'Verkoop Jordan aan Arden dichtbij'

Maurice (mbn)
Volgens verschillende bronnen is een verkoop van Jordan dichtbij. Arden International, dat afgelopen jaar in de F3000 uitkwam, zou samen met een nog onbekende Chinese partner onderhandelen over de koop van het Formule 1-team.

Teambaas Christian Horner van Arden International werd eerder genoemd als mogelijke koper van Jaguar, maar moest afhaken omdat hij de financiering niet rond kreeg. Nu zou de financieel adviseur van Arden en Horner, Nicky Samengo-Turner, in de Britse krant The Sunday Times hebben bevestigd dat een akkord over de koop van het Jordan-team dichtbij is: "Het laatste stadium van de onderhandelingen vindt nu plaats met de aandeelhouders van Jordan. Een overeenkomst is er nog niet, maar er kan bijna getekend worden."

Als Arden International het team koopt zal Eddie Jordan waarschijnlijk afstand ervan moeten nemen. De naam Arden zal waarschijnlijk in combinatie met de naam van de Chinese investeerder de teamnaam gaan vormen en Christian Horner zal de nieuwe teambaas worden. Horner behaalde het afgelopen jaar in de F3000 succesen met Vitantonio Liuzzi en Rober Doornbos als coureurs.

Als de verkoop van het team doorgaat is volgens The Sunday Times er een bedrag van 55 miljoen dollar mee gemoeid zijn. Arden en Horner zullen dan samen met een managementteam 50 procent van de aandelen kopen, terwijl de Chinese investeerder de overige 50 procent overneemt. De aandelen van het Jordan-team zijn nu voor 50,1 procent in handen van Eddie Jordan, terwijl een groep Ierse investeerders, verzameld onder Merrion Capital, de rest van de aandelen bezit.