Winkeldief brengt laptop terug

MaGNeT had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 22-jarige man uit Sneek die zaterdagmiddag een laptop bij Oké PC in het Friese Burgum had gestolen, heeft die dinsdag weer naar de winkel gebracht. Om de dader van de laptopdiefstal te vinden, hing de eigenaar foto's van de dader op. Niet zonder resultaat want de man werd door familieleden herkend en op zijn daad aangesproken.

De foto's waren afkomstig van beelden van de bewakingscamera in de winkel. Naast het ophangen van de foto's in de winkel, werden ze ook op internet gezet. Daar werd ook een beloning uitgeloofd in de hoop de identiteit van de dief te achterhalen.

Dinsdagochtend werd de laptop door de jongen teruggegeven. Hij gaf te kennen veel spijt te hebben van zijn daad en heeft zich tevens bij de politie gemeld. Hij is bij de politie als verdachte gehoord en heeft een boetevoorstel van 600 euro gekregen.

Winkeleigenaar Zijlstra is erg te spreken over de gang van zaken. "Boontje komt om zijn loontje. Binnen 48 uur hadden we de laptop terug", aldus de winkelier.

Het ophangen van foto's van vermeende dieven is echter in strijd met de wet en dus verboden. De winkelier zal echter niet worden vervolgd door het Openbaar Ministerie in Leeuwarden omdat de persoon op de foto, de dief, geen aangifte tegen de winkelier heeft gedaan.