Mourinho met dood bedreigd

Jose Mourinho is vorig seizoen met de dood bedreigd voor de finale van de Champions League met zijn toenmalige club Porto. De huidige coach van het Engelse Chelsea zegt dit in zijn biografie waarvan de Engelse krant The Times maandag een deel heeft gepubliceerd.

Na afloop van de wedstrijd in het Duitse Gelsenkirchen beleefde de Portugees `weken van terreur` met zijn familie. De doodsbedreiging kreeg Mourinho een dag voor de finale telefonisch. "Aan de andere kant van de lijn werd ik met de dood bedreigd en dat zou gaan gebeuren bij mijn terugkeer in Porto." De coach vertelt daarna wat hij te horen kreeg: "Je denkt dat je beste bent, jij rotzak, we zullen nu niks doen omdat je een finale moet spelen morgen, maar als dat over is kun je jezelf als dood beschouwen. We zullen je pakken als je terug bent. Jouw lot is bepaald, je hebt geen kans om te ontkomen."

Mourinho zegt dat het telefoontje van iemand uit de Portugese onderwereld kwam. Na de bedreiging heeft hij de politie ingeschakeld, en werd daarna beveiligd. Na de winst in de finale tegen AS Monaco beleefde de coach een erg moeilijke tijd. "Eerst was ik onderwerp van een campagne van geruchten en daarna werd ik lastig gevallen door mensen bij mij voor de deur en werd mijn geliefden bedreigd. Het waren dramatische en ongelooflijke weken van terreur."