18 jaar geëist wegens advocatenmoord

MrTorture had ons via de nieuws-submit te melden:

De 18-jarige P.P. heeft vandaag 18 jaar cel tegen zich horen eisen wegens de moord op de Doetinchemse advocaat Machiel Pul. De 34-jarige jurist werd op 3 juni in zijn kantoor met zes messteken om het leven gebracht. P. heeft een volledige bekentenis afgelegd.

Het slachtoffer was de advocaat van de moeder van P. De verdachte was al geruimte tijd van plan om Pul iets aan te doen, omdat hij van mening was dat de advocaat zijn vader in het ongeluk stortte. Op de bewuste dag wist hij met een smoes het kantoor van Pul binnen te komen, alwaar P. hem met enkele messteken om het leven bracht. De advocaat, vader van twee zeer jonge kinderen, overleed ter plaatse.

De verdachte weigerde mee te werken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum omdat hij bang was voor de lengte van een eventuele TBS-behandeling. Officier van Justitie Buttinger gaf tijdens de rechtszaak aan daarom geen andere keus te hebben dan een zeer lange gevangenisstraf te eisen. Aangezien P. niet eerder in aanraking is geweest met justitie vroeg rechter Heergrave zich af 'hoe het zover heeft kunnen komen'.