Ravage na ongeluk met vrachtwagens op A27

Jeroen (steenz)
Icoon Binnenlands nieuws Bij een groot ongeluk op de A27 bij het Brabantse Sleeuwijk zijn maandagmiddag drie mensen gewond geraakt. Er reden vier vrachtwagens en een bestelwagen op elkaar in, waardoor een grote ravage ontstond. Alle rijbanen in noordelijke richting moesten hierdoor enkele uren worden afgesloten, wat lange files tot gevolg had.

De drie gewonden zijn twee Fransen en een Nederlander. De Fransen moesten door de brandweer uit hun cabines gehaald worden, en zijn ernstig gewond. De verwondingen van de Nederlander vielen mee. De aanrijding ontstond vermoedelijk doordat de voorste vrachtauto remde voor afgevallen lading.

Omdat alle rijstroken in noordelijke richting afgesloten moesten worden kon het verkeer dat al in de file stond er niet meer uit komen. Alle rijstroken moesten gesloten blijven vanwege de omvang van de ravage, en de politie zag geen kans om automobilisten te laten doorsteken naar de andere rijbaan of te laten omkeren. Het ongeval gebeurde om ongeveer 16.20 uur, en pas om 19.30 uur kon er een rijbaan vrijgegeven worden en kon het verkeer weg.