FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 29 november 2004

Verkouden werken kan dood bespoedigen

darkmania, Scootmobiel en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Algemeen nieuwsWie verkouden is en gaat werken loopt het risico sneller te sterven. Dit blijkt uit een onderzoek waarover de BBC vandaag berichtte. Uit het onderzoek dat werd gehouden onder 10.000 ambtenaren bleek dat bij degenen die bleven werken terwijl ze ziek waren twee keer zoveel hartkwalen voorkwamen.

Zelfs een verkoudheid kan schadelijk zijn, aldus de onderzoekers van het Univsersity College London. Het hogere risico op hartkwalen wordt vooral veroorzaakt door stress op het werk terwijl men ziek is. De leider van het project, Michael Marmot, benadrukte dat mensen zich niet bewust zijn van de schade die ze zichzelf toebrengen.

"Vele mensen dwingen zichzelf te gaan werken wanneer ze zich niet goed voelen en hebben weinig inzicht in de gevolgen. Zij kunnen hun eigen dood bespoedigen", citeerde de BBC uit het onderzoek.

Hirsi Ali uit eigen wil niet in de Kamer

Icoon politiek binnenland nieuwsHet liberale Kamerlid Ayaan Hirsi Ali vertoont zich uit eigen wil momenteel niet in het parlement. Dat zegt ze in een interview met NRC Handelsblad. Hirsi Ali heeft zich sinds de moord op Theo van Gogh niet meer in de openbaarheid laten zien. "Ik kan nķ naar de Tweede Kamer, als ik wil. Maar dat gaat op een manier die voor mij zo onrustig is dat ik gekozen heb voor dit alternatief", zegt de politica in het interview.

Hirsi Ali wil zich bezinnen, tot rust komen en een boek schrijven. Eerder vandaag werd al bekend dat ze werkt aan een vervolg op de omstreden korte film Submission, die ze samen met Theo van Gogh maakte. In het boek wil ze moslims 'de korte weg wijzen naar de Verlichting wijzen'. "Jodendom en christendom, die twee religies zijn mensvriendelijk gemaakt. En de uitdaging voor de liberalen, voor de mensen van de Verlichting die geloven in de Rede, is de islam. Het wachten is nu op een politieke, intellectuele, islamitische elite die zo met elkaar gaat samenwerken dat ze zich hierop focussen", verklaart Hirsi Ali.

De politica is niet van plan zich aan te sluiten bij de Groep-Wilders. Ze zegt liever vanuit een gevestigde partij te opereren. De toestand in Nederland beschrijft ze als onrustig, maar niet als een crisis. Het Kamerlid wordt sinds 7 november zo streng beveiligd dat zelfs vrienden van haar niet weten waar ze is. Het interview met NRC Handelsblad gebeurde op de voorwaarde dat 'de locatie van het gesprek en de tijd of tijdszone' niet bekend worden gemaakt. Hirsi Ali zegt het onrechtvaardig te vinden dat sommigen het beeld oproepen dat zij mensen zou hebben beledigd. "Dat heb ik nooit gedaan, althans niet zoals de Dikke Van Dale dat omschrijft. Als mensen zich beledigd vůťlen, is dat een ander verhaal. Als je begint daaraan toe te geven, kun je beter ophouden. Maar ik heb nooit scheldwoorden gebruikt", aldus het Kamerlid.

Ernstig zieke vrouw zit er weer warm bij

Saint_One had ons via de nieuws-submit goed nieuws te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe 54-jarige zieke vrouw uit het Friese Oudeschoot, die meer dan een week zonder elektriciteit en gas heeft gezeten, zit er weer warmpjes bij. De vrouw die wegens betalingsachterstanden werd afgesloten is door het energiebedrijf Nuon intussen weer aangesloten op het net.

De vrouw had als gevolg van haar ziekte haar financiŽn laten versloffen en liep tien betaaltermijnen achter toen Nuon de energietoevoer stopzette. Familie van de vrouw reageerde hevig verontwaardigd toen Nuon, na het voldoen van het achterstallige bedrag, haar elektriciteit en gas niet direct weer aansloot.

Nuon heeft nogmaals laten weten dat wanneer bij betalingsproblemen een doktersverklaring kan worden overlegd niet tot afsluiten wordt overgegaan. De vrouw uit Oudeschoot had dit niet gedaan. Inmiddels hebben haar zonen de zorg voor haar administratie overgenomen. "Ik geef nu alles maar uit handen", zo liet ze weten.

Montoya zweert om "Iceman" te verslaan

Als het aan Juan Pablo Montoya ligt, zal hij de Fin Kimi RšikkŲnen verslaan, ook als ze gelijkwaardig materiaal hebben.

Verschillende media hebben gemeld dat Montoya de psychologische oorlogsvoering niet schuwt. Hij zou volgens de geruchten een nieuwe helm laten maken voor zichzelf. Daarop staat een ijsblok dat wordt gesmolten door een grote vlammenwerper, wat op RšikkŲnen en Montoya wijst.

De vergelijkingen tussen 1988 en 2005 zijn snel gemaakt. Ook toen zaten er een Zuid Amerikaan en een Europeaan in de McLaren. Niet zonder succes, overigens. In 1988 werd Ayrton Senna wereldkampioen, en in 1989 zijn teamgenoot Alain Prost. De sfeer tussen de twee was helaas zo verbitterd dat Prost in 1990 naar Ferrari ging.

DVD: Tokyo Godfathers

"Een oude travestiet, een 16-jarig meisje en een gokverslaafde lopen op kerstavond door Tokyo." Het klinkt bijna als het begin van een hele slechte mop, maar het is het begin van een wonderlijke kerstfilm.

Tokyo Godfathers is een anime film van Satoshi Kon, die onder andere naam maakte door films als Perfect Blue en Millennium Actress, geproduceerd door animatiestudio Madhouse (X, Vampire Hunter D, Ninja Scroll). De film is elders al in april van dit jaar op DVD verschenen, maar is door het kerst-thema heel actueel. Cadeautip?


Tokkies nemen intrek in nieuwe woning

BAC had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlands meest beruchte familie is zondag verhuisd naar een nieuw onderkomen in Zeewolde. Het gezin Tokkie-Ruijmgaart heeft zijn intrek genomen in een woning op het bedrijventerrein Trekkersveld in de Flevolandse gemeente. Vanaf vandaag beginnen tevens internetuitzendingen waarin de belevenissen van de familie centraal zullen staan.

Om dat te realiseren lopen in de woning aan de Marconiweg negen cameramensen, vier regisseurs en een legertje techneuten rond. In het pand zijn een superprofessionele tv-studio en regieruimten ingericht. Tv-producenten, onder wie Pieter Storms, hebben aan technische faciliteiten ruim drie ton geÔnvesteerd. De beelden zijn tussen 16.00 en 20.00 uur gratis te volgen via de website www.tokkie.tv. Buiten die tijd moet 1,30 euro worden betaald om samenvattingen te bekijken.

Twee wekelijkse programma's zijn eveneens tegen betaling te zien. Zonen Wesley en Wimpie interviewen in Pop of the Toks artiesten, die ook in de studio in het huis zullen optreden. Vader Gerrie en moeder Hanna presenteren de Tokshow, waarin ze bekende en minder bekende gasten ontvangen.

De Tokkies verwierven landelijke bekendheid door een tv-documentaire over hun huisuitzetting na een gewelddadige burenruzie. Een zoektocht naar een nieuwe woning was ondanks de bemoeienis van Emile Ratelband lange tijd weinig succesvol. Een vastgoedhandelaar bood de familie uiteindelijk de woning annex bedrijfspand in Zeewolde aan.


De familie Tokkie en Emile Ratelband

[upd] Foto Mohammed B. gepubliceerd

TheDutchman, JosephRoosenbaum, junkieXXXL, macromarkt.nl en HeinsPim hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een politiefoto van de 26-jarige vermoedelijke moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., zal vanavond zonder zwarte balk worden vertoond in een uitzending van Opsporing Verzocht. Het is voor het eerst dat justitie herkenbare politiefoto's van een verdachte openbaar maakt die al in de cel zit. Hiertoe is 'op het hoogste niveau' besloten.

De foto wordt getoond omdat de politie meer informatie wil krijgen over wat B. deed vlak voor het incident en de fiets waarop hij reed.

Er waren al wel foto's van B. in de media verschenen, maar dat waren foto's van zeker een jaar geleden. Eťn ervan kwam uit een wijkkrant waarvoor B. stukken schreef. Naar verluidt zou B. het laatste jaar een baard hebben laten groeien, maar dat zal vanavond blijken als Opsporing Verzocht de recente foto vertoont.Mohammed B. in 2003


Update 12:13
De advocaat van Mohammed B., Peter Plasman, spant vanmiddag een kort geding aan om te voorkomen dat de foto vanavond op tv komt.

Jeroen Brouwer, de voorzitter van de Nederlandse Orde van Advocaten, liet vanochtend weten niet blij te zijn met de op handen zijnde publicatie van de foto: ''Advocaten hechten erg aan het beginsel dat iemand onschuldig is, voordat er een veroordeling is geweest. Openbaar maken van het portret is een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer''.

Update 18:10
De rechtbank in Amsterdam heeft in de namiddag beslist dat de herkenbare politiefoto van Mohammed B. in Opsporing Verzocht mag worden vertoond. Een motivering van de beslissing werd nog niet gegeven, die volgt later.

Advocaat Plasman zegt zeer teleurgesteld te zijn over de uitspraak. Volgens hem worden met de publicatie de elementaire grondrechten van B. geschonden.

Update 22:31

Mohammed B. recent


Voor details van de aflevering van Opsporing Verzocht, zie hier.

Jaloerse man valt Sinterklaas aan

Nadat vorige week een Zwarte Piet een automobilist in Finsterwolde in elkaar sloeg, was dit weekend een hulpsinterklaas het slachtoffer van mishandeling. De dader was geen kind dat vond dat hij te weinig in zijn schoen had gehad, maar juist een volwassen man die vond dat de Goedheiligman iets te vrijgevig was.

Hulpsinterklaas Lambert van Hoei was in het Roosendaalse winkelcentrum De Biggelaar aanwezig om de wensen van de kinderen te peilen. Ook vroeg hij een vrouw wat zij graag van Sinterklaas zou willen hebben. Toen de vrouw antwoordde dat ze geen nee zou zeggen tegen een cabriolet kocht de Sint voor de grap een speelgoedautootje voor haar. De echtgenoot van de vrouw kon dit echter niet waarderen en ging voor het oog van tientallen kinderen de Sint te lijf.

Van Inkel op zoek naar mooiste woord

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Radiopresentator Jeroen van Inkel is op zoek naar het mooiste Nederlandse woord. De actie van de Veronica-dj is in navolging van soortgelijke Duitse en Engelse initiatieven. De komende weken kan via de website van Radio Veronica worden gestemd op tien genomineerde woorden.

In Duitsland koos een speciale jury voor het woord habseligkeiten, wat bezittingen betekent. In Engeland koos men voor het woord mother. Overigens peilde onderzoeksbureau TNS Nipo in augustus al de voorkeur van de Nederlander. Daaruit bleek liefde veruit favoriet. Ook woorden als geluk, vrijheid en vakantie scoorden hoog.

Van deze woorden behoort alleen liefde tot de nominaties van Van Inkel. Daarnaast kunnen de luisteraars van het radioprogramma Rinkeldekinkel stemmen op geboorte, geborgenheid, oranjelegioen, respect, saamhorigheid, desalniettemin, naastenliefde, god en stigmatiseren. Van Inkel is opgetogen over de verkiezing. "Taal is een groot goed en bovendien ook mooi speelmateriaal. In mijn uitzendingen probeer ik mensen met de juiste woorden te raken, te motiveren en te vermaken. Dagelijks kies ik al jarenlang het 'Hippe woord van de dag' in mijn programma, nu is het tijd dat alle luisteraars het mooiste woord kiezen", aldus de dj. In een eerste tussenstand leidt desalniettemin (25,9%) voor liefde (21,9%) en geborgenheid (14,2%).

Jongen test trapbestendigheid abri

Saint_One had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 17-jarige jongen uit Paterswolde is vannacht aangehouden omdat hij een bushokje vernielde. De knul trapte tegen de ruit van de abri aan omdat hij wilde proberen of deze kapot kon.

Naar eigen zeggen stond de dader met twee vrienden te schuilen in het betreffende bushokje. Nadat de vrienden tegen de jongen gezegd hadden dat de ruiten van de abri niet kapot getrapt konden worden, wilde hij dit testen. Helaas voor hem brak de ruit toch en waren bovendien twee anderen getuige van zijn actie. Deze personen belden de politie, waarna de jongen ingerekend kon worden.

Trial periode van World of Warcraft verlengd

Blizzard biedt Amerikanen, die erg veel last hebben gehad van de start-up bugs van World of Warcraft, een gratis verlenging van de eerste 30 dagen aan. Doordat de vraag zo groot was, heeft Blizzard in korte tijd hun server capiciteit bijna moeten verdubbelen en deze aanpassingen hebben er voor gezorgd dat sommige spelers niet meer konden inloggen. Over de precieze details is helaas nog niets bekend.
"[...]
"We sincerely apologize for any inconvenience and are dedicated to providing World of Warcraft players with the best play experience possible," a rep for the Californian dev said in a forum post on the game's official website. "Therefore we'll be adding a small trial-period extension for players who created accounts before or during the downtime. In the days ahead, we'll provide additional details on how the trial-period extension will be determined."

"As always, we appreciate your continued patience and support; we're still monitoring the servers very closely and making adjustments as needed in order to ensure that World of Warcraft continues to run smoothly for everyone playing," the rep added.
[...]"


Punten ronde 7

Ronde 7 is gespeeld, het zat niet alle deelnemers mee. Lage scores, maar ook winnaars.

Winnaars van de ronde zijn BitetheBullet en sander4444 die daar nog niet eens 100 punten voor nodig hadden. Leider mist zag deze week zijn voorsprong slinken, met een score van 70 punten zag hij aardig wat mensen naderen. Nummer twee reffie scoorde met 84 punten best en staat nu op dertien punten afstand. MSNMGH moest een plaatsje inleveren, maar staat nog op het podium. Beste nieuwkomers in de toptien zijn P8R, sander4444 en VerrekteZakHooi.

Bij de subleagues deed koploper Il Mondo het niet lekker. Minge en FM Productions scoorden er wel lustig op los. Minge nadert de toptien. De strijd is volop spannend en close.

Aanstaande vrijdag begint ronde acht. Veel succes met kiezen!

FOK!Managercrew


Speelronde: 8
03-12 RKC Waalwijk - Ajax
04-12 De Graafschap - PSV
04-12 Roda JC - FC Groningen
04-12 FC Twente - FC Den Bosch
04-12 RBC Roosendaal - NAC Breda
05-12 AZ - ADO Den Haag
05-12 Feyenoord - NEC
05-12 Vitesse - FC Utrecht
05-12 Willem II - SC Heerenveen
10-12 SC Heerenveen - FC Groningen
11-12 Roda JC - RBC Roosendaal
11-12 Willem II - FC Utrecht
11-12 AZ - FC Twente
11-12 FC Den Bosch - RKC Waalwijk
12-12 Ajax - Vitesse
12-12 Feyenoord - PSV
12-12 NAC Breda - ADO Den Haag
12-12 De Graafschap - NEC

'Beelden uit MO grijpen moslims aan'

Volgens vertegenwoordigers van islamitische organisaties in Nederland wakkeren foto's en televisiebeelden van wantoestanden in Irak haat jegens het westen onder moslims aan. ''Jongeren zien in de foto's niet alleen de wreedheden van een oorlog maar vooral een westerse, Amerikaanse, strijd tegen de islam'', aldus HaÁi KaraÁer, directeur van de Turks-islamitische organisatie Milli GŲrŁs. KaraÁer stuurde een e-mail rond met een foto waarop uitgelaten Amerikaanse soldaten zijn te zien in de gebedsruimte van een geplunderde moskee in Fallujah. Daaronder schrijft de Milli GŲrŁs-voorman: ''En dan maar roepen: waar komt de haat van de moslims vandaan?''

Ook Ayhan Tonca, de voorzitter van het Contractorgaan Moslims en Overheid (CMO), zegt dat schokkend beeldmateriaal van militair optreden in het Midden-Oosten gevoelens van ongenoegen en haat onder moslims voedt. Tonca: ''Veel moslims nemen het westerse regeringen kwalijk dat ze het toelaten dat moslims in Irak en Palestina worden onderdrukt en vermoord.'' Ook hebben veel moslims sterk het gevoel dat het Westen met twee maten meet, meent de CMO-voorman. Het beeldmateriaal leidt volgens hem in sommige gevallen zelfs tot radicalisering.

De voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkanen en TunesiŽrs (SMT), Said Boudouft, zegt dat met name islamitische jongeren niet weten hoe ze de beelden van de misstanden in het Midden-Oosten moeten plaatsen. Daardoor verworden ze tot een gemakkelijke prooi voor extremistische demagogen. Volgens Boudouft houden veel moslimjongeren Nederland medeverantwoordelijk voor de misstanden in Irak door onze ''pro-Amerikaanse opstelling''.

Buitenlands beleid
Milli GŲrŁs-directeur KaraÁer vindt dat de Nederlandse regering het militaire optreden in Fallujah krachtig moet veroordelen. Verder zouden moslimorganisaties ervoor moeten zorgen dat de beelden in de juiste proporties worden gezien, omdat oorlog ''nu eenmaal wreedheden met zich meeneemt. Die context moeten we niet uit het oog verliezen'', aldus KaraÁer.

SMT-voorzitter Boudouft vindt zelfs dat Nederland een ''evenwichtiger'' buitenlands beleid moet gaan voeren. Dat zal volgens hem het draagvlak voor het buitenlandse beleid onder Nederlandse moslims vergroten. Tegelijk neemt daardoor het draagvlak voor moslimextremisme af.

Christenen moeten meebetalen aan abortus

Icoon Medisch nieuws Met ingang van 2006 zullen vele duizenden orthodox-protestanten en leden van evangelische kerken moeten gaan meebetalen aan diverse medische ingrepen waartegen zij principiŽle bezwaren hebben. Het gaat om ingrepen als abortus, reageerbuisbevruchting of geslachtsverandering.

Dit bleek tijdens een debat over het nieuwe kostenstelsel in de gezondheidszorg, wat het kabinet over ruim een jaar ingevoerd wil hebben. Volgens minister Hoogervorst van Volksgezondheid en Welzijn is het uit den boze dat bepaalde groepen in de samenleving worden uitgezonderd van het betalen van premies voor bepaalde ingrepen.

Nu is het nog zo dat orthodox-protestanten en evangelisten de mogelijkheid hebben om aparte ziektepolissen af te sluiten. Daardoor betalen deze groepen minder ziektenkostenpremie. Dit gaat nu in de ban, omdat de minister vreest dat bij handhaving meer burgers om uitzonderingen gaan vragen.

FOK!radio belt willekeurige FOK!kers

FOK!RadioWe gaan willekeurige FOK!kers vanavond bellen. Luister nu naar FOK!radio en hoor ook meer over de update van de forumsoftware die morgen gaat plaatsvinden.

We deden de afgelopen weken een oproep om namen en nummers van mensen van wie jij vond dat ze wel in de uitzending gebeld mogen worden te mailen naar radio@fok.nl. We kregen aardig wat reacties binnen en vanavond gaan we ons nieuwe item 'de FoonFOK!' dan ook starten. We bellen vanaf 20:00 uur een aantal mensen van wie het nummer is doorgestuurd.

Daarnaast gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. Ook kun je ons vanavond helderder horen. ActionRadio heeft namelijk de stream-kwaliteit opgevoerd tot 160 kbps.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps160 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps160 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps160 kbps

Wil jij ook iemand laten bellen door ons, live in de uitzending? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Zet er natuurlijk ook bij wat voor iemand het is, waarom diegene gebeld moet worden en de leuke anekdotes op FOK! van deze user. Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Vorige week kon je al veel nieuwe items horen. Een daarvan was 'IRC Zingt Mee'. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Tafi heeft contract voor laatste kunstje

Andrea Tafi heeft een contract getekend bij Saunier Duval. De 38-jarige klassiekerspecialist zal volgend jaar tot na Parijs - Roubaix voor het team rijden.

Tafi wil volgend jaar nog ťťn keer de voorjaarsklassiekers rijden en heeft daarbij de hulp gekregen van vriend en teambaas van Saunier Duval, Joxean Fernandez. Die heeft Tafi een contract gegeven tot na Parijs - Roubaix. Met een erelijst met daarop klassiekers als de Ronde van Vlaanderen, Parijs - Roubaix, Parijs - Tours en de Ronde van Lombardije kan Tafi zo in stijl afscheid nemen van het wielrennen.

Basisschoolleraar schiet tekort voor eigen examen

Dannytjeuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuwsEen naar verluidt ervaren leraar van een Japanse basisschool nabij Osaka is op staande voet ontslagen nadat hij niet slaagde voor een basisschoolexamen, wat hij nota bene zelf voor zijn leerlingen had opgesteld. De man gaf les in het kanji, de Chinese letters die in de Japanse taal terugkeren.

De 56-jarige leraar kreeg een jaartje terug nog speciale tips en lessen om zijn onderwijstechnieken verbeteren. De inspanningen mochten blijkbaar niet baten, de prestaties van de man toonden geen vooruitgang.

'Verkoop Jordan aan Arden dichtbij'

Volgens verschillende bronnen is een verkoop van Jordan dichtbij. Arden International, dat afgelopen jaar in de F3000 uitkwam, zou samen met een nog onbekende Chinese partner onderhandelen over de koop van het Formule 1-team.

Teambaas Christian Horner van Arden International werd eerder genoemd als mogelijke koper van Jaguar, maar moest afhaken omdat hij de financiering niet rond kreeg. Nu zou de financieel adviseur van Arden en Horner, Nicky Samengo-Turner, in de Britse krant The Sunday Times hebben bevestigd dat een akkord over de koop van het Jordan-team dichtbij is: "Het laatste stadium van de onderhandelingen vindt nu plaats met de aandeelhouders van Jordan. Een overeenkomst is er nog niet, maar er kan bijna getekend worden."

Als Arden International het team koopt zal Eddie Jordan waarschijnlijk afstand ervan moeten nemen. De naam Arden zal waarschijnlijk in combinatie met de naam van de Chinese investeerder de teamnaam gaan vormen en Christian Horner zal de nieuwe teambaas worden. Horner behaalde het afgelopen jaar in de F3000 succesen met Vitantonio Liuzzi en Rober Doornbos als coureurs.

Als de verkoop van het team doorgaat is volgens The Sunday Times er een bedrag van 55 miljoen dollar mee gemoeid zijn. Arden en Horner zullen dan samen met een managementteam 50 procent van de aandelen kopen, terwijl de Chinese investeerder de overige 50 procent overneemt. De aandelen van het Jordan-team zijn nu voor 50,1 procent in handen van Eddie Jordan, terwijl een groep Ierse investeerders, verzameld onder Merrion Capital, de rest van de aandelen bezit.

'Hoofddoeken in Nederland niet verbieden'

Een hoofddoekverbod, zoals Frankrijk dat kent, hoort niet in Nederland thuis. Dat stelt de Tilburgse hoogleraar in het Europees Onderwijsrecht en Onderwijsbeleid Jan de Groof. Volgens hem is de culturele en religieuze verscheidenheid in Nederland daarvoor te belangrijk.

In Frankrijk, met vijf miljoen moslims de grootste islamitische moslimgemeenschap van Europa hebbende, was rond de invoering van het hoofddoekjesverbod in openbare scholen een heet hangijzer. Dit leidde tot vele protesten, ook in het buitenland.


De moslimgemeenschap protesteerde hevig tegen het verbod op hoofddoekjes, zoals hier op de foto te zien is.


De Groof stelt dat het onderwijsbeleid vaak ook de landsgrenzen overschrijdt. "De Europese onderwijsagenda beÔnvloedt op fundamentele wijze het beleid binnen elk van de lidstaten van de unie. Ik pleit voor een gedifferentieerd onderwijsbestel, dus met verschillen tussen de mensen. De identiteit van de leerling moet, mede door het aanwenden van symbolen als de hoofddoek, worden gerespecteerd", aldus de professor in zijn inaugurele rede.

In de Nederlandse politiek is de discussie rondom de hoofddoekjes de afgelopen tijd uitgebreid gevoerd. Volgens onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders is het dragen van hoofddoekjes een symbool van afkeur naar het Westen toe. De LPF pleitte eerder al voor een totaalverbod van religieuze uitingen. Dit voorstel werd onder meer door de christelijke partijen fel bekritiseerd.

Ook in andere EU-landen is de discussie actueel. Bij onze zuiderburen leeft het debat rondom religieuze uitingen. In steeds meer Belgische steden wordt een burkaverbod ingevoerd, waaronder in Antwerpen, Gent en Maaseik. Onlangs noemde een Vlaamse regionale minister het allesbedekkende islamitische gewaad nog het symbool van de onderdrukking van vrouwen.

Verberne onderging hartoperatie

Naar nu pas blijkt, heeft de aanvoerder van MVV, Maurice Verberne, twee weken geleden een succesvolle hartoperatie ondergaan.

De 33-jarige Verberne kampte met hartritmestoornissen, en was ruim een maand uit de roulatie. Afgelopen vrijdag maakte hij zijn rentree tegen Helmond Sport (3-0 verlies)

"Ik barst weer van de energie. Er is echt iets van me afgevallen", zegt de voormalig speler van Helmond Sport, FC Den Bosch, RBC Roosendaal, TOP Oss en ADO Den Haag in Het Limburgs Dagblad.

De Graafschap volgt Ajax verdediger

De 19 jarige Thomas Vermaelen is in beeld bij De Graafschap. Ajax zou de verdediger die dicht tegen het eerste aan zit eventueel kunnen uitlenen aan de Superboeren.

De Graafschap die op de hoogte is van de beschikbaarheid van de verdediger in januari wil met Ajax rond de tafel zitten. Leo Beenhakker die sinds kort is aangesteld bij De Graafschap om toezicht te houden op het transferbeleid zal mogelijk zijn contacten binnen Ajax gebruiken om de deal rond te krijgen.

DHC dist Ali B met doodsbedreiging

Sybesma had ons via de nieuws-submit te melden:

De succesvolle rapper Ali B wordt met de dood bedreigd door de omstreden Haagse rapband Den Haag Connection (DHC). De Haagse rappers belandden eerder dit jaar nog in het gevang wegens een rap waarin ze Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali met de dood bedreigden.

In een 'rap-diss' tegen Ali B heeft DHC het nu over''een kogel die je hoofd doorboort'' en dat Ali B zich zou vergissen ''als je denkt dat de kogels je zullen missen''. Voorzover bekend heeft Ali B geen aangifte gedaan tegen de rappers en overweegt hij dat ook niet. Tegen Omroep Flevoland liet hij weten deze zaak ''het reageren niet waard te vinden.''

-
Op het weblog Volkomenkut.com staat een mp3 van de Ali B-diss.

Toboga Beker wordt Knetemann Bokaal

De naam van de Toboga Beker voor de meest talentrijke wielrenner onder de 23 jaar, zal worden veranderd in de Gerrie Knetemann bokaal.

Het voorstel voor de naamsverandering was afkomstig van Peter Post, de voormalig ploegleider van de overleden ex-renner bij TI-Raleigh, en werd tijdens de jaarlijkse vergadering van de Club 48 van oud-renners aangenomen. Knetemann was lid van deze club, waar Post de voorzitter van is.

De Kneet overleed begin november op 53-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Hij was sinds 1991 bondscoach van de Nederlandse wegrenners. In de jaren '70 en '80 vierde hij grote successen als renner.

Geen vertrek in winterstop Maxwell

Zondagmiddag vertelde Maxwell aan de Amsterdamse televisiezender AT5 dat hij na de winterstop bij Ajax blijft. Met deze uitspraak hoopt de Braziliaan een eind te maken aan de geruchten omtrent een mogelijk vertrek in januari naar ItaliŽ.

Na de kerstvakantie zal Maxwell zich gewoon bij de selectie van Ronald Koeman melden voor het trainingskamp van Ajax in Zuid-Afrika. Ronald Koeman zei zondag ook dat het onmogelijk is dat Maxwell vertrekt.

Volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport zijn Juventus, Internazionale en AC Milan geÔnteresseerd in de Braziliaan.

Feyenoord trekt aan Boussaboun

Het Algemeen Dagblad meldt dat Ali Boussaboun in serieuze belangstelling staat van Feyenoord. De Rotterdamse krant denkt dat de aanvaller van NAC Breda binnenkort bij de Rotterdammers zal tekenen.

Mocht de spits zijn contract bij NAC niet verlengen dan kan hij aan het einde van dit seizoen transfervrij vertrekken. Dit seizoen scoorde de aanvaller acht maal in de competitie waaruit blijkt dat hij goed in vorm is.

De Marokkaan kwam vijf jaar voor ADO Den Haag uit, een jaar voor FC Groningen en is nu aan zijn derde jaar bij NAC Breda bezig. In totaal speelde hij 222 competitie wedstrijden en kwam 54 keer tot scoren.

Collina stopt als scheidsrechter

De excentrieke Italiaanse scheidsrechter Pierluigi Collina zal na dit seizoen stoppen als scheidsrechter. Op 13 februari bereikt hij de maximumleeftijd van 45 jaar voor Italiaanse scheidsrechters.

Collina is het niet eens met de regelgeving in ItaliŽ voor scheidsrechters maar legt zich erbij neer: "Ik vind de leeftijdsgrens eenzijdig, maar regel is regel," aldus Collina. Collina lijkt niet in te gaan op de Europese wedstrijden van de FIFA die hij tot 31 december 2005 mag leiden.

De Graafschap kan bloemetje verdienen

Mocht een speler van De Graafschap aanstaande zaterdag tegen PSV binnen 62 minuten scoren dan zal oud Ajax doelman Heinz Stuy die speler een bloemetje sturen.

Door elf wedstrijden op rij al geen doelpunt tegen te hebben gekregen heeft PSV afgelopen zaterdag al het record van Heinz Stuy evenaard. Komend weekeinde kan PSV het record van het legendarische Ajax uit 1971 breken. Doelman Heinz Stuy werd toen 1082 minuten niet gepasseerd.

Discussie: geweld in games

Het meestbesproken - vaak clichťmatige - onderwerp op gamessites/-fora is de \'geweld in games\'-discussie. Ook wij gaan in het kader van de naderende release van Mortal Kombat: Deception een duit in het zakje doen, waarbij we met zijn allen hopelijk tot wat verfrissende nieuwe inzichten kunnen komen en jullie natuurlijk weer prijzen kunnen winnen!


De goede oude tijd waarin de grootste aktie eruit bestond dat de prinses wťl in het kasteel aanwezig was

Van den Goorbergh stapt op een Ducati

Jurgen van den Goorbergh zal aankomend seizoen op een Ducati 749R gaan rijden. De Nederlander wordt dan bij het SLM Ducati Racing Team in de Supersport klasse de teamgenoot van de Italiaan Andrea Berta.

Het afgelopen seizoen eindigde de 34-jarige motorracer uit Breda op een derde plek, met een Yamaha, in de eindstand van de Supersportklasse.

Op 13 en 14 december zal van den Goorbergh tijdens testritten op het circuit van Valencia voor het eerst zijn nieuw motorfiets berijden. "Voor mij is het een droom die uitkomt", aldus de coureur op zijn eigen website. "Ik ben heel blij met de overeenkomst met SLM Ducati Racing. De 749R met zijn twee cilinders is heel speciaal. Het is de Ferrari van de motorwereld."

Boek: Ann Cleeves- Onschuld.

Deze review is geschreven door yvonne.

Onschuld valt onder de categorie psychologische thriller en is het nieuwe boek van Ann Cleeves. Eerder verscheen "Lokvogel" van haar hand. Meer auteurs die psychologische thrillers schrijven zijn oa : Ruth Rendell , Daniel Hecht en Nicci French.

Abigail Mantel was vijftien toen ze gewurgd in een greppel werd aangetroffen.Niemand twijfelt aan de conclusie van het politie onderzoek, ze werd gewurgd door Jeanie Long, de jongere vriendin van Abigalis vader. Het motief zou jalouzie geweest zijn......


rubriek: Thriller
uitgever: Bruna Uitgevers, A.W.
isbn: 9022989003
pagina's: 332
prijs: eu. 18.95


Serieuze games in opkomst

Games worden vaak alleen maar als leuk vermaak gezien. Maar tegenwoordig maken ook brandweerlieden, militairen en beurshandelaars gebruik van speciale simulatiegames. Zo kunnen de brandweerlieden een chemische aanval simuleren in het spel HazMat: HotZone, kunnen beurshandeleren oefenen met Forex Trader en kunnen aankomende militairen oefenen met America's Army. Ook bestaat er voor militairen een andere simulatiegame genaamd Virtual Battlefield System. Hierin kunnen allerlei missies ingepland worden zodat de militairen zich kunnen voorbereiden op allerlei verschillende situaties. Ook is bekend dat autocoureurs vaak gebruik maken van racegames om de nieuwe circuits te leren kennen.

"Without addiction, you're out of business," aldus consultant Jim Dunnigan, "serious games have to attain their addiction from the inherently addictive elements of the job.". Om deze verslaving te bereiken zijn de makers van de serieuze simulatiegames van plan om te gaan samen werken met de games-industrie. "We're certainly not going to look like 'Doom', but by using game talent, we're going to make it as fun as we can." zegt Ben Sawyer, directeur van Consultant bureau Digitalmill Inc.
Op dit moment gaat er in de serieuze simulatiegames ongeveer 40 miljoen dollar om. Cannigan en andere analisten menen dat dit nog veel meer kan worden, zeker wanneer de spellen grafisch nog beter worden om zo goede simulaties te laten zien. In de opleiding- en trainingwereld gaat rond de 100 miljard dollar om en de serieuze simulatiegames zullen hier in een belangrijke rol in gaan spelen in de toekomst.

Drietal genomineerd voor FIFA-award

De wereldvoetbalbond FIFA heeft maandag de drie namen prijsgegeven van de genomineerden voor de titel wereldvoetballer van het jaar 2004.

De drie genomineerde voetballers zijn Andrei Sjevtsjenko, Ronaldinho en Thierry Henry. Ze maakten deel uit van een lijst genomineerden waartoe ook de Nederlanders Ruud van Nistelrooy en Roy Makaay behoorden. Op 20 december zal bekend worden gemaakt wie de opvolger wordt van Zinedine Zidane, die vorig jaar wereldvoetballer van het jaar was.

Diouf moet zich verantwoorden voor spuugactie

El Hadji Diouf zal zich dinsdag tegenover de Engelse voetbalbonn moeten verantwoorden voor zijn actie afgelopen weekend tegen Arjen de Zeeuw.

De aanvaller van Bolton spuugde tijdens de wedstrijd tegen Portsmouth naar de Nederlandse verdediger.

Zondag kreeg de Sengalees al een boete opgelegd van zijn club, hij moet twee weken salaris inleveren. Inmiddels heet Diouf zijn excuses aangeboden voor het incident.

Nieuwe skin voor Rome: Total War

De eerste skin voor Rome: Total War is uit: 'Spartan Hoplite'. Deze komt direct bij de makers vandaan en dus niet van de community. Met deze skin zal je, je eenheden eens een likje verf geven, en eens in een andere outfit laten strijden.
Een belangrijk aspect is wel dat de oude skin overschreven wordt en dus niet zomaar terug kan worden gehaald. Het is dus wel aan te raden een back-up van je bestanden te maken voordat je met deze skin aan de haal gaat.

Je kan hier de skin 'Spartan Hoplite' downloaden.
En hier staat een beschrijving hoe je hem kan installeren.Man sleurt vriend uit rijdende politieauto

Saint_One had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 19-jarige man uit het Friese Morra heeft gistermorgen zijn 22-jarige vriend uit een rijdende politieauto getrokken om te voorkomen dat hij werd ingesloten. Uiteindelijk belandden beide mannen in de cel.

De 22-jarige man wordt verdacht van vernieling in Dokkum. Toen de politie hem staande wilde houden, bemoeiden omstanders zich ermee. Daarop kon de verdachte ervandoor gaan. Op de Aalsumerpoort in Dokkum kon de politie hem aanhouden. De 19-jarige vriend van de verdachte trok daarop het portier open en trok zijn vriend naar buiten. Na hun vlucht konden beiden worden aangehouden. Na een nacht in de cel konden ze weer huiswaarts keren.

Nieuwe dubbelpartner voor Woodbridge

Todd Woodbridge gaat in het nieuwe tennisseizoen een dubbel vormen met de IndiŽr Mahesh Bhupathi.

De AustraliŽr, die in zijn tennisloopbaan maar liefst 16 Grand Slam-toernooien op zijn naam schreef, kreeg van zijn Zweedse dubbelpartner Jonas BjŲrkman te horen dat deze niet meer verder wilde met Woodbridge. Het koppel Woodbridge/BjŲrkman won de afgelopen vier jaar 5 Grand Slams.

Woodbridge wil nu proberen om met Bhupathi zijn tiende titel op Wimbledon te gaan winnen. In de tenniswereld wordt gezegd dat BjŲrkman verder zal gaan met de Wit-Rus Max Mirnyi, de vorige dubbelpartner van Bhupathi.

Met 82 titels is Woodbridge de succesvolste dubbelspeler aller tijden. De Nederlander Tom Okker staat met 69 overwinningen in het dubbelspel op de tweede plaats.

Nieuwe adventure Keepsake aangekondigd

De Canadese developers van Wicked Studios hebben aangekondigd te werken aan een nieuwe fantasy-adventure in dezelfde sfeer als Quest for Glory, King's Quest en The Legend of Kyrandia.

Het spel gaat over Lydia, die aan de Dragonvale Academy wil gaan studeren. Als ze aankomt bij deze beroemde school blijkt er echter niemand te zijn. Lydia wil natuurlijk weten wat er aan de hand is en gaat op onderzoek uit. Ze wordt daarbij geholpen door een wolf, Zak. Zak was vroeger een draak, maar is betoverd door enkele ondeugende studenten van de Academy.

Wicked Studios is nog op zoek naar een uitgever, een datum is dan ook nog niet bekend. Wel hebben we alvast wat screenshots.Barend & Van Dorp mogelijk naar De Mol

Frits Barend en Henk van Dorp zijn volgens het journalisten-vakblad De Journalist in gesprek met John de Mol over een programma op zijn nieuw op te zetten televisiezender. De Mol wil in de avonduren gaan uitzenden op het kanaal van kinderzender Nickelodeon. De heren zelf willen geen commentaar geven.

Barend en Van Dorp staan nog tot september 2005 onder contract bij RTL Nederland. Over de invulling van de nieuwe zender wil een woordvoerder van John de Mol geen uitspraken doen. "Er is inmiddels een programmadirecteur aangesteld", is het enige dat hij kwijt wil.

Gamers misselijk door spelen Half Life 2

Op het forum van Half-Life 2 wordt er door veel gamers geklaagd dat ze last hebben van duizeligheid en misselijkheid na het spelen van Half-Life 2. Deze klachten zijn ook te vinden bij mensen die wagen- of luchtziek zijn. De oorzaak hiervan ligt volgens de gamers in het feit dat de game erg realistisch is: "je hoofd denkt dat je beweegt, maar je lichaam staat gewoon stil."
De tips die op het forum worden gegeven om de klachten tegen te gaan lopen uiteen van het verlagen van de frame-rate tot aan het verder weg gaan zitten van je scherm.

Wagenziek?

NL 3 komt met Marokkanen-discussie

Vanwege de onrust de afgelopen weken in de Nederlandse samenleving komen de VARA en de NPS vanavond met een ingelast anderhalf uur durend discussieprogramma, waarin Marokkaanse Nederlanders terugkijken op de gebeurtenissen van de afgelopen maand. In de uitzending, getiteld 'Hoezo Jihad?', komen alleen Marokkanen aan het woord, omdat die het meest 'onder vuur' lagen na de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh. Het programma draait dan ook uitsluitend over de spagaat waarin de Nederlandse Marokkanen zich bevinden.

De presentatie van de avond ligt in handen van Paul Witteman en Prem Radhakishun. Gediscussieerd wordt met Marokkaanse jongeren en hun ouders, met opinieleiders, buurtwerkers, politici, imams en gewone gelovigen.


Volgens de makers van het programma staat de fundamentele discussie over verantwoordelijkheid en vervreemding in eigen kring centraal. Aan bod komen:
- Staat de Nederlandse Marokkaan na 2 november anders in de Nederlandse samenleving?,
- Is er sprake van een maatschappelijk conflict of moeten de wortels in de Islam worden gezocht?,
- Wat is de positie van de moskeeŽn,
- Wat kan de Marokkaanse gemeenschap zelf ondernemen?

Gasten zijn onder meer de Amsterdamse wethouder Aboutaleb, die de Marokkaanse gemeenschap tot meer verantwoordelijkheid opriep na de moord op Van Gogh. Maar ook Mohammed Cheppih zal aanwezig zijn, ooit in de race voor het leiderschap voor de AEL en zichzelf een trots fundamentalist noemend, die de jihad in oorlogsgebieden van harte ondersteunt.

-
Hoezo Jihad?, vanavond Nederland 3 20:25 - 21:50 (Het programma is overigens niet rechtstreeks, maar wordt vanmiddag tussen 16:00 en 18:00 opgenomen in de Beurs van Berlage in Amsterdam)

Upgrade forumsoftware woensdag 1 december

Icoon Sitenews nieuws Stilstand is achteruitgang, en dus blijven we in alle hoeken van FOK! constant dingetjes aanpassen en vernieuwen. Aanstaande woensdag is het forum aan de beurt. In de avond zullen we overgaan op de nieuwste versie van Replique Discussion Environment, de software waar het forum op draait.

Momenteel draait het FOK!forum op Replique v0.2.6. Hieraan zijn sinds de ingebruikname wel enkele updates doorgevoerd, maar voor grote veranderingen hebben we op een volgende versie moeten wachten. Deze versie is de afgelopen week afgerond, wat betekent dat wij de boel gaan upgraden.

In versie 0.2.7 zijn alle updates aan v0.2.6 aanwezig, plus een paar bugfixes, aanpassingen en nieuwe features in zowel de frontend (het forum zelf) als de backend (het terrein van de FA's). Een compleet overzicht van deze aanpassingen vind je in de Release Notes. Een korte greep uit de nieuwigheden:

- de [code] en [php] tags keren terug op FOK!. De laatste van die twee heeft, zoals je zou verwachten, syntax-highlighting, maar nu ook regelnummering en functienamen die naar de PHP manual linken
- je kunt nu instellen dat je je My Active Topics wilt zien als je naar forum.fok.nl gaat
- er staat een jaartal bij de zoekresultaten
- je kunt weer gebruik maken van HotTopic om je favoriete topics te volgen
- er is de mogelijkheid tot het kiezen van een tekstgeoriŽnteerde layout

De complete changelog en wat toelichtingen vind je in de Release Notes.

Woensdag zal de update in de avond plaats vinden. Na wat voorbereidingen gedaan te hebben wordt verwacht dat we na een uur of acht een korte downtime meemaken, waarna we verder kunnen FOK!ken in de nieuwe Replique.

Grote steden: allochtonen komen, autochtonen gaan

De bevolking in de 25 grootste gemeenten van Nederland is tussen 2000 en 2003 jaarlijks met 1% gegroeid, zo blijkt uit actuele cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei in de grote steden komt bijna geheel ten goede aan allochtonen. Die plaatsen trekken namelijk allochtonen aan en stoten autochtonen af.

Tussen 2000 en 2003 zijn in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Haarlem de meeste allochtonen komen wonen en uit die steden trokken ook de meeste autochtonen weg. Almere en Haarlemmermeer trokken de afgelopen drie jaar de meeste autochtonen.

Saldo binnenlandse en buitenlandse migratie in de 25 grootste gemeenten, 2000/2003

Donkerblauw is saldo buitenlandse migratie, lichtblauw de binnenlandse.
Bron: CBS

The Legend of Zelda: The Minish Cap

The Legend of Zelda is ťťn van de bekendste games-series ooit. De groengemutste Link die prinses Zelda moet redden is een vast ingrediŽnt. De melodietjes zijn doorgaans variaties op hetzelfde thema, en hoewel ze qua uiterlijk soms opgepoetst worden kom je in ieder spel wel een paar van dezelfde oude vrienden en vijanden tegen. Hierdoor voelt iedereen die wel eens een Zelda-spel gespeeld heeft zich meteen thuis in het volgende deel. We waren dan ook erg benieuwd of The Minish Cap vooral meer van hetzelfde is, of toch wel iets nieuws te bieden heeft.

Mourinho met dood bedreigd

Jose Mourinho is vorig seizoen met de dood bedreigd voor de finale van de Champions League met zijn toenmalige club Porto. De huidige coach van het Engelse Chelsea zegt dit in zijn biografie waarvan de Engelse krant The Times maandag een deel heeft gepubliceerd.

Na afloop van de wedstrijd in het Duitse Gelsenkirchen beleefde de Portugees `weken van terreur` met zijn familie. De doodsbedreiging kreeg Mourinho een dag voor de finale telefonisch. "Aan de andere kant van de lijn werd ik met de dood bedreigd en dat zou gaan gebeuren bij mijn terugkeer in Porto." De coach vertelt daarna wat hij te horen kreeg: "Je denkt dat je beste bent, jij rotzak, we zullen nu niks doen omdat je een finale moet spelen morgen, maar als dat over is kun je jezelf als dood beschouwen. We zullen je pakken als je terug bent. Jouw lot is bepaald, je hebt geen kans om te ontkomen."

Mourinho zegt dat het telefoontje van iemand uit de Portugese onderwereld kwam. Na de bedreiging heeft hij de politie ingeschakeld, en werd daarna beveiligd. Na de winst in de finale tegen AS Monaco beleefde de coach een erg moeilijke tijd. "Eerst was ik onderwerp van een campagne van geruchten en daarna werd ik lastig gevallen door mensen bij mij voor de deur en werd mijn geliefden bedreigd. Het waren dramatische en ongelooflijke weken van terreur."

Toestand prins Bernhard achteruit

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft laten weten dat de toestand van prins Bernhard geleidelijk aan achteruit gaat. De prins heeft last van kortademigheid wegens vocht achter de longen. Tevens speelt een darmtumor de prins parten. Eerder werd al bekend dat Bernhard lijdt aan een ongeneeselijke vorm van longkanker

Prins Bernhard krijgt op dit moment voornamelijk nog bezoek van naaste familieleden.

De RVD noemt het vandaag uitgegeven communiquť over Bernhards toestand een voortgangsbericht. De prins zou op dit moment niet stervende zijn, maar zijn toestand is duidelijk heel slecht.

Hirsi Ali komt met vervolg op Submission

TheDutchman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsAyaan Hirsi Ali werkt aan een vervolg op de omstreden korte film Submission dat eind augustus in VPRO-programma Zomergasten werd uitgezonden. Het VVD-Tweede-Kamerlid is na de moord op Theo van Gogh niet meer in het openbaar verschenen en staat onder zeer strenge bewaking.

Hirsi Ali zegt in een interview met NRC Handelsblad dat Submission II, met als ondertitel Shortcut to enlightenment, zal ingaan op de manier waarop de islam het individu onderdrukt. Ze stelt daarin de positie van de vrouw centraal. Ook zal ze duidelijk maken dat het islamitisch onderwijs moet worden afgeschaft. "Niet afbranden dus! Dat is iets heel anders", aldus Hirsi Ali. Ze ziet het vervolg van Submission als een soort handleiding: "Ik wil moslims de korte weg wijzen naar de Verlichting".


Ayaan Hirsi Ali

Mols moet vrezen voor schorsing

Michael Mols kan op een zware schorsing rekenen. De publiekslieveling van FC Utrecht bewees zichzelf zondag geen goede dienst door in de competitiewedtrijd tegen De Graafschap (0-1) tegenstander Milan Berck Beelenkamp in het gezicht te slaan.

Arbiter Eric Braamhaar zag het niet, maar de tv-beelden registeerden het voorval wel.

In de vierde minuut van de wedstrijd vond het voorval plaats. De verdediger van De Graafschap raakte buiten westen en werd vervangen. Volgens Mols was de vuistslag niet opzettelijk. "Ik probeerde me los te rukken. Het was een ongelukkige actie. Misschien dat dit als een bewuste vuistslag wordt geÔnterpreteerd, maar dat was het niet."

De 33-jarige aanvaller heeft na zijn terugeer bij Utrecht nog weinig indruk kunnen maken. Volgende week kan trainer Foeke Booy in ieder geval wel weer beschikken over Mols' collega-aanvaller Hans van de Haar, die tegen De Graafschap zijn laatste van vier duels schorsing uitzat.

'PSV wil Perez in winterstop'

In Studio Voetbal werd zondagavond gemeld dat PSV Kenneth Perez in de winterstop wil overnemen van AZ. De Deense aanvaller gaf aan dat hij wel open staat voor een transfer naar PSV of Feyenoord maar dat zijn voorkeur uitgaat naar Ajax.

Perez die te gast was bij Studio Voetbal liet blijken dat hij het erg naar zijn zin had bij de Alkmaarse succesformatie van Co Adriaanse. Hij houdt zich niet bezig met een vertrek uit de Alkmaarder Hout maar hij staat wel open voor een eventuele transfer wanneer zich een goede aanbieding voordoet.

Wessels weer terug in top-100

Na zijn overwinning in de Challenger van Groningen is Peter Wessels met stip in de top 100 op de wereldranglijst binnengekomen.

Vorige week stond de 26-jarige Nederlander nog op de 110e plek, maar vanaf maandag staat hij 88e. Daarmee benadert hij zijn beste positie ooit, in 1999 stond hij 82e.

Voor Wessels lonkt nu ook een plaats in het Davis Cup-team, dat begin maart in Fribourg moet afrekenen met Zwitserland. Met het oog op de schouderblessure van Martin Verkerk en de hernia van John van Lottum lijkt die kans ruim aanwezig.

ATP wereldranglijst Mannen:

1. Roger Federer (Zwi)
2. Andy Roddick (Vs)
3. LIeyton Hewitt (Aus)
4. Marat Safin (Rus)
5. Carlos Moya (Spa)
6. Tim Henman (Gb)
7. Guillermo Coria (Arg)
8. Andre Agassi (Vs)
9. David Nalbandian (Arg)
10. Gaston Gaudio (Arg)

55. Martin Verkerk
57. Sjeng Schalken
82. Raemon Sluiter
88. Peter Wessels
111.Dennis van Scheppingen
262.Fred Hemmes jr
285.John van Lottum

[update] Treinverkeer rond Leiden Centraal stil

Snuitebolletje had ons via de nieuws-submit te melden:

Het treinverkeer van en naar Leiden Centraal is zojuist volledig stilgelegd. De politie kreeg even na half tien een melding over een verdachte koffer tussen de sporen. De vertraging voor treinreizigers is op dit moment onbekend.

Update 11:20
Het treinverkeer is inmiddels weer hervat. Het koffertje werd uiteindelijk niet aangetroffen. Uit voorzorg werden ook de stations Voorschoten, Leiden Lammenschans en De Vink afgesloten voor onderzoek. Ook daar werd niets verdachts gevonden.

Neeskens wil Roda JC trainen

Neeskens die heeft besloten na dit seizoen bij NEC als trainer te stoppen heeft aangegeven dat hij Roda JC wel ziet zitten.

Na afloop van de wedstrijd tussen NEC en Roda JC sprak Neeskens zijn voorkeur uit voor het trainerschap van Roda JC. Zijn contract bij de club uit Nijmegen loopt aan het einde van dit seizoen af. Doordat het contract van Wiljan Vloet aan het einde van dit seizoen afloopt heeft Roda JC voor volgend jaar nog geen trainer.

Barca houdt opties Saviola open

Barcelona voorzitter Laporta zal pas een verzoek doen aan Javier Saviola om terug te komen wanneer Rijkaard daar om vraagt. Saviola is door de Catalaanse club uitgeleend aan AS Monaco, hij wordt als mogelijke vervanger voor de geblesseerde Larsson genoemd.

"De technische staf moet over deze kwestie beslissen, als ze een verzoek indienen om Saviola terug te halen dan zal het bestuur dat overwegen," zegt Laporta. "Op het moment dat we besloten Saviola uit te lenen kwam hij net terug na het voldoen van zijn verplichtingen met ArgentiniŽ. We hebben geen enkel probleem met hem", vervolgde de voorzitter.

PSV aast op Amerikaanse aanvaller

PSV en Manchester United zijn geÔnteresseerd in de jonge Amerikaan Eddie Johnson.

Ondanks de training die de 20 jarige aanvaller afgelopen week bij het Manchester United van Alex Ferguson volgde zal de Amerikaan deze week naar Nederland vliegen om te onderhandelen met PSV. De club uit Eindhoven maakt meer kans op de aanvaller van Dallas Burn dankzij de soepele regelgeving voor het verstrekken van een werkvergunning in Nederland.

Verongelukt vliegtuig na 25 jaar gevonden

Saint_One had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Nieuw-Zeelands vliegtuig dat in 1979 neerstortte in het zuidpoolgebied is na een kwart eeuw gevonden. Het toestel werd ontdekt door mensen die op weg waren naar een herdenkingsdienst 25 jaar na het ongeluk.

Om nog steeds onbekende reden was het vliegtuig, een DC-10 van Air New Zealand, tegen de berg Erebus (bijna 4000 meter hoog) gevlogen. Daarbij kwamen alle 257 inzittenden, die een toeristische trip maakten om van het uitzicht te genieten, om het leven. Het toestel werd nu zichtbaar door de warme lente en geringe sneeuwval op Antarctica. Terwijl de nabestaanden op weg waren naar de herdenkingsdienst ontwaarden zij een deel van een motor en enkele stukken oranje bagage.

Tot nu toe is dus nog steeds onduidelijk waarom het toestel destijds tegen de berg vloog. Het eerste onderzoek wees uit dat de piloot een fout had gemaakt, echter zeggen andere bronnen dat het automatisch navigatiesysteem was gewijzigd zonder dat de piloot te vertellen. Daardoor waren de coŲrdinaten niet goed ingesteld.

Wegereef : nooit meer Feyenoord

Jan Wegereef zal nooit meer een wedstrijd van Feyenoord fluiten. De arbiter heeft zelf het verzoek aan de KNVB gedaan, om geen wedstrijden van de Rotterdamse club te hoeven leiden.

De reden voor het verzoek zijn de ernstige bedreigingen aan het adres van de ouders van de scheidsrechter. De bedreigingen hielden verband met de laatste wedstrijd die Wegereef voor de Rotterdammers floot, namelijk die tegen PSV in het seizoen 2001/2002. In die wedstrijd, die door PSV met 2-0 werd gewonnen, nam Wegereef een aantal discutabele beslissingen.

De vader van Wegereef zegt dat de voorzitter van Feyenoord, Jorien van den Herik, een kwalijke rol zou hebben gespeeld in deze affaire. Van den Herik zou na afloop van de wedstrijd zeer kwalijke dingen over zijn zoon hebben geschreven. Dit zou mede de oorzaak van de bedreigingen zijn geweest, volgens vader Wegereef. "Van den Herik zal op z'n knieen moeten gaan wil Jan ooit nog een wedstrijd van Feyenoord fluiten", aldus vader Wegereef afgelopen zaterdag op sportpark Noord-Meeuwenoord in Brielle.

The Rolling Stones gaan nieuwe cd opnemen

Big_Fat_Wombat had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuws
De Rolling Stones gaan weer de studio in om een nieuw album op te nemen. Drummer Charlie Watts, bij wie in juni keelkanker werd vastgesteld, is inmiddels volledig hersteld. Dat vertelde zanger Mick Jagger in een interview met het muziekblad Steppin' Out Magazine

"Charlie is volledig genezen verklaard en is vrij van alles", aldus de inmiddels 61-jarige Sir Mick Jagger. Van de rockband is deze maand de cd Live Licks verschenen. Ook hebben Keith Richards en Mick Jagger materiaal voor een nieuw album geschreven en bestaan plannen om opnieuw op tournee te gaan. "Ik zou het geweldig vinden om in het nieuwe Wembley Stadion te spelen", zegt Jagger.

De Rolling Stones werden in 1962 opgericht en kregen een jaar later bij Decca het eerste platencontract. Nu, bijna dertig studio-albums en veel wisselingen van bandleden later, trekken hun wereldtours nog steeds miljoenen mensen.

--
Wikipedia over The Stones

Celtic wilde Adriaanse in 2000

Co Adriaanse heeft bekend gemaakt dat hij dicht tegen het trainerschap van Celtic aan zat in het jaar 2000, maar dat hij uiteindelijk koos voor Ajax.

De coach van AZ dat deze week in Schotland tegen Celtic's aardsrivaal uitkomt in de UEFA Cup, bevestigde dat zijn zaakwaarnemer Rob Jansen hem vertelde dat Celtic geÔnteresseerd was in zijn diensten na het ontslaan van John Barnes in 2000. "Rob had me telefonisch geÔnformeerd over de mogelijkheid, maar ik had ook een aanbieding van Ajax gekregen die ik prefereerde", aldus Adriaanse.

Kenkhuis op tijd fit voor EK

Zwemmer Johan Kenkhuis zal op tijd hersteld zijn van zijn hielblessure, zodat hij mee kan doen aan de Euorpese kortebaankampioenschappen aankomende maand in Wenen. Zijn coach Fedor Hes heeft dit bevestigd.

Kenkhuis wil zich helemaal gaan toeleggen op de 50 meter vrije slag, in het 25-meterbad is hij Nederlands recordhouder met 21.47. Kenkhuis had ook de limiet gezwommen voor de 4x50 vrij, maar omdat er onvoldende zwemmers zich gewalificeerd hebben, start deze estafette niet.

De zwemmer en zijn voormalige ploeggenoten bij Top Zwemmen Amsterdam zijn op zoek naar een sponsor om een eigen team op te gaan zetten. "Het ziet er positief uit", aldus Hes. "Volgende maand hopen we duidelijkheid te hebben."

Supporter Benfica overlijdt na val

Een supporter van de Portugese club Benfica is zondag overleden aan de gevolgen van een val in het stadion van Uniao Leiria. De 45-jarige man wond zich op nadat Benfica een goede kans had gemist en viel van zijn plaats op de tweede ring.

Na aankomst in het ziekenhuis in Leira overleed de man. Volgens de veiligheidschef van het stadion hadden diverse stewards de man gevraagd om te blijven zitten tijdens de wedstrijd, maar de man ging steeds weer staan. Benfica verloor de wedstrijd met 1-0.

Wilders start inzameling voor nieuwe groep

pberends, marcoadam2003 en 2Basic hadden ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderGeert Wilders, onafhankelijk lid van de Tweede Kamer, is begonnen met een inzamelingsactie voor een nieuwe politieke beweging. De beweging gaat uit van de 'Stichting Groep Wilders' en moet begin volgend jaar officieel gepresenteerd worden.

In een e-mail aan sympathisanten en een oproep op zijn website, laat Wilders weten geld nodig te hebben voor het huren van kantoorruimte, de aanschaf van computers en het aannemen van enkele medewerkers. Tot nog toe werkt Wilders vanuit zijn kamer in het parlement.

Het voormalig lid van de VVD klimt intussen nog steeds in de peiling. Stond hij vorige week zondag nog op 26 zetels, nu zou hij volgens Maurice de Hond zelfs kunnen rekenen op 29 zetels.

Sony onthult details CELL chip

Sony, IBM en Toshiba hebben wat nieuwe info vrijgegeven over de CELL chip die onder andere in de PS3 gebruikt zal gaan worden.

De technische gegevens zullen bekend gemaakt worden op het 'International Solid State Circuits Conference (ISSCC)' dat van 06.02.05 tot 10.02.05 in San Francisco plaatsvindt.

De CELL chip is een 64-bits 'Multicore Chip' en naast computer entertainment, films en andere digitale toepassingen is hij geoptimaliseerd voor 'compute-intensive workloads'. Verder details:

Multi-thread, multicore architecture.
Supports multiple operating systems at the same time.
Substantial bus bandwidth to/from main memory, as well as companion chips.
Flexible on-chip I/O (input/output) interface.
Real-time resource management system for real-time applications.
On-chip hardware in support of security system for intellectual property protection.
Implemented in 90 nanometer (nm) silicon-on-insulator (SOI) technology.

Primeur voor skiŽr Miller

De Amerikaan Bode Miller maakt voortaan deel uit van een select groepje skiers.

Miller won afgelopen weekend de afdaling en de Super G tijdens de wereldbekerwedstrijden in Aspen, en daarmee is hij een van de vijf skiers, die op alle vier de alpine-onderdelen een wedstrijd hebben gewonnen.

De Amerikaan was zaterdag verrassend de sterkste op de afdaling, en liet de Oostenrijkse specialisten ver achter zich. De Fransman Antoine Deneriaz moest bijna een seconde toegeven op de 27-jarige Amerikaan, die meer geldt als een slalom- en reuzenslalomspecialist. Brons was er voor de Oostenrijker Michael Walchhofer.

Zondag was Miller een klasse apart op de Super G. De Oostenrijkers Hermann Maier en Walchhofer moesten genoegen nemen met de troostprijzen.

Frankrijk: Sarkozy gekozen tot partijleider

De Franse centrum-rechtse politicus Nicolas Sarkozy (49) is gisteren gekozen tot partijleider van de regeringspartij UMP. Hij werd door de leden van die partij gekozen met 85,1% van de stemmen. Sarkozy is minister van FinanciŽn in het huidige Franse kabinet en bekleedde tot begin dit jaar de post Binnenlandse Zaken. Vooral op dat laatste ministerie werd de Fransman zeer populair onder de bevolking. Nu hij zijn nieuwe functie aanvaard heeft, zal hij moeten aftreden als minister.

Sarkozy gold al lange tijd als de beste kandidaat om voormalig premier Alain Juppť op de volgen. Juppť trad eerder dit jaar af in verband met zijn veroordeling wegens fraude met partijgelden. De uitspraak op het hoger beroep van de oud-premier en burgemeester van Bordeaux volgt overigens binnen enkele weken.

De uitverkiezing van Nicolas Sarkozy is vooral een tegenslag voor president Jacques Chirac, die vandaag 72 jaar wordt. De nieuwe partijleider heeft namelijk nooit een geheim gemaakt van zijn politieke ambities. In 2007 wil hij bij de volgende presidentsverkiezingen Chirac opvolgen. Naar verwachting maakt de zittende president pas over twee jaar bekend of hij zal strijden voor een derde termijn. Tijdens zijn overwinningstoespraak gisteren op het congres, die bijna een uur duurde, maakte Sarkozy bekend zich de komende jaren vooral te willen richten op drie kernbegrippen: "respect, werk en het vaderland".

© AFP
De uitverkiezing van Sarkozy werd op het congres van de UMP bekendgemaakt

Eriksson boos op Engelse voetbalbond

De bondscoach van Engeland, Sven-GŲran Eriksson, vindt dat hij door de druk van de FA en de media niet genoeg vrijheid heeft om als bondscoach te selecteren wie hij wil.

"Ik wil experimenteren, maar van buitenaf en in de organisatie is er te veel kritiek", aldus de Zweed tegenover de BBC. "Er staan TV-contracten en dus hoge bedragen op het spel."

De Engelse voetbalbond zou druk op de coach uitoefenen om de beste spelers te selecteren, omdat de bond dat zou hebbben afgesproken in een tv-contract.

Eriksson zie oefenwedstrijden, zoals twee weken geleden tegen Spanje, als de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe spelers te proberen. "Maar dat is heel moeilijk geworden", aldus Eriksson. "Terwijl de oefenwedstrijden in februari en augustus van groot belang zijn, want ze zitten net voor kwalificatieduels."

Migraine en creativiteit

Ik kreeg mijn eerste migraineaanval toen ik begin twintig was. Ik zat heel rustig de ochtendkrant te lezen bij een kopje koffie en een croissantje toen het me opviel, dat de letters minder scherp waren dan anders. Woorden als 'politiek' zag ik als 'ploitkie', 'van onze verslaggever' werd 'vna ozne vreglasvegre'. De hele tekst zag er uit alsof de journalist dronken was bij het schrijven van zijn bericht. Maar daar bleef het niet bij, rechts in mijn gezichtsveld ontstond er een meertje met kabbelend water, waarvan de golfjes na enige tijd veranderden in bizarre patronen van opflitsende zaagtanden, soms met sterke kleurcontasten erbij.

Kolonel geschorst om 'heldendaad' met ketchup

Een Indiase kolonel, die wegens 'heldhaftigheid' gelauwerd zou worden, heeft kans op een medaille en een hogere rang op de buik kunnen schrijven, nadat bleek dat hij z'n 'heldhaftig optreden' in scene had gezet.

Kolonel H.S. Kohli, die een artillery-regiment leidde in de opstandige regio Assam, presenteerde foto's van 'gevallen lichamen van vijandelijke strijders' als bewijs van z'n militaire acties. In werkelijkheid bleken dit gewone burgers die, besmeurd met veel ketchup, hadden geposeerd voor de foto's.

De fraude kwam aan het licht, nadat de authoriteiten een onderzoek hadden ingesteld naar de 'militaire actie' van de kolonel. De man zal nu moeten voorkomen voor een militair tribunaal en mag vrezen voor een degradatie in rang en een schorsing tot maximaal vijf jaar.

Ghost Recon 2 komt Korea niet in

Ubisofts nieuwste telg in de Tom Clancy reeks: Ghost Recon 2 zal niet gereleased worden in Zuid Korea. Het verhaal gaat "te ver".

The South Korea Media Rating Board heeft om deze reden besloten het spel te weigeren. Vreemd is het niet, want het gehele spel speelt zich zo'n beetje in Korea af. In de bijna-toekomst van 2007 (PS2 versie) of 2010 (Xbox versie) heeft de speler missies uit te spelen in Noord Korea.

Het spel is ook niet populair bij de regering van Noord Korea. "Through propaganda, entertainment and movies, Americans have shown everyone their hatred for us. This may be just a game to them now, but a war will not be a game for them later. In war, they will only face miserable defeat and gruesome deaths."

Ubisoft verdedigt het spel door te verklaren dat het spel geen directe banden heeft met de huidige situaties in Korea. "When we developed the story background, we aimed at staying away from key current or specific events while still having a reasonable setting for a conflict."

Het is maar een spelletje?

Vader belt politie om dochter en eindigt zelf in de cel

rena had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 46 jarige vader in Newark, New Jersey, die zijn 16-jarige dochter een lesje wilde leren omdat ze dronken thuiskwam, belde de politie om haar hier voor te laten arresteren. Toch bleek deze actie niet helemaal op te leveren wat hij er van te voren van verwachtte; hij eindigde zelf in de cel.

Kevin Winston (46) had niet verwacht zijn eigen dochter hem erbij zou lappen, op het moment dat de politie arriveerde. Zij vertelde hen namelijk dat ze vreesde voor haar eigen veiligheid, omdat haar vader wapens en drugs in huis had opgeslagen. De politie ging op onderzoek uit en trof naast meerdere wapens zo'n 600 porties cocaÔne aan. Nu is Winston zelf in staat van beschuldiging gesteld voor drugs- en wapenbezit en mag hij voorlopig achter de tralies blijven.

Zijn vijf dochters zijn voorlopig ondergebracht bij een familielid. "Hij belde ons om haar te arresteren en eindigde zelf in de cel", aldus Anthony Ambrose, van de Newark politie.

[update] Het forum doet het weer

Helaas werkt het FOK!-forum momenteel niet naar behoren. We weten niet wanneer het weer gaat werken, hopelijk zo snel mogelijk. Onze excuses.

In de tussentijd kunnen jullie je vermaken met de grote Purrel-quiz of door een beetje te praten over van alles en nog wat.

De grote Purrel-quiz
1) Hoe heet de broer van Purrel? (voor 1 punt)
2) Bij welke club speelt de broer van Purrel? (2 punten)
3) Wat is de huidskleur van Purrel? (1 punt)
4) In welke stad is Purrel geboren? (2 punten)
5) Wanneer maakte Purrel zijn debuut in het Nederlande profvoetbal? (4 punten voor exacte datum, juiste jaartal = 2 punten)
6) In het shirt van welke club speelde Purrel toen? (2 punten)
7) Voor wie viel Purrel toen in? (4 punten)
8) Hoeveel goals heeft Purrel in zijn eredivisie-carriŽre gemaakt en voor welke clubs deed hij dat? (Juiste aantal goals: 1 punt, juiste clubs: 1 punt, goede aantal goals per club: 1 punt)
9) Hoeveel gele kaarten kreeg Purrel in het seizoen 2003-2004? Inclusief Amstel Cup en Nacompetitie. (2 punten)
10) Wat is de geboortedatum van Purrel? (Helemaal goed = 3 punten. Alleen dag, maand of jaar goed = 1 punt. Twee dingen goed = 2 punten)
11) Wie is dit? Volledige naam graag. (2 punten):


Veel succes! De antwoorden komen als het forum weer fatsoenlijk te bereiken is. En probeer de verleiding te weerstaan om de antwoorden op te zoeken.

Update 02:48
Het forum lijkt het weer te doen. Hieronder de antwoorden van de grote Purrel-quiz.

1) Jurman Fršnkel.
2) Ray Fršnkel speelt bij Fortuna Sittard, hij is verhuurd door FC Groningen. Dit is echter niet de broer van Purrel.
3) Zwart/bruin/donker, wat je wilt. In ieder geval niet blank.
4) Paramaribo (Suriname).
5) Op 6 mei 1995.
6) Telstar.
7) Roberto Verhagen.
8) Twee. Eťn voor De Graafschap en ťťn voor Vitesse.
9) Zeven stuks.
10) 8 oktober 1976.
11) Purrel Fršnkel.

Speciaal bier houdt de drinker jong

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen speciaal gebrouwen bier kan de gezondheid verbeteren en houdt de drinker ervan jong. Dat meldt de Sunday Telegraph. Volgens de bedenkers van het Anti Aging Bier bevat hun gerstennat ingrediŽnten die de weerstand van het menselijk lichaam verhogen en het verouderingsproces vertragen.

Het bier wordt gemaakt in de Neuzelle Kloster Brouwerij in Duitsland. Het geheim zou in het feit zitten dat naast de traditionele bestanddelen lokaal warm bronwater wordt toegevoegd, samen met algen en antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat de gebrouwen vloeistof bijzonder rijk is aan vitamine A en D.

Stefan Fritsche, directeur van de brouwerij, zegt verschillende laboratoria geraadpleegd te hebben om zijn product nog beter te maken, en hoopt een manier te hebben gevonden om mensen, door het drinken van zijn bier, een gezonder leven te doen leiden. "Veel van onze klanten, vooral vrouwen, vroegen me al lang hoe veel pinten ze mochten drinken om jong te blijven", vertelt Fritsche. De donkere, naar malt smakende drank bevat 4,8 procent alcohol, en kost ongeveer 2,50 euro per fles.

Anti Aging Bier, bier dat je jong houdt

Anuar Aoulad Abdelkrim wint Cameretten

Icoon Media nieuwsDe Utrechter Anuar Aoulad Abdelkrim is de winnaar geworden van Cameretten 2004. Het cabaretfestival beloont al 39 jaar nieuw cabarettalent en was in het verleden een springplank voor onder andere Herman Finkers, Bert Visscher, Theo Maassen en Hans Teeuwen. De winnaar gaat samen met de twee andere finalisten de komende maanden op theatertoernee in Nederland.

"Door een duidelijke spanningsopbouw en af en toe een kwetsbare opstelling weet hij de aandacht van het publiek en jury bijna continu vast te houden", oordeelde de jury over de 26-jarige Abdelkrim. De cabaretier is geboren en getogen Utrechter, met roots in Marokko. Vooroordelen tussen Marokkanen en Nederlanders komen veelvuldig terug in zijn programma. Abdelkrim speelt al enkele jaren regelmatig in het Comedy Cafť in Amsterdam en is tekstschrijver voor het televisieprogramma Raymann is laat.

Ook de beide andere finalisten vielen zaterdagavond in de prijzen. Ted Griffioen won de publieksprijs, en Nathalie Baartman kreeg de persoonlijkheidsprijs.

Anuar Aoulad Abdelkrim, winnaar Cameretten 2004
Anuar Aoulad Abdelkrim

Laatste reviews en specials
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: de jacht op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
review
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
©FOK.nl e.a.