Marsrover rijdt richting schotelvormig object op Mars

De Marsrover Opportunity die nu al ruim 318 dagen op de planeet Mars is, heeft een kleurenfoto gemaakt waarop een groot blinkend schotelvormig object te zien is. Het object is zo helder, dat de pixels geheel wit zijn door het contrast. De NASA heeft bevestigd dat de robot richting het object zal rijden.

De rover is net uit de krater "Endurance" gereden waar deze zes maanden onderzoek heeft gedaan. Toen deze een foto van de omgeving maakte, verscheen dit object op de foto. Het Jet Propulsion Laboratory van de NASA vermoedt dat dit het hitteschild is dat de rover beschermde tegen de hitte die ontstond bij het binnendringen van de Martiaanse dampkring.

De NASA heeft zelf geen kleurenfoto gereleased, maar de onderstaande kleurenfoto is samengesteld door de RGB foto's zo samen te stellen, dat de grondkleur gelijk is als die te zien is op het kleurencalibratiepalet.Woordvoerder Guy Webster van JPL heeft bevestigd dat de Opportunity naar het object zal rijden om het te inspecteren. Klik hier voor een grote kleurenfoto.