Theresa Heinz Kerry biedt excuses aan

Icoon US verkiezingen 2Theresa Heinz Kerry, vrouw van de Democratische presidentskandidaat John Kerry, heeft haar excuses aangeboden voor een uitspraak die zij had gedaan in een interview met 'USA Today', dat gisteren gepubliceerd werd. Heinz Kerry werd gevraagd wat de verschillen zijn tussen haar en Laura Bush.

SubheaderZe antwoordde: ''Ik ken Laura Bush niet. Ze lijkt kalm en ze heeft een fonkeling in haar ogen, wat goed is. Ik weet echter niet of ze ooit een echte baan heeft gehad, ik bedoel, sinds ze volwassen is'', aldus Heinz Kerry. Volgens Theresa heeft ze oprecht spijt van haar uitspraak. ''Ik was vergeten dat mevrouw Bush als een lerares en bibliothecaresse heeft gewerkt. Ik heb respect voor haar, en ik heb oprechte spijt dat ik me haar belangrijke werk in het verleden niet herinnerde.''

Het Bush-kamp noemde Theresa's uitlatingen 'ongepast'. ''Het is goed dat ze haar verontschuldigingen heeft aangeboden. Ze lijkt alleen vergeten te zijn dat ook moeder zijn een fulltime baan is. Ik denk dat het betreurenswaardig is om vrouwen die hun familie prioriteit geven, te kleineren,'' aldus Karen Hughes, een adviseur van de Bush-campagne.