PSV loot AS Monaco in Champions League

SubheaderIn de achtste finales van de Champions League zal PSV tegen AS Monaco uitkomen. Vorig jaar troffen de clubs elkaar in de eerste ronde van de Champions League.

Vorig jaar verloor PSV nog thuis met 1-2 van Monaco en speelde uit 1-1 gelijk. De Monegasken kwamen vervolgens verrassend tot in de finale van het toernooi, maar zagen vervolgens spelers vertrekken. Fernando Morientes ging terug naar Madrid, Giuly vertrok naar Barcelona en Jerome Rothen koos voor concurrent Paris St. Germain. PSV zal eerst thuis spelen tegen Monaco en vervolgens twee weken later het uit moeten beslissen.

Trainer Guus Hiddink toonde zich tevreden met de loting: "Een goede loting, als je naar de andere duels kijkt. Maar het is geen makkie. Het is de finalist van vorig jaar,nu zijn ze eerste in de poule geworden. Da's toch een prestatie. We hebben nog wat recht te zetten na vorig jaar."

De loting van vandaag leverde vier echte krakers op. Real Madrid komt Juventus tegen, Barcelona treft Chelsea, Manchester United komt in het veld AC Milan tegen en Bayern München lootte Arsenal. De wedstrijden worden op 22/23 februari en 8/9 maart gespeeld.

De achtste finales:
PSV- AS Monaco
Real Madrid-Juventus
FC Porto-Internazionale
FC Barcelona-Chelsea
Werder Bremen-Olympique Lyon
FC Liverpool-Bayer Leverkusen
Manchester United-AC Milan
Bayern München-Arsenal

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager