FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 augustus 2004

Riagg wil hulp in Turkije verlenen

Icoon Binnenlands nieuws Met ingang van volgend jaar wil het Riagg in Rotterdam haar dienstverlening in het buitenland gaan uitbreiden. In het televisieprogramma Nova maakte directeur Lamé bekend dat er plannen zijn om in de zomer van 2005 ook psychiatrische hulp te verlenen aan cliënten in Turkije.

Vorig jaar startte het Riagg met een spreekuur in Marokko. Dat spreekuur was speciaal bedoeld voor Nederlandse Marokkanen die naar hun moederland afreizen en daar in geestelijke nood geraken. De hulpverlening werd geboden aan 150 chronische psychiatrische Marokkaanse patiënten in het Rifgebergte.

Het is nog niet zeker of de plannen van het Riagg doorgang zullen vinden. Dit hangt onder meer af van de steun van zorgverzekeraars. Minister Hoogervorst van VWS zegt de kosten te hoog te vinden en dat het Riagg zich op een hellend vlak begeeft. Hoogervorst zal de mogelijkheden bestuderen om de AWBZ te veranderen, zodat dit soort projecten in de toekomst verboden kunnen worden. Eerder was hij deze mening toebedeeld bij de kwestie Riagg in Marokko.

Eigenaar 'kaaiman Oss' heeft zich gemeld

Icoon Binnenlands nieuwsDe eigenaar van de kaaiman die zondagochtend in Oss werd aangetroffen is gevonden. Een 19-jarige Ossenaar heeft laten weten de eigenaar te zijn van het ontsnapte dier. Dit heeft een woordvoerder van de politie maandag bekend gemaakt.

De man uit Oss vertelde de kaaiman vorig jaar tegelijkertijd met nog een exemplaar in de plaatselijke dierenwinkel te hebben gekocht. Eén van de dieren heeft kunnen ontsnappen omdat ze inmiddels zo zijn gegroeid dat ze hun terrarium uit kunnen klimmen, zo verklaarde de man.

Het ontsnapte roofdier heeft nu een lengte van zo’n zeventig centimeter en hij kan uitgroeien tot zo’n twee-en-een-halve meter. Een kaaiman kan zo’n veertig jaar oud worden. Wanneer de ‘reptielenliefhebber’ voldoende weet aan te tonen dat hij de eigenaar is kan hij het dier ophalen in het reptielenhuis Iguana in Vlissingen.

Man hangt twee uur met auto boven afgrond

Een 20-jarige automobilist heeft met pijn en moeite kunnen voorkomen dat zijn auto in een vijf meter diepe afgrond zou vallen. De Italiaan hield twee uur lang zijn voet op de rem, uiteindelijk werden hij en zijn wagen door de politie gered.

De man reed in de buurt van de stad Arrone een weg in die eindigde met een afgrond. Op het laatste nippertje stond hij op de rem en kon hij voorkomen dat hij de afgrond in reed, waar ongeveer de helft van zijn auto boven kwam te hangen. De man bedacht dat het een slim idee was om te toeteren om aandacht, na twee uur had dit resultaat en kon de politie hem uit zijn hachelijke situatie bevrijden.

Vrouw dood gevonden in Goor

appies had ons via de nieuws-submit te melden:

In een woning aan de Markeloseweg in Goor (Overijssel) heeft de politie vandaag een dode vrouw aangetroffen. De 25-jarige bewoonster van het huis is zeer waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen.

De vrouw had juist vandaag een afspraak met enkele familieleden. Toen ze daar niet kwam opdagen belde één van hen naar de politie, die daarop ging kijken bij de woning, alwaar ze het levenloze lichaam aantroffen. Over de exacte doodsoorzaak en het mogelijke motief worden verder geen mededelingen gedaan.

Blessure voor Dick Jol

Scheidsrechter Dick Jol (48) zal anderhalve maand uit de roulatie zijn. Hij onderging vorige week een operatie aan een knie.

Jol is één van de meest geroutineerde scheidsrechters van het KNVB corps. Hij fluit echter geen internationale wedstrijden. De bond zal voor de 'lastige' wedstrijden in de HCE nu eerder voor andere routiniers dienen te kiezen, zoals daar zijn Roelof Luinge, Ruud Bossen, René Temmink en Jan Wegereef.

Ook Erik Braamhaar -vorig jaar floot hij PSV-Ajax- is de eerste weken niet beschikbaar. Hij ondervindt last van een knieblessure, daarnaast kampt hij met rugklachten.

Shirt uittrekken is geel voortaan

De KNVB scherpte vorig seizoen tussentijds de eisen al eens aan, maar met ingang van dit seizoen zal het uittrekken van het shirt de speler een gele kaart gaan opleveren. Uitzonderingen op de regel dienen nu tot het verleden te behoren.

De voetbalbond heeft haar arbiters laten weten dat er gefloten zal moeten worden als op het afgelopen Europees kampioenschap in Portugal. De aanscherping van de regels moet 'het aanvallend voetbal' stimuleren.

Naast bestraffing van het uittrekken van het shirt zal ook op het om een kaart voor de tegenstander vragen een directe sanctie staan, eveneens geel. Het wegtrappen van de bal na fluiten evenzo.

Sharon Stone prijst naakte Will Smith

Sub_Rosa had ons via de nieuws-submit te melden:

Actrice Sharon Stone heeft in een interview gezegd een grote fan te zijn van het naakte lichaam van Will Smith.

In zijn nieuwste film, I, Robot zit ook een naaktscène, waardoor Stone behoorlijk onder de indruk is geraakt. "Hij ziet er érg goed uit in zijn nakie. Ik heb genoten en wil hem daarvoor bedanken", aldus Stone, die in Basic Instinct zelf ook niet vies was van een beetje naakt.


Sharon Stone in 'Basic Instinct'

Wereldranglijsten tennis per 09/08

Hieronder vind je de tennisranglijsten met de actuele standen (die van vandaag).

Andre Agassi is weer terug in de top 10 van de ATP-Tour lijst. Na zijn toernooioverwinning in Cincinatti steeg hij van de elfde naar de zevende plaats. Bij de dames is Amélie Mauresmo nu de nummer twee van de wereld (was drie). Ze dankt dit aan haar overwinning in Montreal.

Plaatsingslijst ATP-Tour

1. Roger Federer (Zwi) 5.985
2. Andy Roddick (VS) 4.910
3. Guillermo Coria (Arg) 3.180
4. Carlos Moya (Spa) 2.630
5. Tim Henman (GB) 2.380
6. Juan Carlos Ferrero (Spa) 2.290
7. Andre Agassi (VS) 2.265
8. Lleyton Hewitt (Aus) 2.260
9. David Nalbandian (Arg) 2.115
10. Gaston Gaudio (Arg) 1.990
24. SJENG SCHALKEN 1.130

Plaatsingslijst Champions Race

1. Roger Federer (Zwi) 892
2. Andy Roddick (VS) 597
3. Guillermo Coria (Arg) 480
4. Carlos Moya (Spa) 464
5. Lleyton Hewitt (Aus) 401
6. Gaston Gaudio (Arg) 376
7. Tim Henman (GB) 341
8. Marat Safin (Rus) 309
9. Andre Agassi (VS) 283
10. David Nalbandian (Arg) 253
31. SJENG SCHALKEN 139
31. MARTIN VERKERK 139

WTA-wereldranglijst

1. Justine Henin (Bel) 4.916
2. Amélie Mauresmo (Fra) 4.431
3. Anastasia Myskina (Rus) 4.141
4. Lindsay Davenport (VS) 4.044
5. Kim Clijsters (Bel) 3.621
6. Jelena Dementieva (Rus) 3.177
7. Jennifer Capriati (VS) 2.689
8. Maria Sjarapova (Rus) 2.462
9. Vera Zvonareva (Rus) 2.082
10. Svetlana Koeznetsova (Rus) 2.003
172. ELISE TAMAËLA 173,50

Google heeft er een geduchte concurrent bij

Mr.HertogJan had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsGoogle heeft er weer een concurrent bij: IceRocket. De zoekmachine is onderdeel van een nieuwe generatie zoekmachines die gewone zoekdiensten wil combineren met superieure technologie. Die nieuwe generatie zoekmachines hoopt op bepaalde gebieden slimmer te zijn dan Google.

De meta-zoekmachine is deels gefinancierd door de Amerikaanse miljardair Mark Cuban, de mede-oprichter van Broadcast.com. Icerocket maakt gebruik van bestaande zoekmachines zoals WiseNut, Yahoo, MSN, Teoma, Altavista, Alltheweb, Lycos, en toont de resultaten voorzien van een screenshot. Naast het tonen van thumbnails is het mogelijk om een quick view te zien van de gevonden links.

Icerocket"Wij hoeven niet over te gaan doen wat Google al doet. Er zijn genoeg dingen te doen die Google heeft laten liggen", aldus Blake Rhodes, de baas van Icerocket in een e-mail interview met ZDNet. "Google- gebruikers worden steeds vaker geconfronteerd met allerlei keuzes. Daar zitten keuzes bij waardoor ze het gevoel krijgen dat ze iets missen. Aan dat gemis willen wij iets doen."

Icerocket wil behalve zoekdiensten ook een e-maildienst gaan leveren voor mobiele apparaten. Ook op die manier hoopt het bedrijf iets aan te bieden dat er nog niet is.

Je kan de zoekmachine vinden op Icerocket.com

Studentenverenigingen schaffen ontgroening af

Icoon Binnenlands nieuws Steeds meer studentenverenigingen schaffen de beruchte ontgroening voor nieuwkomers af. De landelijke corpora* maakten bekend alcoholgebruik uit te bannen tijdens de kennismakingsperiode.

Ontgroeningen zijn de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws gekomen. Twee jaar geleden liep de ontgroening bij twee Utrechtse studentenverenigingen, Veritas en Unitas, compleet uit de hand. Eerstejaarsstudenten verklaarden dat ze gedwongen werden bruistabletten op te eten waardoor ze gingen schuimbekken. Verder kregen ze poep in hun haren gesmeerd, moesten ze de schoenen van ouderejaars likken en werden ze dag en nacht afgebekt. Ook in Groningen ging het goed mis een aantal jaar geleden.

Voor de Utrechtse vereniging UMTC was dit reden helemaal te stoppen met ontgroeningen, evenals Biton, die de ongelijkwaardigheid van ontgroeningen hekelt. 45 verenigingen vallende onder de koepel LKvV, gaan vooralsnog niet die weg op. "Hoewel wij al lang niet meer spreken over ontgroening, maar over een kennismakingsperiode. Het centrale doel is niet rotzooi maken, zoals mensen denken, maar andere studenten leren kennen", aldus voorzitter S. Heyse. "Overal is medische begeleiding en wordt voorkomen dat aspirant-leden slaapgebrek krijgen."

Ontgroening
Steeds meer studentenverenigingen schaffen de ontgroening af


In het hele land beginnen dezer weken de introductieperiodes van universiteiten en hogescholen. In Utrecht gingen vandaag de UIT-dagen van start.
_
* De corpora is de benaming voor de studentenverenigingen die aangesloten zijn bij de algemene senaatsvergadering (ASV). Lid hier van zijn de verenigingen op deze pagina.

Christenen Irak vrezen radicale moslims

Icoon Irak nieuws Steeds meer christenen verlaten Irak, uit vrees dat voor hen geen bestaansrecht meer is in het land. Momenteel vertrekken wekelijks ongeveer duizend christelijke gezinnen uit het land. Nog voor de aanslagen op de kerken verloren ze de hoop op een goede toekomst. De explosies waren de druppel.

De assyrische priester Ken Joseph schetst een sombere situatie voor de christenen in Irak. Steeds vaker worden ze lastig gevallen door moslims. Ontvoeringen en aanslagen zijn aan de orde van de dag. Vrouwen worden bedreigd als ze geen hoofddoek dragen. In Basra waren de moorden op christelijke winkeliers die alcohol verkochten de aanleiding tot een uittocht naar naburige dorpen.

Volgens Joseph worden de christenen sinds de val van het regime van Saddam Hoessein volledig genegeerd. Zo kregen ze het recht om zetels voor Noord-Irak te bemannen, maar uiteindelijk mochten ze er geeneen hebben. Ook op het gebied van de hulp schort het: momenteel krijgen alleen de moslims financiële steun.

Joseph vreest een radicale islamitische staat. Zo is nog altijd de grondwet, die de rechten van verschillende bevolkingsgroepen garandeert en het recht op regionale autonomie, nog altijd niet geratificeerd. Niet alleen belangrijk voor de Koerden, maar ook voor christenen die zich onder zien sneeuwen in een Irak waarin de islam de staatsgodsdienst is.

Daarnaast kwam volgens Joseph de overdracht van de macht veel te vroeg. "Op 28 juni, de dag van de overdracht was er geen vreugde. Veel Irakezen zijn bezorgd dat ze in de steek worden gelaten, dat Irak verandert in een radicale islamitische staat."

Man snijdt penis buurman af

Een 37-jarige Maleisiër heeft uit jaloezie de penis van zijn buurman afgesneden, toen hij hem met zijn vrouw betrapte in bed. De buurman heeft het niet overleefd. Zowel de man als zijn overspelige echtgenote zijn aangehouden.

Direct na het gebeuren bracht de vrouw het slachtoffer naar het ziekenhuis, maar tot overmaat van ramp raakten ze in de drukke straten betrokken bij een verkeersongeluk. Toen de twee eindelijk het ziekenhuis bereikten was de man al overleden. De zaak is geklassificeerd als moord, de dader riskeert de doodstraf.

Dode vrouw gevonden in woning Roosendaal

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning in Roosendaal is vanochtend een vrouw dood aangetroffen. Hoewel sectie op het lichaam nog moet worden verricht, gaat de politie voorlopig uit van een misdrijf.

De 46-jarige vrouw werd in een appartement aan de Molenstraat in Roosendaal gevonden. Het slachtoffer had geen vaste woon- of verblijfplaats. Inmiddels is een 41-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van de vrouw. Hij zit momenteel vast.

Wesley Sneijder ontvangt forse boete

salvation had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon Sport - VoetbalWesley Sneijder heeft vandaag een forse boete gekregen van trainer Ronald Koeman. Sneijder zorgde tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal tegen FC Utrecht voor enige commotie door na zijn doelpunt "fuck you" te roepen in de richting van de reservebank. Ajax verloor de wedstrijd met 2-4.

In een gesprek met Koeman bood Sneijder zijn excuses voor zijn uitbarsting. Ajax noemde het gedrag van de middenvelder ontoelaatbaar en bestrafte hem dan ook met flinke geldstraf. Over de hoogte van de boete wil Ajax niets loslaten. Overigens beweerde Sneijder na de wedstrijd nog dat hij de woorden vooral tegen zichzelf had gericht. Op televisie was echter duidelijk te zien dat hij naar de bank wees en keek.

Minister Soedan: dodental zwaar overdreven

Icoon Buitenlands nieuws Het aantal doden als gevolg van het conflict in de regio Darfur is volgens de Soedanese minister van Buitenlandse Zaken, Mustafa Osman Ismail, zwaar overdreven. Ismail beweerde maandag tijdens een persconferentie dat het aantal doden wat de Verenigde Naties noemen tien keer zo hoog is als het werkelijke aantal doden.

De persconferentie vond plaats in de Egyptische hoofdstad Caïro waar momenteel een overleg over Darfur tussen de leden van de Arabische Liga aan de gang is. Volgens Ismail zijn er de afgelopen zeventien maanden hooguit 5000 mensen omgekomen, waaronder vijfhonderd politieagenten. Volgens de VN zou het dodental tussen de 30.000 en 50.000 liggen.

Het conflict tussen Arabische milities, gesteund door de regering, en de rebellenbewegingen in Darfur heeft er voor gezorgd dat 1,2 miljoen mensen op de vlucht zijn geslagen. De omstandigheden voor deze vluchtelingen zijn zo slecht, dat de hulporganisatie USAID in juni schatte dat mogelijk twee miljoen mensen de daarop volgende negen maanden niet zouden overleven.

Internationaal ontstaat er steeds meer aandacht voor het conlict, en komt de hulp op gang. Er gaan ook steeds meer stemmen op voor militair ingrijpen, maar zowel de Soedanese regering als een groot deel van de bevolking zijn hier fel op tegen.

"Geen genocide"
Overigens zei de Nederlandse EU-gezant Pieter Feith vandaag dat hij van mening is dat er geen genocide plaatsvindt in Darfur. Wel meent hij dat er op grote schaal is gemoord. Verder pleitte hij voor het sturen van zo'n 25 tot 30 adviseurs ter begeleiding van de duizenden politiemensen die de milities moeten gaan ontwapenen.

Aantal vertrekkende asielzoekers stijgt

Icoon Binnenlands nieuws Uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie ( IOM ) blijkt dat er steeds meer asielzoekers uit Nederland vertrekken. In juli vertrokken 353 personen naar hun land van afkomst, waarmee het totaal voor dit jaar op 2011 komt. De verwachting is dan ook dat het aantal van vorig jaar (2912) overtroffen zal worden.

Volgens IOM-directeur A. de Dyker heeft het beleid van minister Verdonk "kennelijk succes." Wel stelt hij dat het nog te vroeg is om een definitieve conclusie te trekken. De Dyker vermoedt dat steeds meer asielzoekers inzien dat ze geen toekomst in Nederland hebben en daarom eieren kiezen voor hun geld. Dit komt volgens hem door de brede maatschappelijke steun voor het asielbeleid van Verdonk.

De verhoging van de vertrekpremie voor asielzoekers speelt ook in de beslissing om te vertrekken. Vaak is het vertrekbedrag een veelvoudig jaarsalaris in het land van herkomst. Volgens het ministerie een goede motivator om met een opgeheven hoofd een nieuw leven te beginnen. Sinds de verhoging van de premie maakten 162 mensen ervan gebruik.

Subheader
Vertrekkende asielzoekers krijgen 2300 euro mee


De meeste terugkerende asielzoekers zijn afkomstig uit Angola (216 vorig jaar), Servië-Montenegro (185) en Iran (124). Ook veel Irakezen keren terug, aldus IOM.

Brein waarschuwt gebruikers uitwisseldienst

themarshall en Sub_Rosa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Gebruikers van uitwisselingsdiensten krijgen binnenkort een bericht van de stichting Brein, waarin staat dat zij soms strafbaar zijn door zonder toestemming van de rechthebbenden illegaal muziek te verspreiden.

Verder staat er in het bericht dat gebruikers die illegale muzieknummers aanbieden een groot risico lopen voor hun computer en hun privacy, omdat de bestanden niet gecontroleerd zouden worden op virussen. Andere gebruikers zouden dan makkelijk op de harde schijf van hun systeem kunnen komen. De stichting maakt in het bericht ook duidelijk dat gebruikers via de uitwisselingsprogramma's niet alleen muziek, maar ook films en computerspelletjes aanbieden. "Natuurlijk is het mooi om van muziek te genieten. Maar het is iets heel anders om zelf zulk materiaal aan te bieden, want daarvoor heb je toestemming nodig", zo meldt het bericht.

Gebruikers van de muziekdiensten maken zonder die toestemming inbreuk op het intellectueel eigendomsrecht van auteurs, kunstenaars en producenten, stelt Brein. "Zij en vele andere mensen die hun brood verdienen met het aan de man brengen van muziek, films en interactieve software lijden grote schade door deze vorm van illegale verspreiding. Wij wijzen er daarom op dat zulke inbreuk onder meer aanleiding kan zijn voor forse schadeclaims", zo valt verder te lezen in het bericht.

In andere landen als Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken en Italië hebben de buitenlandse zusterorganisaties van Brein al eerder gebruikers gewaarschuwd voor het uitwisselen van muziek via programma's als KaZaa en Grokster. Daar zijn ze inmiddels gevolgd door juridische acties.

Ouders sloten dochters mogelijk jarenlang op

themarshall had ons via de nieuws-submit te melden:

In Den Haag heeft de politie afgelopen vrijdag een 48-jarige man en een 46-jarige vrouw aangehouden op verdenking van het mishandelen en gevangenhouden van hun twee dochters. De zusters, van 16 en 19 jaar, zouden één tot drie jaar opgesloten zijn geweest in een kamer in hun ouderlijk huis.

De politie kreeg de voorbije tijd diverse meldingen dat de zusjes zouden worden vastgehouden in de woning in de Haagse wijk Transvaal. Er werd besloten tot actie over te gaan en de meisjes werden bevrijd. Bij die bevrijding bleken de twee gewond en werden ze naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling aldaar zijn ze naar een geheim adres gebracht, dit om ontvoering te voorkomen.

Waarom de meisjes opgesloten werden is nog niet bekend. De politie wil verder nog niets over de zaak kwijt, omdat het onderzoek nog in volle gang is. Wel werd gemeld dat er nog een 21-jarige man is aangehouden, maar niet wat zijn betrokkenheid bij de zaak is. Verdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Oscar Camenzind ook aan de EPO

Het peloton blijft in opschudding door de ene na de andere dopingzaak. Vandaag is bekend geworden dat Oscar Camenzind 'gepakt' is op het gebruik van EPO

In 1998 werd in Valkenburg Camenzind wereldkampioen en pakte hij het weekend erop pardoes ook nog de overwinning in Lombardije. De laatste jaren waren de resultaten van de Zwitser niet echt toonaangevend meer.

Afgelopen 22 juli is Camenzind gecontroleerd door het Zwitsers Olympisch Comité op het gebruik van doping. Hierbij is geconstateerd dat hij EPO gebruikt heeft. De Zwitserse wielerbond heeft hem per direct op non-actieve gezet. Volgens het gebruikelijke protocol is hij ook door zijn werkgever, Phonak, geschorst.

Hij is ook geschrapt als deelnemer aan de komende olympische spelen. Het Zwitserse Olympisch Comité weet nog niet of er een vervanger voor hem opgeroepen wordt.

Strand Den Helder ontruimd wegens duinbrand

rihago had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij de Donkere Duinen in Den Helder woedt een grote bos- en duinbrand. Het gaat om een gebied van 25 hectaren, aldus een woordvoeder van de politie. Drie brandweerkorpsen bestrijden het vuur.

Door de oostelijke wind heeft de politie het strand ter hoogte van strandafslag Donkere Duinen uit voorzorg ontruimd. Het gaat om enkele honderden mensen. De brand woedt op de grens van het bos en de duinen. In het bos bevinden zich een camping, een dierenpark en een restaurant. Volgens de politie lopen deze vooralsnog geen gevaar.

Helft automobilisten rijdt met schade

Sabinaa had ons via de nieuws-submit te melden:

In Nederland rijdt bijna de helft van alle autobezitters in een auto met schade. Minder dan 20 procent laat die schade herstellen. Dit was de uitkomst van een onderzoek van Trendbox onder 1200 autobezitters, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Automobilisten rijden met verschillende schades rond, variërend van kleine butsjes en krasjes tot forse deuken en ruitschade. Volgens de onderzoekers blijven sommige bestuurders ook met grote beschadigingen rondrijden. "Het stoort ons blijkbaar niet", aldus Richard Werkhoven van onderzoeksbureau Trendbox. Bij de auto's waarvan wel de schade wordt hersteld, blijkt dat er bij de helft van de gevallen er geen vakman nodig is geweest. De omzet van schadeherstelbedrijven bleek vorig jaar al met 10 tot 15 procent te zijn teruggelopen.

Zes jaar voor seksueel misbruik kleindochters

Icoon Binnenlands nieuwsDe 70-jarige Mimoen Y. is maandag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot zes jaar cel wegens seksueel misbruik van zijn drie kleindochters. Het gaat om meisjes die nu twaalf, zeventien en twintig jaar oud zijn. De straf is precies de eis van het Openbaar Ministerie. Mimoen Y. ontkent nog altijd.

De kinderen van de man lieten zijn kleinkinderen na school regelmatig bij hem achter. Daar misbruikte hij de meisjes. Het seksuele misbruik zou veertien jaar onafgebroken hebben plaatsgevonden. De lange duur van het misbruik en het schaden van het vertrouwen van zijn kinderen en kleinkinderen worden hem zwaar aangerekend. Mimoen Y. misbruikte in februari dit jaar voor het laatst één van zijn kleindochters.

Mimoen Y. heeft nog altijd ontkend. Zijn advocaat C. Jongsma moet het vonnis nog bespreken, maar zegt nu al dat hoger beroep er zeker aankomt. Daarbij weegt zwaar mee dat andere kinderen uit de familie zeggen niet te zijn misbruikt, waarmee zij de drie meisjes tegenspreken. 'Hoe betrouwbaar zijn hun getuigenissen, wanneer blijkt dat wat zij over anderen zeggen, niet klopt?', aldus de advocaat.

[update] Brand Eindhoven was aanslag

Het staat volgens de politie nu vast dat de brand zondagochtend in een woning van een Turks gezin aan de Jan Hollanderstraat aangestoken is. Bij de brand kwamen de twee zoons van het gezin, Baris (8) en Bircan (14), om het leven. De dader heeft brandbare vloeistof door de brievenbus gespoten.

Bij de korte maar felle brand brak moeder Ayse (34) haar bekken nadat zij van de eerste verdieping in paniek naar beneden sprong. Vader Selami (36) liep tweedegraads brandwonden op in een poging zijn kinderen te redden. Ook twee brandweerlieden, die een reddingspoging ondernamen, raakten gewond.

Buurman Richard Feijen (29) wilde het brandende pand ook nog binnengaan toen hij moeder Ayse op straat hoorde gillen om haar kinderen: ''Er was echter teveel rook en hitte''. De politie moest andere buurtbewoners tegenhouden die ook de brandende woning wilden binnengaan.

Het is vooralsnog volslagen onduidelijk wat het motief is geweest voor de aanslag. De familie staat goed bekend in de buurt. Buurtbewoners spreken van een leuk gezin met lieve kinderen. De politie heeft 15 man op de zaak gezet.

Update 14:58
De politie heeft inmiddels twee mannen van 23 en 31 jaar oud opgepakt in verband met de brand. Verdere mededelingen doet men niet. Het politieteam is uitgebreid naar 25 man.

--
Met dank aan Bas028, die de update meldde via de nieuws-submit.

Olympische Spelen starten in de hitte

Icon Sport - OS Athene 2004Het Griekse nationale weerbureau voorspelt voor het openingsweekeinde van de Olympische Spelen zeer hoge temperaturen. De Olympische sporters moeten gaan presteren onder 37 en 39 graden Celsius. Vorige week meldde het Griekse Olympische Comité nog dat de kans op een hittegolf tijdens de Spelen erg klein werd geacht.

De hitte komt door de zuidenwind die hete lucht uit de Sahara richting de Athene voert. Daardoor worden ook volgende week temperaturen van gemiddeld 35 graden Celsius verwacht.

Voor meer Olympisch nieuws zie sport.fok.nl

Particuliere ruimterace nadert ontknoping

Icoon Wetenschappelijk nieuws De race om de Ansari-X prijs komt steeds dichter bij een ontknoping. Zowel het SpaceShipOne van de firma Scaled Composites als de Wild Fire VI-raket van het Canadese da Vinci-team gaan eind september en begin oktober een poging doen om de prestigieuze prijs in de wacht te slepen.

De Ansari-X prijs is een prijs van tien miljoen dollar die klaarligt voor het eerste particuliere team dat er in slaagt een bemand ruimteschip in de ruimte te brengen. De eisen hierbij zijn dat er tenminste drie personen in passen en de vlucht binnen twee weken herhaald kan worden. Op dit moment proberen 25 teams uit zeven landen de hoofdprijs te bemachtigen.

SpaceShipOne
Het SpaceShipOne stijgt op, hier nog gekoppeld aan het draagvliegtuig 'White Knight' Het SpaceShipOne (foto) geldt als de grootste favoriet, nadat het team op 21 juni voor het eerst in de geschiedenis een particuliere ruimtevlucht uitvoerde. Het ruimtevaartuig bereikte hierbij een hoogte van 100,12 kilometer, waarmee het net boven de officiële grens van 100 kilometer kwam. In december 2003 brak het team ook al een record, door als eerste particulier team de geluidsbarrière te doorbreken.

De ruimtevlucht verliep echter niet zonder problemen, zoals een uitvallend oriëntatiesysteem. Deze problemen zijn inmiddels verholpen, en de volgende poging om de prijs te winnen staat gepland voor 29 september.

Wild Fire VI
Het SpaceShipOne is niet de enige serieuze kandidaat. Als alles goed gaat, zal op 2 oktober van dit jaar het Canadese da Vinci-team ook een poging doen.

Waar het SpaceShipOne door een draagvliegtuig op 15 kilometer hoogte gebracht wordt, doen de Canadezen het totaal anders. De Wild Fire VI-raket wordt namelijk door een heliumballon naar iets meer dan 24 kilometer hoogte gebracht en van daar vandaan gelanceerd.

Ongelukken
Niet alle pogingen verlopen even succesvol. Zondag eindigde een testvlucht van de Rubicon-1 raket van de Space Transportation Corporation nog in een explosie. Er vielen geen gewonden, omdat er tijdens de testvlucht nog poppen op de plaatsen van de piloten zaten. Wel werd de raket, en daarmee de droom van de oprichters van het low-budget bedrijfje, totaal vernietigd.

Hittegolf voorspeld tijdens OS

Het nationale weerbureau van Griekenland voorspelt voor het eerste weekeinde van de Olympische Spelen een hittegolf, waarbij het ook daarna nog flink warm blijft.

Het weerbureau voorspelt voor het openingsweekeinde maximum temperaturen van 37 tot 39 graden Celsius. De dagen daarna wordt warm weer voorspeld met maximum temperaturen van rond de 35 graden.

Het Griekse organisatiecomité Athoc voorspelde eerder nog ideale weersomstandigheden vanwege een normaal gesproken relatief mild klimaat in het tweede gedeelte van augustus. Nu zullen de sporters en toeschouwers rekening moeten houden met zeer warme omstandigheden. De meeste landen hebben hun sporters speciaal op de warmte voorbereid.

Ontvoerde baby teruggevonden

Lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe baby die zaterdag op de parkeerplaats van een supermarkt in Melbourne (Australië) ontvoerd werd, is levend teruggevonden. Een hardloopster rende langs een onbewoond huis in het noorden van Melbourne, dacht babygehuil te horen en belde de politie, die de baby gezond en wel in het huis terugvond.

Opvallend was dat het hoofd van de baby was geschoren. De daders, één man en één vrouw, meldden zich vijf uur later bij de politie.

De 27-jarige moeder, Anita Ciancio, was zaterdagavond bezig de boodschappen in te laden toen er opeens pepperspray in haar gezicht werd gespoten. Ook werd ze in haar gezicht geslagen. Vervolgens openden de daders de auto en namen de baby mee. Ciancio moest na de aanval in een ziekenhuis behandeld worden voor een kaakfractuur.

''Het is alsof je hart terug in je lichaam is geplaatst en je opnieuw moeder bent'', zei Ciancio na de hereniging met haar baby. Ze bedankte de politie en de media voor hun steun. Ook bedankte ze de hardloopster: ''Ik zal je altijd dankbaar blijven, ontzettend bedankt''. ''Het is een droom die is uitgekomen'', aldus de vader van het kind. Hij vertelde dat zijn vrouw het nog steeds niet kan geloven.

Het motief voor de ontvoering is nog onbekend.

Subheader
Anita Ciancio samen met haar teruggevonden baby

Nederlanders tevreden in Athene

De Nederlandse sporters voor de Olympische Spelen zijn tevreden over de faciliteiten die ze tot nu toe hebben. De sportfaciliteiten, maar ook de omliggende zaken zijn goed geregeld.

De Nederlandse zwemmers arriveerden vrijdag in Athene en trainden sindsdien enkele keren in het olympisch bad. Zowel het zwembad als de faciliteiten daaromheen worden als positief ervaren door de zwemmers. Het transport van het dorp naar het zwembad verloopt goed en de zwemmers hebben bij het zwembad een plek voor de fysiotherapeuten met airconditioning.

Teammanager René Dekker vertelde over de ervaringen: "Het ziet er allemaal goed uit, het bad is uit 1991, maar is mooi aangekleed. Het voordeel is dat de meeste landen pas later arriveren, dus we hebbende eerste dagen lekker rustig kunnen trainen en aan de omstandigheden kunnen wennen."

De hockeysters moeten zich wel aanpassen aan het trainen in de zon, maar zijn ook tevreden. Voordeel is dat ze net van een toernooi in Zuid-Spanje en wat meer aan de warmte gewend zijn. Wel maken ze gebruik van de speciale koelvesten die NOCNSF hen ter beschikking heeft gesteld.

Hockeyster Mijntje Donners vindt de appartementen in het olympisch dorp leuk geworden: "We zitten met acht meiden in een appartement met vier slaapkamers, twee badkamers en een algemene huiskamer, hartstikke leuke huizen."

Veel daklozen door overstromingen Kaapstad

Icoon Buitenlands nieuws Door zware stormen en overstromingen in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad zijn naar schatting 15.000 mensen dakloos geworden. Dit werd maandag door de Zuid-Afrikaanse autoriteiten gemeld. Hulpverleners hebben inmiddels gemeentehuizen ingericht als noodverblijven.

De slachtoffers woonden in de gewelddadige sloppenwijken op de laagvlakte rond Kaapstad, waar zware overstromingen regelmatig voorkomen. De sloppenwijken zijn slechts enkele kilometers verwijderd van een rijk centrum dat jaarlijks veel toeristen trekt.

Partij 'Nederland Transparant' opgericht

Icoon politiek binnenland nieuws Nederland heeft er officieel een nieuwe politieke partij bij, namelijk Nederland Transparant. De drie initiatiefnemers hebben de partij twee maanden geleden bij de Kiesraad ingeschreven, en door een recente publicatie in de Staatscourant is de partij nu officieel.

Nederland Transparant is gebaseerd op de succesvolle Europese partij Europa Transparant, die in juni twee zetels haalde tijdens de Europese verkiezingen. Het gezicht van die partij, Paul van Buitenen, werd bekend omdat hij verduisteringen binnen de Europese Commissie aan het licht bracht.

Beide partijen hebben als overeenkomst dat ze zich vooral op het zo transparant mogelijk laten functioneren van de overheid richten. Fons Schirris, een van de initiatiefnemers van Nederland Transparant, benadrukte maandag dat zijn partij niets met het Europese broertje te maken heeft. Er is wel contact geweest met Van Buitenen, maar van een samenwerking is nog geen sprake.

Hoewel de partij mee zal gaan doen aan alle Nederlandse verkiezingen zijn er nog geen politieke standpunten. "Zolang er geen transparantie is met betrekking tot alle uitgaven van de overheid is het zinloos om een politiek standpunt in te nemen", aldus de initiatiefnemers.

Mijn spontane foto

Ooit was er een tijd dat ik uiterlijk heel belangrijk vond, dat van mezelf, bedoel ik. Als jong meisje stond ik urenlang voor de spiegel, alleen maar daarmee bezig, ijdel ding dat ik was. De grimassen die ik trok, zo moest ik niet lachen, zo wel, dit was de perfect verbaasde blik, maar zo keek ik pas écht verrast en zag ik er nog sexy uit ook. Belachelijk gedoe, ik had er zo mee in Candid Camera gekund.
Wat een tijdverspilling was het ook eigenlijk. Ik had in diezelfde periode wel tien boeken geschreven kunnen hebben. En dan veel minder last gehad van mijn tics misschien, want almaar staren naar je spiegelbeeld, dat is niet goed, daardoor ontdek je alleen maar nog meer mankementen.
Mijn ogen staan bijvoorbeeld scheef - geërfd van mijn Chinese grootmoeder - en die open poriën op mijn neus, echt verschrikkelijk lelijk was dat, ik was als de dood dat het mee-eters zouden worden, ontelbare tubes Clearasil joeg ik er doorheen. Het hielp niet veel, ook de jeugdpuisten bleven mij niet bespaard. Ik hield er zelfs een paar littekens aan over, omdat ik er niet vanaf kon blijven.

Ik ontdekte al heel vroeg dat de linkerkant van mijn gezicht het meest fotogeniek was. Was het tijd voor de jaarlijkse schoolfoto, oefende ik daags tevoren al een leuke glimlach voor de spiegel. Tevergeefs, de fotograaf gebood iedereen streng om recht in de camera te kijken.
Het kon niet missen, op zo'n dag was er altijd iets mis met mij. Een ontstoken oog bijvoorbeeld. Behalve dat dit oog veel kleiner leek dan het andere, was het ooglid ook nog vuurrood en gezwollen. Dat was nog het niet ergste, maar dat gele slijm in je ooghoek, iedereen kon het zien en walgde ervan, net als ik. Mijn moeder kende geen pardon, ik móest naar school, het was toch geen ernstige ziekte? Overigens verbood ze mij abnormaal lang make-up te gebruiken. Natuurlijk deed ik het allang stiekem, maar mezelf opmaken in een rijdende bus was beslist een onprettige ervaring, temeer daar het in de mode was om een met een zwart kohlpotlood een streepje onder je oogleden te zetten.
Enfin, in die tijd zijn foto's van mij gemaakt die nog steeds mijn woede opwekken, ik zag er werkelijk niet uit.

Ook de schooltandarts toonde geen begrip. Na lang aarzelen - ik was bang dat hij mij zou uitlachen - vroeg ik hem mijn voortanden recht te vijlen. Hij keek alleen maar, vroeg niet eens waarom - een beetje begrip had wonderen kunnen verrichten - en weigerde toen botweg. Filmsterkuren, noemde hij het en inderdaad, om die geestige constatering moest hijzelf het hardst lachen.
Maar ik had écht last van een minderwaardigheidscomplex. "Iemand" pestte mij jarenlang door mij hardnekkig "konijn" te blijven noemen. Ik vond dat zo erg dat ik in die periode op geen enkele foto lachend sta. Je ziet mij hoogstens flauw glimlachen, maar nooit mijn gebit. Ook daar had ik urenlang op geoefend, maar als ik die foto's nu bekijk, zie ik hoe krampachtig het er allemaal uit ziet.

Hoe ouder ik werd, des te meer raakte ik gefixeerd op de rest van mijn lijf. Mede dankzij het support van mijn oudere en "innig" geliefde zuster, afschuwelijke bitch in die tijd. Altijd had ze iets op mij aan te merken. Had ik pas gegeten, begon ze meteen over mijn "mierenfiguur": ik moest leren mijn buik in te houden. Dat gespeelde medelijden van haar, het is lang blijven hangen: zou ik wel een vriendje krijgen? Want van achteren zag ik eruit als een jongen, beweerde zij, ik had geen "lijn", geen wespentaille zoals zij, nee, ik leek wel een plank. Maar ja, daar was toch niets meer aan te doen, met zo'n figuur werd je nu eenmaal geboren.
Ik leerde haar zwakke plekken ook feilloos kennen. Keer op keer stond zij te draaien voor de passpiegel en moest ik haar gezeik aanhoren: "Vind je dat ik een dikke kont heb?" of "Ik wilde maar dat ik papa's neus had".
Ik geef toe dat ik haar ook flink gepest heb, maar vreemd genoeg staat mijn zus wél altijd lachend op de familiefoto's. Gewoon een dikkere huid, denk ik. En ook nog steeds een veel dikkere kont, want over dik-zijn gesproken, zij heeft iets anders van mijn vader geërfd: zijn figuur, tonnetje rond.

Nog steeds heb ik er een hekel aan om gefotografeerd te worden en probeer ik vaak om eronderuit te komen. Met de uitspraak " de fotograaf zelf staat nooit op de foto's" doe ik mijn voordeel, de vakantiekiekjes worden meestal door mij gemaakt.
Toch ben ik iets meer relaxed tegenwoordig, want digitale foto's zijn te bewerken en ook dát kan ik mooi zelf doen. Ik kan niet altijd aan een foto ontsnappen, heel soms word ik door mijn lief beslopen. Ik moet hem gelijk geven, spontane foto's zijn inderdaad de leukste.

Die foto in Fok!fotoboek, hè, dat is er zo één, zo'n spontane foto, bedoel ik. Die is ook door mijn lief genomen. Oordeel zelf maar. Maar weet je wat ik er zélf het mooiste aan vind? Op mijn gezicht geen spoortje make-up en hij is nog onbewerkt ook!


Man probeert penis te verkopen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 33-jarige Roemeense man heeft wel een héél vreemd voorstel gedaan om geld te verdienen. Hij wil zijn penis verkopen omdat hij het geld naar eigen zeggen nodig heeft om zijn jongere broers te verzorgen. Geld is volgens de man belangrijker dan seks.

''Ik zag op televisie dat een dokter per ongeluk de penis van een patiënt afsneed, en ik dacht dat de man misschien geïnteresseerd zou zijn in de mijne'', aldus de Roemeen. ''Ik weet niet zeker of zo'n operatie wel mogelijk is, maar ik ben alvast bereid om mijn geslachtsdeel op te offeren voor een beter leven.'' Of de Roemeen inmiddels persoonlijk contact heeft opgenomen met de betreffende dokter of patiënt is onduidelijk.

Eerder wilde de Roemeen al één van zijn nieren verkopen, maar inmiddels is hij dus van gedachten veranderd en is hij met zijn penis aan het leuren.

Reportage: Undercover bij Multi Level Marketing

Vivian verdiende 100.000 euro met Multi Level Marketing. 'Maar het is nu wel mooi geweest’

Multi Level Marketing: door de een verguisd en bestempeld als veredeld piramidespel, door de ander geroemd om de inventieve manier om snel rijk te worden. Om erachter te komen hoe het er aan toegaat volgde ik een week lang Vivian die meer dan 100.000 euro verdiende bij een Multi Level Marketing-organisatie.

Ik ga naakt poseren

Ik ga naakt poseren. En dan ook echt naakt hè, niet zo halfbakken als Reinout Oerlemans ooit deed in de Penthouse. Waarom? Simpel, om geld te verdienen. We kunnen er kort en lang over praten, maar de modellen in de Playboy en de Penthouse krijgen er ook gewoon geld voor. Of denk je dat Katja Schuurman, Froukje de Both en Viola Holt naakt poseren omdat het zo artistiek verantwoord is? Welnee, ze krijgen er harde cash voor. Dus ga ook ik voor geld uit de kleren. Mijn prijs: 2500 1250 euro. Ik heb berekend dat als 1250 mensen twee één euro overmaken ik er aan moet geloven.

Vinokourov helemaal hersteld

Wie zich afvroeg of Alexander Vinokourov wel klaar zou raken voor de Olympische spelen, kan zijn twijfels nu wegbergen. Vinokourov heeft na twee ritzeges nu ook het eindklassement van de Duitse Regio Tour gewonnen.

T-Mobile Team domineerde bijna de hele ronde van derde categorie met maar liefst vijf renners in de top tien. Vinokourov is vooral blij met deze zege omdat het bewijst dat hij na zijn blessure er weer helemaal klaar voor is. "De laatste rit was een perfecte training, in Athene is het ongeveer even warm," meent de Kazak.

Top tien eindklassement
1. Alexander Vinokourov (KAZ, T-Mobile) in 17h23'49
2. Stephan Schreck (DUI, T-Mobile) 8 sec.
3. Andrey Kashechkin (KAZ, Crédit Agricole) 21 sec.
4. Markus Fothen (DUI, Gerolsteiner) 47 sec.
5. Cadel Evans (AUS, T-Mobile) 57 sec.
6. Tomas Konecny (TSJ, T-Mobile) 1'04
7. Paolo Savoldelli (ITA, T-Mobile) 1'13
8. Yaroslav Popovych (OEK, Landbouwkrediet-Colnago) 1'28
9. Philippe Gilbert (BEL, FDJeux.com) 1'32
10. Thomas Lövkvist (ZWE, FDJeux.com) 1'37

Belgische interesse voor Engelaar

De Belgisch Limburgse ploeg Racing Genk toont interesse in Orlando Engelaar die nu nog onder contract staat bij NAC Breda.

Vorig jaar wou Genk de 24-jarige reus ook al binnenrijven, maar toen was hij nog te duur. Nu wil NAC echter de prijs laten zakken. Engelaar kwam zaterdag al een kijkje nemen tijdens de wedstrijd Brussels-Genk, die overigens gewonnen werd door Genk met 0-1.

Maar Genk is niet alleen. "Er is ook interesse uit Engeland en Spanje, maar hij wilde zaterdag graag eens komen kijken", zegt trainer Ariël Jacobs. Bij de Belgische subtopper hopen ze dat Engelaar Genk kan zien als perfecte tussenstap voor het grote werk.

Dodelijk ongeval in Japanse kerncentrale

ChimeraOffline, themarshall en pven hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een ongeluk in een kerncentrale in het midden van Japan zijn maandag vijf mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt. Volgens het Japanse persbureau Kyodo was er uit één van de reactoren stoom ontsnapt. Het ongeluk is wat aantal dodelijke slachtoffers betreft het ernstigste ooit in een Japanse kerncentrale.

Volgens het Japanse Bureau voor Nucleaire en Industriële Veiligheid gebeurde het ongeluk in de centrale in Mihama om half vier 's nachts. De reactor sloot automatisch, en er is geen straling vrijgekomen. Kansai Electric Power Co., de eigenaar van de centrale, zei dat het ongeluk veroorzaakt werd door te weinig koelwater.

Agassi wint Masters Cincinnati

Andre Agassi heeft de Masters in Cincinnati gewonnen. In de final versloeg hij Lleyton Hewitt met 6-3 3-6 6-2.

In de halve finale versloeg hij al landgenoot Andy Roddick en liet Agassi zien helemaal terug te zijn. In de finale wist hij ook Lleyton Hewitt te bedwingen.

De Australiër probeerde de elf jaar oudere Agassi veel te laten lopen en zo af te matten. Agassi bewees echter dat hij nog steeds een vlijmscherpe return heeft. In het begin van de derde set wist Agassi een 4-1 voorsprong te pakken en zo kon hij de wedstrijd uit spelen en in drie sets winnen.

Agassi toonde zich verheugd over zijn eigen spel: "Hewitt wou me pakken met zijn benen en ik wilde niet te agressief spelen. Het werd een beetje een kat-en-muisspel waarin ik de goede beslissingen op het juiste moment nam. Ik heb laten zien dat ik mijn mannetje nog steeds sta. Deze overwinning geeft me zeker nieuw leven."

Agassi zal niet uitkomen op de Olympische Spelen, maar zal zich komende weken geheel richten op de US Open, die eind augustus begint.

Relletje rond Sneijder

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal laat in Amsterdam zijn sporen achter. Niet alleen het verlies, maar ook de uiting van Sneijder zal vandaag nog besproken worden.

Na zijn doelpunt liet Wesley Sneijder zijn frustatie even eruit komen. Met gebalde vuist en een flinke 'Fuck you' wierp hij zijn boosheid van zich af. Veel mensen concludeerden dat het richting de bank en met name trainer Koeman bedoeld was. Reden genoeg voor Ronald Koeman om vandaag eens met Sneijder te gaan praten.

Volgens Sneijder was het niet tegen iemand gericht: "Iedereen die mij wat langer kent, weet dat ik zoiets nooit tegen de bank of tegen Koeman zou roepen. Toen ik de 2-1 maakte, dacht ik dat het de winnende treffer was, dat uitte zich in vreugde, maar ook in frustratie, woede, teleurstelling, eigenlijk alles door elkaar."

Koeman had wel het idee dat het was, omdat hij Sneijder niet had opgesteld. Koeman vertelde: "Ik kon op de televisiebeelden wel iets uit zijn lipbeweging halen. Ik zal hem vragen waarom hij dit deed. Hij is niet de enige die teleurgesteld is. Ook Escudé en Grygera zijn dat. Sneijder is niet de enige die niet speelt. We zullen het daar nog eens met hem over hebben."

Miss Rolstoel breekt lans voor lotgenoten

De 36-jarige Juliette Rizzo uit het Amerikaanse Maryland mag zich een jaar lang Miss Rolstoel noemen. Zij werd uit 26 lichamelijk gehandicapte vrouwen de mooiste bevonden. Rizzo gaat nu een jaar lang door het land toeren om een lans te breken voor lotgenoten. De verkiezing is met name bedoeld om te laten zien dat vrouwen ondanks een handicap toch maatschappelijk van betekenis kunnen zijn.

Juliette Rizzo is daar het levend bewijs van. Toen ze drie was kreeg de Amerikaanse schone een systemische infectie. Dit resulteerde in chronische aandoeningen waarna ze in een rolstoel terecht kwam. Toch haalde zij een doctoraal journalistiek aan de universiteit van North Texas. Momenteel werkt ze voor het Amerikaanse ministerie van Onderwijs. Hier bekleedt zij de functie van directeur communicatie en media voor de afdeling speciaal onderwijs.


Juliette Rizzo mag zich een jaar lang Miss Rolstoel noemen. Foto: AP

Visser tuigt zwemmers af met hengel

Een echtpaar is gisteren afgetuigd door een 43-jarige visser uit Leerdam. De twee maakten zich op om in een plas in het Gelderse Vuren te gaan zwemmen. De visser vond echter dat dit te dicht bij zijn stekje was.

De Leerdammer ging totaal door het lint en gebruikte zijn hengel om het stel af te ranselen. Bij zijn aanhouding door de politie verklaarde de man dat de twee alle vissen aan het schrikken hadden gemaakt door te dicht langs zijn vistuig te lopen.

Button blijft bij zijn besluit

Het gesprek tussen Jenson Button en BAR is positief verlopen. Het heeft echter geen oplossingen gebracht.

Jenson Button was na het gesprek positief en vertelde: "Onder deze omstandigheden was de bijeenkomst constructief. David (Richards, red.) zal nu geen twijfel meer hebben over mijn intentie om voor Williams te gaan rijden. Mijn contractuele positie staat dit toe. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik niet voor geld verhuis en mijn motivatie is dat ik wereldkampioen wil worden. Ik weet zeker dat hij dit als competitief persoon begrijpt."

Teambaas David Richards van BAR staat de overgang niet zonder meer toe. Na het gesprek vertelde hij: "Er is totaal geen kans dat ik nu terug deins. Die gast heeft een contract met ons team. We praten hier over een punt van integriteit. Je kan niet zo maar onder je verantwoordelijkheden uitkomen. Ik heb ook nog brieven gekregen van verschillende teambazen die mijn positie steunen en ook vinden dat dit soort gedrag gestopt moet worden."

Formule 1-baas Bernie Ecclestone lijkt zich ook in de zaak te gaan mengen. Hij vertelde dat de zaak zal worden onderzocht. Als het contract rechtsgeldig is en Button dat contract breekt, dan kan hem zijn superlicentie worden afgenomen, waardoor hij niet voor Williams zal kunnen rijden. Ecclestone vindt wel dat, ook al zou Button door een foutje in het contract wegkunnen, Button moreel verplicht is om bij BAR te blijven. Rijders moeten zich aan hun afspraken en beloftes houden, vindt Ecclestone.

Wenger wil Vieira wel laten gaan

Real Madrid heeft al verschillende pogingen ondernomen Patrick Vieira over te nemen van Arsenal. Arsenal laat nu de keus op Vieira aankomen.

Real Madrid probeert al de gehele zomer Vieira los te weken bij Arsenal. Tot nu toe leek het duidelijk dat Arsenal Vieira absoluut niet zou laten gaan. Arsenal-manager Arsène Wenger liet weten dat de keuze nu bij Vieira ligt.

Wenger vertelde: "Natuurlijk willen we hem houden, maar als hij wil vertrekken staat de deur open. Als hij zijn hoofd schoon heeft moet hij naar buiten treden met zijn besluit. Hij moet dat snel doen, voor zaterdag. De competitie start voor Real Madrid pas in september, die van ons volgende week."

Volwassenen verplicht in autozitje

Kinderen die kleiner zijn dan 1 meter 35 moeten binnenkort verplicht in een autozitje op de achterbank. De Europese Unie legt dit momenteel wettelijk vast. De kans bestaat echter dat de norm omhoog wordt geschroefd naar 1 meter 50, waardoor ook volwassenen die klein van stuk zijn in een kinderzitje moeten plaatsnemen.

De Belangenvereniging van Kleine Mensen (BVKM) is woedend over het plan. Zij is bang dat haar leden veroordeeld worden tot een kinderzitje. De BVKM vindt het belachelijk dat volwassenen bekeurd kunnen worden als ze gewoon op de achterbank in de gordels zitten.

De wet bepaalt bovendien dat er nog maar plek is voor maximaal twee kinderstoeltjes op de achterbank. Ouders die drie of meer kinderen hebben kunnen hierdoor niet meer op pad met het hele gezin.

Deze nieuwe richtlijnen worden uiterlijk in mei 2006 opgenomen in het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens. Deskundigen verwachten echter dat dit echter al in het voorjaar van 2005 gebeurt.

'Jackass'-stunt leidt tot levensgevaarlijke verwonding

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd door het programma 'Jackass' van de zender MTV, heeft een stunt met een winkelwagentje een 18-jarige Zwollenaar in kritieke toestand in het ziekenhuis doen belanden.

Het ongeval gebeurde, toen een viertal jongeren uit Zwolle net als in 'Jackass' ging stunten door één van hen in een winkelwagentje te laten voortduwen door de anderen. Nadat het karretje met hoge snelheid tegen de stoep aanreed, wilde de inzittende uit het karretje springen. Hij kwam daarbij echter dusdanig ongelukkig ten val dat hij met zijn hoofd tegen de stoep belandde en daardoor zeer ernstige hoofdverwondingen opliep.

De afgelopen maanden zijn er over de hele wereld al de nodige slachtoffers gevallen bij het naspelen van 'Jackass'-stunts, soms zelfs met dodelijke afloop. Daardoor gaan er al enige tijd stemmen op die het aanzetten tot dergelijke stunts, bijvoorbeeld door vertoning op tv of tijdens evenementen, te verbieden.

Beverwijker op IC na drinken drugscola

Een 26-jarige inwoner van Beverwijk is dit weekend in zorgwekkende toestand op de Intensive Care opgenomen nadat hij vrijdagnacht tijdens een privé-feestje cola heeft gedronken waaraan mdma, één van de bestandsdelen van xtc, was toegevoegd. Een tweede feestganger, een 17-jarige Beverwijker, werd later naar het ziekenhuis gebracht met vergiftingsverschijnselen. Hij had last van hallucinaties en was bovendien de hele dag al zeer onrustig. Vermoedelijk heeft hij te veel bier gedronken waaraan ook ''iets'' was toegevoegd.

Beiden behoorden tot een groep jongeren die een privé-feestje hielden aan de Oever in Beverwijk. Het 26-jarige slachtoffer zou een halve fles mdma-cola hebben opgedronken. Hij ligt nog steeds op de Intensive Care.

Bestrijding voetbalhooligans kan beter

KNVBHet auditteam voetbalvandalisme, dat op initiatief van minister Remkes van Binnenlandse Zaken het geweld tijdens en rond risicoduels in het betaalde voetbal onderzocht, is van mening dat voor beledigende spreekkoren in de stadions een eenduidiger aanpak moet komen. Landelijk zou moeten worden vastgelegd wat racistisch en discriminerend is.

Volgens de werkgroep verschuift de grens en moet voorkomen worden dat er straks helemaal niet meer opgetreden wordt. Daarnaast moet een scheidsrechter niet meer alleen verantwoordelijk zijn voor het eventueel staken van een wedstrijd. Ook de burgemeester moet daarin een rol krijgen.

Verder adviseert het auditteam onder meer om veel minder duels als 'hoog-risico' duel te bestempelen. Bij duels die wel dat predikaat verdienen, moeten veel stringenter de regels worden nageleefd. Nu geven veel burgemeesters vaak uit voorzorg of gemak bij veel duels de C-status, de hoogste risicograad. Daarbij hoort een pakket maatregelen, zoals een alcoholverbod en een combiregeling voor het vervoer. Die bijbehorende regels worden dan vaak helemaal niet toegepast, omdat ze niet nodig zijn. Dat schept onduidelijkheid vindt de werkgroep. Vandaar dat men minder C-status duels adviseert. Bij de hoog-risico duels die overblijven moeten de regels zeer streng worden nageleefd.

Het auditteam is ook voorstander van een ruimere grond voor stadionverboden en een meldingsplicht voor veroordeelde hooligans.

De KNVB is het grotendeels eens met de aanbevelingen van het auditteam.

-
Meer sportnieuws op de FOK!voetbalmanager.

Tientallen wapens schietvereniging gestolen

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een inbraak zijn afgelopen vrijdag ruim twintig wapens gestolen uit het clubhuis van een schietsportvereniging in Milsbeek (Limburg). Dit heeft een woordvoerder van de politie zondag bekendgemaakt.

De gestolen wapens zijn kruisbogen, luchtgeweren en luchtpistolen. Ook werden er tientallen doosjes met patronen meegenomen en is de drankvoorraad geplunderd. De politie denkt dat de totale waarde van de buit zo'n 10.000 euro bedraagt.
Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.