Anuar Aoulad Abdelkrim wint Cameretten

Icoon Media nieuwsDe Utrechter Anuar Aoulad Abdelkrim is de winnaar geworden van Cameretten 2004. Het cabaretfestival beloont al 39 jaar nieuw cabarettalent en was in het verleden een springplank voor onder andere Herman Finkers, Bert Visscher, Theo Maassen en Hans Teeuwen. De winnaar gaat samen met de twee andere finalisten de komende maanden op theatertoernee in Nederland.

"Door een duidelijke spanningsopbouw en af en toe een kwetsbare opstelling weet hij de aandacht van het publiek en jury bijna continu vast te houden", oordeelde de jury over de 26-jarige Abdelkrim. De cabaretier is geboren en getogen Utrechter, met roots in Marokko. Vooroordelen tussen Marokkanen en Nederlanders komen veelvuldig terug in zijn programma. Abdelkrim speelt al enkele jaren regelmatig in het Comedy Cafť in Amsterdam en is tekstschrijver voor het televisieprogramma Raymann is laat.

Ook de beide andere finalisten vielen zaterdagavond in de prijzen. Ted Griffioen won de publieksprijs, en Nathalie Baartman kreeg de persoonlijkheidsprijs.

Anuar Aoulad Abdelkrim, winnaar Cameretten 2004
Anuar Aoulad Abdelkrim