Wegereef : nooit meer Feyenoord

Jan Wegereef zal nooit meer een wedstrijd van Feyenoord fluiten. De arbiter heeft zelf het verzoek aan de KNVB gedaan, om geen wedstrijden van de Rotterdamse club te hoeven leiden.

De reden voor het verzoek zijn de ernstige bedreigingen aan het adres van de ouders van de scheidsrechter. De bedreigingen hielden verband met de laatste wedstrijd die Wegereef voor de Rotterdammers floot, namelijk die tegen PSV in het seizoen 2001/2002. In die wedstrijd, die door PSV met 2-0 werd gewonnen, nam Wegereef een aantal discutabele beslissingen.

De vader van Wegereef zegt dat de voorzitter van Feyenoord, Jorien van den Herik, een kwalijke rol zou hebben gespeeld in deze affaire. Van den Herik zou na afloop van de wedstrijd zeer kwalijke dingen over zijn zoon hebben geschreven. Dit zou mede de oorzaak van de bedreigingen zijn geweest, volgens vader Wegereef. "Van den Herik zal op z'n knieen moeten gaan wil Jan ooit nog een wedstrijd van Feyenoord fluiten", aldus vader Wegereef afgelopen zaterdag op sportpark Noord-Meeuwenoord in Brielle.