Door Marokkanen gepest echtpaar verlaat huis

naar en KonnieKipke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet echtpaar Bert en Marja uit de Amsterdamse Diamantbuurt, die eind augustus in de Volkskrant hun verhaal deden over intimidatie door Marokkaanse terreurjeugd, hebben hun huis verlaten. De pesterijen zijn hen teveel geworden.

Na een maand van betrekkelijke rust trof Marja vorige week een op haar auto gekrast hakenkruis aan. Afgelopen maandagavond werd er een straatklinker tegen de raamsponning gegooid. Dinsdagavond bleek er een raam te zijn ingegooid plus de ruit van Berts bestelbus. Toen ze voor aangifte op het bureau waren, werden nog drie bakstenen door de ramen gesmeten.

Op advies van en onder toezicht van de politie is dinsdagnacht de woning dichtgespijkerd met houten platen. Marokkaanse hangjeugd sloeg het grijnzend gade.

Cohen
Burgemeester Job Cohen toont zich geschrokken: ''Ik vind het heel slecht. We weten precies wie daar op straat rondhangt, maar strafbare feiten moet je in ons rechtssysteem wel bewijzen.''

Zoals gewoonlijk in de Diamantbuurt heeft niemand iets gezien. Slechts een handvol buurtbewoners stond dinsdagnacht ontdaan op straat te kijken hoe de woning werd geblindeerd. ''Die ellende is hier al jaren aan de gang'', is het enige dat een Turkse bewoner kon uitbrengen.

PvdA en VVD in Oud-Zuid willen naar aanleiding van het verhuizen het echtpaar dat er camera's in de buurt worden geplaatst en dat er een samenscholingsverbod wordt ingesteld. Een woordvoerder van Woningbouwvereniging AWV is er ook helemaal klaar mee: ''We weten dat vrijwel niemand durft te klagen of aangifte te doen, omdat het te gevaarlijk is. We zijn er dan ook van overtuigd dat er meer in de buurt aan de hand is. In samenwerking met de politie gaan we uitzoeken of die knapen ook in de Diamantbuurt wonen. Zo ja, dan gaan we hun ouders aanspreken.''