Ajax ziet kansen na loting UEFA Cup

Maurice (mbn)
Ajax ziet kansen tegen AS Auxerre in de derde ronde van de UEFA Cup. Hoewel trainer Koeman geen uitgesproken favoriet ziet, denk hij wel dat Ajax moet winnen.

Voor Ajax kwam vandaag bij de loting voor de UEFA Cup Auxerre als tegenstander. Gezien de wisselende resultaten van de club in de pouleronde van de UEFA Cup een tegenstander waarvoor de Amsterdamse club waakzaam moet zijn. Wel een club waarvan Ronald Koeman denkt dat Ajax kan winnen.

Over de loting vertelde Koeman: "Ik ben in ieder geval blij dat we de Spaanse clubs ontlopen. Wij komen uit de Champions League, dus ik denk dat zij het minder prettig vinden om tegen ons te spelen dan andersom."

"Zij hebben in de uitwedstrijd tegen Glasgow Rangers met 2-0 gewonnen, het is dus absoluut geen slechte ploeg. Het Franse voetbal zit de laatste jaren in de lift. In de UEFA Cup liggen de ploegen dicht bij elkaar, ik zie geen uitgesproken favoriet."

Voor Escudé zal het speciaal zijn om tegen een club uit zijn eigen land te spelen. Dat vindt hij zelf ook: "Ik vind het heel speciaal om tegen een Franse ploeg uit te moeten komen. Ik wil de mensen in Frankrijk laten zien wat Ajax kan. Tegen de meesten heb ik wel eens gespeeld. Alleen met Lionel Mathis heb ik in één team gespeeld, dat was in het Franse nationale team -21."