[update] Veel gewonden bij trambotsing in Brussel

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Belgische hoofdstad Brussel zijn vanochtend 34 mensen gewond geraakt toen een tram op een voorganger botste. Drie ŗ vier gewonden zijn er slecht aan toe.

Het ongeluk gebeurde doordat een tram niet tijdig remde voor zijn voorganger en op de andere tram botste. Onder de zwaargewonden bevindt zich de bestuurder van de achterste tram. Vorige week gebeurde er op bijna exact dezelfde plek ook al een soortgelijke botsing tussen twee trams. Hierbij raakten 21 mensen gewond. Het Brusselse openbaarvervoerbedrijf MIVB zal beide ongevallen onderzoeken.

Update 14.23 uur
De trambestuurders werkzaam op de lijn waar het ongeluk plaatsvond, hebben spontaan het werk neergelegd. Directeur Alain Flausch zegt dat de staking te maken heeft met het ongeluk. Het argument voor de staking dat het binnen het bedrijf onrustig is, wuift Flausch weg.

De omstandigheden van het ongeval blijven vooralsnog onduidelijk. "Mogelijk werd de bestuurster verblind door de zon, die hevig weerkaatste op de bladeren op de sporen", aldus woordvoerster Annemie Genbrugge. "Het gaat ook om een jonge, onervaren bestuurster. Misschien heeft dat er ook mee te maken", vervolgt Flausch. De MIVB blijft volhouden dat het toeval is dat er op korte tijd en in dezelfde omgeving twee ongevallen met gewonden gebeuren.