Hond op 4500 meter hoge bergtop gevonden

DR-ONLINE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Italiaanse 'dierenvriend' heeft zich de woede van heel Italië op zijn hals gehaald, door de manier waarop hij een grote zwarte bastaardhond heeft achtergelaten. Het dier werd pas geleden op een bergtop van 4500 meter hoogte in het Monte Rosamassief ontdekt. Daar heeft de viervoeter dagenlang op de besneeuwde en beijsde hellingen gezworven op zoek naar zijn eigenaar.

Een berggids kwam sporen tegen van het dier en is die gaan volgen, totdat hij op de hond stuitte. Het dier was totaal uitgehongerd en zijn poten waren gewond door ijssplinters. De gids nam het dier onder zijn hoede en bracht het naar beneden, aldus de krant de Corriere della Sera.

De hond die de naam 'Ice' heeft gekregen, maakt het na behandeling van een dierenarts goed. Voor hem wordt nu een nieuw baasje gezocht. De eerste eigenaar kan vanwege het feit dat het dier geen chip of tatoeage heeft niet op worden gespoord. Als de eigenaar toch gevonden wordt, kan deze rekenen op een gevangenisstraf van hooguit één jaar wegens het achterlaten van een huisdier.