarna de bal achter de sluitpost in het doel viel.

In de 30e minuut van de wedstrijd scoorde Ludovic Giuly op aangeven van Samuel Eto'o de 0-2. De Spaanse topscorer scoorde zelf in de 39e minuut, hij verschalkte Rubén met een lob en tikte daarna zijn zeventiende goal van het seizoen binnen. Luciano Galletti scoorde nog namens Zaragoza de 1-3, en in de 71e minuut van de wedstrijd bepaalde Rafael Márquez de eindstand op 1-4.

Agressieve vorm aidsvirus ontdekt

Jerruh, BaRdmann en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In New York is bij een 40-jarige man een uiterst agressieve variant van het aidsvirus HIV ontdekt. Deze variant kan al binnen acht weken tot aids leiden.

Het agressieve virus zou resistent zijn tegen de meeste geneesmiddelen. De gezondheidsautoriteiten in New York hebben alle ziekenhuizen en artsen opgeroepen alert te zijn op de speciale variant.

De man die het virus droeg, heeft waarschijnlijk seks gehad met honderden mannen. De gezondheidsdienst van New York ziet in de nieuwe HIV-variant een potentieel enorm probleem.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (zaterdag)

De topper dit weekend in de Holland Casino Eredivisie tussen de nummers één en twee PSV en AZ is geëindigd in een doelpuntloos gelijk spel. De lijstaanvoerder kwam in Alkmaar nauwelijks in de problemen. Doelman Gomes had voor rust wel het geluk dat De Cler met een afstandschot de buitenkant paal raakte. Na rust was het duel meer in evenwicht, waardoor het uiteindelijke gelijke spel een goede weerspiegeling van het krachtverschil op het veld was.

Uitslagen van zaterdagavond:
AZ - PSV (0-0)
Roda JC - sc Heerenveen (2-3)
RBC Roosendaal - FC Utrecht (0-1)
FC Twente - RKC Waalwijk (3-1)

Bekijk de huidige stand

-
Meer voetbalnieuws op Voetbal.FOK!.

Taylor en Fordham in finale Masters Of Darts

De finale van de Masters Of Darts in Hengelo gaat tussen de Engelsen Phil Taylor en Andy Fordham. Zij wonnen hun halve finales zeer overtuigend.

Phil The Power Taylor speelde in de halve finale tegen Raymond van Barneveld. De ontmoeting tussen de twee topdarters was een herhaling van de wedstrijd van afgelopen donderdag waarin Taylor oppermachtig was. Een nieuwe kans volgde voor Barney, maar deze wist hij niet te pakken. Van Barneveld volgde nog goed tot 2-2 in sets, maar bij 2-3 verloor hij zijn eigen set. Taylor won vervolgens de wedstrijd overtuigend met 5-2.

In de andere halve finale nam Andy Fordham het op tegen Roland Scholten, die uitkomt voor de PDC. Eerder won Fordham met 4-2 van Scholten en ook dit keer was de Engelsman te sterk voor de Nederlander. The Viking won afgetekend met 5-1 in sets.

Morgen staat de finale op het programma. In de finale wordt gespeeld om zes gewonnen sets. Dit is een nadeel voor Fordham omdat hij, naarmate de wedstrijd langer duurt wat minder gaat gooien. De eerdere poulewedstrijd tussen beiden spelers eindigde in 4-2 voor Taylor. Over het gehele toernooi gezien was Fordham de enige speler die Taylor een beetje kon volgen. Laten we hopen dat dat morgen ook zo is!

Programma:
Phil Taylor - Andy Fordham.

CD: LCD Soundsystem - LCD Soundsystem

LCD Soundsystem is eigenlijk twee bands in één. In de studio weet James Murphy het immers prima in zijn eentje te doen. Voor live optredens verzamelt hij echter een bende bevriende punkfunkers om hem heen. Het heeft ook een tijd geduurd voordat er een album klaar lag. Maar eindelijk is het dan zover. Natuurlijk kunnen de nummers zoals "Losing My Edge" uit 2002 en "Yeah" uit 2004 niet ontbreken op dit album. Wil jij weten hoe de rest van de CD is? Twijfel dan niet en lees verder.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.