Klusjesman Nico treft schikking met RTL

Users pven en Movinghead hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De ruzie en de daarop volgende rechtszaak tussen tv-klusjesman Nico Zwinkels en RTL Nederland is van de baan. Beide partijen hebben er voor gekozen de zaak financieel te schikken, zo hebben beide partijen gisteren laten weten. Het kort geding dat Nico tegen de commerciële zender had aangespannen, gaat woensdag daarom niet door.

Hoe hoog de uiteindelijke schadevergoeding is geworden, wilde de advocaat van de klusjesman en een RTL-woordvoerder niet vertellen. In eerste instantie had Zwinkels een eis tot schadevergoeding van 75.000 euro neergelegd. Ook over het hoe en waarom de betrokkenen nu wel overeenstemming hebben kunnen bereiken, zijn geen mededelingen gedaan.

Wel is bekend gemaakt dat de rechtszaken die Zwinkels tegen weekblad Privé en tegen SBS heeft aangespannen, voor alsnog gewoon doorgaan. Privé wordt gedaagd wegens smaad en laster. Tegen SBS wordt - samen met collega Rob Verlinden - middels een kort geding gepoogd het voorgenomen nieuwe klusprogramma alsnog doorgang te laten vinden. Zwinkels was samen met Verlinden door SBS aangetrokken om op SBS6 een nieuw klusprogramma te gaan presenteren, maar na alle commotie rond Nico's vermeende 'losse handjes', zag SBS daar van af.