Zeker 8 doden bij uitbraak al-Qaeda-leden in Kabul

Jeroen (steenz)
Icoon Buitenlands nieuws Bij een gevangenisopstand in de Pul-i-Charki gevangenis in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn vrijdag zeker acht mensen om het leven gekomen. Onder de doden bevinden zich vier bewakers en vier gevangenen. De gevangenen die probeerden uit te breken zaten vast op verdenking van betrokkenheid bij het terreurnetwerk al-Qaeda.

De uitbraak begon toen een gevangene een bewaker doodstak in zijn cel, waar ook elf andere gevangenen zaten. Na het doodsteken van de bewaker pakte de gevangene zijn wapen af, waarna hij nog twee andere bewakers doodschoot. Hierop ontstond een vuurgevecht tussen de gevangenen en bewakers, waarbij twee gevangenen gedood werden.

Twee andere gevangenen wisten zich uren lang te verschansen in een gevangenisblok. Uiteindelijk vielen Afghaanse veiligheidstroepen het blok binnen, waarbij beide opstandelingen gedood werden.

Tijdens de vuurgevechten stonden ook Duitse NAVO-soldaten paraat, maar die zijn volgens een woordvoerder niet betrokken geweest bij de situatie.


Een ambulance verlaat de Pul-i-Charki gevangenis in Kabul