Adriaanse: Gunstige loting

De coach van AZ, Co Adriaanse noemde de loting voor de derde ronde van de UEFA Cup tegen het Duitse Alemannia Aachen gunstig.

"Toch mogen wij deze club, die vierde staat in de tweede Bundesliga, niet onderschatten. De volgende wedstrijd is wel lekker dichtbij. Veel van onze supporters kunnen mee naar het stadion van 1.FC Köln waar 50.000 toeschouwers in kunnen. Ali Elkhattabi kan in februari gewoon met onze selectie meereizen."

De trainer van de Alkmaarse club weet al veel van de komende tegenstander. "We hebben voor de competitie iemand van ons naar het Maritiem Toernooi gestuurd. Daar speelde Alemannia. Ook zullen wij banden opvragen van wedstrijden die Alemannia heeft gespeeld, want in Duitsland is het winterreces al begonnen."

Als AZ de wedstrijd van de Duitsers weet te winnen zal de winnaar van Schalke '04 - Shaktar Donetsk (Oekraïne) de volgende tegenstander zijn. "Dan kunnen we het weer met de bus doen", aldus Willem Zijlmans, de perschef de club uit de Alkmaarder Hout die bij de loting in Nyon aanwezig was.