Johan Capiot voelt zich bedonderd

Maurice (mbn)
Johan Capiot hoopt nog een nieuwe ploeg te vinden om daar als ploegleider of iets anders aan de slag te gaan. Voor zijn oude werkgever Chocolade Jacques heeft hij weinig goede woorden meer over.

Chocolade Jacques leek aan het begin van vorig seizoen een succes te gaan worden. Met goede Belgische en Nederlandse renners was het team vooral in de eendaagse wedstrijden goed bezig. Nu het team is opgeheven en de sponsor is overgestapt doet Johan Capiot eindelijk zijn mond open. Vooral over doping en manager Jef Braeckevelt.

Een positief gevoel houdt Capiot onderhand niet meer over aan zijn ex-ploeg: "Ik ben genekt door alles wat er bij Chocolade Jacques gebeurd is. Met Walter Planckaert en Jef Braeckevelt werken was gewoon onmogelijk. Braeckevelt heeft er echt alles aan gedaan om mij het leven zuur te maken. Jef heeft zich nooit aan zijn rol als manager gehouden en holde mijn sportieve bevoegdheid uit. Het is simpel: hij wilde me kapot."

Vooral de dopingperikelen doen hem pijn: "In het begin van het seizoen vroeg ik hem of er continu een ploegdokter kon bijkomen. Daar was geen geld voor, zei hij. Je vraagt toch om moeilijkheden als je tijdens een koers zelf met een plastic zak vol medicijnen loopt?"

En dan met name alles rond Dave Bruylandts: "Hij heeft me mogelijk de kop gekost, ja. Maar hij probeert me gewoon mee te sleuren in zijn val. Ik heb Bruylandts niet bij Jacques binnengehaald. Vroeg of laat wist ik dat er een ongeluk zou gebeuren. Hij wordt in het peloton niet toevallig "dokter Dave" genoemd."