Rotterdam blundert met Roemeense vlag

themarshall had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij het samenstellen van de vlaggenparade met internationale dundoeken langs de Nieuwe Maas in Rotterdam is flink geblunderd. In plaats van de huidige Roemeense vlag met drie effen banen (blauw, geel en rood), hing er een met in de middelste gele baan het omstreden wapen uit de tijd van Ceausescu. Tot deze ontdekking kwam de Rotterdamse vakbondsman Kees Marges toen hij maandag met een Roemeense bezoekster langs de vlaggen wandelde.

"Iedereen weet dat sinds de omwenteling in RoemeniŽ de vlag veranderd is," liet Marges vanmorgen weten. "Uit de vlaggen waarmee de revolutionairen liepen te zwaaien, werd dat wapen weggesneden. Het waren vlaggen met een gat geworden. Onvergetelijke beelden waren dat."

Bij het zien van de vlag was de Roemeense uiterst ontdaan volgens Marges. "Ze riep 'Ceausescu!' en wees verschrikt naar de vlag. Iemand heeft de onvoorstelbare blunder begaan om de oude vlag van het RoemeniŽ onder dictator Ceausescu niet alleen te bewaren, maar zelfs te laten wapperen in het vrije Rotterdam. Onze vriendin vertelde dat ondanks de hitte de koude rillingen over haar rug liepen."

Marges ziet graag dat burgemeester Opstelten erop toe zal zien 'dat dit soort foute vlaggen worden verbrand.' "En dat de betrokken persoon als 'straf' een verplichte les in de recente Roemeense geschiedenis kan worden opgelegd."