Van Inkel op zoek naar mooiste woord

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Radiopresentator Jeroen van Inkel is op zoek naar het mooiste Nederlandse woord. De actie van de Veronica-dj is in navolging van soortgelijke Duitse en Engelse initiatieven. De komende weken kan via de website van Radio Veronica worden gestemd op tien genomineerde woorden.

In Duitsland koos een speciale jury voor het woord habseligkeiten, wat bezittingen betekent. In Engeland koos men voor het woord mother. Overigens peilde onderzoeksbureau TNS Nipo in augustus al de voorkeur van de Nederlander. Daaruit bleek liefde veruit favoriet. Ook woorden als geluk, vrijheid en vakantie scoorden hoog.

Van deze woorden behoort alleen liefde tot de nominaties van Van Inkel. Daarnaast kunnen de luisteraars van het radioprogramma Rinkeldekinkel stemmen op geboorte, geborgenheid, oranjelegioen, respect, saamhorigheid, desalniettemin, naastenliefde, god en stigmatiseren. Van Inkel is opgetogen over de verkiezing. "Taal is een groot goed en bovendien ook mooi speelmateriaal. In mijn uitzendingen probeer ik mensen met de juiste woorden te raken, te motiveren en te vermaken. Dagelijks kies ik al jarenlang het 'Hippe woord van de dag' in mijn programma, nu is het tijd dat alle luisteraars het mooiste woord kiezen", aldus de dj. In een eerste tussenstand leidt desalniettemin (25,9%) voor liefde (21,9%) en geborgenheid (14,2%).