Politie vindt 2600 kilo vuurwerk bij woning Nijmegen

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft vrijdag in een garage in Nijmegen 2500 kilo vuurwerk aangetroffen. De partij vuurwerk bevond zich midden in een dichtbevolkte woonwijk. Bij de 37-jarige eigenaar van de garage werd ook nog eens 100 kilo vuurwerk in huis gevonden, en werden er zogenaamde Chinese rollen in een schuurtje op een andere lokatie aangetroffen.

Het ging volgens een woordvoerder van de politie voor het grootste gedeelte niet om consumentenvuurwerk, maar om zwaar vuurwerk. Voor zwaar vuurwerk gelden nog strengere opslagregels dan voor consumentenvuurwerk. De man is dan ook ingesloten. Een 40-jarige man uit Wijchen, die net toen de politie arriveerde met een auto vol vuurwerk wegreed, kon ook aangehouden worden. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

De politie trof vrijdag ook 200 kilo vuurwerk aan in een woning in Ewijk, die eigendom was van een andere man uit Wijchen. Die man heeft ook een proces-verbaal gekregen. Bovendien zijn van de bezitters van het vuurwerk de auto's in beslag genomen. Al het gevonden vuurwerk zal worden vernietigd.