"Renault zal meedoen om de titel"

Maurice (mbn)
Vanuit zijn verblijf voor de winter in Kenia heeft Flavio Briatore weer eens van zich laten horen. Volgens de Italiaan zal Renault in 2005 mee gaan doen voor de titels in de Formule 1.

Terugkijkend op het vorige seizoen concludeert Briatore dat het doel van een top drie plaats is gehaald, maar dat BAR het team wel is voorbij gestreefd. In 2004 heeft het team weer gekozen voor een meer traditionele motor om meer races uit te kunnen rijden. Dat lukte en daardoor kon het team een derde plaats in het constructeurskampioenschap behalen.

Voor het volgend seizoen ligt de doelstelling echter hoger: "We zullen competitief zijn in elke race. We zullen meedoen om de titel. We doen het stap voor stap: twee jaar geleden was ons doel bij de top vier te komen. Dit jaar wilden we bij de top drie horen. Volgend jaar..."

Het laten gaan van Trulli ziet Briatore nog steeds als een goede beslissing en er zijn geen slechte gevoelens meer daarover. Over het inhuren van Fisischella snapt Briatore de twijfels: "Ik beken dat het niet logisch lijkt om Giancarlo weer in te huren, nadat we hem in 2001 hebben laten gaan. Ons meningsverschil was toen echter puur financieel. Dit zal zijn laatste kans zijn om zich als grootheid te laten zien."