[update] 'Voetbalrechten naar John de Mol'

De rechten voor de samenvattingen van het eredivisievoetbal zouden daadwerkelijk naar Talpa Media van John de Mol gaan. Dit meldt het RTL Nieuws vanavond in het nieuws van half acht. De livewedstrijden zouden in handen komen van Versatel, een bedrijf dat voor veertig procent in handen is van De Mol.

Update 19:38
Volgens RTL zou het merendeel van de achttien voetbalclubs aanstaande woensdag kiezen voor het bod van De Mol. Voor ongeveer 37 miljoen euro krijgt zijn nieuwe televisiezender het recht om in het weekend samenvattingen van de wedstrijden uit te mogen zenden. RTL zou het recht krijgen op vrijdagavond live een wedstrijd op het scherm te brengen. Het is vooralsnog onduidelijk wie de radiorechten verkrijgt.

De grote winnnaars van deze veiling zijn de voetbalclubs. Zij krijgen per jaar een slordige 75 miljoen euro voor de rechten. Grote verliezers zijn de NOS, die al het eredivisievoetbal kwijt lijkt te raken, en Canal Plus. Aanstaande woensdag zal officieel bekend worden gemaakt welk bedrijf welke rechten krijgt.