FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 oktober 2004

Omroep Brabant zoekt knapste voetballer

Het televisieprogramma FC Brabant van Omroep Brabant gaat op zoek naar de knapste voetballer van Noord-Brabant. De kijkers hebben daarin de laatste stem.

Een aantal voetballers werd door een jury genomineerd en de kijkers mogen nu gaan stemmen wie de titel 'het stuk van Brabant' krijgt.

De genomineerden zijn: Joost Volmer (FC Den Bosch), Martijn Reuser (Willem II), Melvin Fleur (RBC Roosendaal), Eddy Putter (RKC Waalwijk), David Mendes da Silva (NAC Breda) en John de Jong (PSV). Via mail kan op de kandidaten worden gestemd.

VS weigeren Castro beterschap te wensen

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

De 78-jarige Cubaanse president Castro heeft geen beterschap-wens uit de Verenigde Staten gekregen. Volgens woordvoerder Richard Boucher van het Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken is de regering meer bezorgd over het lijden van het Cubaanse volk.

Fidèl Castro liep vandaag een botbreuk op na een val. "Wij hebben duidelijk laten weten wat wij vinden dat gebroken is in Cuba", aldus de woordvoerder.

Bloederig gezicht van geest verschijnt in spiegel

In Engeland is men verschrikt door een bizarre foto van een hoofd in een spiegel gemaakt door een journalist van the Gazette & Herald. De foto werd genomen toen de krant een rapportage aan het maken was van een groep paranormale onderzoekers.

In het restaurant the Red Lion in Avebury was al geruime tijd sprake van vreemde gebeurtenissen. John Meyers van de lokale krant bleef een nacht bij de onderzoekers om verslag uit te brengen van hun bezigheden. Terwijl het licht uit was, maakte Meyers willekeurige foto's van het restaurant. "Ik maakte willekeurige foto's in de ruimte om te kijken of ik ook orbs of iets dergelijks op foto kreeg", aldus Meyers.

Twee dagen later downloadde Meyers de foto's naar zijn computer, en daar bleek tot zijn grote schrik in een spiegel het bloederige hoofd van een man te staan. De foto heeft veel interesse gewekt, en het restaurant wordt sindsdien overspoeld met spokenjagers en nieuwsgierigen.


Een bizar bloederig gezicht verscheen in de spiegel

Nieuwe Japanse Anime MMORPG

De Japanse developer Hudson heeft het spel Master of Epic: The Resonance Age Universe een nieuwe Anime look gegeven in plaats van de westerse look, die eerst gepland stond. Het beta-testen zal eind van deze maand gaan starten in Azië. Het spel is nu drie jaar in ontwikkeling en zou eerst Resonance Age: Lost Overlord gaan heten. Beta-testers kunnen zich nu aanmelden en kunnen na de beta-test periode gewoon door blijven spelen. Als het spel uitgebracht is, dan zullen alleen mensen met een verbinding bij Softbank een account kunnen aanmaken.


De oude stijl

De nieuwe stijl



Nederlandse diplomaat na homokritiek berispt

Icoon politiek binnenland nieuws In Uganda is vandaag de diplomaat van de Nederlandse ambassade in Kampala op het matje geroepen bij de minister van Informatie. Dit nadat hij de positie van homoseksuelen in het Midden-Afrikaanse land bekritiseerde.

Francesco Mascini, de Nederlandse diplomaat, stelde dat in Uganda homo's en lesbiennes gelijkwaardig en met respect moeten worden behandeld. Hij zei dit bij de uitreiking van een rapport over de mensenrechtensituatie in Uganda. In Uganda staat op homoseksualiteit levenslange gevangenissstraf. De politie zou geregeld homoseksuelen lastig vallen. Ook bij de bevolking bestaat er veel vijandigheid jegens hen.

Volgens minister James Nsaba Buturo is homoseksualiteit in Uganda een schande. Daarnaast is het "ondemocratisch" voor buitenlandse gezanten om kritisch te kijken naar de normen en waarden in het land, zo vindt hij. Zo is de minister er niet van gediend dat homoseksuele activiteiten worden gepromoot.

Stripper in gevangenis zorgt voor opwinding

In een Noorse gevangenis heeft een gedetineerde zijn medegevangenen een vrolijke avond bezorgd door een stripper uit te nodigen voor de maandelijkse "cultuuravond". Er was afgesproken met de bewaarders dat er een danseres zou komen, maar wat zij niet wisten was dat ze meer kon dan dansen alleen.

Toen de danseres op een gegeven moment haar kleren begon uit te trekken gierden de gevangenen het natuurlijk uit. De bewaarders schrokken van het gebeuren, maar lieten de stripper toch enkele minuten haar gang gaan alvorens ze haar sommeerden het podium te verlaten.

De verantwoordelijke gevangenen zullen zich moeten verklaren, aldus bewaarder Kjesti Solberg vandaag. Hij zei echter dat hij de humor van het "incident" wel kon inzien.

Uitslag Real Zaragoza-FC Utrecht

Utrecht speelde in en tegen Zaragoza de eerste poulewedstrijd. Zaragoza toonde zich daarin de betere ploeg en won met 2-0.

De thuisploeg slaagde er in de eerste helft niet in de Utrechtse muur te slechten. Utrecht kreeg zelf enkel een kopkans via Jordy Zuidam, die even eerder nog aan het hoofd gewond was geraakt.

In de tweede helft zette Real Zaragoza aan. Dit leidde tot gevaarlijke momenten voor het Utrechtse doel. Toch duurde het nog tot het laatste kwartier eer dat Joost Terol de bal moest vissen. Savio gaf de bal voor waarna Villa scoorde. Daarna was er niks meer te halen voor Utrecht, Villa scoorde even later zijn tweede goal. Op de 2-0 was verder weinig af te dingen. Na het eerste doelpunt wer Terol vervangen voor Rene Ponk. Het is niet duidelijk of zijn eerdere blessure wederom opspeelt.


Real Zaragoza - FC Utrecht (2-0)
77' Villa 1-0
82' Villa 2-0

Real Zaragoza: García, Ponzio, Alvaro, Milito, Aranzábal, Zapater, Javi Moreno, Movilla, Galletti (Cani/80), Villa (Generelo/85), Sávio (Oscar/83)

FC Utrecht: Terol (Ponk/77), Cornelisse, Schut, Di Tommaso, Braafheid, Zuidam (Van der Haar/67), De Jong, Somers, Douglas, Tanghe, Van den Bergh (Broerse/65)

Uitslag Feyenoord-Hearts

Feyenoord speelde in de eigen Kuip tegen het Schotse Hearts of Midlothian. Er werd eenvoudig met 3-0 gewonnen.

In een dwaze eerste helft werd Hearts tegen het eigen doel gezet. Feyenoord kwam daarbij twee keer tot scoren, maar zag de eerste treffer door scheidsrechter Poulsen dubieus worden afgekeurd wegens buitenspel. Even later mocht Dirk Kuijt wel scoren nadat Karim Saidi in buitenspel positie stond. De 1-0 stand bleef tot de rust op het bord daar een 'Schotse' treffer van McKenna ook geen goedkeuring kreeg van de arbitrage.

In de tweede helft probeerde Hearts offensiever te spelen. Het kreeg binnen het kwartier echter de tweede treffer om de oren. Bart Goor liep door en schoot goed in. Kuijt bepaalde in de slotfase de eindstand nog op 3-0 door een goede voorzet van Goor binnen te tikken.


Feyenoord - Hearts (3-0)
21' Kuijt 1-0
58' Goor 2-0
83' Kuijt 3-0

Feyenoord: Babos, Zuiverloon, Saidi, Paauwe, Basto (Mtiliga/64), Castelen (Lazovic/80), Ono, Bosschaart, Goor, Kuijt, Kalou (Buffel/67)

Hearts: Gordon, Neilson, Pressley, Webster, Maybury, Hamill, Hartley, MacFarlane (Weir/40), Kisnorbo (82.Stewart), McAllister (Wyness/71), McKenna

'Verkiezingen VS kosten bijna 4 miljard dollar'

De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, dit jaar op 2 november, zullen in totaal zo'n 3,9 miljard dollar gaan kosten. Dit blijkt uit een schatting van het Center for Responsive Politics. Toen in 2000 George Bush en Al Gore de strijd om het Witte Huis aangingen kostten de verkiezingen nog dertig procent minder. Het zullen dit jaar dan waarschijnlijk ook de duurste verkiezingen ooit gehouden worden.

Alleen al de kosten van de strijd om het presidentsschap zijn in vier jaar verdubbeld, en komen dit jaar uit op zo'n 1,2 miljard dollar. Dit geld komt van de campagneteams van de kandidaten Bush en John Kerry en van talrijke organisaties die strijden voor één van de kandidaten.

-
Voor meer info over de Amerikaanse verkiezingen zie het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!

Uitslagen UEFA Cup (21/10/04)

SubheaderDe UEFA Cup gaat voort met een poulefase. Van de Nederlandse clubs waren Feyenoord, FC Utrecht en SC Heerenveen aan bod.

Feyenoord speelde in de eigen Kuip tegen het Schotse Heart of Midlothian. In een dwaze eerste helft werd Hearts tegen het eigen doel gezet. Feyenoord kwam daarbij twee keer tot scoren, maar zag de eerste treffer door scheidsrechter Poulsen dubieus worden afgekeurd wegens buitenspel. Even later mocht Dirk Kuijt wel scoren nadat Karim Saidi in buitenspel positie stond. De 1-0 stand bleef tot de rust op het bord daar een 'Schotse' treffer van McKenna ook geen goedkeuring kreeg van de arbitrage.
In de tweede helft probeerde Hearts offensiever te spelen. Het kreeg binnen het kwartier echter de tweede treffer om de oren. Bart Goor liep door en schoot goed in. Kuijt bepaalde in de slotfase de eindstand nog op 3-0 door een goede voorzet van Goor binnen te tikken.

Utrecht speelde in Zaragoza de eerste poulewedstrijd. De thuisploeg slaagde er daar in de eerste helft niet in de Utrechtse muur te slechten. Utrecht kreeg enkel een kopkans via Jordy Zuidam.
In de tweede helft zette Real Zaragoza aan. Dit leidde tot gevaarlijke momenten voor het Utrechtse doel. Toch duurde het nog tot het laatste kwartier eer dat Joost Terol de bal moest vissen. Savio gaf de bal voor waarna Villa scoorde. Daarna was er niks meer te halen voor Utrecht, Villa scoorde even later zijn tweede goal. Op de 2-0 was verder weinig af te dingen.

SC Heerenveen begon de poulefase met een lastige uitwedstrijd in Lissabon tegen Benfica. Het elftal begon vrij matig aan het duel. De Portugezen hadden daarmee weinig te duchten van de Friezen in het eerste bedrijf. Benfica had het iniatief en werd al vroeg beloond door de individuele klasse van Dos Santos. Even na het halve uur verdubbelde Nuno Gomes de score. Yildirim raakte de lat en Huntelaar stichtte middels een omhaal nog enig gevaar. De rust werd met 2-0 gehaald.
Heerenveen verscheen beter uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten verraste Ugur Yildirim met een fraaie vrije trap de thuisclub (2-1). De weinige toeschouwers in het stadion zagen vervolgens het duel kantelen. Heerenveen viel aan en kreeg een penalty na hands. Klaas-Jan Huntelaar benutte deze koelbloedig. Waar de Nederlanders op meer hoopten, bleek daarmee echter niks beslist. In de slotfase sloeg invaller Karadas van Benfica toe. Toen Heerenveen daarop moest komen werd het ook nog 4-2 door een fraaie treffer van Nuno Gomes.


Uitslagen poulefase UEFA Cup
A Feyenoord - Hearts of Midlothian (3-0)
A Schalke 04 - FC Basel (1-1)

B Steaua Boekarest - Standard Luik (2-0)
B Athletic Bilbao - AC Parma (2-0)

C Real Zaragoza - FC Utrecht (2-0)
C Dnjepropetrovsk - Club Brugge (3-2)

D Dinamo Tbilisi - FC Sochaux (0-2)
D Panionios - Newcastle United (0-1)

E Egaleo - Middlesbrough (0-1)
E Lazio Roma - Villarreal (1-1)

F Amica Wronki - Glasgow Rangers (0-5) Ricksen 1x
F AJ Auxerre - Grazer AK (0-0)

G Benfica - SC Heerenveen (4-2)
G SK Beveren - VfB Stuttgart (1-5)

H Zenit St. Petersburg - AEK Athene (5-1)
H Alemannia Aachen - Lille (1-0) Meijer

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Israël liquideert tweede man Hamas

Icoon Israel / Palestina In de Gazastrook is vandaag door Israël de tweede man van de Palestijnse terreurbeweging Hamas geliquideerd. In zijn auto werd Adnan al-Ghoul getroffen door twee raketten. Een andere inzittende werd ook gedood.

De aanval vond plaats in Gaza-stad. Meteen na de aanval werden de verbrande lichamen overgebracht naar een hopsitaal. Israël zocht de man al gedurende tien jaar.

De aanval vond plaats nadat al-Ghoul een moskee verliet in het noorden van de stad. Israëlische autoriteiten hebben officieel nog niets meegedeeld.

Eerste Kids' Choice Award naar Bernhard

Prins Bernhard (93) heeft namens het Wereld Natuur Fonds (WNF) de allereerste Nickelodeon Kids' Choice Award gekregen. Van presentator Erik van der Hoff kreeg de prins een cheque van honderdduizend euro, voor het meest geliefde doel van 2004. De overige prijzen, onder meer voor beste programma's, videoclips en artiesten, zullen zaterdag tijdens een live uitzending worden uitgereikt.

Marc van den Tweel, woordvoerder van de natuurbeschermingsorganisatie, liet enthousiast weten in zijn nopjes te zijn met de onderscheiding. "We zijn ontzettend blij met deze prijs. Dat prins Bernhard de prijs in ontvangst heeft willen nemen is natuurlijk een extra eer voor ons." Het is dit jaar voor het eerst dat de awards worden uitgereikt.

Prins Bernhard tijdens defilé van vorig jaar
Prins Bernhard ontving de allereerste Kids' Choice Award

'Niet vervolgen DDoSsers is slecht signaal'

Door het niet vervolgen van de groep DDoSsers, die begin deze maand enkele dagen verschillende websites van de overheid platlegden, geeft de overheid een slecht signaal af. Dit schrijft althans het Forum burger@overheid.nl vandaag in een open brief aan minister Donner van justitie.

Ondanks dat verschillende namen van mogelijke aanvallers al vrij snel op het internet verschenen en meerdere jongeren in de media toegaven meegewerkt te hebben aan de aanval verklaarde het Openbaar Ministerie voorlopig niet tot vervolging van de daders te zullen overgaan. Het Forum begrijpt dit niet: "Duizenden burgers zijn de dupe geworden van deze computeraanval. Een overheid die zo laks op dit incident reageert, doet zichzelf tekort en neemt haar eigen beleid niet serieus", aldus drs. M.M. van Zuijlen, voorzitter van het Forum, in de brief.

Burger@overheid meent dat de indruk wordt gewekt alsof de aanval eigenlijk zo erg niet is. "Dat begint al bij het inrichten van overheidswebsites, die blijkbaar niet al te zwaar zijn beveiligd tegen computeraanvallen. Vervolgens laat de Rijksvoorlichtingsdienst in een reactie op het platleggen van Overheid.nl en Regering.nl. weten dat dit ook niet hoeft, want er staat geen vertrouwelijke informatie op die sites en extra beveiliging is te duur. De overheid is zo niet bepaald geloofwaardig als ze stelt dat 65 procent van de publieke dienstverlening in 2007 via internet moet plaatsvinden. Zij moet zich maximale inspanningen getroosten om de toegankelijkheid en continuïteit te garanderen."

Het Forum vindt dat de aanval wel degelijk serieus moet worden genomen. "Het gaat hier niet om een ludieke prikactie, maar om een om geplande inbraak in tienduizenden computers die vervolgens worden misbruikt voor een georganiseerde sabotageactie, die van tevoren is aangekondigd en waarvan de daders bekend zijn. Burger@overheid gaat er daarom van uit dat de minister van Justitie in deze kwestie zijn verantwoordelijkheid zal nemen.", zo eindigt de brief.

Omroep Brabant zoekt knapste voetballer

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Het televisieprogramma FC Brabant van Omroep Brabant gaat op zoek naar de knapste voetballer van Noord-Brabant. Een aantal voetballers werd door een jury genomineerd. De kijkers mogen nu gaan stemmen wie de titel 'het stuk van Brabant' krijgt.

De genomineerden zijn: Joost Volmer (FC Den Bosch), Martijn Reuser (Willem II), Melvin Fleur (RBC Roosendaal), Eddy Putter (RKC Waalwijk), David Mendes da Silva (NAC Breda) en John de Jong (PSV). Via mail kan gestemd worden op de kandidaten.

X-men Legends 2 aangekondigd

Ongeveer een maand na de release van X-men legends is deel 2 nu aangekondigd. De game wordt gemaakt door Raven Software en is dezelfde developer als voor deel 1.

Het spel zal net zoals zijn voorganger weer een 3D actie RPG worden en waarschijnlijk weer Cell-Shaded zijn. De officiële titel is nog niet aangekondigd en een release date ontbreekt ook nog. Het spel moet voor de Xbox, PS2 en Gamecube uitkomen.

Amstel Hotel in Amsterdam ontruimd

Het Amstel Hotel in Amsterdam is vanavond ontruimd nadat er tijdens een routinecontrole sporen van de legionellabacterie aangetroffen zijn in verschillende badkamers. Uit voorzorg is besloten om alle gasten elders onder te brengen. Alle werkzaamheden in het hotel, dat 79 kamers heeft, zijn opgeschort tot de resultaten van volgende testen bekend zijn en de juiste maatregelen zijn getroffen.

De legionellabactie kan de vetereanenziekte veroorzaken. Men kan besmet raken als de bacterie, in heel kleine druppeltjes waternevel, ingeademd wordt. De ziekteverschijnselen lijken op die van griep en longontsteking. De ziekte kan in de ergste gevallen en zonder tijdige behandeling dodelijk zijn, de meeste mensen worden echter niet ziek door de bacterie.

Button zal contract uitzitten

Een paar dagen geleden beweerden boze tongen dat Jenson Button volgend jaar absoluut niet in de BAR van 2005 wou rijden. Hij zou zelfs liever thuis op de bank zitten.

Vandaag was er in Sao Paulo een persconferentie met David Richards en Jenson Button. Gezamelijk maakten zij duidelijk dat er onderling geen ruzie is en dat Button ook in 2005 achter het stuur van de BAR zal zitten. Button reageerde teleurgesteld over het besluit van het Contract Recognition Board, maar hij accepteert de beslissing en zal zich gaan richten op volgend seizoen.

"Ik ben een beetje teleurgesteld, omdat ik eigenlijk wat anders wou. Ondanks alles zal ik volgend jaar mijn contract uitzitten," vertelde Button.

Williams gaat geen geld bieden voor de Brit. Richards gaf aan dat Williams dit best mag doen, maar dat hij er niet op in zal gaan. Waarschijnlijk strijden Pizzonia, Davidson, Coulthard en Heidfeld nu voor het plekje naast Mark Webber bij Williams.

Bedrijf komt met design toetsenbord

Icoon Digital nieuwsEen Nederlands bedrijf heeft genoeg van de saaie grijze toetsenborden en komt met ingang van 1 november met een nieuw idee op de markt, namelijk toetsenborden met een eigen design.

Het bedrijf Greybusters heeft drie jaar gewerkt aan een speciale verf die hiervoor geschikt is. Op de speciale verf heeft het bedrijf patent aangevraagd en gekregen. Daardoor zijn zij de enige in de wereld die dit unieke product mag aanbieden.

Er zijn momenteel zes verschillende 'smaken', namelijk prints van Sponge Bob, Looney Tunes, Harry Potter. En aan de voetbalfans van de drie grote clubs is ook gedacht, want het bedrijf heeft hiervoor keyboards van Feyenoord, Ajax en PSV die besteld kunnen worden.

Robin Bravenboer en Rob Duyn zijn de bedenkers van de aparte toetsenborden. Bravenboer heeft grootse plannen en hoopt binnen een jaar wereldwijd één miljoen keyboards aan de man te kunnen brengen. Grote bedrijven hebben al een licentie verleend aan Greybusters. Het bedrijf mag al de afbeeldingen van de (teken)films van Nickelodeon, Fox Kids, Warner Brothers gebruiken. Ook voetbalclub Barcelona heeft een licentie verstrekt aan het bedrijf.

Bedrijven kunnen ook terecht bij Greybusters voor toetsenborden met hun eigen logo of huisstijl. Het geverfde keyboard kan ook dienst doen als relatiegeschenk. Of de andere partij daar wel zo gelukkig mee is, is nog maar de vraag.

Een Heineken toetsenbord
Het Heineken toetsenbord van Greybusters

Vrouw vergeet tas met 23.000 euro op straat

Een anonieme submitter had ons via de nieuws-submit te melden:

Een man heeft afgelopen maandag in Alphen aan den Rijn een handtas met een wel erg kostbare inhoud gevonden. Er zat namelijk 23 duizend euro in, en ook nog eens flink wat goud en sieraden. De vinder was zo aardig om de tas naar het politiebureau te brengen, alwaar de eigenaresse hem niet veel later op kwam halen.

De vrouw verklaarde de tas te zijn vergeten bij het instappen van de bus, en dit pas even later beseft te hebben. Ze zei dat ze de kostbaarheden had meegenomen omdat ze bang was dat er bij haar thuis zou worden ingebroken. Ook meldde ze dat de eerlijke vinder een beloning tegemoet kan zien.

Verstappen analyseert GP Brazilië

Jos Verstappen zal aankomende zondag bij SBS 6 te gast zijn om de Grand Prix van Brazilië te analyseren. Hij zal in de studio samen met Tom Coronel zijn mening geven over de gang van zaken in en rond de race.

Het is opvallend dat Verstappen dit doet, aangezien hij ooit verklaarde dat hij "niet zo nodig de analist hoeft uit te hangen." Overigens is zaterdag Trust-directeur Michel Perridon te gast in de SBS-studio.

-
Met dank aan Mikeyz, die het bericht submitte aan de Frontpage.

Amerikaanse kinderen kiezen Kerry

Ali Salami herschreef voor FOK! het volgende bericht en plaatste het in de nieuws-submit, waarvoor dank!

Icoon US verkiezingen 1 John Kerry moet Amerika gaan leiden. Dat is althans de mening van Amerikaanse kinderen, die zijn ondervraagd door de televisiezender Nickelodeon.

De kinderzender vroeg 400.000 kinderen naar hun stem. De kinderen, in de leeftijd van twee tot elf jaar, stemden met 57 procent voor Democraat Kerry. De zittende president George Bush mag van 43 procent van de jonge Amerikanen in het Witte Huis blijven zitten.

Nickelodeon, een zender die ook in Nederland een afdeling heeft, besteedt op haar website aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen. Met filmpjes en korte biografieën van de kandidaten wordt de kinderen uitgelegd waar in het in de verkiezingen om draait. Ook wordt aan hen gevraagd om hun ouders aan te sporen tot stemmen.


Zie ook dit topic op het forum met achtergrondinformatie over de Amerikaanse presidentsverkiezingen!

Dakloze man bekent 114 inbraken Nijmegen

moonflower343 had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie Nijmegen heeft in één klap 114 inbraken opgelost. Hierbij was wel de hulp nodig van een 35-jarige zwerver, die het grote aantal inbraken en ook nog eens 44 pogingen daartoe bekende.

De dakloze man, bij de politie al bekend als veelpleger, werd eind september al aangehouden. Hij zei zelf graag schoon schip te willen maken en biechtte de inbraken en de pogingen op. De man was vooral actief in oost-Nijmegen en stal voornamelijk geld en kleine apparatuur, die hij verkocht. Van het geld kocht hij drugs. Momenteel zit de dief in een huis van bewaring, in afwachting van de rechtszaak.

Zware bewaking voor Geert Wilders

Icoon politiek binnenland nieuws Het Tweede-Kamerlid Geert Wilders heeft sinds enige tijd zware bewaking om zich heen. Zo rijdt hij in een gepantserde wagen met chauffeur rond en wordt hij bewaakt door vier lijfwachten. Een tweede auto met lijfwachten rijdt voor hem uit om de ongeving te verkennen. De maatregelen zijn van kracht sinds een islamitische website heeft gedreigd Wilders te onthoofden.

De beveiligingsmaatregelen kwamen aan het licht sinds Wilders' verblijf in Venlo, waar hij aanwezig was bij een politiek debat tussen plaatselijke fractieleiders. Het Kamerlid doet zelf geen mededelingen over zijn beveiliging. Hij wil ook niet ingaan op bronnen die zeggen dat hem geadviseerd is bepaalde plekken in Nederland te mijden.

Onlangs toonde de de MSN-website Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad een video die oproept om van het Kamerlid Geert Wilders het hoofd af te hakken. Op de video, die begeleid wordt door Arabische gezangen, staat eerst vermeld dat 'afgod' Wilders wegens ''spotten met de islam'' de straf onthoofding heeft verdiend. Beloning voor ''deze opoffering'' is het paradijs, aldus de tekst in de video. Naast afbeeldingen van Wilders was ook Ayaan Hirsi Ali te zien. Eerder stond er ook al een moordposter van Wilders op internet.

'Anders zijn'

Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je een beetje een vreemde eend in de bijt bent en niet echt 'past' bij de mensen in je omgeving? Zo ja, dan hoop ik dat je verder leest. Het kan namelijk zijn dat je verderop nog een aantal raakvlakken tegenkomt.
Herken je dat gevoel niet, dan kan het zijn dat de onderstaande tekst je wat raar in de oren klinkt. Wie weet vind je het zelfs enigszins ongeloofwaardig. Iets wat ik prima zou kunnen begrijpen. Maar wellicht dat het je dan wat inzicht geeft in de mensen die, net als ik, een overdosis gevoel hebben meegekregen van onze Schepper.

't Is niet iets van de laatste tijd. Om eerlijk te zijn heb ik dit gevoel ('anders zijn') als zolang ik me kan herinneren. Tegelijkertijd vroeg ik me af waarom ik niet kon genieten van waar anderen zoveel plezier in lijken te hebben. Naar de stad gaan op een drukke zaterdagmiddag, bijvoorbeeld. Mij niet gezien! Alleen als het écht moet dan krijg je mij zover dat ik de bus instap en me richting die mensenmassa begeef. Ik doe waar ik voor kwam en ga dan snel weer naar huis. Alwaar ik neerplof bij de computer of met een goed boek op de bank: ontspanning.
'Ontspanning?', zullen sommigen denken. Lekker rondslenteren in de stad is toch óók ontspanning?
Ja, inderdaad, dat is wat de meesten als ontspanning ervaren. Maar voor mij is het meer inspanning dan ontspanning.
Nu ben ik vast niet de enige die het niet zo heeft op drukte. Er zullen veel mensen zijn die 't liever ontwijken omdat ze er niet van houden. Het uit de weg gaan van drukte is voor mij echter geen keuze, maar noodzaak. Ik doe op zo'n moment zoveel indrukken (prikkels) op dat ik het niet goed kan verwerken en rust (en tijd) nodig heb om het een plekje te geven.
Maakt die eigenschap mij gek? Nee. Maakt het me anders? Ja, want het maakt me een hoog sensitief persoon.
Begrijp me niet verkeerd: hoog sensitiviteit is geen ziekte, gebrek of kwaal. Het is een eigenschap die ieder mens in zekere mate met zich meedraagt. Bij bepaalde mensen is deze echter wat sterker ontwikkeld. Dit noemt men dan: hoog sensitiviteit.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg, maar die geeft wel enigszins het 'punt' weer waar deze column om draait. Bovenstaande is namelijk één van de dingen waarom ik me jarenlang heb afgevraagd of me misschien iets mankeerde. Juist omdat ik niet kon genieten van uitstapjes en drukke gelegenheden zoals feestjes en zo. Iedereen leek het er naar zijn zijn te hebben behalve ik. Ik was altijd degene die verlangde naar mijn kamertje en de rust die ik daar vond (en ook nodig had na zo'n gebeurtenis). De drukte om mij heen maakte (en maakt) me gespannen. Niet vreemd dat ik op een gegeven moment dacht dat er dan wel iets mis met me moest zijn.

Ieder mens is anders, dus daar klampte ik mij maar aan vast. Ik ben nu eenmaal een rustig mens die niet zo nodig alles hoeft mee te maken. Laat mij gewoon lekker met rust en ik ben happy.
'Redelijk saai leven zal je dan hebben', zullen sommigen denken. En wie weet is dat ook wel zo. Maar vergeet niet dat je op zo'n moment je eigen manier van leven reflecteert op het mijne, het verschil opmerkt en vervolgens concludeert dat ik het dan wel erg saai moet hebben omdat ik niet zoveel onderneem als jij. Wie weet vind je mij zelfs wel een enorme aansteller omdat ik me druk maak over de bovenstaande dingen... ("Neuroot" is ook een etiket wat HSP's vaak opgespeld krijgen)

Maar onlangs kwam ik erachter dat ik lang niet de enige ben die zo sterk reageert op prikkels van buitenaf. Sterker nog, het heeft zelfs een naam: HSP. Dit alles werd vastgesteld door m'n psycholoog. Overigens bezit ongeveer 15 tot 20 % van de bevolking deze eigenschap in matige of sterkere mate. En hoewel het laatste in bepaalde situaties wel erg lastig kan zijn, heeft het ook voordelen: zo zijn sensitieve mensen over het algemeen wat intuïtiever en gevoeliger voor stemmingen van anderen.
Voor mij was dit -in een notendop- de erkenning en herkenning waar ik jaren naar heb gezocht.

De reden waarom ik besloten heb om dit met jullie te delen is omdat er nog veel onbegrip heerst met betrekking tot deze eigenschap. Vooral in de huidige maatschappij wordt het niet als ideaal ervaren en nog wel eens gezien als een karaktertrekje dat 'wel gecorrigeerd' kan worden. Hoog sensitiviteit is echter iets wat niet te veranderen is. Je kan ermee leren omgaan, dat wel. En dat gaat toch nét een stukje eenvoudiger als de mensen om je heen weten wat het inhoudt.

Zie ook: We willen allemaal bijzonder zijn van Francesca.

Toekomst renners Chocolade Jacques somber

Even was er weer hoop voor de Nederlanders bij Chocolade Jacques na de aankondiging van de fusie met Vlaanderen - T Interim. Die hoop lijkt snel voorbij.

Lange tijd was de toekomst van de Chocolade Jacques ploeg erg onzeker. De sponsor twijfelde en de renners mochten al op zoek naar een nieuwe ploeg. Nu de ploeg doorgaat als combinatie met Vlaanderen - T Interim onder de naam Chocolade Jacques-T Interim is er weer wat hoop voor de Nederlandse renners, maar veel hoop is het niet.

De nieuwe ploeg zal 21 renners gaan herbergen en zich richten op het opleiden van jonge Belgische renners. Van de 21 renners komen er 16 van Vlaanderen - T Interim. Dat beteknt dat er slechts vijf plekken over zijn voor de renners van Chocolade Jacques en waarschijnlijk gaat daarbij de voorkeur uit naar de Belgen. Bart Voskamp, Jan van Velzen, Rik Reinerink en Bert Hiemstra lijken nu definitief op straat te staan.

In ploegleider Johan Capiot hadden de renners nog veel vertrouwen, maar die moet ook het veld ruimen. "Ik heb begrepen dat ik er niet bij betrokken word.", vertelde die gisteren. Voskamp liet vanaf vakantie weten verrast te zijn: "Dit is nieuw voor mij. Ik kan hier nu nog niets opzeggen."

Info over de toekomst van de Pro Evolution Soccer serie

Bij een Interview op de Konami-site over de toekomst van hun befaamde Pro Evolution Soccer serie zijn een aantal interessante dingen bekend geworden.

De belangrijkste punten op een rij:

- Pro Evolution Soccer 5 voor de PS2 is al in de ontwikkelingsfase

- Pro Evolution Soccer 5 op de PS2 zal waarschijnlijk een online modus bevatten.

- Pro Evo 6 zal pas op de volgende generatie consoles verschijnen. Op deze systemen zullen de graphics flink verbeterd worden en de AI naar een hoger level kunnen worden geschoven.

- Voor een Pro Evolution Soccer versie op de PSP is nog geen concrete data vrijgegeven, deze game wordt wel op dit moment ontwikkeld.

- Een van de toekomstige doelen voor Pro Evolution Soccer serie op de PSP is dat het mogelijk wordt om 2 teams tegen elkaar te spelen, waarbij iedere speler ook daadwerkelijk door een individuele speler zal worden bestuurd.

Door Marokkanen gepest echtpaar verlaat huis

naar en KonnieKipke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet echtpaar Bert en Marja uit de Amsterdamse Diamantbuurt, die eind augustus in de Volkskrant hun verhaal deden over intimidatie door Marokkaanse terreurjeugd, hebben hun huis verlaten. De pesterijen zijn hen teveel geworden.

Na een maand van betrekkelijke rust trof Marja vorige week een op haar auto gekrast hakenkruis aan. Afgelopen maandagavond werd er een straatklinker tegen de raamsponning gegooid. Dinsdagavond bleek er een raam te zijn ingegooid plus de ruit van Berts bestelbus. Toen ze voor aangifte op het bureau waren, werden nog drie bakstenen door de ramen gesmeten.

Op advies van en onder toezicht van de politie is dinsdagnacht de woning dichtgespijkerd met houten platen. Marokkaanse hangjeugd sloeg het grijnzend gade.

Cohen
Burgemeester Job Cohen toont zich geschrokken: ''Ik vind het heel slecht. We weten precies wie daar op straat rondhangt, maar strafbare feiten moet je in ons rechtssysteem wel bewijzen.''

Zoals gewoonlijk in de Diamantbuurt heeft niemand iets gezien. Slechts een handvol buurtbewoners stond dinsdagnacht ontdaan op straat te kijken hoe de woning werd geblindeerd. ''Die ellende is hier al jaren aan de gang'', is het enige dat een Turkse bewoner kon uitbrengen.

PvdA en VVD in Oud-Zuid willen naar aanleiding van het verhuizen het echtpaar dat er camera's in de buurt worden geplaatst en dat er een samenscholingsverbod wordt ingesteld. Een woordvoerder van Woningbouwvereniging AWV is er ook helemaal klaar mee: ''We weten dat vrijwel niemand durft te klagen of aangifte te doen, omdat het te gevaarlijk is. We zijn er dan ook van overtuigd dat er meer in de buurt aan de hand is. In samenwerking met de politie gaan we uitzoeken of die knapen ook in de Diamantbuurt wonen. Zo ja, dan gaan we hun ouders aanspreken.''

Ecclestone wil Stewart aanklagen

Bernie Ecclestone wil Jackie Stewart aanklagen wegens smaad. Stewart, de voorzitter van de Britse Racing Drivers Club (BRDC), had in een radiointerview harde woorden over de rol van Ecclestone in het verdwijnen van Silverstone van de kalender.

Nu Silverstone definitief van de kalender lijkt te zijn verdwenen, is het zwarte pieten begonnen. Stewart gaf in een radio-intertview Ecclestone de schuld. Volgens Stewart heeft die zich niet aan een afspraak gehouden die hij had gemaakt met de Britse minister van sportzaken.

Ecclestone pikt dit niet. Volgens zijn advocaten heeft hij juist erg veel moeite gedaan om Silverstone op de kalender te houden, maar kreeg hij uiteindelijk niet genoeg medewerking. Ecclestone weigert de schuld op zich te nemen en wil nu Stewart aanklagen om te zorgen dat die zijn uitspraken terugneemt.

[update] Kantoorpand Zaandam ontruimd

cyberbull en TheGhost hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een groot pand van zo'n twee jaar oud in Zaandam staat op instorten. Het gaat om een gebouw aan de Provincialeweg waar onder meer een arbodienst en een filiaal van de ING Bank in zijn gehuisvest.

Het pand van zes etages is inmiddels ontruimd nadat het dak gedeeltelijk was ingestort, een vloer verzakte en stenen uit de muren naar buiten werden gedrukt. Hoe het kan dat het vrij nieuwe pand op instorten staat, is nog niet bekend. De brandweer voert op dit moment een zogenaamde visuele inspectie uit.

De provinciale weg is afgesloten voor alle verkeer.

Update 19:12
Na de eerste schrik blijkt een en ander nogal mee te vallen. Een zegsman van de gemeente Zaanstad zegt dat er helemaal geen delen van het pand zijn ingestort. Politie en brandweer hebben volgens hem alleen gereageerd op een alarmmelding van de beheerder die geluiden hoorde. De bouwer en de constructeur ontdekten tijdens een eerste onderzoek donderdagmiddag ook geen zichtbare constructiefouten.

Voor zover bekend is er alleen schade aan de eerste verdieping. Daar zou een vloer zijn verzakt waardoor op de benedenverdieping plafondplaten naar beneden vielen. Bouw- en woningtoezicht gaat vanavond onderzoeken of de muren nog rechtop staan en de vloeren nog horizontaal liggen. De hoop is dat het gebouw vrijdag weer toegankelijk is voor de werknemers.

Bij de ontruiming vanmiddag is overigens wel een gewonde gevallen. Een persoon brak zijn arm.

Barroso weigert commissie aan te passen

De in opspraak geraakte Rocco Buttiglione kan toch Europees Commissaris van Justitie worden. Voorzitter José Manuel Barroso weigert om hem te vervangen.

Het Europees Parlement had eerder nog laten weten niets te zien in de benoeming van de Italiaan wegens diens uitspraken over homoseksualiteit. Barroso heeft vanochtend echter een compromis kunnen sluiten met het parlement, na overleg met de politieke leiders. De Portugees zal zelf een speciale commissie gaan leiden die zich bezig zal houden met fundamentele mensenrechten en non-discriminatiekwesties uit de justitieportefeuille.

De socialisten in het Parlement vinden het aanblijven van Buttiglione "onaanvaardbaar". De andere grote fractie, de christendemocratische EVP, stemt door het compromis wel in met de benoeming van de Italiaan. De liberaal-democraten zijn nog verdeeld. Volgende week zal een stemming definitief bepalen of de Commissie Barroso op 1 november aan de slag kan. De voorzitter liet tijdens een persconferentie vanmiddag in Brussel vast weten "er alle vertrouwen in te hebben dat het Parlement met zijn nieuwe ploeg zal instemmen."

© European Community, 2004
Aanstaand Euro-commissaris Rocco Buttiglione

Ook AVRO overweegt commercieel avontuur

De AVRO overweegt uit het publieke bestel te stappen. De omroep heeft gisteren laten weten zich aan te sluiten bij het onderzoek van de TROS en de Vlaamse commerciële zender VTM om een nieuwe zender op te richten. Ook mediamagnaat John de Mol is bij de gesprekken betrokken. De Mol sloot eerder al een overeenkomst met MTV om vanaf augustus 2005 te gaan uitzenden op het kanaal van Nickelodeon.

De AVRO maakt zich zorgen over het publieke omroepbestel, die zich volgens de vereniging steeds meer richt op "amusement, sport en laagdrempelig drama" om een "concurrent van de commerciële omroepen" te kunnen zijn. Algemeen directeur Gerben Eggink: "Wij geven hiermee een signaal af. De manier waarop het nu gaat is niet de juiste. Daarnaast willen wij onze mogelijheden verkennen. Als dit signaal niet wordt opgepikt, heb ik weinig vertrouwen in een toekomst binnen het publieke bestel."

De raad van bestuur van Publieke Omroep is niet verbaasd. "Het gegeven hing natuurlijk al een tijdje boven de markt en dan is het goed dat er duidelijkheid is. Wat voor consequenties dat heeft voor de zitting van de AVRO in visie- en strategiegroepen zullen we morgen met hen bespreken." Begin volgend jaar laat de AVRO weten of ze doorgaat met haar commerciële plannen.

Heidfeld solliciteert bij Williams

Nu bekend is geworden dat Jenson Button volgend seizoen nog niet bij Williams aan de bak kan, beginnen er al weer namen omhoog te borrelen die in aanmerking komen voor dit zitje. Nick Heidfeld ziet het al helemaal zitten om volgend jaar voor BMW-Williams te rijden.

Heidfeld was in gesprek met vier teams. Jaguar, Jordan, Williams en BAR zijn de teams waarmee het management van "Quick Nick" in onderhandeling was. De onderhandelingen werden echter stopgezet toen het "BAR-Button-Williams" getouwtrek begon. Nu bekend is dat het "Contracts Recognition Board" (CRB) heeft besloten dat het BAR-contract met Button nog steeds rechtgeldig is zullen de onderhandelingen met Williams weer hervat worden.

Na de crash van Ralf Schumacher in Indianapolis zocht teambaas Frank Williams naar vervanging. Heidfeld is toen gevraagd om wat testen te doen voor het BMW-Williams team. Dat is helaas voor Nick niet mogelijk geweest door financiële verplichtingen met teambaas Eddie Jordan.

[update] Fidel Castro gevallen na toespraak

Icoon Buitenlands nieuwsDe 78-jarige Cubaanse president Fidel Castro heeft bij een val zijn knie en mogelijk een arm gebroken. Dit gebeurde na afloop van een één uur durende speech, die live op de Cubaanse televisie te volgen was. Castro werd door bodyguards overeind geholpen, waarna hij het volk gerust stelde.

''Iemand heeft het vast gezien, dus ik wil een einde maken aan alle speculatie. Ik verontschuldig me voor het feit dat ik gevallen ben. Ik heb mijn knie gebroken, misschien ook een arm ..... maar verder ben ik nog heel'', aldus de president. Het geschrokken publiek reageerde opgelucht. Castro grapte dat hij op deze manier opnieuw wereldwijd voorpaginanieuws zou worden. Er is nog geen officieel bericht over zijn huidige fysieke toestand.

Update 17:11 uur
Volgens een officiële verklaring is de algemene gezondheidstoestand van Castro 'uitstekend'. In zijn rechter bovenarm heeft hij een haarscheurtje opgelopen. Zijn knie bleek gebroken.

Subheader

Subheader
'Ik ben nog heel', aldus Castro

ChristenUnie hekelt soepreclame

D-mike-E had ons via de nieuws-submit te melden:

De ChristenUnie is boos over de nieuwe reclames van Cup-a-soup. De politieke partij vindt de beelden van golfende ondernemers die hun werknemers over de kop jagen en 'afkopen' met een bekertje soep voorzien van een cynische tekst niet kunnen. Ook de hoeren die in de filmpjes te zien zijn dus even stoppen met werken voor een loze liefdesverklaring verpesten volgens de partij de goede smaak in de reclame.

De partij gaat producent Unox nu de 'Doe-normaal-cup' aanbieden. Dat is een variant op het door de Tweede-Kamerfractie voorgestelde justitiële 'Doe-normaal-bevel'. Unox zal de cup binnenkort krijgen.

De commercials zijn hier te bekijken.

Sneijder, Robben en De Jong genomineerd

Wesley Sneijder en Nigel de Jong van Ajax en Arjen Robben van Chelsea zijn genomineerd voor de Gouden Bal voor het grootste Europese talent van 2004.

In totaal zijn er 40 Europese talenten geselecteerd voor de verkiezing, die georganiseerd wordt door de Italiaanse sportkrant Tutto Sport. In 2003 won Ajax-speler Rafael van der Vaart de Gouden Bal.

Naast het Nederlandse drietal zijn ook ondermeer Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo ( beide Manchester United) en Fernando Torres (Atlético Madrid) genomineerd. Uiteindelijk zullen veertig Europese journalisten gaan uitmaken wie de prijs dit jaar zal winnen.

Theresa Heinz Kerry biedt excuses aan

Icoon US verkiezingen 2Theresa Heinz Kerry, vrouw van de Democratische presidentskandidaat John Kerry, heeft haar excuses aangeboden voor een uitspraak die zij had gedaan in een interview met 'USA Today', dat gisteren gepubliceerd werd. Heinz Kerry werd gevraagd wat de verschillen zijn tussen haar en Laura Bush.

SubheaderZe antwoordde: ''Ik ken Laura Bush niet. Ze lijkt kalm en ze heeft een fonkeling in haar ogen, wat goed is. Ik weet echter niet of ze ooit een echte baan heeft gehad, ik bedoel, sinds ze volwassen is'', aldus Heinz Kerry. Volgens Theresa heeft ze oprecht spijt van haar uitspraak. ''Ik was vergeten dat mevrouw Bush als een lerares en bibliothecaresse heeft gewerkt. Ik heb respect voor haar, en ik heb oprechte spijt dat ik me haar belangrijke werk in het verleden niet herinnerde.''

Het Bush-kamp noemde Theresa's uitlatingen 'ongepast'. ''Het is goed dat ze haar verontschuldigingen heeft aangeboden. Ze lijkt alleen vergeten te zijn dat ook moeder zijn een fulltime baan is. Ik denk dat het betreurenswaardig is om vrouwen die hun familie prioriteit geven, te kleineren,'' aldus Karen Hughes, een adviseur van de Bush-campagne.

Mailbox Urs Meier gehackt

De mailbox van scheidsrechter Urs Meier is onlangs gehackt door een tot nog toe onbekende hacker. De hacker heeft hierna met de gegevens van Meier een brief gestuurd naar de FA.

Tijdens Euro 2004 werd door Urs Meier een doelpunt van Sol Campbell afgekeurd, dit zit de hacker blijkbaar nog steeds dwars. In de brief aan de Engelse voetbalbond stond dat hij spijt had van de afgekeurde goal, omgekocht zou zijn en binnenkort zijn carrière zou beëindigen.

Meier zelf was uiterst verbaast door het voorval. Ondanks dat floot hij gisteren wel de Champions League wedstrijd tussen Valencia en Inter Milaan.

FC Köln wil Perez en Reuser

Het vorig jaar uit de Bundesliga gedegradeerde FC Köln, gecoacht door Huub Stevens, wil in de volgende transferperiode nieuwe spelers aantrekken. Hiervoor kijkt men ook in Nederland.

Hun oog gevallen op Kenneth Perez van AZ en Martijn Reuser van Willem II. Scouts van de Duitse degradant hebben de twee al meerdere malen bekeken.
Een transfer lijkt niet voorhanden. AZ en Willem II willen de spitsen waarschijnlijk niet laten gaan of er moet een zeer goed bod komen.

Publieke tv-netten krijgen website

De publieke televisienetten hebben een eigen website gekregen. Op de websites van Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 staat de programmering, informatie over programma's en een biografie van presentatoren. Ook de losse omroepen op het net zijn vertegenwoordigd.

De publieke radiozenders hebben al jaren een eigen website. Deze nieuwe sites zijn opgezet als programmaportals voor de drie landelijke publieke netten.

Van Nistelrooy mogelijk geschorst

Spits Ruud van Nistelrooy hangt een schorsing van de Europese voetbalbond, de UEFA, boven het hoofd.

De aanvaller van Manchester United gaf, in de Champions League wedstrijd afgelopen dinsdag tegen Sparta Praag, zijn tegenstander Pavel Pergi een elleboogstoot. De Italiaanse scheidsrechter Massimo de Santis was het incident ontgaan, maar op tvbeelden was het wel duidelijk te zien.

De Europese voetbalbond heeft nog niet gezegd of ze van Nistelrooy ook daadwerkelijk gaat vervolgen. Mocht de Nederlander wel worden bestraft, dan kan hij een schorsing van drie wedstrijden tegemoet zien.

Veel Turkse vrouwen accepteren pak slaag

egor11 en Reloaded hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bijna 40% van vrouwen in Turkije vindt dat hun man ze een pak slaag mag geven als zij ruzie maken met hun echtgenoot, hem seks weigeren of het eten laten aanbranden. Ook de kinderen verwaarlozen of onnodig geld uitgeven kan een reden tot slaag zijn meent 39% van de Turkse vrouwen.

Op het platteland is het percentage beduidend hoger dan het gemiddelde: 57%. De cijfers blijken uit een peiling die gehouden is door de Hacettepe Universiteit in Ankara. In totaal 8.000 vrouwen werden geënquêteerd. Het onderzoek werd gesubsidieerd door de Europese Unie en de Turkse regering. De EU oefent al langer druk uit op Turkije om de rechten van vrouwen beter te beschermen.

18 jaar en tbs in familiedrama Appingedam

De rechtbank in Groningen heeft de 37-jarige Marthin S. uit Winschoten veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf met tbs en dwangverpleging wegens het doodsteken van zijn 23-jarige ex-vrouw en haar 44-jarige moeder. De veroordeelde beging zijn misdaad in Appingedam op 3 april van dit jaar. S. wilde op die dag tevens zijn vijf maanden oude zoontje en zijn ex-schoonvader doden.

In Appingedam belde hij indertijd aan bij het huis van zijn voormalige schoonouders, waar zijn ex-vrouw en zoontje verbleven. Eenmaal binnen stak hij eerst zijn ex-schoonvader neer. Daarna stak hij zijn schoonmoeder dood en vervolgens doodde hij in de achteruin met veertien messteken zijn ex-vrouw. Met zijn kind reed hij vervolgens naar een nabijgelegen kanaal, waar hij zijn zoon probeerde te vermoorden en de hand aan zichzelf wilde slaan. Maar door het koude water kwam hij bij ''zinnen'', zei hij later.

De officier van justitie had levenslang geëist. De straf viel lager uit omdat de rechter vindt dat de grote persoonlijkheidsstoornis waaraan de verdachte lijdt, mede een rol moet spelen in de strafoplegging.

Dieren mogen Bush niet aanklagen

Reloaded had ons via de nieuws-submit te melden:

Dieren kunnen geen rechtszaak aanspannen. Dat heeft een federaal hof van beroep in San Francisco vandaag besloten. De Walvisachtigengemeenschap had de zaak aangespannen omdat walvissen en dolfijnen last hebben van sonarapparatuur van de Amerikaanse marine. Dat is volgens de zelfbenoemde raadsman van de walvissen en dolfijnen een schending van de Amerikaanse wet op beschermde diersoorten.

De gemeenschap wilde namens de dieren een zaak aanspannen tegen de Amerikaanse president Bush en minister Rumsfeld van Defensie. De rechter oordeelde vandaag dat als het parlement had gewild dat naast mensen en rechtspersonen ook dieren rechtszaken kunnen aanspannen, dit wel expliciet in de wet was opgenomen.

Dutch Open blijft in Amersfoort

Het Dutch Open vindt ook in 2005 en 2006 in Amersfoort plaats.

De organisatie van het toernooi bereikte overeenstemming met de gemeente Amersfoort over een nieuw tweejarig contract. Toernooidirecteur Wendy van Eijsden maakte dit donderdag bekend.

In 2005 zal het toernooi plaats vinden van 16 tot en met 24 juli. Dit jaar waren er 42.000 toeschouwers die het graveltoernooi bezochten op Sportingclub Bokkeduinen. Martin Verkerk schreef toen de Dutch Open op zijn naam.

[update] Veel gewonden bij trambotsing in Brussel

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Belgische hoofdstad Brussel zijn vanochtend 34 mensen gewond geraakt toen een tram op een voorganger botste. Drie à vier gewonden zijn er slecht aan toe.

Het ongeluk gebeurde doordat een tram niet tijdig remde voor zijn voorganger en op de andere tram botste. Onder de zwaargewonden bevindt zich de bestuurder van de achterste tram. Vorige week gebeurde er op bijna exact dezelfde plek ook al een soortgelijke botsing tussen twee trams. Hierbij raakten 21 mensen gewond. Het Brusselse openbaarvervoerbedrijf MIVB zal beide ongevallen onderzoeken.

Update 14.23 uur
De trambestuurders werkzaam op de lijn waar het ongeluk plaatsvond, hebben spontaan het werk neergelegd. Directeur Alain Flausch zegt dat de staking te maken heeft met het ongeluk. Het argument voor de staking dat het binnen het bedrijf onrustig is, wuift Flausch weg.

De omstandigheden van het ongeval blijven vooralsnog onduidelijk. "Mogelijk werd de bestuurster verblind door de zon, die hevig weerkaatste op de bladeren op de sporen", aldus woordvoerster Annemie Genbrugge. "Het gaat ook om een jonge, onervaren bestuurster. Misschien heeft dat er ook mee te maken", vervolgt Flausch. De MIVB blijft volhouden dat het toeval is dat er op korte tijd en in dezelfde omgeving twee ongevallen met gewonden gebeuren.

Grand Prix van Mexico in 2006

Het Franse persbureau AFP meldt dat in 2006 er een nieuw circuit op de Formule 1-kalender zal komen. Op het nieuwe circuit van Cancun zal de Grand Prix van Mexico worden verreden.

De race zal waarschijnlijk plaatsvinden in oktober 2006 op een nieuw circuit bij Cancun. Het nieuwe circuit zal zo'n 80 miljoen dollar gaan kosten en een oppervlakte beslaan van in totaal 300 hectare. Lokaal bestuurder Joaquin Hendricks zou dit de pers hebben laten weten, nu de onderhandelingen met Bernie Ecclestone zijn afgerond.

De formele mededeling van de nieuwe Grand Prix wordt maandag, na de race op Interlagos, verwacht. De laatste Formule 1-race in Mexico werd in 1992 gehouden op het circuit Autodromo Hermanos Rodriquez

Tips zelfverrijking in ambtenarenblad

''Konkel, slijm, lieg en bedrieg: zo sleep je het maximale uit je baan bij de gemeente'', zo adviseert de redactie van het blad voor Amsterdamse ambtenaren, Maxxx, deze maand in haar editie.

Alle 20.000 ambtenaren van de gemeente Amsterdam ontvingen de tips in het blad. Om ''de inkomensoorlog''' te winnen adviseert Maxxx verder van het uitdelen van 'kraaltjes en spiegeltjes' tot het dronken voeren van je baas of het 'elkaar toespelen van kleinere bonussen'.

Gemeentesecretaris Erik Gerritsen is woedend en heeft maatregelen aangekondigd tegen de redactie. Volgens hem hebben de makers van Maxxx, allen afkomstig van de afdeling communicatie, 'een ernstige beoordelingsfout' gemaakt.

[UPDATE] GTA: San Andreas ook gelekt

Het lijkt erop dat geen enkele game tegenwoordig meer heilig is. Na Halo 2 is nu ook Grand Theft Auto: San Andreas slachtoffer geworden van warez. In tegenstelling tot de Franse versie van Halo 2 is het nu wel de Amerikaanse versie die gelekt is. Rockstar Games heeft nog geen verklaring gegeven over dit lek.

[UPDATE] Op de website van IGN is een verklaring te lezen van Rockstar Games:

quote
Rockstar Games and Take-Two Interactive Software are aware that an illegally obtained version of Grand Theft Auto: San Andreas and images from the game and manual have been posted to various Internet sites. The proper authorities are investigating the theft and are continuing to investigate all possible leads to ensure there is no further dissemination of our creative content.

Downloading, possession and distribution of Grand Theft Auto: San Andreas, including making the game available on the Internet, is theft.
We take the theft of our intellectual property very seriously and we are and will continue to diligently and aggressively pursue this matter. If anyone finds information on websites with links to unauthorized downloads, information, scans or videos, please contact us at piracy@rockstargames.com.

The launch date of Grand Theft Auto: San Andreas remains the same. The game will be on store shelves in North America on October 26 and in Europe on October 29."


Note: Warez worden niet gewaardeerd op FOK!games. We melden nu dit bericht, maar dat wil NIET zeggen dat je links mag geven naar waar je Grand Theft Auto: San Andreas kan downloaden. De algemene FOK! policy geldt namelijk ook hier.

Team Fortress 2 is niet dood

Aldus sprak Doug Lombardi van Valve, "TF2 is not dead at all. After we announced TF2 on the HL1 tech, we made the decision to move it to the Source Engine. It is still in development and we will be announcing more on that title after HL2 ships."

Origineel stond Team Fortress 2 gepland direct na de release Half Life 1, maar toen werd het stil. Inmiddels zijn we een jaartje of zes verder. Afwachten dan maar.


Team Fortress Classic

Philips helpt PSV bij transfer Robinho

Hoofdsponsor Philips wil PSV graag helpen bij het binnenhalen van het Braziliaanse talent Robinho. Volgens diens club Santos heeft iemand van Philips zich bij de club gemeld.

De Braziliaanse belangen van Philips zijn groot en daarom ziet het bedrijf graag Braziliaanse talenten naar PSV komen. Daarom zou het bedrijf PSV helpen bij de onderhandelingen met Santos. PSV zou voorlopig een bod van tien miljoen dollar netto op de speler hebben uitgebracht.

Als Santos dat bedrag zou accepteren zou de club daar slechts 60% van ontvangen. Robinho heeft zelf namelijk 30% van zijn transferrechten in handen en zijn zaakwaarnemer nog eens 10%. Die constructie zou voor PSV nog wel eens nadelig kunnen uitvallen. Een bod van 10 miljoen dollar netto zou PSV binnen het Nederlandse belastingrecht twintig miljoen euro kunnen kosten.

In de Braziliaanse media wordt verbaasd gereageerd over de hoge bedragen die rond gaan. Voor supertalent Kaka werd door AC Milan slechts een bedrag van zeven miljoen dollar betaald. De onderhandelingen worden voorlopig namens PSV gevoerd door de Braziliaanse FIFA-agent Giuliano Bertolucci.

Strengere dopingcontroles voor skiërs

De internationale skifederatie, de FIS, heeft bekendgemaakt dat ze het komende seizoen strenger gaan controleren op het gebruik van doping.

Vooral de langlaufers kunnen extra controles gaan verwachten, vanwege de verschillende dopingschandalen tijdens de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City. De winnaars van gouden meailles daar, Larissa Lazutina, Johann Mühlegg en Olga Danilova, werden daar toen betrapt op het gebruik van verboden middelen.

De FIS maakte bekend dat voortaan bij wedstrijden in alle disciplines de topvijftig kan worden gevraagd om een urinestaal of een bloedmonster in te leveren. Vorig seizoen liet de FIS overigens al de de alpineskiërs en de skispringers bloedanalyses ondergaan.

Half jaar cel voor antisemitisme op school

In België zijn twee oud-leerlingen van een Atheneum tot 6 maanden celstraf veroordeeld omdat ze zich schuldig hadden gemaakt aan jodenhaat (antisemitisme) tegenover een leraar. De twee, Youssef S. (21) en Mourad J. (20), werden veroordeeld omdat ze op 14 november 2002 hun leraar Frans, David Berman, die van joodse afkomst is, hadden uitgescholden.

De twee gingen al op de tweede dag waarop de leerkracht hen lesgaf over de schreef. Berman waarschuwde één van hen omdat die had opgemerkt dat hij een "jodenkop" had. Daarop kreeg hij een bank en enkele stoelen naar het hoofd geslingerd. Youssef S. heeft volgens de rechter bovendien verschillende keren de Hitlergroet gebracht, terwijl hij "Heil Hitler!" riep.

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (Antiracisme.be) toonde zich zeer tevreden met de veroordelingen.

Feyenoord wil Kalou en Kuijt niet kwijt

Feyenoord-coach Ruud Gullit zegt dat een tussenstijds vertrek van Dirk Kuijt en Salomon Kalou onbespreekbaar is.

Het aanvallende koningskoppel van de Rotterdamse club wordt de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met buitenlandse topclubs maar Gullit zegt op de website van De Telegraaf dat een vertrek van beide niet aan de orde is.

Volgens Gullit heeft er nog geen club zich officieel gemeld voor het duo. "Maar we lezen of horen ook wel eens wat. Ik vind de belangstelling overigens niet erg. Het is een duidelijk teken dat ze goed presteren. Het zou zelfs raar zijn als er geen interesse was," aldus de trainer van de club uit de Kuip.

Gullit hoopt overigens op een langer verblijf van de Belg Thomas Buffel in de Kuip. De middenvelder raakte zijn basisplek aan het begin van dit seizoen kwijt aan Kalou. Uiterlijk januari moet de Buffel beslissen of hij ingaat op de vernieuwe aanbieding die de Rotterdamse club hem gedaan heeft. "Buffel is een goede prof. Hij doet goed zijn best. Ik wil ook hem niet tussentijds verliezen."

De economie van een 2D adventure anno 2004

Ron Gilbert, onder andere bekend geworden met de Monkey Island adventures heeft op zijn weblog, de Grumpy Gamer, een uitleg gegeven of het haalbaar is om anno 2004 nog een 2d adventure te maken. De volledige tekst is hier te vinden.

Een kleine (vertaalde) bloemlezing van Rons uitleg:

Aangenomen wordt het volgende:

1 - We maken een klassiek 2D point-n-click adventure
Een game maken in 3D is veel duurder, dus daar beginnen we niet aan
2 - We huren echte werknemers in die de game gaan maken.
Vanzelfsprekend zou de game goedkoper zijn door hobbyisten in te schakelen, maar het plan is om een echte zakelijke game op te zetten
3 - Focus ligt op ontwikkeling en product gerelateerde kosten
4- Engine technologie zit niet in de kosten
Er zijn legio 2d engines op de markt, we gaan er van uit dat we er daar eentje van gaan gebruiken
5 - Een state of the art game
6 - Binnen een jaar op de markt
Monkey Island was binnen een jaar klaar.
7 - Er wordt een publisher gezocht, niet zelf publiceren.
8 - Alleen voor de PC
Onderhandelingen met console fabrikanten gaat moeizaam en er komen royalties bij kijken.

Personeel:
Lead Programmer
Lead Artist
Producer
Subtotal: $220,000

3 Programmeurs
5 2d Animatie artiesten
Subtotal: $480,000

Testen: Subtotal: $30,000

Uitbestedingen: Script, Muziek, Geluid, Voice talents en opnames.
Subtotal: $60,000

Totaal komt het ongeveer (met 20% overhead, belastingen,etc) op zo'n $950,000 uit.

Marketing: $500,000.

Verkoop bij 19, 29 en 39 dollar prijzen:

Retail $19 = Wholesale $15
Retail $29 = Wholesale $22
Retail $39 = Wholesale $30

Winsten:
Retail $19 = Profit $9
Retail $29 = Profit $18
Retail $39 = Profit $25

In totaal met alles er op en eraan kost een beetje game dus $1,400,000 om te maken, dus een break-even-point is zo berekend:

Retail $19 = Break even units 155,000
Retail $29 = Break even units 75,000
Retail $39 = Break even units 56,000

Als laatste merkt Ron op dat het leuk is om met deze uitleg te komen, en nu snel weer aan het werk

Turkije wil ICC gaan erkennen

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft gisteren in Frankrijk gezegd dat zijn land het Statuut van Rome, dat het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft gecreëerd, gaat ratificeren. Alle EU-landen, met uitzondering van Tsjechië, zijn aangesloten bij het Strafhof.

In totaal zijn er bijna honderd landen bij het ICC aangesloten. Het Strafhof moet uiteindelijk wereldwijde bevoegdheid krijgen voor het berechten van verdachten van volkerenmoord, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.

Amerika is een fel tegenstander van het ICC en voert harde campagne tegen het Strafhof. De regering van de VS zegt bevreesd te zijn voor politiek gemotiveerde vervolging van Amerikanen door het Strafhof. Er is zelfs een wet aangenomen waarbij de Amerikaanse president Den Haag 'mag' binnenvallen om Amerikanen uit handen van het Strafhof te bevrijden.

-
Zie ook VS dwarsbomen Strafhof steeds meer

Super Monkey Ball Deluxe voor Playstation2 en Xbox

Sega heeft aangekondigd dat Super Monkey Ball Deluxe zowel voor de Playstation 2 en Xbox omstreeks de lente van 2005 beschikbaar zal zijn.


In 2005 op je Playstation2 of Xbox

De game zal 300 levels hebben; 114 van Super Monkey Ball, 140 van Super Monkey Ball 2 en 46 deluxe levels. Ook zal het spel nieuwe mogelijkheden hebben zoals een Challenge mode met geavanceerde moeilijkheidsgraden. De Story mode heeft ook een paar extra levels.

De twaalf party games van Super Monkey Ball 1 en 2 alsmede zes extra games zullen ook op dezelfde disc verschijnen. Eigenlijk krijg je dus twee en een half spel op één disc.

Indonesische moslims belagen varkensmesters

Lord Dreamer, Scootmobiel en FSF-Moses hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de centraal-Indonesische provincie Sulawesi hebben met machetes gewapende moslims woensdag verscheidene varkenshouderijen van christenen aangevallen. Dit omdat volgens de plaatselijke moslimleider de lucht die afkomstig is van de varkenshouderijen, beledigend is tijdens de ramadan. Ongeveer twintig varkens werden afgeslacht.

In Indonesië wonen ruim 210 miljoen mensen waarvan 80% moslim is. De christenen vormen met 10% een minderheid. Het is niet de eerste keer dat er spanningen tussen de twee groepen zijn. In 2002 escaleerde die volledig en kostte de geweldsuitbarsting zeker 1.000 mensen het leven.

The Sims 2 komt naar de Macintosh

Firma Aspyr heeft aangekondigd dat The Sims 2 er ook voor de Apple Mac komt, zo is op het Warcry Network te lezen.
quote
Aspyr Media, Inc. today announced they have signed on to publish The Sims™ 2 for Mac. The award-winning and critically-acclaimed The Sims 2 is the fastest selling PC game ever and is the sequel to the best selling PC game of all time. Fans were instantly taken with the game’s advanced gameplay mechanics and endless creative possibilities. The Sims 2 now is under development for the Mac under license from Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) by Aspyr Studios, Aspyr’s internal development team.

Aspyr Media Inc. in Austin, Texas is een publisher van veel Macintosh, PC, en Game Boy Advance games.

ADO-spreekkoor Sylvie Meis moet kunnen

Het Landelijk Informatiepunt Supportersprojecten (LIS) vindt dat spreekkoren van voetbalsupporters in stadions waarbij vrouwen of moeders van spelers ernstig worden beledigd, te tolereren zijn. ''Sylvie Meis is de hoer van Amsterdam'', wat onlangs tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax te horen was, moet voortaan kunnen worden gescandeerd zonder dat een wedstrijd gestaakt wordt.

Het LIS is een beleidsorgaan dat in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) expertise ontwikkelt en informatie bundelt over sociale projecten met voetbalsupporters. Volgens het LIS behoren er duidelijke grenzen aan het roepen van leuzen te zijn, maar die moeten niet liggen bij het vermeende beroep van iemands moeder of vriendin als prostituee. De grenzen worden wél overschreden bij het toewensen van dodelijke ziektes of andere gruwelijkheden alsmede bij racistische uitingen.

Het Landelijk Informatiepunt vindt dat de KNVB en de overheid niet te gevoelig moeten reageren op beledigende spreekkoren. ''Die horen er gewoon bij. Supporters moeten hun emotie kunnen tonen, stoom kunnen afblazen. En dat dit soms pijn aan de oren doet, is voor sommigen vervelend. Maar het is altijd nog minder vervelend dan wanneer de emoties zo ver oplopen dat de zaak ontploft binnen het stadion of in de samenleving.''

Volgens het LIS is voetbal altijd een volkssport geweest, en horen felle emoties daar bij. Zonder emoties wordt voetbal net zo populair als honkbal of korfbal, menen de experts bij het LIS. Draconische maatregelen van de overheid zullen bovendien weinig effect sorteren menen zij. Het bureau ziet meer heil in zelfregulering.


''Van Der Vaarts vriendin een 'hoer' noemen, moet kunnen''

Jubileumduel Romario met WK-ploeg 1994

De jubileumwedstrijd van de Braziliaanse voetballer Romario, die op 10 november wordt gespeeld in Los Angeles, gaat tussen het Braziliaanse elftal dat in 1994 wereldkampioen werd en het nationale elftal van Mexico.

De 38-jarige oud-speler van onder meer PSV zal daarin in de spits naast Bebeto gaan spelen. Daarnaast heeft bondscoach Carlos Alberto ook doelman Taffarel, Rai, Branco, Jorginho en Dunga bereid gevonden om mee te spelen.

Romario staat tot aan het eind van het seizoen onder contract bij het Braziliaanse Fluminense, maar zal aan voetballen waarschijnlijk niet meer terugkomen. De trainer van de club, Alexandre Gama, is na een meningsverschil met de spits niet van plan hem nog op te stellen.

Dagje Milaan kan gezondheid schaden

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Wie een dag doorbrengt in Milaan, moet er rekening mee houden dat dit de gezondheid ernstig kan schaden. Door de vervuiling in het economische hart van Italië staat de kwaliteit van de lucht gelijk aan het inhaleren van vijftien sigaretten, zo blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van het Sesto San Giovanni-ziekenhuis. Samen met Palermo en Triëst is de Noord-Italiaanse stad de meest vervuilde van het land.

De andere grote Italiaanse steden komen er beter vanaf. Een dag Napels is goed voor inhalatie van een equivalent van negen tot elf sigaretten en Florence, Genua, Turijn en Verona voor zeven of acht. Rome komt tegen de verwachting in goed uit het onderzoek, met een equivalent van slechts vijf à zes sigaretten.

Vergeleken met andere Europese steden komen de Italianen er nog redelijk goed vanaf. Zo bleek uit een vergelijkbaar onderzoek enkele maanden geleden, dat een verblijf in het Britse Oxford gelijk staat aan het inhaleren van 61 sigaretten per dag.

Williams wil Button nu in 2006

Nu Jenson Button in 2005 bij BAR moet blijven is voor Williams het verhaal Button nog niet over. Ze hopen Button nu in 2006 als rijder te kunnen verwelkomen.

Williams toont zich teleurgesteld dat het CRB in het voordeel van BAR heeft besloten. Dat heeft echter geen invloed voor de lange termijn. Het team gelooft in Button als coureur en wil hem daarom graag in 2006 als coureur hebben.

Frank Williams vertelde: "Natuurlijk zijn we teleurgesteld door de conclusie van het het CRB. We vonden Jenson een coureur die het waard was om voor te vechten en deden dat gebaseerd op sterk juridisch advies. We hebben geen spijt van onze poging hem in te lijven. Het CRB accepteerde een significant aantal van Williams' argumenten, maar oordeelde desondanks tegen ons."

"We geloven niet dat verdere juridische actie in deze zaak de sport goed zal doen. Ondanks de beslissing van het CRB, die over 2005 gaat, zullen we onze hechte relatie met Jenson voor 2006 doorzetten."

Viewtiful Joe feitjes

In een interview dat IGN had met Atsushi Inada (creator van VJ) zijn een aantal interessante feitjes naar voren gekomen. Laten we beginnen met het slechte nieuws: de co-op is eruit. Je kan dus niet tegelijk met een vriend of vriendin de game doorspelen. Er is wel een systeem ontwikkeld dat dit gemis op moet vangen en misschien zelfs wel interessanter is: 'Viewtiful Touch' waarmee je direct tussen Joe en Silvia kan wisselen.
Het verhaal zal voor beide characters hetzelfde zijn aangezien ze samen het avontuur doorlopen

In Viewtiful Joe 2 zal je kunnen kiezen uit meer verschillende moeilijkheidsgraden, het spel zal dus voor een breder publiek speelbaar zijn.
Er zullen in VJ2 meer puzzels zitten dan in het eerste deel. Nu het gevechtssysteem helemaal is uitgewerkt hadden de makers meer tijd om zich daar mee bezig te houden.

De PS2 versie zal exact hetzelfde zijn als de Cube versie en ze zullen tegelijk releasen. Over een eventuele Xbox release wordt nog nagedacht. In de toekomst is het dus mogelijk dat er een deel naar de Xbox komt.

Parkeerverbod 'PC Hooft-tractoren' Nijmegen

Re_plaY, National-Sniper, ircle, St. Louie en junkieXXXL hadden ons allen via de nieuws-submit te melden:

De gemeenteraad van Nijmegen wil het gebruik van grote terreinwagens, ook wel aangeduid met minder vleiende namen als 'Aso-bak' of 'PC Hooft-tractor', in de stad actief gaan ontmoedigen. Groen Links diende een motie in waarin het stadsbestuur werd gevraagd om een parkeerverbod in te stellen voor auto's langer dan 4,80m en breder dan 1,85 m exclusief buitenspiegels. De motie van GroenLinks werd met 19 stemmen voor en 16 stemmen tegen aangenomen. Overigens is nog niet bekend of en hoe de gemeente het nu aangenomen verbod wil controleren op naleving.

De automobielbranchevereniging RAI zegt "verbijsterd te zijn" door dit besluit. Groen Links had het voorstel ingediend vanwege het feit dat de luxe Sports Utility Vehicles (SUV's), die in de praktijk zelden of nooit de onverharde weg zullen bezoeken, gevaarlijk zijn in het (stads)verkeer en door hun hogere brandstofconsumptie milieuonvriendelijk en extra vervuilend zijn.

Minister Peijs van Verkeer kondigde eerder deze week al een onderzoek aan naar de risico's van de luxe terreinwagens. Uit eerder onderzoek bleek namelijk dat deze bij een aanrijding ernstig letsel kunnen veroorzaken en er bij dergelijke ongevallen zelfs drie maal zoveel doden bij de tegenpartij te betreuren zou zijn als bij vergelijkbare ongelukken zonder betrokkenheid van deze grote zware voertuigen. Ook zouden veel bestuurder rond rijden met een 'vals gevoel van veiligheid' en daardoor roekelozer aan het verkeer deelnemen.

Nintendo start valse Metroid-sites

In het verleden heeft Nintendo al eens een parodie-website gemaakt over Perfect Dark op de N64, om extra 'buzz' te creëren. Ook Rockstar heeft er een handje van om grappige, valse websites te maken rond de GTA-games. Nu heeft Nintendo minstens twee valse Metroid Prime 2: Echoes-sites online gezet.

Channel 51 lijkt op het eerste gezicht gewoon één van de vele alien-abduction-Bigfoot-chupacabra-conspiracy-theory-sites, tot je kijkt naar de naam van de schrijver - "Samantha Manus" uit "Sumas, WA." De vage, korrelige clipjes van de "Rossler Transmission" zijn in werkelijkheid stukjes uit Metroid Prime 2: Echoes.

Onderaan de pagina van Channel 51 staat een advertentie voor Orbis Labs, een fabrikant van "new-age military technology" - om precies te zijn een "self-contained armored machine" oftewel een Battle Sphere. "Samantha Manus" schrijft over deze uitvinding: "het grootste probleem dat ik voorzie voor het Battle Sphere programma, als het al echt is, is dat de mannelijke soldaten er te groot voor zijn." De slogan van Orbis Labs is "Striving to be the new leader in Next-Generation Military Technology."

Een link naar een Time magazine artikel over zonnebrillen met een ingebouwde MP3 speler lijkt op het eerste gezicht niets met Metroid Prime te maken te hebben, maar klik je door naar de tweede pagina dan krijg je een stuk te zien over de Nintendo DS en Metroid Prime: Hunters.

Beide sites zullen de komende tijd waarschijnlijk regelmatig van nieuwe updates voorzien worden. Channel 51lijkt wekelijks nieuwe verhalen te hebben en Orbis Labs belooft "binnenkort" testvideo's te hebben van de Battle Sphere. Bovendien verwacht GameSpot dat de login op de Orbis site binnenkort wel "per ongeluk" gelekt of "gehackt" zal worden.

Demo van Atlantis Evolution beschikbaar

Op diverse sites is een demo verschenen van de adventure Atlantis Evolution. Een foto-journalist wordt na een schipbreuk in een draaikolk gezogen en komt terecht in New Atlantis. Om terug te kunnen naar zijn eigen wereld moet hij eerst de technologie van New Atlantis leren kennen en de inwoners bevrijden van de dictatuur waaronder ze gebukt gaan.

In de demo ontmoet je ene Chel, en kan je een bos en een ondergronds grottenstelsel bezoeken.




De demo is onder andere hier te vinden:
Worth Playing
Gamer's Hell

Einde wielerloopbaan Zülle

Alex Zülle (36) heeft een punt gezet achter zijn veertienjarige loopbaan. De Zwitser heeft naar nu blijkt met de Ronde van Lombardije zijn laatste kilometers gekoerst.

Zülle onderscheidde zich aanvankelijk in de Tour de France, waarin hij uiteindelijk tweemaal tweede werd (1996, 1999). De Ronde van Spanje bracht hem meer succes, in 1996 en 1997 won hij de Vuelta. In 1996 veroverde hij tevens de wereldtitel van het tijdrijden. Zijn beste jaar al met al.

In totaal behaalde 'de Roze Panter' 66 ritzeges en vijfttien titels (naast 2x Vuelta o.a 2x Ronde van Zwitserland en eenmaal Parijs-Nice). In zijn carriere was hij actief voor de teams van O.N.C.E., Festina-Lotus, Banesto, Team Coast en Phonak.

'Hitler' niet geaccepteerd als flipperkast

Het Japanse bedrijf Fuji Shoji Co mag zijn nieuwste reeks flipperkasten geen namen als Hitler of Mozes geven. Het patentenbureau in het Aziatische land gaf daar geen toestemming voor. Het bureau noemde het onverantwoord.

Fuji wilde de flipperkasten vernoemen naar beroemde mensen uit de wereldgeschiedenis, zoals de componist Tsjaikovski en de Wright Brothers, die in 1903 de eerste bemande vlucht in een door hen zelf gebouwd vliegtuig maakten. Maar ook namen als Hitler en Mozes stonden op het lijstje van mogelijke namen, en dit viel niet in goede aarde bij het patentenbureau.

Volgens Fuji waren de namen "willekeurig" gekozen en was het niet de bedoeling om iemand te beledigen. "Maar we hebben niet goed genoeg opgelet en dat spijt ons enorm", aldus een woordvoerder.

Twee doden door auto-ongeluk Eelde

Sandyman had ons via de nieuws-submit te melden:

In de buurt van de Drenthse plaats Eelde heeft woensdagavond een ernstig auto-ongeluk plaatsgevonden. De bestuurder van een auto reed in een flauwe bocht in de linkerberm en botste tegen een boom. Zowel de automobilist als zijn passagier kwamen om het leven.

De twee slachtoffers zijn jongemannen, waarvan de identiteit nog niet bekend is. De politie probeert inmiddels de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

GBA SP nu eindelijk ook in China

Goed nieuws voor GBA minnend China. Ze krijgen op 27 november de GBA SP, vlak na de launch van de gewone GBA in juni.

De GBA SP zal in 21 steden verkocht gaan worden (waaronder Peking en Shanghai) en de prijs zal variëren per regio.

iQue, een samenwerking tussen Nintendo en voormalig Silicon Graphics directeur Wai Yen, zal gaan zorgen voor de distributie. Eerder bracht iQue al de iQue Player uit welke een aantal N64 games kon spelen.

Nieuwe NFSU2 trailer

Vorig jaar kwam EA met een racegame gebaseerd op de film 'The Fast and the Furious'; Need for Speed: Underground. Het was een succes en zoals bij elke succesvolle game laat een vervolg meestal niet lang op zich wachten. Need For Speed: Underground 2 dus in dit geval.

Er is nu een nieuwe trailer voor deze game op het web verschenen en deze vind je HIER. In de trailer spelen de twee babes (Kelly Brooke en Brooke Burke) een belangrijke rol.

Schwarzenegger ondersteunt stamcelonderzoek

Cochese vertaalde en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

De Californische Republikeinse gouverneur Arnold Schwarzenegger brak afgelopen maandag met zijn conservatieve achterban door een wetsvoorstel waarbij 3 miljard dollar zal worden vrijgemaakt voor onderzoek naar stamcellen te ondersteunen. Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen, dan zou dat betekenen dat er voor de komende tien jaar per jaar 300 miljoen extra beschikbaar is.

Saillant detail is dat Schwarzenegger hiermee direct tegenover zijn eigen partij komt te staan, die in meerderheid tegen dit soort onderzoek is. Steen des aanstoots is het experimenteren met stamcellen, die ontstaan kort na de bevruchting van de eicel. Volgens tegenstanders zijn dit embryo's en dus levende wezens.

Voorstanders menen dat in de nabije toekomst dwarslaesie, Alzheimer en een een aantal andere ziektes genezen kunnen worden. Bekende voorstanders van onderzoek zijn en waren Michael J. Fox, wijlen Christopher Reeve en de familie van de overleden ex-president Ronald Reagan. Ook de schoonvader van Arnold Schwarzenegger, Sargent Shriver, lijdt aan Alzheimer.

Dragon Quest VIII

Ook vandaag weer een groot info bericht over een grote RPG. Deel acht uit de (in Japan) succesvolle Dragon Quest serie staat eind november op de planken in de Japanse gamewinkels. Een US of EU datum is niet bekend, maar verwacht wordt dat hij 'ergens in 2005' verkrijgbaar is.

Dragon Quest VIII wordt niet ontwikkeld door Square-Enix zelf maar door Level-5 die we kennen van Dark Cloud en Dark Chronicle (beide PS2). Het is de eerste Dragon Quest die een volledige 3D wereld kent.

Het is met de nieuwe grafische engine nu mogelijk om vanuit eerste persoon de wereld te aanschouwen, al kan je niet lopen in eerste persoon. Dat gebeurt nog steeds met een camera die boven je hangt.

De karakters in de game zijn allemaal ontworpen door Akira Toriyama die we kennen van Chrono Trigger, Dragon Ball en de andere delen van de DQ serie. Een aantal karakters die mee gaan doen zijn Yangus de barbaar, Kukule de zwaardvechter, Trode de trol en Jessica de heks.

Converseren met personen in de game gaat via een 'talk' commando en naast de NPC's (niet speelbare karakters) kun je ook je eigen teamleden om advies vragen. Een leuke optie bij de herbergen is dat je kan kiezen om wakker te worden in de ochtend of in de avond.

De battles gebeuren willekeurig, maar je kan via het 'Scout Systeem' wel monsters zoeken die je ook weer kunt vangen in een gevecht. Hierna kun je beginnen aan de 'Monster Training'. Tijdens de gevechten zijn er enkele nieuwe dingen beschikbaar om de gevechten wat nieuwe impulsen te geven. Zo is er een 'Skill Master Systeem' waarmee je skill points kan gebruiken om nieuwe technieken te leren en een 'Tension Systeem' waarbij de speler een aantal ronden wacht om zo een speciale aanval op te sparen. Je hebt als speler de keuze om alle karakters zelf te besturen of ze door de AI te laten sturen. Als je kiest voor de AI moet je wel algemene instructies geven.

Voor de items is ook iets nieuws bedacht, een magische pot. Deze pot beschikt over krachten om items om te vormen tot nieuwe items. Hierbij kun je denken aan een medium potion die ontstaat uit twee kleine potions bijvoorbeeld. Het is echter nog niet bekend of de te vormen items willekeurig zijn of dat er een systeem aan vast zit zoals bijvoorbeeld bij Rikku's Mix uit Final Fantasy X.

Naast de game komt er uiteraard ook een soundtrack van de game uit. De OST van Dragon Quest VIII zal bestaan uit 38 tracks verspreid over twee cd's en eind december in Japan verkrijgbaar zijn.

Na al deze info hebben we nog een aantal screens:


Britney ontevreden over eigen lichaam

herman14 had ons via de nieuws-submit te melden:

Britney Spears is niet blij met haar eigen lijf. Op de hoes van haar nieuwe cd 'Greatest Hits: My Prerogative' heeft ze naar verluidt een twee jaar oude foto gebruikt om haar huidige lichaam niet te laten zien. Haar hoofd zou op de oude foto geplakt zijn.

"Ik zie eruit als een pornoster. En waarom dat blonde haar? Ik heb het echt helemaal gehad met blond zijn!", aldus de 22-jarige zangeres.


Suicide is painless

Het is herfst en het waait. Op FOK is er al veel over geschreven. Over hoe muziek in de herfst een bepaald effect op je kan hebben, of over hoe sommigen de herfst als iets creatiefs ervaren.
De NS deelt, tegen een borg van twee euro vijftig, paraplu’s uit om de pijn een beetje te verzachten als de trein weer vertraging heeft in verband met herfstblaadjes op de rails. Maar het zijn helaas niet louter en alleen blaadjes die met de herfst op de rails terechtkomen. Pijn en verwarring vinden deze dagen vaak hun rust op het spoorwegennet.

Debitel heeft traagste helpdesk

Telecomprovider Debitel heeft de traagste telefonische klantenservice. Dat blijkt uit een test van dj Sander de Heer in het 3FM-programma 'Wout!'. Bij de operator uit Hoofddorp moest 100 minuten gewacht worden voordat er iemand opnam. Bij Dell Computers was dit 49 minuten en 30 seconden en bij de Gemeentebelastingen Rotterdam duurde het 20 minuten voor er iemand aan de lijn kwam.

KPN mobiel verbrak helemaal de verbinding en ook de Belastingdienst hangt op na de melding dat het te druk is. Bij Ticketservice was het 10 minuten en 50 seconden wachten het duurst. Een minuut bellen kost 45 eurocent per minuut.

Bedrijven die het goed deden zijn IB Groep in Groningen, Essent, HetNet, Casema, D-reizen, Orange, NBC Boekenclub, Vuurwerk en Canal+. De wachttijden waren bij deze bedrijven minder dan drie minuten. Zelfs UPC heeft de helpdesk verbeterd en helpt haar klanten al na 2 minuten en 23 seconden. Route Mobiel is een paar seconden eerder met het beantwoorden van de telefoon dan de Wegenwacht van concurrent ANWB.

Steeds minder Nederlanders christen

Eenderde van de Nederlandse bevolking is lid van of voelt zich verwant aan een protestantse of katholieke kerk. Het is het laagste aanstal christenen in ons land ooit gemeten. Dit blijkt uit een enquête van de NCRV, Trouw, de Vrije Universiteit en het Nederlands Bijbelgenootschap, gehouden onder 1078 mensen. De resultaten werden woensdagavond gepresenteerd in Netwerk.

Het aantal mensen dat zich beschouwt als christen is in de laatste acht jaar flink gedaald. In een soortgelijk onderzoek in 1996 gaf nog de helft van de ondervraagden aan zich een christen te voelen. Tegenwoordig hangen echter steeds meer mensen een ander of geen enkel geloof aan. De voornaamste oorzaken van het kleiner wordend aantal christenen zijn het uitsterven van de kerkgaande generatie en de veranderingen in de samenstelling van de bevolking.

Overigens is ook het bijbelbezit de laatste jaren fors afgenomen. Acht jaar geleden had 67 procent van de Nederlanders nog één of meer bijbels thuis, tegenwoordig is dat nog maar 54 procent.

'Bush verwachtte geen Amerikaanse doden in Irak'

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsDe Amerikaanse president George Bush verwachtte voorafgaand aan de invasie in Irak dat er geen Amerikaanse soldaten zouden sneuvelen. Althans, dat zou hij tegen de populaire tv-predikant Pat Robertson hebben gezegd. Robertson verklaarde dit woensdag op de nieuwszender CNN.

"O nee, we zullen geen gesneuvelden hebben", zou de president gezegd hebben op een opmerking van Robertson dat Bush het Amerikaanse volk diende voor te bereiden op gesneuvelden. Robertson noemde de president de meest zelfverzekerde man die hij in zijn leven heeft ontmoet. Inmiddels heeft de strijd in Irak aan 1100 Amerikanen het leven gekost. Daarnaast zijn er naar schatting 13.000 à 15.000 Iraakse burgers omgekomen.

Een woordvoerder van het campagneteam van de Democratische presidentskandidaat Kerry riep Bush op de zaak op te helderen, en te zeggen of Robertson de waarheid spreekt of niet.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.