18 jaar en tbs in familiedrama Appingedam

Rob (R@b)
De rechtbank in Groningen heeft de 37-jarige Marthin S. uit Winschoten veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf met tbs en dwangverpleging wegens het doodsteken van zijn 23-jarige ex-vrouw en haar 44-jarige moeder. De veroordeelde beging zijn misdaad in Appingedam op 3 april van dit jaar. S. wilde op die dag tevens zijn vijf maanden oude zoontje en zijn ex-schoonvader doden.

In Appingedam belde hij indertijd aan bij het huis van zijn voormalige schoonouders, waar zijn ex-vrouw en zoontje verbleven. Eenmaal binnen stak hij eerst zijn ex-schoonvader neer. Daarna stak hij zijn schoonmoeder dood en vervolgens doodde hij in de achteruin met veertien messteken zijn ex-vrouw. Met zijn kind reed hij vervolgens naar een nabijgelegen kanaal, waar hij zijn zoon probeerde te vermoorden en de hand aan zichzelf wilde slaan. Maar door het koude water kwam hij bij ''zinnen'', zei hij later.

De officier van justitie had levenslang geŽist. De straf viel lager uit omdat de rechter vindt dat de grote persoonlijkheidsstoornis waaraan de verdachte lijdt, mede een rol moet spelen in de strafoplegging.