Uitslagen UEFA Cup (21/10/04)

SubheaderDe UEFA Cup gaat voort met een poulefase. Van de Nederlandse clubs waren Feyenoord, FC Utrecht en SC Heerenveen aan bod.

Feyenoord speelde in de eigen Kuip tegen het Schotse Heart of Midlothian. In een dwaze eerste helft werd Hearts tegen het eigen doel gezet. Feyenoord kwam daarbij twee keer tot scoren, maar zag de eerste treffer door scheidsrechter Poulsen dubieus worden afgekeurd wegens buitenspel. Even later mocht Dirk Kuijt wel scoren nadat Karim Saidi in buitenspel positie stond. De 1-0 stand bleef tot de rust op het bord daar een 'Schotse' treffer van McKenna ook geen goedkeuring kreeg van de arbitrage.
In de tweede helft probeerde Hearts offensiever te spelen. Het kreeg binnen het kwartier echter de tweede treffer om de oren. Bart Goor liep door en schoot goed in. Kuijt bepaalde in de slotfase de eindstand nog op 3-0 door een goede voorzet van Goor binnen te tikken.

Utrecht speelde in Zaragoza de eerste poulewedstrijd. De thuisploeg slaagde er daar in de eerste helft niet in de Utrechtse muur te slechten. Utrecht kreeg enkel een kopkans via Jordy Zuidam.
In de tweede helft zette Real Zaragoza aan. Dit leidde tot gevaarlijke momenten voor het Utrechtse doel. Toch duurde het nog tot het laatste kwartier eer dat Joost Terol de bal moest vissen. Savio gaf de bal voor waarna Villa scoorde. Daarna was er niks meer te halen voor Utrecht, Villa scoorde even later zijn tweede goal. Op de 2-0 was verder weinig af te dingen.

SC Heerenveen begon de poulefase met een lastige uitwedstrijd in Lissabon tegen Benfica. Het elftal begon vrij matig aan het duel. De Portugezen hadden daarmee weinig te duchten van de Friezen in het eerste bedrijf. Benfica had het iniatief en werd al vroeg beloond door de individuele klasse van Dos Santos. Even na het halve uur verdubbelde Nuno Gomes de score. Yildirim raakte de lat en Huntelaar stichtte middels een omhaal nog enig gevaar. De rust werd met 2-0 gehaald.
Heerenveen verscheen beter uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten verraste Ugur Yildirim met een fraaie vrije trap de thuisclub (2-1). De weinige toeschouwers in het stadion zagen vervolgens het duel kantelen. Heerenveen viel aan en kreeg een penalty na hands. Klaas-Jan Huntelaar benutte deze koelbloedig. Waar de Nederlanders op meer hoopten, bleek daarmee echter niks beslist. In de slotfase sloeg invaller Karadas van Benfica toe. Toen Heerenveen daarop moest komen werd het ook nog 4-2 door een fraaie treffer van Nuno Gomes.