FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 17 december 2004

18 jaar geŽist wegens advocatenmoord

MrTorture had ons via de nieuws-submit te melden:

De 18-jarige P.P. heeft vandaag 18 jaar cel tegen zich horen eisen wegens de moord op de Doetinchemse advocaat Machiel Pul. De 34-jarige jurist werd op 3 juni in zijn kantoor met zes messteken om het leven gebracht. P. heeft een volledige bekentenis afgelegd.

Het slachtoffer was de advocaat van de moeder van P. De verdachte was al geruimte tijd van plan om Pul iets aan te doen, omdat hij van mening was dat de advocaat zijn vader in het ongeluk stortte. Op de bewuste dag wist hij met een smoes het kantoor van Pul binnen te komen, alwaar P. hem met enkele messteken om het leven bracht. De advocaat, vader van twee zeer jonge kinderen, overleed ter plaatse.

De verdachte weigerde mee te werken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum omdat hij bang was voor de lengte van een eventuele TBS-behandeling. Officier van Justitie Buttinger gaf tijdens de rechtszaak aan daarom geen andere keus te hebben dan een zeer lange gevangenisstraf te eisen. Aangezien P. niet eerder in aanraking is geweest met justitie vroeg rechter Heergrave zich af 'hoe het zover heeft kunnen komen'.

Vermist meisje met vader in buitenland

kodak had ons via de nieuws-submit te melden:

Het tienjarige meisje uit Haarlem dat eind november als vermist werd opgegeven, is met haar vader gesignaleerd in het buitenland. In welk land Viviane verblijft is niet bekend gemaakt.

Het meisje kwam op 22 november niet thuis nadat ze 's middags met enkele vriendinnetjes was gaan winkelen. Al gauw vermoedde de politie dat het kind was meegenomen door haar vader. De man, die gescheiden leeft van de moeder van Viviane, kwam het meisje die middag ophalen en ging op zoek toen ze niet thuis bleek te zijn.

De politie heeft een internationaal opsporingsverzoek uit laten gaan.

Johan Capiot voelt zich bedonderd

Johan Capiot hoopt nog een nieuwe ploeg te vinden om daar als ploegleider of iets anders aan de slag te gaan. Voor zijn oude werkgever Chocolade Jacques heeft hij weinig goede woorden meer over.

Chocolade Jacques leek aan het begin van vorig seizoen een succes te gaan worden. Met goede Belgische en Nederlandse renners was het team vooral in de eendaagse wedstrijden goed bezig. Nu het team is opgeheven en de sponsor is overgestapt doet Johan Capiot eindelijk zijn mond open. Vooral over doping en manager Jef Braeckevelt.

Een positief gevoel houdt Capiot onderhand niet meer over aan zijn ex-ploeg: "Ik ben genekt door alles wat er bij Chocolade Jacques gebeurd is. Met Walter Planckaert en Jef Braeckevelt werken was gewoon onmogelijk. Braeckevelt heeft er echt alles aan gedaan om mij het leven zuur te maken. Jef heeft zich nooit aan zijn rol als manager gehouden en holde mijn sportieve bevoegdheid uit. Het is simpel: hij wilde me kapot."

Vooral de dopingperikelen doen hem pijn: "In het begin van het seizoen vroeg ik hem of er continu een ploegdokter kon bijkomen. Daar was geen geld voor, zei hij. Je vraagt toch om moeilijkheden als je tijdens een koers zelf met een plastic zak vol medicijnen loopt?"

En dan met name alles rond Dave Bruylandts: "Hij heeft me mogelijk de kop gekost, ja. Maar hij probeert me gewoon mee te sleuren in zijn val. Ik heb Bruylandts niet bij Jacques binnengehaald. Vroeg of laat wist ik dat er een ongeluk zou gebeuren. Hij wordt in het peloton niet toevallig "dokter Dave" genoemd."

Huis Anne Frank wordt schrijversopvang

SubheaderHet ouderlijk huis van Anne Frank wordt omgebouwd tot een opvang voor schrijvers. De Amsterdamse woningbouwcorporatie Ymere heeft het huis aan het Merwedeplein gekocht waar Anne en haar familie van 1933 tot juli 1942 hebben gewoond. De nieuwe eigenaar zal het pand in overleg met de Anne Frank Stichting terugbrengen in de oorspronkelijke staat.

Als eerbetoon aan de voorliefde voor schrijven van Anne Frank krijgen schrijvers die in hun eigen land bedreigd worden de mogelijkheid in het huis te verblijven. De stichting Amsterdam Vluchtstad zal ieder jaar een nieuwe schrijver in het huis uitnodigen. Die stichting is in 1997 in het leven geroepen ter ondersteuning van Salman Rushdie, de Iraanse schrijver die moest onderduiken nadat over hem een fatwa was uitgeroepen.

[update] Man steekt ex-vrouw en kinderen neer

Baloo_nl en Patrick hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen man heeft in de Rotterdamse van der Hilststraat zijn ex-vrouw en zijn twee kinderen op straat neergestoken. Hierna stak de man zichzelf in zijn buik. Alle slachtoffers zijn zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, de politie denkt in de loop van vanavond meer informatie te kunnen geven over de huidige toestand van de vier.

De steekpartij vond vanmiddag rond drie uur plaats. De vrouw liep samen met haar twee jonge kinderen door de straat toen haar ex-man op haar afliep. Deze stak vervolgens op de drie in met een scherp voorwerp. De dader ging vervolgens naar het huis van de vrouw en stak hier zichzelf in de buik. De vrouw en de twee kinderen zijn met zware verwondingen naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, de oorzaak van de steekpartij ligt volgens politiewoordvoerder Yvette de Rave in de relationele sfeer.

Update 21.01 uur
De toestand van alle slachtoffers is volgens de politie inmiddels stabiel. Wel zijn de wonden van de 29-jarige vrouw en haar kinderen van 1 en 3 jaar oud zo ernstig dat ze voorlopig in het ziekenhuis blijven. Ook de toestand van de dader, die zichzelf in de buik stak, is inmiddels stabiel.

Smit niet op NK Allround

Gretha Smit heeft zich afgemeld voor het NK Allround dat dit weekend in Heerenveen zal plaatsvinden.

De schaatsster van het Telfort Team heeft te veel last van de hersenschudding die ze eerder deze maand opliep bij een val tijdens een trainingsstage in ItaliŽ. Na de training vrijdagmiddag besloot Smit om af te zien van deelname. Eerder trok Barbara de Loor zich al terug wegens een rugblessure.

Zeker 8 doden bij uitbraak al-Qaeda-leden in Kabul

Icoon Buitenlands nieuws Bij een gevangenisopstand in de Pul-i-Charki gevangenis in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn vrijdag zeker acht mensen om het leven gekomen. Onder de doden bevinden zich vier bewakers en vier gevangenen. De gevangenen die probeerden uit te breken zaten vast op verdenking van betrokkenheid bij het terreurnetwerk al-Qaeda.

De uitbraak begon toen een gevangene een bewaker doodstak in zijn cel, waar ook elf andere gevangenen zaten. Na het doodsteken van de bewaker pakte de gevangene zijn wapen af, waarna hij nog twee andere bewakers doodschoot. Hierop ontstond een vuurgevecht tussen de gevangenen en bewakers, waarbij twee gevangenen gedood werden.

Twee andere gevangenen wisten zich uren lang te verschansen in een gevangenisblok. Uiteindelijk vielen Afghaanse veiligheidstroepen het blok binnen, waarbij beide opstandelingen gedood werden.

Tijdens de vuurgevechten stonden ook Duitse NAVO-soldaten paraat, maar die zijn volgens een woordvoerder niet betrokken geweest bij de situatie.


Een ambulance verlaat de Pul-i-Charki gevangenis in Kabul

Jager doodt hert en collega met ťťn kogel

Scootmobiel stuurde ons via de nieuws-submit een herschreven bericht:

Een 41-jarige jager uit Slowakije heeft met ťťn schot een hert en een andere jager gedood. Toen de man het reeds getroffen hert zijn genadeschot wilde geven, raakte hij per ongeluk ook zijn collega die twintig meter verderop stond.

De kogel ging dwars door de hals van het hert, doodde het dier en trof vervolgens de andere jager. Toen de arts aankwam op de plek van het ongeval, was de man al doodgebloed.

Gemeenten mogen overlast harder aanpakken

Icoon Binnenlands nieuws De gemeenten krijgen meer bevoegdheden om mensen die overlast op straat veroorzaken, waaronder zwervers en daklozen, aan te pakken. Ze krijgen onder andere meer te zeggen over de hulp die wordt geboden aan daklozen en psychiatrische patiŽnten. In sommige gevallen mogen psychiatrische patiŽnten sneller tegen hun zin in opgenomen worden. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

Voortaan gaan de gemeenten zelf over het geld dat de hulpverlenende instellingen krijgen. Ook krijgen ze de bevoegdheid om bindende afspraken met die instellingen te maken. Het kabinet wil bovendien dat de gemeenten strenge afspraken gaan maken over hulpverlening met de veroorzakers van overlast.

Politie vindt 2600 kilo vuurwerk bij woning Nijmegen

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft vrijdag in een garage in Nijmegen 2500 kilo vuurwerk aangetroffen. De partij vuurwerk bevond zich midden in een dichtbevolkte woonwijk. Bij de 37-jarige eigenaar van de garage werd ook nog eens 100 kilo vuurwerk in huis gevonden, en werden er zogenaamde Chinese rollen in een schuurtje op een andere lokatie aangetroffen.

Het ging volgens een woordvoerder van de politie voor het grootste gedeelte niet om consumentenvuurwerk, maar om zwaar vuurwerk. Voor zwaar vuurwerk gelden nog strengere opslagregels dan voor consumentenvuurwerk. De man is dan ook ingesloten. Een 40-jarige man uit Wijchen, die net toen de politie arriveerde met een auto vol vuurwerk wegreed, kon ook aangehouden worden. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

De politie trof vrijdag ook 200 kilo vuurwerk aan in een woning in Ewijk, die eigendom was van een andere man uit Wijchen. Die man heeft ook een proces-verbaal gekregen. Bovendien zijn van de bezitters van het vuurwerk de auto's in beslag genomen. Al het gevonden vuurwerk zal worden vernietigd.

'Nederlandse Apache stortte neer door blunder'

Icoon Binnenlands nieuws De Nederlandse Apache helikopter die afgelopen augustus in de Afghaanse hoofdstad Kabul neerstortte, stortte deels neer door een blunder van de piloten. Beide piloten dachten dat de ander bezig was met het besturen van de helikopter. Dit is volgens de Volkskrant door meerdere anonieme militaire bronnen tegenover de krant bevestigd.

De piloten ontdekten de fout te laat om het toestel nog bij te kunnen sturen, waardoor het van geringe hoogte neerstortte. De piloten moesten hierna snel dekking zoeken omdat het toestel in brand vloog en de munitie aan boord begon te ontploffen. Het is nog niet duidelijk of een technische storing mogelijk heeft bijgedragen aan de blunder.

De luchtmacht wilde het bericht vrijdag niet bevestigen en niet ontkennen in verband met de mogelijke start van een onafhankelijk onderzoek. Volgens de bronnen ligt het ongeluk met het 30 miljoen kostende toestel erg gevoelig bij de luchtmacht. Bij het ongeval raakte ťťn van de piloten lichtgewond.

Vrouwen dragen liefst zwart met kerst

Defix had ons via de nieuws-submit te melden:

Kerst is een tijd van kleur en licht. Overal zijn de kerstbomen kleurrijk versierd en lampjes verlichten de straten en huizen. Als het echter om kleding gaat, dragen de mensen het liefst zwart. Dit bleek uit een online onderzoek van wasmiddelenfabrikant Robijn, waaraan 550 mensen meededen.

Het zijn vooral vrouwen die voor zwart kiezen. Zeven van de tien vrouwen vindt deze kleur het prettigst, omdat ze ze dan slanker lijken. Mannen vinden dit niet zo belangrijk. Zij kiezen voor zwart, omdat ze dit chique vinden.

Vier van de tien vrouwen wil dat de partner er netjes uitziet met de feestdagen. Terwijl de mannen niet echt te porren zijn voor kerstkleding. Zij lopen liever rond in 'hun dagelijkse kloffie'. Een op de vijf vrouwen gaat juist extra chique gekleed op de eerste kerstdag. En een op de tien Nederlanders vindt de kleding tijdens de kerstdagen zo belangrijk, dat hij desnoods zelfs overgaat tot een flinke discussie.

Feyenoord vindt Sporting 'mooie loting'

Er is bij Feyenoord over het algemeen opgetogen gereageerd op de loting van de UEFA cup, waar de Rotterdamse club werd gekoppeld aan het Portugese Sporting Clube de Portugal.

Op de site van Feyenoord zei de ploeg dat men de Portugese club ziet als een "lastige, en aansprekende tegenstander".

Eind oktober bekeek technisch directeur Mark Wotte de ploeg tijdens een scoutingsbezoek aan Portugal. Hij was vooral te spreken over enkele afzonderlijke spelers. "De topscorer Liedson is een hele goede spits, die altijd en overal scoort. Verder vond ik Rochembach, die van Barcelona kwam, opvallen," zegt Wotte.

De Portugese club speelt in het nieuwe stadion Josť Alvalade, dat speciaal voor EurO 2004 werd gebouwd."Als het vol zit, kan het daar wel een heksenketel zijn. Sporting heeft behoorlijk spelersmateriaal en is een gerenommeerde tegenstander. We mogen de kracht van Sporting niet onderschatten. Ik vind het een mooie loting," aldus de technisch directeur van Feyenoord.

'Voetbalrechten naar John de Mol'

De rechten voor de samenvattingen van het eredivisievoetbal zullen naar Talpa Media van John de Mol gaan. Dit meldt het RTL Nieuws vanavond in het nieuws van half acht. De livewedstrijden zouden in handen komen van Versatel, een bedrijf dat voor veertig procent in handen is van De Mol.

Volgens RTL zal het merendeel van de achttien voetbalclubs aanstaande woensdag kiezen voor het bod van De Mol. Voor ongeveer 37 miljoen euro krijgt zijn nieuwe televisiezender het recht om in het weekend samenvattingen van de wedstrijden uit te mogen zenden. RTL zou het recht krijgen op vrijdagavond live een wedstrijd op het scherm te brengen. Het is vooralsnog onduidelijk wie de radiorechten verkrijgt.

De grote winnnaars van deze veiling zijn de voetbalclubs. Zij krijgen per jaar een slordige 75 miljoen euro voor de rechten. Grote verliezers zijn de NOS, die al het eredivisievoetbal kwijt lijkt te raken, en Canal Plus. Aanstaande woensdag zal officieel bekend worden gemaakt welk bedrijf welke rechten krijgt.

Metal Gear Solid 3 Extreme Box onthuld

Konami brengt van het spel Metal Gear Solid 3 een deluxe versie uit met de naam Extreme Box. Deze boxset zal vier DVD's bevatten met daarop behind-the-scenes, geheimen, filmpjes en meer over MGS3.

De Extreme Box zal in Japan op 29 maart 2005 worden uitgebracht voor het bedrag van 9800 Yen (ongeveer 70 euro). Een Amerikaanse of Europese release voor deze boxset is nog niet gegeven en het is nog twijfelachtig of deze versie buiten Japan zal verschijnen.

Voor de fans is er natuurlijk ook een plaatje:

Inbreker gevonden in slaapkamerkast

Reloaded en dancing hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een 53-jarige man uit Sneek keek gisteravond wel even gek op toen hij zijn slaapkamerkast opende en daarin een 34-jarige inbreker aantrof.

De man twijfelde niet lang en nam de inbreker in de houdgreep. Met behulp van zijn buurman wist hij de insluiper vast te houden totdat de politie er was. De inbreker, afkomstig uit Leeuwarden, had zich via de achterdeur toegang verschaft tot de woning. Hij had al een fotocamera, sieraden en een gsm buit gemaakt. De man zit nu in de cel.

Seksverslaafde christenen krijgen hulp

Christelijke mannen met een seksverslaving kunnen per 1 januari terecht bij de christelijke hulpverleningsinstelling De Driehoek in Amersfoort. Volgens de instantie is er steeds meer vraag naar hulp bij een seksverslaving.

In de afgelopen drie jaar meldden zich circa vijftien mannen met een seksverslaving. "Het bezoeken van pornografische websites is de hoogst scorende vorm van seksverslaving", vertelt maatschappelijk medewerker Ferdinand Bijzet van De Driehoek. Volgens hem worstelen veel christelijke mannen in het geheim met de verslaving, al is hij van mening dat christenmannen niet sneller verslaafd zijn dan niet-christenmannen. Wel hebben ze door hun christelijke achtergrond eerder last van schuldgevoelens.

De behandeling zal bestaan uit psychosociale therapie en pastorale aandacht. Bijzet: "Seksverslaving is voor christenen bijna onoplosbaar zonder God. Vaak is seks namelijk afgod geworden."

[update] 'Voetbalrechten naar John de Mol'

De rechten voor de samenvattingen van het eredivisievoetbal zouden daadwerkelijk naar Talpa Media van John de Mol gaan. Dit meldt het RTL Nieuws vanavond in het nieuws van half acht. De livewedstrijden zouden in handen komen van Versatel, een bedrijf dat voor veertig procent in handen is van De Mol.

Update 19:38
Volgens RTL zou het merendeel van de achttien voetbalclubs aanstaande woensdag kiezen voor het bod van De Mol. Voor ongeveer 37 miljoen euro krijgt zijn nieuwe televisiezender het recht om in het weekend samenvattingen van de wedstrijden uit te mogen zenden. RTL zou het recht krijgen op vrijdagavond live een wedstrijd op het scherm te brengen. Het is vooralsnog onduidelijk wie de radiorechten verkrijgt.

De grote winnnaars van deze veiling zijn de voetbalclubs. Zij krijgen per jaar een slordige 75 miljoen euro voor de rechten. Grote verliezers zijn de NOS, die al het eredivisievoetbal kwijt lijkt te raken, en Canal Plus. Aanstaande woensdag zal officieel bekend worden gemaakt welk bedrijf welke rechten krijgt.

Virtueel eiland voor 26.500 dollar

Anonymouscoward had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsEen 22-jarige AustraliŽr heeft 26.500 dollar (zo'n 20.000 euro) betaald voor een eiland dat alleen in een computer role-playing game bestaat. Het gaat om Project Entropia waar bijna 200.000 mensen in meespelen.

In deze game, een zogenaamd MMORPG (Massive Multi-player Online Role-Playing Game), staat de nieuwe eilandbezitter bekend als Deathifier. In het spel zal hij z'n geld kunnen terugverdienen door het heffen van belasting op jagen en mijnbouw en het verkopen van stukken land. Zelf zou hij kunnen gaan "wonen" in een groot verlaten kasteel. Al met al wordt geschat dat het geld dat omgaat in MMORPGs tegewoordig gelijk is aan het BNP van een land als NamibiŽ.

Schilderij Eerste Kamer doorboord

iamredleader had ons via de nieuws-submit te melden:

Bouwvakkers die bezig waren met een verbouwing in de Eerste Kamer hebben een zeventiende-eeuws schilderij van Jacob Cats doorboord. Het doek van 80 bij 100 centimeter was wegens de verbouwing even apart gehangen in een klein kamertje. Door een rekenfout kwamen de bouwvakkers tijdens het boren door de muur in het schilderij terecht.

Het incident dat al enkele weken geleden plaatsvond, is nu pas naar buiten gebracht. Het schilderij dat een verzekeringswaarde van een kwart miljoen euro heeft, zal worden hersteld. Hoeveel de kosten bedragen is nog niet bekend.

'Jezus werd 106 jaar in Japan'

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Volgens de inwoners van het Japanse stadje Shingo is Jezus helemaal niet gestorven aan het kruis. Hij zou zelfs 106 jaar oud zijn geworden. De dorpelingen zeggen dat de jongere broer Isukiri van Jezus de plek aan het kruis heeft overgenomen zodat Jezus zelf veilig kon ontkomen naar Japan. Hier is hij getrouwd en heeft hij drie dochters gekregen.

Volgens de inwoners van Shingo was het altijd al vreemd dat er zo nu en dan een baby met blauwe ogen werd geboren, of dat kinderen sinds generaties werden gezegend met een zwart kruisje op hun voorhoofd. In 1935 werd echter een document gevonden in het oud-Japans waarin het testament van Jezus zou staan.

De stukken zijn echter niet meer terug te vinden. Ze zouden zijn vernietigd in de Tweede Wereldoorlog. Een kopie is er nog altijd te bewonderen in het plaatselijke museum.

[update] Politie vindt dode vrouw in woning Zaandam

Defix had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning aan de Cantate in Zaandam heeft de politie gisteravond het stoffelijk overschot gevonden van een vrouw. De vrouw is volgens de politie met geweld om het leven gebracht, haar identiteit is vooralsnog niet bekend.

Hoe de vrouw om het leven is gebracht wilde de politie nog niet zeggen, dit in verband met het lopende onderzoek. Verder is nog niet bekend of de vrouw de bewoonster van het pand was waar ze werd aangetroffen. De politie is gestart met het onderzoek en doet hierdoor verder geen nadere mededelingen.

Update 17.53 uur
Inmiddels is bekend geworden dat het slachtoffer een 29-jarige vrouw is, ze is de bewoonster van het pand. Ten tijde van de vondst van haar lichaam waren in de woning haar 30-jarige echtgenoot en een kind van anderhalf jaar oud aanwezig. De echtgenoot van het slachtoffer is door de politie aangehouden, hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Ajax ziet kansen na loting UEFA Cup

Ajax ziet kansen tegen AS Auxerre in de derde ronde van de UEFA Cup. Hoewel trainer Koeman geen uitgesproken favoriet ziet, denk hij wel dat Ajax moet winnen.

Voor Ajax kwam vandaag bij de loting voor de UEFA Cup Auxerre als tegenstander. Gezien de wisselende resultaten van de club in de pouleronde van de UEFA Cup een tegenstander waarvoor de Amsterdamse club waakzaam moet zijn. Wel een club waarvan Ronald Koeman denkt dat Ajax kan winnen.

Over de loting vertelde Koeman: "Ik ben in ieder geval blij dat we de Spaanse clubs ontlopen. Wij komen uit de Champions League, dus ik denk dat zij het minder prettig vinden om tegen ons te spelen dan andersom."

"Zij hebben in de uitwedstrijd tegen Glasgow Rangers met 2-0 gewonnen, het is dus absoluut geen slechte ploeg. Het Franse voetbal zit de laatste jaren in de lift. In de UEFA Cup liggen de ploegen dicht bij elkaar, ik zie geen uitgesproken favoriet."

Voor Escudť zal het speciaal zijn om tegen een club uit zijn eigen land te spelen. Dat vindt hij zelf ook: "Ik vind het heel speciaal om tegen een Franse ploeg uit te moeten komen. Ik wil de mensen in Frankrijk laten zien wat Ajax kan. Tegen de meesten heb ik wel eens gespeeld. Alleen met Lionel Mathis heb ik in ťťn team gespeeld, dat was in het Franse nationale team -21."

Gedwongen ontslagen bij Endemol

Bij Endemol zullen zeker 47 gedwongen ontslagen gaan vallen. Dit werd vrijdag bekend gemaakt door Paul RŲmer aan het voltallige personeel. Zijn toespraak stond te lezen op het intranet van de pretfabriek, maar lekte al snel naar buiten.

In de toespraak staat dat Endemol weer moet reorganiseren. Oorzaken zijn ondermeer teruglopende reclameinkomsten van de omroepen en de daaruit voorvloeiende stagnatie van nieuwe opdrachten.
'De laatste jaren worden wij steeds vaker geconfronteerd met een onvoorspelbaar bestelgedrag van onze opdrachtgevers. Productie-opdrachten worden in toenemende mate kort voor de uitzendperiode afgegeven. Dat maakt het voor ons tot een groot probleem om mensen en middelen op jaarbasis of soms zelfs op halfjaarbasis in te plannen.'

RŲmer zegt verder dat de opdrachtgevers intussen meer concurrenten zijn geworden omdat omroepen zelf gaan produceren. Over de ontslagen: 'Dat zal gaan in de vorm van collectief ontslag: een juridische benaming voor het in ťťn keer indienen van een ontslagaanvraag voor een aantal collega?s. En zoals ik al aangaf, zullen dat er 47 zijn.'

Wie er bij Endemol uitvliegen is nog niet bekend gemaakt. Het zal vooral gaan om diegenen met het kortstlopende contract. Of er bekende sterren tussenzitten is ook nog niet bekend.

Moeder van voetballer Robinho bevrijd

De moeder van de Braziliaanse stervoetballer Robinho is vrijdag vrijgelaten door haar ontvoerders.

Marina de Souza werd dagen geleden ontvoerd tijdens een barbecue door twee gewapende mannen. Het is onduidelijk of er losgeld is betaald.

Robinho is een van de grootste voetbaltalenten in Brazilie. De aanvaller van Santos wordt bij zijn club vergeleken met z'n legendarische voorganger Pele. De 20-jarige Braziliaan heeft sinds de ontvoering van zijn moeder geen wedstrijd meer gespeeld.

Marina de Souza werd gevonden in een buitenwijk van Santos. Ze zal eerst medische onderzoeken ondergaan voordat ze weer naar huis mag.

Dertig jaar schorsing voor kopstoot

Dat je de scheidsrechter maar beter niet kunt aanvallen heeft nu ook een voetballer van een Noord-Ierse amateurclub geleerd. Hij krijgt dertig jaar schorsing nadat hij een scheidsrechter een kopstoot had gegeven.

Een wedstrijd in de Noord-Ierse county Antrim liep compleet uit de hand. De scheidsrechter staakte het duel, waarna een speler scheidsrechter Jim Edwards aanviel en een kopstoot gaf. De voetbalbond strafte streng naar aanleiding van het incident. De speler heeft 30 jaar schorsing gekregen en een andere speler kreeg een schorsing van vijf jaar wegens wangedrag in dezelfde wedstrijd.

[update] Turkije en EU bereiken akkoord

De Europese Unie (EU) en Turkije zouden het eens zijn geworden over de voorwaarden voor onderhandelingen over een volledig EU-lidmaatschap. Dat melden goed geÔnformeerde diplomatieke bronnen in Brussel. Eerder vandaag werd premier Balkenende het al eens met de Turkse premier Erdogan over de eis tot erkenning van Grieks-Cyprus. In een nieuwe tekst zou van Turkije geen expliciete erkenning worden gevraagd. De 25 EU-regeringsleiders moesten daar nog akkoord mee gaan, maar dat zou nu zijn gebeurd. Ook Grieks-Cyprus zou akkoord zijn.

De EU bood Turkije gisteren al aan om in oktober 2005 te gaan onderhandelen over een volledig lidmaatschap. De Turken lieten echter vannacht weten niet akkoord te gaan met met name de eis omtrent erkenning tot het Griekse deel van Cyprus.

Wat er precies in de definitieve tekst staat is nog niet bekend gemaakt.

Update 17:30
EU-voorzitter Nederland heeft bevestigd dat de EU en Turkije een definitief akkoord hebben bereikt.

De Turken hoeven het Griekse deel van Cyprus nu nog niet te erkennen, maar ze moeten voordat de toetredingsonderhandelingen op 3 oktober beginnen, wel de zogeheten Ankara-akkoorden ondertekenen. Die akkoorden gaan over de uitbreiding van de douane-unie tussen de EU en Turkije. Met zo'n ondertekening erkent Turkije dan impliciet Cyprus, want de uitbreiding van de douane-unie regelt de betrekkingen tussen Turkije en de tien nieuwe landen die dit jaar bij Unie kwamen, waaronder Cyprus.

De toetredingsonderhandelingen beginnen dus op 3 oktober 2005 en zullen zeker 10 tot 15 jaar duren. De EU geeft echter geen enkele garantie voor een positieve afloop van het open onderhandelingsproces.

EU-voorzitter premier Balkenende zal later vandaag een persconferentie geven waarop hij de details zal prijsgeven over de precieze conclusies van de EU-top.

Adriaanse: Gunstige loting

De coach van AZ, Co Adriaanse noemde de loting voor de derde ronde van de UEFA Cup tegen het Duitse Alemannia Aachen gunstig.

"Toch mogen wij deze club, die vierde staat in de tweede Bundesliga, niet onderschatten. De volgende wedstrijd is wel lekker dichtbij. Veel van onze supporters kunnen mee naar het stadion van 1.FC KŲln waar 50.000 toeschouwers in kunnen. Ali Elkhattabi kan in februari gewoon met onze selectie meereizen."

De trainer van de Alkmaarse club weet al veel van de komende tegenstander. "We hebben voor de competitie iemand van ons naar het Maritiem Toernooi gestuurd. Daar speelde Alemannia. Ook zullen wij banden opvragen van wedstrijden die Alemannia heeft gespeeld, want in Duitsland is het winterreces al begonnen."

Als AZ de wedstrijd van de Duitsers weet te winnen zal de winnaar van Schalke '04 - Shaktar Donetsk (OekraÔne) de volgende tegenstander zijn. "Dan kunnen we het weer met de bus doen", aldus Willem Zijlmans, de perschef de club uit de Alkmaarder Hout die bij de loting in Nyon aanwezig was.

Nieuwe Counter-Strike: Source updates

Valve heeft nieuwe updates van Counter-Strike Source gereleased. Zoals je kunt zien betreft het een waslijst aan fixes. Een opvallend detail is dat de nieuwe map de_prodigy bij de patch zit. De updates worden automatisch gedownload zodra de client wordt opgestart.
"[...]
Counter-Strike fixes:

- Added map: de_prodigy
- Improved player movement against walls
- Improved choppy player movement when bouncing down slopes
- Purchase icon for defuser is shown
- Physics prop avoidance is scaled by the object's mass
- Detail prop fade distance can be controlled on a per-map basis with env_detail_controller
- Spectator GUI last mode is saved
- Added spectate player by name
- Grenades, weapons, etc., splash when they land in water
- Frag grenade deafness is delayed so the explosion is heard
- Fixed viewmodel lag
- Added consistency checking player model bounds
- Weapon reloads finish when the round restarts
- Autobuy and rebuy trigger a reload if you don't buy a primary weapon
- Rebuy doesn't drop pistols the player has picked up
- Dropped weapon ammo isn't lost if the player has another weapon using that ammo
- Re-added hostage hint messages
- Smoke grenade canisters fade out and are removed when smoke is dense
- Breakable glass is blown outward proportional to the damage recieved
- Soundscapes update for observers
- Fixed not being able to attach to ladder tops
- Misc fixes to spray import

Source Engine fixes:

- Fixed crash when trying to play an MP3 that doesn't exist or is an invalid format
- Fixed a crash when playing MP3 files with ID3 tags
- Fixed network being started early enough so UDP remote logging works
- World rendering optimizations
- Fixed problems with demo recording
- Added command "setinfo " to allow clients to add custom user info fields (creates a new cvar flagged as FCVAR_USERINFO)
- Enabled sv_downloadurl & sv_consistency on dedicated servers
- Fixed "kick " command via rcon if the name is surrounded by quotes
- Fixed bug in "logaddress_add" that wouldn't add the correct port if the port and address were surrounded by quotes
- Added "player_say" event for 3rd party plugins
- Fixed crash in dedicated servers when issuing a say before the map is run
[...]"


Met dank aan 'Skwish' voor het melden van het nieuws.

'Geef kinderen injectie tegen roken'

Antirookorganisatie STIVORO (Stichting Volksgezondheid en Roken) wil dat kinderen in de toekomst een injectie krijgen tegen roken. Het vaccin komt in 2007 op de markt en voorkomt dat nicotine in de hersenen wordt opgenomen. Daardoor krijgen rokers geen kick meer van tabak, waardoor roken verslavend noch lekker is.

STIVORO is al met het het ministerie van Volksgezondheid in overleg om jeugdigen in de toekomst in te enten. Volgens STIVORO-directrice Trudy Prins is een jaar of negen een goede leeftijd om kinderen te injecteren met het vaccin. Prins: ''Het middel moet in het rijksvaccinatieprogramma worden opgenomen. De meeste rokers beginnen tussen hun tiende en zestiende. Door de verslavende werking van roken zijn mensen daar lastig van af te helpen. Gaat een ingeŽnte tiener roken, dan kan hij dankzij het vaccin op latere leeftijd stoppen zonder afkickverschijnselen.''

Het ministerie van Volksgezondheid bevestigt desgevraagd dat er overleg plaatsvindt, omdat STIVORO het plan heeft voorgelegd, maar het departement kan niet zeggen of het vaccin wordt opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma.

'Fascistisch'
De Stichting Rokersbelangen reageert onthutst op de plannen van Trudy Prins en haar organisatie. ''STIVORO is er om het roken te ontmoedigen, niet om de perfecte mens te creŽren. We zullen ons met hand en tand verzetten tegen dit 'fascistische plan''', aldus de stichting Rokersbelangen in een reactie.


Trudy Prins voorstander anti-rook vaccin

Microsoft verkoopt XSN divisie aan Take-Two

Microsoft heeft zijn ontwikkelstudio in Salt Lake City verkocht aan Take-Two Interactive. De studio is onder andere bekend van de Links en Amped serie en het superviseren van Top Spin.

Take-Two breidt met deze koop haar sportsgame divisie een stuk uit, nadat zij eerder dit jaar al de rechten voor het uitgeven van de ESPN serie (NFL, NHL, NBA etc.) van Sega had verworven. Het lijkt er dan ook op dat de uitgever flink met EA Sports wil gaan concurreren.

Nadat Microsoft al eerder de development achter NFL Fever, Inside Drive en NHL rivals had beŽindigd, lijkt het erop dat het bedrijf definitief geen sportgames meer zal uitbrengen voor de Xbox.

Ook Sam Fisher naar het witte doek

Eerder meldden we al dat er een film gebaseerd op de DOOM-serie zal komen, en ook Nintendo denkt succes te halen in de filmindustrie.

Nu is bekend geworden dat Paramount de filmrechten van Tom Clancy's Splinter Cell heeft gekocht. Peter Berg (o.a. bekend van Friday Night Lights) moet de film gaan regisseren. Het script wordt geschreven door J.T. Petty (schreef ook het script voor de game) en J. McLaughlin (Man of the house). Paramount zegt dat de game de spanning van stealth-actie moet combineren met een "dynamisch, origineel karakter."
De game zou wel eens veel bezoekers kunnen gaan trekken, aangezien van de beide games wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

Zorgen om blessure Van Nistelrooy

Manchester United maakt zich zorgen om de kuitblessure van de Nederlander Ruud van Nistelrooy.

Vandaag ondergaat de spits een scan om duidelijkheid te krijgen over de aard van de kwetsuur, die de Nederlander nu al drie wedstrijden aan de kant houdt. "Het probleem is niet verdwenen. We willen nu precies weten wat er aan de hand," aldus manager Alex Ferguson in de Manchester Evening News.

Ondanks dat hij al last had van de blessure, speelde hij toch mee in de FA Premiership-wedstrijd tegen West Bromwich Albion. De Brabander had verzwegen dat hij last van zijn kuit had.

Pitt en Carrey gered uit brandend hotel

Brad Pitt, Matt Damon en Jim Carrey zijn donderdag geŽvacueerd uit hun hotel nadat er op de benedenverdieping brand was uitgebroken. De drie logeren in het Claridges Hotel in Londen om hun films te promoten, respectievelijk 'Ocean's Twelve' en 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events'

Het incident gebeurde rond elf uur in de ochtend, Pitt en Damon zouden net een persconferentie geven over hun misdaadfilm. De brand ontstond in de de buurt van de keukens, waar de bekende kok Gordon Ramsay de scepter zwaait. De brandweer trok er op uit met vier wagens en wist het vuur uiteindelijk 'brand meester' te krijgen. De drie acteurs waren niet de enige bekende sterren die met de schrik vrijkwamen. Ook Mick Jagger moest zijn suite verlaten, die hij voor onbepaalde tijd huurt als woning.
 Hotel
Het hotel waar de sterren donderdag op straat stonden.

KNMI: 'Kleine kans op witte kerst'

Volgens het KNMI is de kans op een witte kerst dit jaar heel klein. Het instituut verklaarde vandaag dat de kans op zo'n 6 procent wordt geschat. "De kans dat met kerst een serieuze sneeuwstoring een flinke hoeveelheid sneeuw achterlaat is maar heel klein", aldus het KNMI.

Het KNMI zegt dat het overigens wel mogelijk is dat er enkele natte sneeuwbuien vallen. Daardoor kan het er buiten eventjes wit uitzien.

Sinds 1901 is het pas zeven keer voorgekomen dat er een door het KNMI erkende witte kerst was. Erkend wordt deze pas als er op beide kerstdagen sneeuw ligt in De Bilt.

Kerstleugentjes...

We geloven allemaal wel ergens in. Zo geloof ik onvoorwaardelijk dat George W. Bush ook gelooft in zijn eigen godvruchtigheid en rechtschapenheid. En dat er met Kerstmis vrede op aarde zal zijn. En dat Elvis Presley nog steeds Las Vegas shows geeft aan boord van chique, buitenaardse cruiseschepen.
Steeds weer duiken er mensen op die beweren dat ze ontvoerd werden door aliens.
Hahaha! Haha.
Vorige week was ik zelf de klos. Er suisde een vliegende schotel naar mijn hoofd en ik raakte een tijdje helemaal van de wereld...

Pudding kost Britse bediende zijn baan

Een kerstpudding heeft de 25-jarige Ben Church, die werkzaam was in het Britse Buckingham Palace, zijn baan gekost. Hij wilde de pudding verkopen op internet. Een woordvoerder van het paleis bevestigd dat "een disciplinaire maatregel werd getroffen nadat een pudding werd aangeboden op een veiling".

Church bood een van de gebakjes aan die de Britse koningin Elizabeth II elk jaar uitdeelt aan haar bedienden. Om te bewijzen dat het een officieel gebakje was, had de man op de veilingsite een foto geplaatst van een officieel document van het paleis. De vraagprijs was 30 euro, terwijl de pudding in de winkel 9,50 euro kost.

"Renault zal meedoen om de titel"

Vanuit zijn verblijf voor de winter in Kenia heeft Flavio Briatore weer eens van zich laten horen. Volgens de Italiaan zal Renault in 2005 mee gaan doen voor de titels in de Formule 1.

Terugkijkend op het vorige seizoen concludeert Briatore dat het doel van een top drie plaats is gehaald, maar dat BAR het team wel is voorbij gestreefd. In 2004 heeft het team weer gekozen voor een meer traditionele motor om meer races uit te kunnen rijden. Dat lukte en daardoor kon het team een derde plaats in het constructeurskampioenschap behalen.

Voor het volgend seizoen ligt de doelstelling echter hoger: "We zullen competitief zijn in elke race. We zullen meedoen om de titel. We doen het stap voor stap: twee jaar geleden was ons doel bij de top vier te komen. Dit jaar wilden we bij de top drie horen. Volgend jaar..."

Het laten gaan van Trulli ziet Briatore nog steeds als een goede beslissing en er zijn geen slechte gevoelens meer daarover. Over het inhuren van Fisischella snapt Briatore de twijfels: "Ik beken dat het niet logisch lijkt om Giancarlo weer in te huren, nadat we hem in 2001 hebben laten gaan. Ons meningsverschil was toen echter puur financieel. Dit zal zijn laatste kans zijn om zich als grootheid te laten zien."

Circuits verlagen toegangsprijzen

De circuits Nurburgring en Magny Cours verlagen hun toegangsprijzen voor de kaartjes voor de Grand Prix' van 2005. Ze hopen daardoor weer meer toeschouwers te trekken in 2005.

De laatste jaren hebben de circuits te maken met een teruglopende belangstelling voor de Formule 1-wedstrijden. In het afgelopen jaar verlaagden al enkele circuits de prijzen om zo toch te zorgen voor volle tribunes. Nu doen Magny Cours en de Nurburgring dat ook. De prijsverlagingen variŽren tussen enkele euro's en tientallen euro's naar gelang de oorspronkelijke prijs van het ticket.

Loting derde ronde UEFA Cup

SubheaderVandaag is ook geloot voor de derde ronde van de UEFA Cup. SC Heerenveen treft Newcastle United, Feyenoord lootte Sporting Portugal, AZ komt uit tegen Alemannia Aachen en Ajax zal Auxerre treffen.

Voor Heerenveen kwam er een slechte loting uit de bus. De club uit Friesland loot het sterk geachte Newcastle United, met onder meer Patrick Kluivert in de gelederen.

Feyenoord en AZ hebben aanzienlijk makkelijker geloot. AZ zal tegen Alemannia Aachen zeker kansen zien. Alhoewel het Portugese voetbal in de afgelopen jaren sterker is geworden zal Feyenoord tegen Sporting Portugal als favoriet worden gezien.

Tegen Auxerre zal ook Ajax kansen zien. AZ wist in de pouleronde van de Franse club te winnen, alhoewel Auxerre in Europa wel een goede naam heeft. Net als Ajax staat de club bekend als een goede opleiding voor jonge spelers. De wedstrijden staan gepland voor 16/ 17 februari en 24 februari.

Loting derde ronde UEFA Cup:
Grazer AK - Middlesbrough
SC Heerenveen - Newcastle United
FC Basel - Lille
Parma - VfB Stuttgart
Sporting Portugal - Feyenoord
Alemannia Aachen - AZ
Austria Wien - Athletic Bilbao
Partizan Belgrado - Dnjepr Dnjepropetrovsk
Valencia - Steaua Boekarest
Ajax - AJ Auxerre
CSKA Moskou - Benfica
FenerbahÁe - Real Zaragoza
Panathinaikos - Sevilla
Shakthar Donetsk - Schalke 04
Olympiakos - FC Sochaux
Dinamo Kiev - Villarreal

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Loting derde ronde UEFA Cup

Vandaag is ook geloot voor de derde ronde van de UEFA Cup. SC Heerenveen treft Newcastle United, Feyenoord lootte Sporting Portugal, AZ komt uit tegen Alemannia Aachen en Ajax zal Auxerre treffen.

Voor Heerenveen kwam er een slechte loting uit de bus. De club uit Friesland loot het sterk geachte Newcastle United, met onder meer Patrick Kluivert in de gelederen.

Feyenoord en AZ hebben aanzienlijk makkelijker geloot. AZ zal tegen Alemannia Aachen zeker kansen zien. Alhoewel het Portugese voetbal in de afgelopen jaren sterker is geworden zal Feyenoord tegen Sporting Portugal als favoriet worden gezien.

Tegen Auxerre zal ook Ajax kansen zien. AZ wist in de pouleronde van de Franse club te winnen, alhoewel Auxerre in Europa wel een goede naam heeft. Net als Ajax staat de club bekend als een goede opleiding voor jonge spelers. De wedstrijden staan gepland voor 16/ 17 februari en 24 februari.

Derde ronde UEFA Cup:
Grazer AK - Middlesbrough
SC Heerenveen - Newcastle United
FC Basel - Lille
Parma - VfB Stuttgart
Sporting Lissabon - Feyenoord
Alemannia Aachen - AZ
Austria Wien - Athletic Bilbao
Partizan Belgrado - Dnjepr Dnjepropetrovsk
Valencia - Steaua Boekarest
Ajax - AJ Auxerre
CSKA Moskou - Benfica
FenerbahÁe - Real Zaragoza
Panathinaikos - Sevilla
Shakthar Donetsk - Schalke 04
Olympiakos - FC Sochaux
Dinamo Kiev - Villarreal

PSV loot AS Monaco in Champions League

SubheaderIn de achtste finales van de Champions League zal PSV tegen AS Monaco uitkomen. Vorig jaar troffen de clubs elkaar in de eerste ronde van de Champions League.

Vorig jaar verloor PSV nog thuis met 1-2 van Monaco en speelde uit 1-1 gelijk. De Monegasken kwamen vervolgens verrassend tot in de finale van het toernooi, maar zagen vervolgens spelers vertrekken. Fernando Morientes ging terug naar Madrid, Giuly vertrok naar Barcelona en Jerome Rothen koos voor concurrent Paris St. Germain. PSV zal eerst thuis spelen tegen Monaco en vervolgens twee weken later het uit moeten beslissen.

Trainer Guus Hiddink toonde zich tevreden met de loting: "Een goede loting, als je naar de andere duels kijkt. Maar het is geen makkie. Het is de finalist van vorig jaar,nu zijn ze eerste in de poule geworden. Da's toch een prestatie. We hebben nog wat recht te zetten na vorig jaar."

De loting van vandaag leverde vier echte krakers op. Real Madrid komt Juventus tegen, Barcelona treft Chelsea, Manchester United komt in het veld AC Milan tegen en Bayern MŁnchen lootte Arsenal. De wedstrijden worden op 22/23 februari en 8/9 maart gespeeld.

De achtste finales:
PSV- AS Monaco
Real Madrid-Juventus
FC Porto-Internazionale
FC Barcelona-Chelsea
Werder Bremen-Olympique Lyon
FC Liverpool-Bayer Leverkusen
Manchester United-AC Milan
Bayern MŁnchen-Arsenal

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Edge maakt winnaars awards bekend

Het prominente game-magazine Edge heeft vandaag de winnaars van de jaarlijkse awards bekend gemaakt. De grote winnaar was Half-Life 2 die 3 titels op zijn naam kon schrijven waaronder die van 'Best Game of 2004'. Beste uitgever was dit jaar Nintendo met als achtervolgers Rockstar en Ubisoft.
quote
The 2004 Edge Awards

(Winner listed first, runners up in no particular order)

The 2004 Edge Award for Best Game
Half-Life 2 (PC)
The Legend of Zelda: Four Swords Adventure (Gamecube)
Halo 2 (Xbox)

The 2004 Edge Award for Innovation
Half-Life 2 (PC)
Katamari Damacy (PS2)
The Legend of Zelda: Four Swords Adventure (Gamecube)

The 2004 Edge Award for Best Visual Design
Half-Life 2 (PC)
Far Cry (PC)
Katamari Damacy (PS2)

The 2004 Edge Award for Best Audio Design
Thief: Deadly Shadows (PC)
Katamari Damacy (PS2)
Grand Theft Auto: San Andreas (PS2)

The 2004 Edge Award for Best Online Experience
Halo 2 (Xbox)
Monster Hunter (PS2)
Final Fantasy XI (PS2/PC)

The 2004 Edge Award for Best Developer
Rockstar North
The Creative Assembly
Sony London

The 2004 Edge Award for Best Publisher
Nintendo
Rockstar
Ubisoft

The 2004 Edge Award for Best Hardware
Nintendo DS
Gametrak
Mawaru: Made in Wario (Game Boy Advance)


Het hele verhaal is te lezen in de Edge van 23 december.

Vrijen bij kaarslicht

En dan gebeurt het... de stroom valt uit, voor de zoveelste keer in korte tijd. Deze keer hadden we geen twee stroomverslindende, huishoudelijke apparaten tegelijk aan en was onze huisbaas niet bezig met een klusje, het onweerde niet eens. Voordeel van donder en bliksem in Napels is wel dat je ruimschoots de tijd krijgt om kaarsen en lucifers klaar te leggen.
Tja, onverwachte dingen, niet leuk, maar je raakt er wel aan gewend in Italie, zelfs aan stroomuitval.
Deze keer moet het een storing in de grote elektriciteitscentrale zijn: het is avond, maar hťťl erg donker, overal, tot in de wijde omtrek. We zien donkere schimmen op straat en enkele, elkaar kruisende, lichtstralen: buurtbewoners met zaklantaarns, weten we, koppig op weg naar hun elektriciteitskastje. Een vergeefse tocht: iedereen zit zonder stroom. Een poosje later zijn de schimmen met hun zaklantaarns verdwenen en zien we alleen nog maar het licht van de maan en de flonkerende sterren.

We zitten samen op de bank, knusjes tegen elkaar aan, starend naar het vlammetje van de enige kaars die we hebben aangestoken. Voor ons staat de borrel waarmee we onszelf hebben verwend: een Metaxa voor mijn lief en een Vecchia Romagna voor mij. We toosten en nemen een flinke slok. Ik voel het meteen, de alcohol jaagt het bloed naar mijn wangen.
Het is stil in huis, op een enkel geluid na: het vredige snurken van mijn zoon. De problemen met zijn paspoort waren erg vermoeiend: voor hem, maar ook voor ons. En dat niet alleen, het was ook funest voor ons liefdesleven: ergernis verkrampt nu eenmaal je gemoed en legt een dikke knoop in je maag. De laatste paar avonden poetsten we vermoeid onze tanden, gunden we elkaar slechts een vluchtig knuffelkusje en murmelden een "welterusten, liefje", en vielen als een blok in slaap.

Maar de paspoortellende is voorbij, verzucht mijn lief opgelucht. Ik leg mijn hoofd tegen zijn schouder, geniet van zijn lichaamswarmte en zijn arm om me heen. Hij streelt me zachtjes over mijn haar.
Dan voel ik hoe zijn hand langzaam naar beneden glijdt, mijn truitje omhoog schuift, mijn blote huid begint te strelen en afwisselend zachtjes masseert. Het begint te kriebelen in mijn onderbuik, het voelt fijn en zo intiem.
De gedachte, knuffelen op de bank in de woonkamer, met slechts het licht van ťťn flakkerend kaarsje is romantisch en opwindend, maar elkaar aanraken op onze gevoelige plekjes nog veel meer.
Liefdevol drukt hij zijn lippen op de mijne, daarna kust hij mijn hals. Ik hoor hem fluisteren, woordjes die mij nog meer opwinden, heel speciale, woordjes die ik al een hele poos, veel te lang, niet heb gehoord. Zijn kus wordt dwingender en ik weet waarop dit gaat uitdraaien.
Het kan me niets schelen dat we ons op de bank in de woonkamer bevinden, met de gordijnen wijdopen, zodat iedereen ons kan zien, zouden ze het willen. Heel even verschijnt Nuncia, onze buurvrouw, voor mijn geestesoog. Ook zij zag ons ooit op de bank, innig verstrengeld, kijkend naar tv, naar een spannende thriller. Ongeacht het late tijdstip, bonsde zij toen keihard op het raam en joeg ons daarmee de stuipen op het lijf. Zelfs die herinnering weerhoudt mij niet.

Ik ga op zijn schoot zitten, met mijn gezicht naar hem toe, mijn benen hoog opgetrokken en schrijlings naast die van hem. Met een ondeugende blik in mijn ogen, schuif ik mijn truitje omhoog, over mijn hoofd en laat het achteloos vallen. Even later valt ook mijn behaatje op de grond, net zo geruisloos. Ik ben nu halfnaakt en hij begraaft zijn hoofd tussen mijn borsten. Mijn tepels zijn keihard geworden, van opwinding, maar ook omdat ik het koud heb.
Ik heb dringend behoefte aan zijn warmte. Als ik naar voren schuif, voel ik hoe opgewonden hij is. Zijn handen omvatten gretig mijn billen, om mij met een korte ruk nog meer voorwaarts te schuiven, dicht tegen hem aan. Ongeduldig als ik ben, probeer ik zijn spijkerbroek open te maken, maar dat lukt zo niet. Hij duwt me zachtjes van zich af, weer terug op de plek naast hem en gaat staan om zich uit te kleden, tergend langzaam, expres.
Terwijl hij zich verder uitkleedt, kan ik mijn ogen niet van zijn gespierde bovenbenen en zijn stijve lid afhouden. Ik kan me niet beheersen, streel het met mijn handen, daarna met mijn lippen. Hij rilt, duwt mij achterover en begint aan mijn spijkerbroek te friemelen. Na een paar seconden ligt die ook op de grond, naast de rest van onze kleren.

Ik voel zijn warme handen overal, op mijn borsten, mijn buik, tussen mijn dijen. Hij buigt zich over me heen om me weer te kussen, zijn bovenlichaam raakt de mijne niet, maar mijn huid begint desondanks te gloeien. De gloeiende plek verplaatst zich naar beneden. Zijn warme lippen drukken natte vlinderkusjes op mijn borsten, mijn tepels, mijn buik waar hij met zijn tong om mijn navel cirkelt, steeds sneller. Genietend sluit ik mijn ogen.
Mijn lijf reageert meteen. Ik voel zijn tong plotseling op een heel andere plek, veel verder van mijn navel verwijderd. Ik span en ontspan tegelijkertijd, zo fijn heb ik me lange tijd niet meer gevoeld. Gewillig spreid ik mijn dijen en laat hem begaan. Half voorzichtig, half ruw, schuift hij zijn handen weer onder mijn billen en voel ik hoe mijn huid weer contact maakt met zijn lippen en zijn tong.
We gaan helemaal op in ons liefdesspel en zijn ons totaal niet meer bewust van onze omgeving. Er bestaat niets anders meer, hij en ik, we zijn alleen op de wereld. Als ik mijn ogen open, zie ik hoe hij naar me kijkt, zich half heeft opgericht. Dit is het moment, weet ik. Eindelijk, we zijn er allebei klaar voor. Langzaam schuift zijn lijf over het mijne. Ik moet me beheersen om niet hardop te kreunen.

En dan gebeurt het...we hebben weer stroom, het is alsof onze hele woonkamer in spotlights wordt gezet. De televisie floept aan, een vergeten alarm begint te loeien, de koelkast vertoont kuren en begint vervaarlijk te rammelen. Het ijzeren mandje er bovenop, gevuld met verse eieren, schuift langzaam naar voren, maar ik spring van de bank en kan het net op tijd opvangen.
Opgelucht draai ik me om en bekijk het tafereel voor me: mijn naakte lief op de bank, het slaperige koppie van mijn zoon daarachter en de chagrijnige blik waarmee hij ons bekijkt.
Tja, onverwachte dingen, je raakt aan veel dingen wel gewend in Italie, maar daaraan nooit!

PSV loot AS Monaco in Champions League

In de achtste finales van de Champions League zal PSV tegen AS Monaco uitkomen. Vorig jaar troffen de clubs elkaar in de eerste ronde van de Champions League.

Vorig jaar verloor PSV nog thuis met 1-2 van Monaco en speelde uit 1-1 gelijk. De Monegasken kwamen vervolgens verrassend tot in de finale van het toernooi, maar zagen vervolgens spelers vertrekken. Fernando Morientes ging terug naar Madrid, Giuly vertrok naar Barcelona en Jerome Rothen koos voor concurrent Paris St. Germain. PSV zal eerst thuis spelen tegen Monaco en vervolgens twee weken later het uit moeten beslissen.

Trainer Guus Hiddink toonde zich tevreden met de loting: "Een goede loting, als je naar de andere duels kijkt. Maar het is geen makkie. Het is de finalist van vorig jaar, nu zijn ze eerste in de poule geworden. Da's toch een prestatie. We hebben nog wat recht te zetten na vorig jaar."

De loting leverde vier echte krakers op. Real Madrid komt Juventus tegen, Barcelona treft Chelsea, Manchester United komt in het veld AC Milan tegen en Bayern MŁnchen lootte Arsenal. De wedstrijden worden op 22/23 februari en 8/9 maart gespeeld.

De achtste finales:
PSV- AS Monaco
Real Madrid-Juventus
FC Porto-Internazionale
FC Barcelona-Chelsea
Werder Bremen-Olympique Lyon
FC Liverpool-Bayer Leverkusen
Manchester United-AC Milan
Bayern MŁnchen-Arsenal

Televisiehond Samson verkoopt aandelen

'Samson'Televisiehond Samson verkoopt zijn aandelen in het Vlaamse succesvolle productiebedrijf 'Studio 100'. Danny Verbiest (zie foto), de man achter Samson, draagt zijn aandelen om persoonlijke redenen over aan mede-oprichters Gert Verhulst en Hans Bourlon.

Studio 100 zit onder andere achter de serie 'Kabouter Plop' en de popgroep 'K3'. Verbiest blijft wel in de serie 'Samson', ook van Studio 100, acteren. De omzet van het bedrijf is ongeveer 50 miljoen euro per jaar. Hiervan komt 40 procent uit Nederlandse activiteiten. Het bedrijf heeft 250 werknemers.

Microsoft partner met beamer producent

Op de website van Boxlight valt te lezen dat Microsoft een partnerschap is aangegaan voor de Raven Projector, een lichtgewicht beamer waarop je op een oppervlakte van ongeveer 1 meter 80 al je favoriete games kunt spelen en films kijken. Daarnaast ondersteunt de Raven Projector ook het 16 : 9 breedbeeld formaat.

Boxlight verkoopt al een 20 jaar projectoren, De Raven Projector is te koop met een introductieprijs van $979, dat is inclusief 24 uur helpdesk. De retailprijs zal zo rond de $1399 gaan komen.

quote
BOXLIGHT is pleased to be able to share our expertise in digital projectors with Xbox to enhance the gaming experience for its users. We've been providing the highest quality projectors and the best customer service and 24/7 support for almost 20-years, and we plan to continue that leadership role with the RAVEN.

Aldus Bill Lawrence, president-directeur van BOXLIGHT.

Voor verdere specificaties verwijzen we je naar de official site waar je tevens de Raven kan bestellen.De Boxlight Raven

Gullit: inpakken en wegwezen

Na de nederlaag van Feyenoord tegen FC Basel was trainer Ruud Gullit kort en krachtig in zijn commentaar. "Inpakken en wegwezen", zei de coach van Feyenoord veelbetekenend. Oftwel niet al te veel woorden aan vuil maken.

De coach was wel erg blij met de eindzege, op doelsaldo in Groep A. "Daar ben ik blij mee. Natuurlijk was het geen goede wedstrijd. Maar goed voetbal was op dit slechte veld ook heel moeilijk. FC Basel toonde een andere instelling dan wij. Het heilige moeten ontbrak bij ons, omdat we al voor de derde ronde van het UEFA-bekertoernooi waren gekwalificeerd."

Gullit kon daarom wel begrip opbrengen voor het gebrek aan aanvalslust bij zijn team in de slotfase. "Je gaat toch niet als een gek lopen aanvallen als je met 1-0 groepswinnaar bent? Lazovic begreep dat niet helemaal, geloof ik. Het was een kwestie van uitspelen en niet tegen een counter aanlopen. Dat is gelukt."

Jackpot-winnaar wil oude leven terug

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De 30-jarige Domingos Oliveira uit Portugal wil het liefst van zijn geld af. Hij won de grootste jackpot ooit uit de Europese geschiedenis van 43 miljoen euro, maar is er totaal niet gelukkig mee. "Het is altijd mijn droom geweest om zo rijk te worden, maar nu wil ik graag mijn oude leventje terug. Dit is echt de hel," vertelt de wanhopige miljonair.

De textielwerker moet zijn dochter thuis houden omdat de kans op ontvoering op school te groot is. Hierdoor blijft ze waarschijnlijk zitten. Daarbij moet zijn familie constant onderduiken vanwege vrienden en kennissen die graag een deel van jackpot willen hebben.

Oliveira deelde het geld met een vriend. Hiermee behoren zij tot de rijkste mannen van Portugal. Maar blij is hij daar niet mee. "Ik hoop dat aan deze waanzin gauw een einde komt."

Premier geeft soldaten kerstgedicht

iamredleader en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 1350 Nederlandse militairen in Irak zullen met kerst een cd cadeau krijgen met daarop een kerstgedicht ingesproken door premier Balkenende. De opname van het gedicht "Nu zal het wel gauw gaan sneeuwen" van Anton van Duinkerken is gemaakt in het Torentje op het Binnenhof.

Het gedicht gaat over de drie koningen die door "een woestijn van eeuwen, vol boosheid en gevit" op weg naar vrede trekken. Balkenende vond het aardig om op deze manier iets van zich te laten horen.

-
Het gedicht luidt als volgt:

Nu zal het wel gauw gaan sneeuwen

Nu zal het wel gauw gaan sneeuwen,
dan worden de wegen wit.
Dan rijden de drie kamelen,
waarop elk een koning zit.
Door een woestijn van eeuwen,
vol boosheid en gevit.
De herders liggen bij nachte,
te waken op het veld.
Bij hun schaapjes met witte vachten,
een engel heeft het hun verteld.
Dat Jezus niet langer kon wachten,
want de wereld moet hersteld.
Wat herders en koningen hopen,
het maakt geen verschil:
'Men kan het geluk niet kopen,
maar voor goede mensen een goede wil'.
Gaat de hemel eenvoudig open,
en dan wordt alles stil.
Alleen wie het kwade begeren,
die mogen niet binnen gaan.
De hemel is daar voor wie leren,
de goedheid te verstaan.
Die de mensen door ons ontberen,
als wij hebben kwaad gedaan.
Door een woestijn van eeuwen,
vol boosheid en gevit.
Rijden de drie kamelen,
waarop elk een koning zit.
Nu zal het wel gauw gaan sneeuwen,
en dan wordt de wereld wit.

Achternichtje MŠxima in Playboy

Ella had ons via de nieuws-submit te melden:

Maria ViŮa, het 23-jarige achternichtje van prinses MŠxima, heeft afgelopen woensdag de kleren uitgetrokken voor een shoot van de Playboy. De fotoshoot die plaats vond in Amsterdam-Noord is naar verluidt "heel koninklijk" geworden.

Hoofdredacteur Jan Heemskerk: "Het is een kleine knipoog naar de wereld van de royalty. Allemaal heel goedmoedig hoor. Het betreffen ongeveer tien pagina's waarop de Argentijnse danseres in koninklijke stijl staat afgebeeld."

Rond half april zal de betreffende Playboy in de winkel te koop zijn. Na al de discussie rond de borsten van Georgina Verbaan maakt De Telegraaf al bekend dat haar borsten al twee keer zijn vergroot. Een derde vergroting zat er voor Maria niet in omdat haar echtgenoot dat niet goed vindt.

Zo'n maand terug werd Maria werd door de showbizzbroertjes Gijs en Ruud van de Wint naar Nederland gehaald. Van haar verblijf in Nederland is Maria niet slechter geworden. Zo poseerde ze ook voor FHM en had ze tal van optredens. Overmorgen zal ze met haar man vertrekken naar ArgentiniŽ.

-
Benieuwd hoe Maria eruit ziet, klik dan hier

The Incredible Hulk aangekondigd

Developer Radical Games is bezig met een nieuw Hulk spel voor de PlayStation 2, Xbox en GameCube. De uitgever van het spel, Vivendi, heeft vandaag aangekondigd dat je in The Incredible Hulk vrij door de stad kan lopen en dat je bijna alles kapot kan maken. Of zoals Vivendi het zegt: "jump anywhere, climb anything and smash everything".

Het spel moet in de zomer van 2005 in de winkel liggen en als er meer details komen dan kan je dat hier lezen.

Belgisch voetbal in zware dip

De Belgen zijn na de winterstop met geen enkele voetbalclub meer aanwezig in een Europees bekertoernooi.

Nadat eerder Anderlecht in de Champions League en Beveren in de UEFA cup werden uitgeschakeld, was het donderdag voor Standard Luik en Club Brugge het einde van hun Europese avontuur.

Standard Luik verloor in de UEFA Cup met maar liefst 1-7 thuis van het Spaanse Atletico Bilbao, en eindigde zo als laatste in hun groep.

Club Brugge kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Zaragoza en eindigde in hun poule als nummer voorlaatst.

'Bod van 87 miljoen Shevchenko'

Chelsea eigenaar Abramovich heeft 87 miljoen euro over voor de komst van Gouden Bal 2004 winnaar Andrei Shevchenko. De spits van AC Milan die net zijn contract heeft verlengd voelt weinig voor een overgang naar de Engelse club.

Het bod van Chelsea zou in de loop van afgelopen week zijn gedaan toen de clubs de overgang van Hernan Crespo naar Milan definitief maakten. AC Milan dat niet in is gegaan op het bod voelt ook weinig voor de bereidheid van Chelsea om Crespo aan Milan aan te bieden bovenop de 87 miljoen euro in ruil voor Shevchenko.

Sauber evalueert deal met Ferrari

Het zou goed kunnen dat Sauber na dit seizoen de motorendeal met Ferrari stopt. Na tien jaar wil Peter Sauber de andere opties eens goed gaan bekijken.

In december van 2005 zal het contract voor de motorenleveranties van Ferrari eindigen. Terwijl Ferrari eventueel een exclusiviteitsdeal met Midland F1 kan sluiten, wil ook van Sauber-kant men de deal eens goed evalueren. Vooral door de regelwijzigingen zou het mogelijk moeten zijn om zelf goedkoper een motor te kunnen bouwen.

Peter Sauber wil dat nog niet direct zeggen, maar zegt wel: "Ik zal alle potentiŽle opties evalueren, waar natuurlijk ook Ferrari onder valt, aan het begin van volgend seizoen."

Vrouwelijke spits Mexicaanse club

De Mexicaanse club Celaya dat uitkomt in de op ťťn-na hoogste klasse heeft een vrouwelijke spits gecontracteerd. Maribel Dominquez wordt gezien als de beste vrouwelijke voetbalster van Mexico.

De droom van de 26-jarige voetbalster die in 43 interlands 42 keer scoorde lijkt eindelijk uit te komen. "Dit is mijn droom. Ik heb er veel vertrouwen in. Ik heb niet de fysieke kracht van mannen, maar de techniek, de wilskracht en het doorzettingsvermogen zijn hetzelfde," aldus Dominquez.

Toen Dominquez voor het Amerikaanse Atlante Beat uitkwam sloeg ze verscheidene aanbiedingen van Europese vrouwenteams af. Het Mexicaanse Celaya moet alleen nog officieel toestemming krijgen om hun vrouwelijke spits op te stellen.

Benfica wil de kerstman als fan

Benfica heeft fans opgeroepen om morgen verkleed als kerstman naar het stadion te komen. De club wil het wereldrecord kerstmannen bij een evenement verbeteren.

In het kader van het honderdjarig bestaan van de club organiseert de club dit jaar tal van acitiviteiten. Dit keer dus een kerstmannenverkleedwedstrijd. De supporters wordt het makkelijk gemaakt doordat de club bij het stadion voor tien euro een complete kerstman-outfit aanbiedt.

De club hoopt dat 15.000 fans aan de oproep gehoor zullen geven. Dat zou een ruime verbetering zijn van het huidige Zweedse wereldrecord van 2685 kerstmannen bij een evenement. Drie officials van de Guinness Book of Records zullen aanwezig zijn om het aantal kerstmannen te controleren.

Afluisterapparaat gevonden bij VN

Furinax had ons via de nieuws-submit te melden:

In het kantoor van de Verenigde Naties in Geneve is een afluisterapparaat gevonden. Dat nieuws is door een Zwitserse televisiezender donderdag gemeld. Inmiddels heeft ook de VN het bericht bevestigd.

Het apparaat, dat waarschijnlijk van Russische of Oost-Europese makelij is, werd in de herfst van dit jaar ontdekt tijdens de renovatie van een belangrijke vergaderzaal, de zogenoemde Franse salon.

Volgens een woordvoerster van de VN is het apparaat geavanceerd. In de Franse salon waar het apparaat werd gevonden, houdt het hoofd van de VN in GenŤve, Sergej Ordzjonikidze, elke woensdag een telefonische vergadering met VN-secretaris-generaal Kofi Annan. Behalve Ordzjonikidze gebruiken ook staatshoofden, ministers en delegatieleiders de Franse salon.

De woordvoerster verklaarde verder dat het nog onbekend is wie het apparaat daar heeft geplaatst. Deskundigen zeggen dat het afluisterapparaat drie of vier jaar geleden moet zijn gemaakt.

Turkije niet tevreden met EU-aanbod

EU-voorzitter premier Balkenende en de Turkse premier Erdogan hebben vannacht zonder resultaat gesproken over over het aanbod van de Europese Unie aan Turkije om volgend jaar op 3 oktober te beginnen met de toetredingsonderhandelingen. Voor Turkije is onder meer de eis dat Grieks Cyprus erkent moet worden een stap te ver. De EU verwacht echter van Turkije een begin van de normalisering van de betrekkingen tussen Turkije en de Grieks-Cypriotische regering voor aanvang van de onderhandelingen.

Vanochtend hebben de twee elkaar opnieuw gesproken. EU-voorzitter Balkenende zal de resultaten van dit gesprek in de loop van de ochtend bespreken met de 25 EU-leiders en staatshoofden. Balkenende zal nu moeten bepalen welke wensen en eisen van Erdogan hij wil voordragen bij zijn collega's, maar de kans op veel aanpassingen lijkt niet groot. Het aanbod van de 25 EU-regeringsleiders zou ''moeilijk beweegbaar'' zijn.

ATi's R520 gebakken op 90nm

De chip voor de volgende generatie videokaarten van ATi, zal gebakken worden op het 90 nanometer proces. nVidia maakte de overstap van 130nm low-k al met de NV30 (Geforce 5), deze overstap heeft nVidia destijds de kop gekost aangezien de Geforce 5 chip flopte.

ATi heeft er echter vertrouwen in dat een overstap op het 90nm proces een goede stap is. De Canadese videokaartbakker wil een reductie in hitte, kosten en die-formaat realiseren met de overstap op het 90nm procedť.

De R520 zal waarschijnlijk rond het 2e kwartaal van 2005 verzonden worden naar de pers, en zo snel mogelijk daarna in de winkels liggen. De R520 zal ook eerst exclusief met een pci-express aansluiting verkrijgbaar zijn waarna het enige tijd later zijn weg zal vinden naar de AGP door middel van ATi's Rialto bridge chip.

Rappers maken rap over gevaar vuurwerk

SpadeAce had ons via de nieuws-submit te melden:

De stichting Consument en Veiligheid heeft voor de jaarlijkse vuurwerkcampagne dit jaar tien Nederlandse hiphoppers een rapnummer en een videoclip laten maken onder de titel 'Vingers in de lucht'. De naam van de gelegenheidsgroep is '10Klapper Da Project'. De formatie bestaat uit Negativ, Sage, Goldy, Presto, Lance, Poison Ivy, Bizz Banascus, C-Ronic, Excellent en Kimo.

De videoclip van 'Vingers in de lucht' zal worden uitgezonden op MTV, TMF en The Box en zal te horen zijn op verschillende radiostations. Tevens zal de track gedownload kunnen worden van de bijbehorende website Vingersindelucht.nl (om 10:00 uur vandaag is de release) en NLhiphop.nl. Het nummer verschijnt niet op single.

Neo-nazi vast voor aanslag school Eindhoven

Bluesdude had ons via de nieuws-submit te melden:

In verband met de aanslag op de islamitische school Tarieq Ibnoe Ziyad in de Frankrijkstraat in Eindhoven, in de nacht van 7 op 8 november, is afgelopen zondag een persoon van 18 jaar gearresteerd. De politie verwacht de komende tijd nog meer mensen aan te houden voor de bomaanslag.

Volgens de Telegraaf, die zich baseert op 'goed ingelichte bronnen', maakt de 18-jarige inwoner deel uit van een groep neo-nazi's. Justitie verwacht binnenkort alle betrokkenen en mogelijk de hele organisatie op te kunnen rollen, meldt de ochtendkrant. De terreurdaad wordt door het openbaar ministerie beschouwd als een vergelding voor de moord op filmmaker Theo van Gogh.

De explosie bij de aanslag was indertijd zo hevig dat ook van omliggende huizen de ramen sprongen. Vlak voor de ontploffing van de bom ontving kreeg de politie overigens een anonieme telefonische tip van een man, die zei een gesprek in een cafť te hebben afgeluisterd. De tipgever dacht echter dat de bom bij een moskee zou ontploffen.

Vecht met hammen in nieuwe Jade Empire trailer

Van de oosterse adventure-rpg Jade Empire is een nieuwe trailer uitgebracht, waarin de hoofdrolspeelsters laat zien hoe goed ze kan vechten met twee hammen. Het spel dat tot nu toe nog exclusief voor de Xbox is aangekondigd wordt gemaakt door Bioware (onder andere bekend van de Baldur's Gate serie op de PC en Star Wars: Knights of the Old Republic).

Het filmpje is hier te downloaden en is 4MB groot.

Nederlands rijbewijs na Duitse rijontzegging

Defix, macromarkt.nl en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens een ambtenaar van het Amsterdamse bevolkingsregister hebben het afgelopen halfjaar minstens 93 Duitsers geprobeerd in Nederland een nieuw rijbewijs te bemachtigen, nadat ze deze in Duitsland waren kwijtgeraakt. Geschat wordt dat het op jaarbasis om zo'n 800 Duitsers in heel Nederland gaat.

Het gaat hierbij vooral om mensen die een rijverbod opgelegd hebben gekregen omdat ze zijn betrapt op rijden onder invloed. De Duitsers laten zich inschrijven in een Nederlandse gemeente zodat ze tot het rijexamen kunnen worden toegelaten.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) noemt het zorgelijk dat automobilisten met een ontzegging weer de weg opgaan. Naar eigen zeggen staat het machteloos.

ChloŽ Sevigny pijpt

In een film geregisseerd door Vincent Gallo (hij loopt rond in de 99 Problems video van Jay-Z), is een heuse pijpbeurt te zien... "lijdend" voorwerp is overigens de regisseur zelf...

Diezelfde film is overigens gebombardeerd tot slechste film die ooit in Cannes te zien was, maar goed...

De actrice ChloŽ Sevigny speelde onder andere in Kids, Dogville, Boys don't Cry en American Psycho. Op zich films die ik zwaar okay vind...

Weet zelf nog niet echt wat ik ermee moet...

Marsrover rijdt richting schotelvormig object op Mars

De Marsrover Opportunity die nu al ruim 318 dagen op de planeet Mars is, heeft een kleurenfoto gemaakt waarop een groot blinkend schotelvormig object te zien is. Het object is zo helder, dat de pixels geheel wit zijn door het contrast. De NASA heeft bevestigd dat de robot richting het object zal rijden.

De rover is net uit de krater "Endurance" gereden waar deze zes maanden onderzoek heeft gedaan. Toen deze een foto van de omgeving maakte, verscheen dit object op de foto. Het Jet Propulsion Laboratory van de NASA vermoedt dat dit het hitteschild is dat de rover beschermde tegen de hitte die ontstond bij het binnendringen van de Martiaanse dampkring.

De NASA heeft zelf geen kleurenfoto gereleased, maar de onderstaande kleurenfoto is samengesteld door de RGB foto's zo samen te stellen, dat de grondkleur gelijk is als die te zien is op het kleurencalibratiepalet.Woordvoerder Guy Webster van JPL heeft bevestigd dat de Opportunity naar het object zal rijden om het te inspecteren. Klik hier voor een grote kleurenfoto.

Piranha DVD afstandsbediening

Op de Xbox is het ook mogelijk om films te kijken vanaf een DVD. Dit is echter alleen mogelijk als je een speciale afstandsbediening koopt van Microsoft. Deze is echter aan de prijzige kant. Piranha heeft dan ook een afstandsbediening uitgebracht die een stuk goedkoper (advies prijs: 16,95 euro) is dan de Microsoft-versie. Maar goedkoop is meestal geen duurkoop. Is dit hier ook het geval? Dit lees je in de review van de Piranha DVD afstandsbediening.

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.