Upgrade forumsoftware woensdag 1 december

Peter Breuls
Icoon Sitenews nieuws Stilstand is achteruitgang, en dus blijven we in alle hoeken van FOK! constant dingetjes aanpassen en vernieuwen. Aanstaande woensdag is het forum aan de beurt. In de avond zullen we overgaan op de nieuwste versie van Replique Discussion Environment, de software waar het forum op draait.

Momenteel draait het FOK!forum op Replique v0.2.6. Hieraan zijn sinds de ingebruikname wel enkele updates doorgevoerd, maar voor grote veranderingen hebben we op een volgende versie moeten wachten. Deze versie is de afgelopen week afgerond, wat betekent dat wij de boel gaan upgraden.

In versie 0.2.7 zijn alle updates aan v0.2.6 aanwezig, plus een paar bugfixes, aanpassingen en nieuwe features in zowel de frontend (het forum zelf) als de backend (het terrein van de FA's). Een compleet overzicht van deze aanpassingen vind je in de Release Notes. Een korte greep uit de nieuwigheden:

- de [code] en [php] tags keren terug op FOK!. De laatste van die twee heeft, zoals je zou verwachten, syntax-highlighting, maar nu ook regelnummering en functienamen die naar de PHP manual linken
- je kunt nu instellen dat je je My Active Topics wilt zien als je naar forum.fok.nl gaat
- er staat een jaartal bij de zoekresultaten
- je kunt weer gebruik maken van HotTopic om je favoriete topics te volgen
- er is de mogelijkheid tot het kiezen van een tekstgeoriënteerde layout

De complete changelog en wat toelichtingen vind je in de Release Notes.

Woensdag zal de update in de avond plaats vinden. Na wat voorbereidingen gedaan te hebben wordt verwacht dat we na een uur of acht een korte downtime meemaken, waarna we verder kunnen FOK!ken in de nieuwe Replique.