Badkuip moordenaar M. L. King op eBay

themarshall had ons via de nieuws-submit te melden:

De badkuip waar vanuit Martin Luther King in 1968 werd doodgeschoten door James Earl Ray is te koop aangeboden op de veilingsite eBay. Een advocaat uit Memphis, die hem jaren geleden verwierf, wil er minstens 200.000 dollar voor hebben. Tot nu toe heeft er nog niemand geboden op het bad.

Het bad, dat zich in een sociale huurwoning bevond, diende voor Ray als opstapje om bij het raam te kunnen. Hij ging in het bad staan en schoot de zwarte activist King dood toen deze op het balkon van een kamer van het tegenover gelegen hotel stond. In dit hotel in Memphis is tegenwoordig het Amerikaanse burgerrechtenmuseum gevestigd.

Vorige maand weigerde eBay het bad nog aan te bieden, de nabestaanden van King zouden er mogelijk aanstoot aan kunnen nemen. Inmiddels heeft de veilingsite ingezien dat het om een kuip van historische waarde gaat en dat de badkuip dus, volgens de eigen richtlijnen van eBay, verkocht mag worden, aldus de advocaat.

Martin Luther King werd op 15 januari 1929 geboren in Atlanta. Hij streed jarenlang voor een gelijke behandeling van zwarten en blanken en veroorzaakte een grote omslag in de Amerikaanse wetgeving ten gunste van raciale gelijkheid. De moord op King schokte de hele wereld.

--
Interesse in het bad? Bieden kan hier